Hecla Mining Company hakkında bilgisi önerisi olan varmı. Elde gümüş emtia tutmak yerine bu alınabilir mi ?
Printable View
Hecla Mining Company hakkında bilgisi önerisi olan varmı. Elde gümüş emtia tutmak yerine bu alınabilir mi ?
ikbr'de margin kullanan var mı? Hesaptaki hisseleri teminat olarak gösterip çok düşük faizli borç alarak ev alanlar falan varmış diye duydum orada burada. :)
ytd
Borsanin bugun pek tadi yok, baya dustu
Sponsorluk değil, logosu hoşuma gidiyor. :) Birkaç şirket daha var böyle güzel logolu, zamanı gelince giyebilirim :)
Borç, harç işlerine ben de sıcak bakmam ama redditte falan ballandıra ballandıra anlatıyorlar şöyle yaptım böyle yıktım diye. 1% mi 2% mi ne yani o civarda aşırı düşük faizle borç alıp evini finanse edenler var Amerika'da. Bence içeride yeterli teminat gösterirsek bize de çalışması lazım ama korkudan deneyemiyorum. Hisse işlerine girmek için zaten korkumu yeni attım bu tarz işler boyumu çok aşar benim.
Bir de teminat olarak gösterilen hisselerin değeri crash anında düşünce ne oluyor onu da bilmiyorum. (bu senaryo bu sene için mümkün görünüyor) Limoni yani sanki biraz :)
Benim hesap margin. Fakat daha kullanmadım. Bu dediğiniz ancak şöyle olur diye düşünüyorum. Adamın hali hazıra borsada hisselerde parası vardır. Kafasında ev almak da vardır. Hisselerini cash tutup mortgage yapmak yerine, hisselerini satmadan parasının margin kısmına kadar çeker, bu para ile ev alır. Eğer IBKR'nin hisse kredisi oranı mortgage oranına göre daha makul ise iyi bir iş yapmış olur. Başka türlüsü gelmiyor aklıma
https://www.tradingview.com/x/oHzYEaIq/
Russel 2000 Endeksinin grafiği. Russel 2000 Amerikan sokak ekonomisinin nabzını tutan endeks olarak bilinir. Bilindik teknoloji hisselerini çıkardığımızda ABD borsaları aslında 2021'de yatay gitti, zirve yapmakta zorlandı. Şimdide 2100 seviyesinin altını zorlayarak gelinmesi çok şeyi anlatıyor. Zira 19 Ocak 2021'de 2146 iken şu an 2056 seviyesinde YoY bakınca kayıp var. Ben çok hayırlı görmüyorum durumu
2022 için FTSE100 long / SP500 short para yapar diyorum veya EEM long / SP500 short. Ne dersiniz? İkincisinin para yapması için FED'in faizleri aheste aheste artırması ve Çin'de işlerin iyi gitmesi gerekir. Çin faiz azaltacak, ekonomiyi hızlandırmaya çalışacak gibi. Eğer bu senaryo çalışırsa yıllardan sonra ilk kez GOÜ endeksleri ABD endekslerine çakabilir. Yoksa yıllardır tokat yiyorlardı.