Kaç yıldır içindeyim bir faydasını göremedim
Printable View
Kaç yıldır içindeyim bir faydasını göremedim
%90 PPF ve %10 HES olan portföyümü Haziran başında %20 HES %80 PPF yapmayı. TEmmuz başı ise HES oranını %30 a yükseltmeyi planlıyorum.
Sebebi X100 döviz bazlı grafiğin dip oluşumunda olduğunu düşünmem. Yani tamamen tekniğe dayalı bir karar olacak.
Arkadaşlar konuya tam hakim bir arkadastan bir kaç noktada bilgi almak istiyorum , forumu hem baştan ,hem sondan biraz okudum ama yeterli olmadı çünkü detayları baştan sona okuyarak belki görebilirdim şimdi kafamda oluşan öğrendiklerime göre birkaç soru var bunu sormak isterim ama tabii kimseyi de rahatsız etmek istemiyorum, uygun olan bir arkadaş olursa buraya uygunum derse altına sorularımı sıralarım ya da özelden mesaj olarak gönderirim hangisi daha uygunsa kendisi de belirtebilir , şimdiden teşekkürlerimi arz ediyorum.
Yani herkesin belki bildiği , belki de bilmedi ği ,belki çok fazla işine yaramadığı için ilgilenmediği , birkaç konu var onlar benim için önemli O yüzden böyle bir soru cevap şekli ortaya koyayım buraya öylesine yazmayayım dedim.
bes portföyümü %20 hes , %80 ppf olacak şekilde talimat verdim.
yönetim gideri olmayan BES var mı bildiğiniz ama ilk girişte 100-200 bin falan yatır denmeyen.
bes de 56 yas ve 10 seneyi tamamlamıs kişi ,sistemden cıkmayıp fon almaya devam ederse ,%5 stopaj odeyecek ve ne zaman isterse cıkabilecek bu dogrumudur ? bu sekilde stopaj avantalı oluyor .
Çok sağlam adımlarla gidiyorsun, belki de doğrusu senin yaptığın. Önceki planına göre yarın da HES i %30 çıkaracak talimatı vereceksin sanırım.
Ben de bu sabah %10 VES likit fonu satış emri verdim. HES %70 den %75 e, TJY değişken fon %20 den %25 e...Biraz agresif oldu, 10500 üzeri kalıcı olursa endeks, hes %85, tjy %15 olur.