hatta yerlinin yabancıya yerli para göndermesini yasaklamamış mıydı ?
acaba bu kafirle bir moku iki defa yerler mi ?
faiz artışları ve iğneden-iplğe mal ve hizmetlerde ıvırına zıvırına vergi getirmeyecek mi-var olan vergilerde artış olmyacak mı ?
yerel seçim arefesinde böyle bir aksiyona Reis Bey , izin verir mi ?
kafada çılgın sualler...
londracılara gelgel yapmak için memoyu sıkıştırıyo....yoksa araprus kardeşlerimizle altakke ver külah iyiyiz zaten...memoda zaten londracıların şartlarını dayatıyo yoksa gelmem diyo....adı konmayan standby yani....
31-05-2023, 21:47
servetbey
USD bu sene 25.xx leri gecmesin kafi...
Alıntı:
Originally Posted by karamsar kedi
Dolar 20'den 25'e yavaş yavaş 1 yılda getirilecek deniyor. Doğal olarak kredi ve mevduat faizleri 1 yıl boyunca %30 üzerinde kalmalı..Yani mevduat daha cazip gibi. En azından öyle gösteriliyor..
31-05-2023, 21:50
servetbey
Ondan iyisi var
Adres, yatirim fonlari konusunda......
Alıntı:
Originally Posted by hayrani
ppz günlük getiri %0,1033. mk yüzde 40'ı buluyor, 32 günlük mevduğata bizleri mahkum etmiyor ve duruma göre farklı aksiyon fırsatı sağlıyor. daha ne olsun, teşekkürler ppz, iyi ki varsın. iyi ki bizim kıymetlimizsin.
31-05-2023, 21:51
servetbey
CDS ler nedeniyle bazen zarar da oluyor
sen ters repo yapan bir euro fon bak dostum ziraat te var
mk 2-3 arasinda su anda...
ufak paralar icin fon iyi...
Alıntı:
Originally Posted by ersunan
hesabımda boşta duran dolar ve euro var, bunları ne şekilde değerlendirmek gerekiyor, faiz olarak fazla vermiyorlar sanırım hele euro'ya hiç vermiyorlar, eurobond almaya değemez o kadar çok değiller, geçen ay euro ile alınan bir fon aldım baktım sürekli zarar ediyor panikleyip sattım, yoksa öyle dursun mu bilemedim.
31-05-2023, 21:52
servetbey
Vergi beyan limiti rahatsiz etmiyor sa elbette.. ancak o yilda bir kere kupon oduyor
Alıntı:
Originally Posted by heval
Ben boşta 1000usd bile olsa eurobonda gömüyorum...Kısa vadelileri deneyebilirsin de bu gün o tarafta da fiyatlar yükselmiş...
31-05-2023, 21:57
servetbey
Dostum guzel bilgiler var sanirim viop oralar ama bizlerin bilgileri kisitli bir alanda bize ufak egitim verirsen bizden de sana fayda olur senin icin gerekli olan bizde de bilgi vardir belki
Deneme yapalim ogrenelim dostum
Alıntı:
Originally Posted by pilavli
Arbitraj başlığına da bakmanızı öneririm. çok iyi fırsatlar mevcut, bugünden 26 hazirana kadar %6-7 net getiri mümkün, yıllık endeks bazında %90, hisse bazında %100 gibi getiriler ediyor, her zaman böyle olmaz.
31-05-2023, 22:17
servetbey
Aylik kupon odemeli USD yada EUR lu fonlarda var
hem heray bir para gelir hesaba hem bozmayi engel oldugu icin ki cezasi var
ana parayi da cekip harcamaz siniz
arastirabilirsiniz diyelim dostumuza
Alıntı:
Originally Posted by duck wing duck
Vakıftaki Py bana Dolar için TRT250823F10, Euro içinse TRT240524F13 tahvilleri aldırdı. %3 gibi getirileri var. Alım satım farkı ve vergi yok diye anladım. Bir inceleyin isterseniz.
31-05-2023, 22:24
servetbey
Ve sifir vergi degil mi dostum
dusunup almali aslinda bosta para ile ancak USD da ve EUR da fon da takiliyorum ben