Ereğli ile İsdemir arasındaki marj ne olmalı? Bazı yatırımcılar sadece bu marja göre işlem yapıyorlar ve kazanıyorlarmış. Enteresan doğrusu.
Printable View
Ereğli ile İsdemir arasındaki marj ne olmalı? Bazı yatırımcılar sadece bu marja göre işlem yapıyorlar ve kazanıyorlarmış. Enteresan doğrusu.
Spot da Açığa Satış yok, sadece Bist30 hisseleri Pay Vadelilerde short pozisyonu alabilirsiniz, Ben duruma göre her iki yöne de pozisyon alıyorum ama önermiyorum en iyisi (şu enflasyonist dönemde) hisse alıp orta/uzun vade yatırımcı olmak! bu bakımdan EREGL iyi bir tercih gibi görünüyor!
Açığa Satış olayı resmiyette bize yok, zaten sistemde izin vermiyor, BofA elinde olmayan bir malı satıp piyasa kapanınca başka kurumlardan yerine koyabiliyor, aslında bu işlem Açığa Satışın tam kendisi! bu kurum ayrıcalıklı görünüyor, bize yok! ona var!
Seviyoruz seni Berkimcans. Emeğine sağlık!
https://x.com/cemaldemirtas72/status...wYuX-stOA&s=09
Ata Yatırım analisti Cemal Demirtaş'ın dinleyin dediği ses kaydında Arcelor Mittal ile üretim ve kapasite açısından kıyaslamış ve Ereğli'ye pahalı demiş... Onun hesaba göre Mittalin kapasitesi 100 ml ton, üretimi 55 ml ton, Ereğli nin kapasitesi 9 ml ton, üretimi 7 ml ton... Ve Ereğli Arcelor Mittal'in 1/3, 6 sı fiyattan işlem görüyor.... Yani benim anladığım bu parametreye bakarsak (üretim) Arcelor Mittal Ereğli nin 7,85 katı üretmiş o zaman Arcelor Mittal Ereğli nin 7,85 katı olması gerek diyor gibi, bu hesapla Ereğli nin olması gereken fiyat 80 cent mi.... Bana çok mantıklı gelmedi...Arcelorun bilançosunu boş bir zamanımda inceleyip yanıldığı, gözden kaçırdığı noktaları bulmak isterim.... Tek parametreye bakmak ne kadar sağlıklı, geçmişte bu kıyaslama hiç fiyata yansımış mı, Arcelorun konsolide olarak ortaklık yapısı (önemli çünkü konsolide bilançoda bilançoya yansııyan üretim miktarı kontrol gücü olmayan bölümlerin de dahil edilmiş hali olabilir)...bakılacak noktalar... Ayrıca beklentiler, maliyetler vs...
TECNO CK7n cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Bu adam bence ağır shortta 40 tl den beri ereğliyi kötülüyor
Bu arada çıkışa inanmayan satsın gitsin yük hafiflesin :)
Bu adam mehe galiba demiştim ama değiştirdim fikrimi
Bu adam tehe
Böyle saçma karşılaştırmaları o yapıyordu en son
Ya eregl pahalı değil de arçelikmitral ucuz ise? Ya arçelikmitral temettü vermiyorsa? Ya başka borsalarda işlem görüyorlarsa?
Amaan
Yolumuz uzun
Ona buna laf yetiştirmeye gerek yok
Birileri ağlayıp zırlar birileri paraları sayar