adamin gecen ayki kazancinin 1/4 u...
Printable View
Para çoksa en fazla %80 daha yukselir Dow.. Bir sene sonra hiperenflasyon başlar ve hiç bir akıllı yatırımcı yuksek enflasyonda fk 50 olan hisseye girmez. Yatırdığın parayı 50 senede amorti ediyor! Kimin aklına yatar ki bu? Bu sefer bir anlık da olsa gayrimenkul ya da başka enstrumanlar hareketlenecek ama çok anlamsız olduğunu balon olduğunu görecekler çöküşe gitmektense karşılığı olan bir şey satın almaya başlayacaklar: SADECE ALTIN
Geçen TV de bir ekonomist konuşuyordu, toprağın üstü insanların altı devletindir diye.
Madencilik önemli bir alan, çoğu yer araştırılmamış, her 10 km de bir sondaj yapıp her yeri araştıracağız dendi ilerleme var mı bilmiyorum. İşsizlik olur ise istihdam sağlayacak bir alan olabilir.
Kimsenin anlamadığı ya da anlamak istemediği şey bu bir finansal kriz değil. Bu çok çok farklı ve büyük bir kriz. Dünyada bir çok yerde üretim durmuş durumda, işsizlik rakamları her yerde neredeyse minimum %20 işsizlik olacak, bazı yerlerde bu işsizlik rakamları %30-40 lara kadar çıkacak. Basılan paralar işçi çıkarılmasın diye üretimi duran şirketlere maaşları ödensin diye verilecek. Altının bir anlamı dahi olmayacak.
FED’in sonsuz para saçacağına inanmak aptallıktır. Sonsuza kadar para basarak hiç bir şeyin çözülemeyeceğini merkez bankaları da biliyor. Fed bunu yaparak rezerv para özelliğini kaybedeceğini bilir ki kaybetmek istemez. Her şey kendi dinamiğinde devam eder. Endeks kötü ekonomilerde düşer, umut ışığı görüldüğünde ise yükselir.
Umut fakirin ekmeği, ye Sercannnnnnnnnn ye.
Önce buranın bi oyun değil bi yatırım yeri olduğunu öğreneceksin sonra geleceksin.. Sonra milyonluk poz açan varsa bizim alsancakta çok var o hayalle bu piyasaya gelen.. İstediğini dinleyebilirler.. Esas onlara her yer her poz paris.. Ama iki yönede milyonluk portföye ekmek yok viopta tamam mı?
Abcd ye gunun en guzel yorumu demistim ama bu ondan daha guzel.
Bu bir kriz degil, bu bir sok!
2008 bir finansal krizdi ve para basma yeni ve denenmemis bir seydi ama bu kriz bir finansal kriz degil, tum dunyaya yayilan belkide dunya sistemimi degistirecek bir sey
Hatta bu olaydan sonra yeni bir milat, yeni bir cag baslayacak diyenler bile var.