Insanlari da anlamamak mumkun degil aslinda. Bir ton ici bos batak sirket 3'e 5'e katladi. 2 sene tasiyip %100 ile sattigim kagit 1 ayda %400 gitmis. Hala ayni batak sey. Nasil bir kumarhane ise artik.
Kar eden sirketler ise surunuyor.
Printable View
Insanlari da anlamamak mumkun degil aslinda. Bir ton ici bos batak sirket 3'e 5'e katladi. 2 sene tasiyip %100 ile sattigim kagit 1 ayda %400 gitmis. Hala ayni batak sey. Nasil bir kumarhane ise artik.
Kar eden sirketler ise surunuyor.
Bu birlesmenin gerceklesmeme ihtimali %0'dir. Bunlar kurumsal sirketler, oyle ya tutarsa diye gole maya calmiyorlar. Butun detaylarini, mevzuati, tuzugu incelemislerdir.
Birlesme olmasa ne faydasi olacak ki? Dolar artmayinca kimseye birsey kazandirmayacak yine hisse. 5 sene sonra yatirim bitince 2 kati olacak.
Onceki yazimda "butun copler gitti, kazanan sirketler insanlara kazandirmadi" yazdim.
Aslinda niye boyle oldugu cok acik.
Finansallari iyi olan sirketlere millet hucum etti, coplerden herkes kacisti. Pala da ustunde yuk kalmadigi icin onlari aldi gitti. Kumarhanenin ozeti.
CNNTurp.com
Borsanin en fazla ovulen 30 hissesinde yatirimcilar sirket ile kanli bicakli oldu!
02.02.2020 09:09 AA (Istanbul)
Borsa Istanbul binasi onunde toplanan bir grup yatirimci "SPK Is Basina, hakkimizi yedirmeyiz" diye pankart acti.
Grup daha sonra "Mahkemelerde surundurecegiz" diye sloganlar atarak Kul Sanayi A.S'nin Tuzla'daki Merkez binasina yuruyuse cikti.
AA muhabirinin kamerasini darp eden Grup, yoldaki arabalara tekme atti. Polisin biber gazi ile mudahale etmesinden bile yilmayan grup, kaldirimda 40 kiloluk Kul Sanayi A.S'ye ait bir kul cuvalini bulunca duygusal anlar yasandi. Gozyaslari icinde bir yatirimci, "Cok sevmistik seni, param pulum zamanim feda olsun" dedi.
Bu hafta fiyat hareketleri daha net birseyler soyleyecektir. Cimentolarda 15 gun almis uzman raporu, bunda da oyle bir sure beklenebilir. Uzatmak karisikliga ve tepkilere sebep olacagindan sirket hizlica bitirmek isteyecektir konuyu.
Ilk gunlerde piyasanin bicitgi 1.14 degisme orani, su anda 1.15 oldu. Soda fiyatinin AORT'a indiginden mi, yoksa meclisteki tasaridan mi, yoksa yatirimcilari biraz yatistirmak icin mi bilinmez. Haftaya daha net olur oranlar herhalde.
Dostum geçen gün yine bir yerde demiştim. Türkiye' de her şey mantıkla yürümüyor. Hükümet engellemek isterse engeller . Kanun , tüzük falan adamların elinde zaten .
SPK onaylamıyorum der ondan sonra iş bankası uğraşsın mahkeme mahkeme. ..
Ha buradan hükümet gelsin şunu yapsın bunu yapsın dediğimi düşünmeyin. Evet birleşmeyi istemiyorum ama hükümet eliyle birlesmenin engellenmesini hiç istemem.
Ben bu birlesmenin kucuk ortaklar lehine sonuclanacagina ihtimal vermiyorum.