-
AKYHO.E payları 26 Mart seans sonuna kadar emir paketi tedbiri ile işlem görecek
27/02/2025 06:21:30
Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamında AKYHO.E payları 27/02/2025 tarihli işlemlerden (seans başından) 26/03/2025 tarihli işlemlere (seans sonuna) kadar emir paketi tedbiri ile işlem görecek.
Borsa İstanbul'dan KAP'a yapılan açıklamada şu bilgiler verildi:
"Sermaye Piyasası Kurulu kararı uyarınca devreye alınan Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamında AKYHO.E payları 27/02/2025 tarihli işlemlerden (seans başından) 26/03/2025 tarihli işlemlere (seans sonuna) kadar emir paketi tedbiri ile işlem görecektir. Emir paketi tedbiri, "piyasa emri ve piyasadan limite emir girişinin kısıtlanması", "emir iptalinin, emir miktar azaltımı ile emir fiyat kötüleştirmesinin yasaklanması" ve "emir toplama bilgi yayınının kısıtlanması" uygulamalarını kapsamaktadır. İlgili payda halihazırda uygulanmakta olan ve VBTS kapsamında önceki aşamalarda tanımlanan tedbirler de (açığa satış ve kredili işlem yasağı ile brüt takas tedbirleri) emir paketi tedbirlerinin uygulandığı süre boyunca devam edecektir.
Not: VBTS kapsamında getirilen tedbirler, payın işlem gördüğü pazarın/platformun işlem kuralları, pazar değişimi veya diğer nedenlerle uygulanan işlem esaslarından ayrı olarak değerlendirilir. Buna göre VBTS tedbirleri diğer düzenlemeler veya kararlarla uygulamaya alınan işlem esaslarının geçerlilik süresinden ayrı olarak tedbir süresinin sonuna kadar uygulanmaya devam eder.
SPK'nın 05/12/2024 tarihli kararı uyarınca yalnızca BIST 50 endeksi kapsamında yer alan paylarda açığa satış yapılabilmektedir."
ForInvest Haber Merkezi ( haber@forinvest.com)
Foreks
ForInvest
Metals Market
Montel News
ForInvest Twitter
-
IHLAS.E payları 26 Mart seans sonuna kadar açığa satışa ve kredili işlemlere konu edilemeyecek
27/02/2025 06:22:00
Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamında IHLAS.E payları 27/02/2025 tarihli işlemlerden (seans başından) 26/03/2025 tarihli işlemlere (seans sonuna) kadar açığa satışa ve kredili işlemlere konu edilemeyecek.
Borsa İstanbul'dan KAP'a yapılan açıklamada şu bilgiler verildi:
"Sermaye Piyasası Kurulu kararı uyarınca devreye alınan Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamında IHLAS.E payları 27/02/2025 tarihli işlemlerden (seans başından) 26/03/2025 tarihli işlemlere (seans sonuna) kadar açığa satışa ve kredili işlemlere konu edilemeyecektir.
Not: VBTS kapsamında getirilen tedbirler, payın işlem gördüğü pazarın/platformun işlem kuralları, pazar değişimi veya diğer nedenlerle uygulanan işlem esaslarından ayrı olarak değerlendirilir. Buna göre VBTS tedbirleri diğer düzenlemeler veya kararlarla uygulamaya alınan işlem esaslarının geçerlilik süresinden ayrı olarak tedbir süresinin sonuna kadar uygulanmaya devam eder.
SPK'nın 05/12/2024 tarihli kararı uyarınca yalnızca BIST 50 endeksi kapsamında yer alan paylarda açığa satış yapılabilmektedir."
ForInvest Haber Merkezi ( haber@forinvest.com )
Foreks
ForInvest
Metals Market
Montel News
ForInvest Twitter
-
Federal Mogul İzmit Piston, ana hissedarından bir üretim hattının kiralanmasına karar verdi
27/02/2025 06:22:30
Federal Mogul İzmit Piston, ana hissedarı Federal Mogul Powertrain Otomotiv'den bir üretim hattının kiralanmasına karar verdi.
Şirket'ten KAP'a yapılan açıklamada şu bilgiler verildi:
"Şirketimiz, müşterileri tarafından gelen üretim talebi doğrultusunda hazırlanan 2025 yılı üretim programı kapsamında, üretim açığı oluşacağını hesaplamıştır. Bu çerçevede Şirketimiz, iletilen talebin tamamını karşılayabilmek amacıyla daha yüksek üretim kapasitesi olan bir hatta gereksinim duymuştur.
Yapılan teknik ve mali araştırma sonucunda, Şirketimizin ana hissedarı Federal Mogul Powertrain Otomotiv A.Ş.'den bir üretim hattının kiralanmasının Şirketimiz açısından en uygun seçenek olacağına karar verilmiştir.
Federal Mogul Powertrain Otomotiv A.Ş., söz konusu üretime ilişkin gerekli teknik yeterliğe ve otomotiv endüstrisindeki teknoloji uyumluluğuna sahip tek alternatif konumundadır. Bununla birlikte diğer yandan; Federal Mogul Powertrain Otomotiv A.Ş.'nin Şirketimizle aynı tesis alanında olması ürünün nakliyesine ilişkin ek masrafların doğmasını engellemektedir. Ayrıca Federal Mogul Powertrain Otomotiv A.Ş.'nin yüksek hacimli üretime uygun enerji, hammadde ve lojistik altyapısına ve iş güvenliği düzenlemelerine sahip olması önemli operasyonel verimlilik sağlamaktadır.
Söz konusu kiralama işlemi ile şirketimizin müşteri taleplerinin eksiksiz karşılanması ve finansal performansının güçlendirilmesi amaçlanmaktadır.
TSKB Gayrimenkul Değerleme A.Ş. tarafından hazırlanan 22.10.2024 tarih ve 2024MAKA294 sayılı Değerleme Raporu'nda üretim hattının aylık rayiç kiralama bedeli KDV hariç 430.000 TL olarak tespit edilmiş bulunmaktadır.
Kira Sözleşmesi uyarınca Şirketimiz, kiralanan hattın kullanıldığı oranda (aylık kullanıma göre değişen) aylık kira bedelleri ödeyecektir. Ödenecek aylık kira bedelleri, kiralanan hatta üretilen aylık ürün adedinin, hattın tam kapasite çalıştığı zaman üretebileceği ürün adedine olan oranına göre belirlenecektir. "
Foreks
ForInvest
Metals Market
Montel News
ForInvest Twitter
-
Brisa, İzmit fabrikasında 26 Mart-4 Nisan arasında bakım amacıyla üretime ara verecek
27/02/2025 06:23:00
Brisa, İzmit fabrikasında 26 Mart-4 Nisan arasında bakım amacıyla üretime ara verecek.
Şirket'ten KAP'a yapılan açıklamada şu bilgiler verildi:
"İzmit fabrikasında bakım duruşu sebebiyle, 26.03.2025 Çarşamba günü saat 00:00'dan 04.04.2025 Cuma günü saat 23:59'a kadar üretime geçici süreyle ara verilmesine karar verilmiştir. Aksaray fabrikasında üretim devam edecektir. "
Foreks
ForInvest
Metals Market
Montel News
ForInvest Twitter
-
BigChefs CEO’su Kosova: 2024 yılında FAVÖK 739 milyon TL seviyesine ulaştı
27/02/2025 06:23:30
BigChefs CEO’su Altan Kosova, 2024 yılında FAVÖK'ün enflasyona göre düzeltilmiş rakamlarla 739 milyon TL seviyesine ulaştığını söyledi.
-
Brisa'nın 2024 cirosu 34,5 milyar TL seviyesinde gerçekleşti
-
Nuh Çimento, pay başına 8,585 TL nakit kar payı dağıtımını Genel Kurul onayına sunacak
27/02/2025 06:24:30
Nuh Çimento, 2024 yılı karından pay başına 8,585 TL nakit kar payı dağıtımını Genel Kurul onayına sunacak.
Şirket'ten konu ile ilgili KAP'a yapılan açıklamada şu bilgiler verildi:
"Nuh Çimento Sanayi A.Ş. yönetimi tarafından hazırlanan ve KPMG Bağımsız Denetim ve Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik Anonim Şirketi tarafından denetlenen, 1 Ocak 2024 – 31 Aralık 2024 hesap dönemine ilişkin, TMS/TFRS esasına göre hazırlanan finansal tablolar ile yasal kayıtlara göre oluşan finansal tabloların incelenmesi sonucunda ekte yer alan kar dağıtım tablosunda görüldüğü üzere; 2024 yılı yasal kayıtlara göre hazırlanan Solo Gelir Tablosu Net Karı 1.831.284.896 TL üzerinden; Şirket Esas Sözleşmesi ve SPK Mevzuatı gereği, karın dağıtımının Olağan Genel Kurul'a önerilmesine,
Türk Ticaret Kanunu'nun 519. maddesi uyarınca ayrılması gereken %5 oranındaki genel kanuni yedek akçenin, 31.12.2024 itibariyle VUK kayıtlarında mevcut kanuni yedek akçe tutarı sermayenin %20'lik sınırına ulaştığı için 2024 yılı için ayrılmaması,
Kâr payı ödeme tarihinin 25 Mart 2025 olarak belirlenmesinin; 22 Mart 2025 tarihinde yapılacak Şirketimiz Olağan Genel Kurul Toplantısı'nda ortaklarımızın onayına sunulmasına karar verilmiştir."
Foreks
ForInvest
Metals Market
Montel News
ForInvest Twitter
-
Enerjisa, pay başına 2,44 TL nakit kar payı dağıtımını Genel Kurul onayına sunacak
27/02/2025 06:25:00
Enerjisa, 2024 yılı karından pay başına 2,4395 TL nakit kar payı dağıtımını Genel Kurul onayına sunacak.
Şirket'ten konu ile ilgili KAP'a yapılan açıklamada şu bilgiler verildi:
"Şirketimizin 2024 yılı faaliyet dönemine ait, Türkiye Muhasebe Standartları / Türkiye Finansal Raporlama Standartları'na göre düzenlenmiş olan Konsolide Finansal Tablolarının incelenmesi sonucunda:
•4.225.991.691,35 TL baz alınan net kâr (istisnai kalemler hariç net kar) üzerinden %80,21 kar dağıtım oranı ile 1 TL nominal pay başına 2,87 TL nakit temettü dağıtılmasına,
•Tamamının geçmiş yıl karlarından karşılanmak üzere toplam 3.389.667.935,63 TL kâr payının, (Brüt %287,00 Net %243,95) 1.181.068.967,12 TL sermayeyi temsil eden hisse senedi sahiplerine nakit olarak dağıtılmasına,
•Genel kurul tarafından belirlenip onaylanmak üzere nakit kâr payı dağıtımının Genel Kurul Toplantısı tarihinden itibaren sekiz hafta içerisinde tamamlanmasının önerilmesine, katılanların oy birliği ile karar verilmiştir."
•
Foreks
ForInvest
Metals Market
Montel News
ForInvest Twitter