Benim fikrim bu konuyu tamamen yanlış yorumladığınız yönünde. Bir şirket için iyi yönetim çok önemlidir, en tepededir. Bunun anlamı şirketi iyi yönetmesi demektir. Yani karlılığını, rekabetçiliğini koruması ve artırması anlamına gelir. Gerektiği yerde gerektiği kararların alınabilmesini gerektirir.
Böyle bir şirket varmış, adını bile duymadım, bedelsiz kararı almış ve ne tuhaf ki birileri sabahtan gitmiş ve bu şirketin hisselerini almış yazınızdan anladığım. İzah edebilir misiniz bir şirketin bedelsiz sermaye artırması şirkete nasıl bir fayda sağlar ve insanlar neden saldırır? Bence hiçbir fayda sağlamaz sıfır fayda sağlar, bunun patronla şirketle ne ilgisi var? Bedelsiz verdi diye sabahtan gidip anlamsız bir şekilde şirket hissesi alanın kabahati yok şirket sahibinin kabahati var öyle mi?
Şirketlerin sorumluluğu ne olursa olsun spekülasyon peşinde koşanlara para kazandırmak değil, şirketi iyi yönetmektir. Kaldı ki bahsettiğiniz şirket ülkenin uluslararası marka olabilmiş birkaç şirketinden biri.
Tüpraş hissesini 140'lardan alanlar şirket sahiplerine beddua edip duruyor, ne alakası var şirketi iyi yönetmekle senin gidip zirve fiyatından senet almanın?
Borsaya para yatıracak kişilerin borsa nedir, hisse senedi neden alınır diye önce bir açıp okuması lazım.