Ben bıraz kazanın başına gideyim
Bugünde hata yapmaya uygun bir gün
:wave:
Printable View
Ben bıraz kazanın başına gideyim
Bugünde hata yapmaya uygun bir gün
:wave:
Abi sen gayet deneyimli, bilgili bir abimizsin. Benden sana akıl uymaz.
Sen zaten sorunu ve çözümü biliyorsun. Sigara içmek gibi bir şey, bir tür bağımlılık. Ben de hata yapıyorum, yapmayan yoktur zaten. Birincisi hatalı olduğu düşündüğünüz işlemleri buralarda yazmayın, yeni başlayan nispeten acemi yatırımcılar da yanlış öğreniyorlar bazı şeylri, ister istemez etkilenme oluyor.
Hem yazdığın her pozisyona biraz daha bağlanıyor ve pozu büyütme yoluna da gidebiliyorsun, en azından pozda ısrar etmeye başlıyorsun.
O yüzden hep şunu savundum. Sistemetik trade lere itirazım yok, ama sen kendin de yanlış olduğunu düşündüğün bir pozu burada yazma, başkalarına da kötü örnek olma.
Bu nedenle önceki yıllarda pgsus, daha yeni toaso örneklerinde, short yapmayın dedim...ha dakikalık-saniyelik işlem yapıp kazanıyor da oalbilirsin,ama onu burada yazmanın anlamı yok. millet de çok çıktı, daha çıkmaz ben buradan short açıp üstüne oturayım diye düşünüp short açıyor sonra.
psikologluk bir durum yok bence.
piyasada işlem yapan herkesin yaptığı şeyler hatalar falan. bazen temkinli, bazen coşkulu vs vs uzar gider.
geçen de yazmıştım. herkes her olaya aynı açıdan baksaydı borsa diye bir şey olmazdı.
kesinlikle hata yapmak istemiyorum diyorsanız kamu spotundaki doktor gibi söyleyim
borsayı acilen bırakmanız lazım :)
başka yolu yok.
Enteresan bir gün oluyor. Güzel yazılar da olmuş. Herkese bol kazançlar evet benim sistem herkese uymaz terstir psikolojisi de zordur ama koda dökmeye uygundur ve yatay piyasada kazancı kesindir. Trende geçerken bir kere zarar edersin veya etmezsin şanstır.
Trend zamanı herkesin dediği gibi trend takibi yeterlidir.
Sistemi buna göre uydurmaya çalıştım ki dünden beri hala flat. Sinyal gelse de yazmayacağım çünkü buradan long da olabilir, short olup tekrar da sürebilir, zor bu işler.
Ama boynuzlu ne gitti be :)
SM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bu petkim
son bir ay çok frıldak cevirdi
Bugün sanki
yeter bu kadar diyecek gibi