bu söylediğiniz hareketleri bende bekliyordum ama gece gerçekleşen başka bişeydi, doların olması gerektiği yere ittirerek getirdiler.
normal şartlar da baskılanmadan o aralığa çoktan gelmesi lazımdı.
Printable View
evangelist ler suriye konusunda trump a kızgın ve abd idarisinde de etkili ve güçlü olan bir tarikat
Asıl fed çiler kızgın ellerindeki tüm dünya para birimlerini satışa koyup yen aldılar onlada doları dovduler ama bu round u kazandılar diye oyun bitmez. Yoksa Suriye ne ki. Koca abd elli yıl yüz yıl için plan yapar evcil anjelikler uzulmesin diye planmi değişecek.
Bi gün fed i bişey yapıcaklarını düşünüyom ama neyse onu da yazmiyim bende kalsın
doğrudur sn hakem. bu tür ekstra zamanlarda teknik analizdi grafikti bir yere kadar yalan oluyor. ancak bu ekstra hareketlerin zaman içinde yavaş yavaş düzeltmelerle geçilmesi gereken dirençleri üçer beşer kırması gibi bir rolü oluyor diye düşünüyorum. (yanlış düşünüyorsam üstadlar düzeltsin lütfen)
son iki günkü ani hareketler olmasaydı usd/try nin bu dirençleri geçmesi bir seri düzeltmelerle uzunca zaman alabilirdi ancak bu hareketlerle kırılması gereken irili ufaklı birkaç direnç birden kırıldı. ki burada 5,48-5,50 gerek teknik gerek psikolojik olarak önemli bir dirençti. şimdi bir süre bu seviyelerin üstünde kalırsak bunlar destek olacak ve yukarıya hareketler daha olası ve yakın olacak gibi bence.
ha bu 'oyuncular' böyle şov çekmeye devam ederse bir sonraki seviyelere bakarız.. yok şovun b.ku çıkarsa muhtemelen ağustostaki gibi dirençti destektiyi bırakıp tırssak mı sevinsek mi diye bakakalırız o ayrı :)
Uzun vadede kesinlikle yukselis
Gine soyluyorum iran tecrubesi
24 faiz bank ve 30 faiz asgarinin sonu posete para almadir!
Fx te poz patlattılar bence... +8 den nereye heldi
bu gün birçok kişinin dizini titretip baya bir panikletti. 10 dakikada 5.70 i gördü. eğer vatandaşta doların yükseleceği algısı oluşmaya başlar ve vatandaş dolara bir yönelirse dolar alır başını gider. önemli olan sokaktaki vatandaşta bu algının oluşmaması. bayadır aşağı saldı saldı 5.15 ten döndü tekrar 5.27 seviyesine çekildi bu günkü hareket yarın çarşıda pazarda vatandaş arasında konuşulmaya başlar ve dolar yükseliyor diye bir algı oluşursa işte o zaman dolar kontrol edilemez hale gelebilir. bu günkü hareketi çok tehlikeli görüyorum. Yarın elbet bu yükseliş konuşulacaktır ve bu yükseliş inşallah vatandaşı dolar almaya itmez.