Sn. Börsianer, yibitaş'ın çarpanlarının uygun olduğuna emin misiniz?
Printable View
Selam,
Çarpanların uygun olduğunu yazmadım.
Bu hisseyi şirketin değerlemesini piyasa fiyatından yüksek bulduğum için almadım.
Herhangi bir yöntemle de çarpan / İNA yöntemine göre hisse ucuz çıkmayacaktır.
Hissenin geçmiş hareketlerini incelediğimizde 12 yıllık geçmişinde dibi yaklaşık 400 USD civarındadır.
Şu anda 5200 USD civarında bir fiyat var.
Borsanın en yüksek bedelsiz potansiyeline sahip hissesinde dibine göre 13 katında olması bana göre makuldür.
Bu size pahalı gelebilir buna saygı duyarım.
Benim şahsi görüşüm, haber geldiğinde alacağı yolu var. Bu yüzden uygun dedim.
Bir operasyon sonucu şişirilmemiş, kendi doğal talebi ile yavaş yavaş bu fiyata gelmiş.
Şahsi görüşlerim.
Syg.
Tabii, düşüncenize saygım var ve haklı da olabilirsiniz.Ama böyle sığ bir hisse de operasyon yapılmadan bu değerlere gelemeyeceğini düşünüyorum. Çünkü işlem gördüğü ilk yıllarda, karlı yapısına ve uygun çarpanlara rağmen takası çok toplu olmadığı için yıllarca 2000-3000 arası süründürdüler. Bir ara ben bile 20 lota kadar biriktirmiştim, prim yaptıkça yavaş yavaş vermeye başladım. Baktım yönetim küçük hissedarları hiç kale almıyor tamamen çıkmıştım.
Saygılar.
Ybtas'ta yıllardır bedelsizi bekleyen bir yatırımcı kitlesi var,ben de bunlardan biriyim. Zamanında (2020 yılı) bedelsiz beklentisi ve kısa vadede yüksek kâr için girmiştim ama şirketi inceledikçe beklentim büyüdü. Şu anda sadece enflasyon sermaye farkı 528.929.000 TL. Bunu katsa %529.000 oran yapıyor. 1'e 5290 adet yavrusu var. Genel kurula az kaldı. Bir şeyin çıkacağını sanmıyorum gn kuruldan. Beklentim "sermaye artışı için çalışmalarımız sürüyor" denilmesi...
Son yorumumun üstünden bir ay geçmiş.. Bu ay enflasyonlu bilançolar verilecek. Bedelsiz potansiyelimiz geçen sene bu zamanda %147.000 idi. Şimdi %1.250.000 ve üstü olacağını düşünüyorum. Verir mi o oranda bedelsiz? Hiç sanmıyorum. Ama rakam dudak uçuklatıyor.
Ana ortağı olan Votorantim Çimento'nun bu ay tamamladığı sermaye artışı sonrası, sıra artık Yibitaş'ta olmalı diye düşündürüyor.
Kaynak: Türkiye Ticaret Sicili Gazetesi
Syg.
Selam, 2024 yıllık finansal rapor son açıklama son tarihi KAP'ta 03.03.2025 olarak görülüyor.
Bu süre uzatılabilir. Bunu takiben şirket olağan genel kurulu Nisan - Mayıs aylarında yapması olasıdır.
Bildiğiniz gibi sermaye artışı veya esas sözleşme değişikliği için genel kurul onayı zorunludur.
Şirket bu ara dönemde sermaye artışını olağanüstü genel kurul ile yapmak isteyebilir, veya olağan kurul tarihini de bekleyebilir.
İzleyip göreceğiz, beklemedeyiz.