🤔🤔esas faaliyet kar/ zararida göz atsak mi acaba
SM-N910C cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
🤔🤔esas faaliyet kar/ zararida göz atsak mi acaba
Geçen sene aynı döneme göre,
1-Satışlar yarı yarıya düşmüş.
2-Diğer taraftan,brüt satış kâr marjı %8,76'dan %9,56'ya yükselmiş
3-Geçen sene esas faaliyet zararı -9.269.188TL iken,bu sene 129.702 TL esas faaliyet kârı elde edilmiş.Denetim görüşü 6.maddede yer verildiği üzere;yatırım faaliyetlerinden gelirler içerisine sınıflandırılması gereken 4.701.298TL tutarındaki maddi duran varlık satış kârları,esas faaliyetlerden diğer gelirler içerisinde sınıflandırılmış.
Özetle;esas faaliyetle ilgili olmayan 4.701.298TL tutarındaki MDV satış geliri,esas faaliyet geliri içinde gösterilerek,esas faaliyet kârı ortaya çıkmış.
Sn.Mehmet Şimsek'in açıklaması yıldız pazara alınacak şirketlerle ilgili görünüyor ama açılımını bilemiyoruz.Ana pazara alınacak şirketleri de kapsayacak ise,bunun hazırlığı olarak yorumlayabiliriz.
Satislarin dusmesine ragmen karliligin artmasi neyi gosterir ve neye isaret eder.. bunun cevabini bulursak bilançodaki olumlu taraf anlasilacak
Ciro yarıya düştükten sonra,kâr marjının artmış olmasının hiçbir önemi yok bana göre.Viyanayı fethe çıkıp,Anadolu'yu kaybetmek gibi birşey...
Burada asıl kafa yorulması gereken,neden kasıtlı olarak esas faaliyet kârı beyan edildiği.MDV satış kârı;olması gerektiği gibi yatırım gelirine alınsaydı,dönem zararı değişmezdi ama esas faaliyet kârı ortaya çıkmazdı.Ne amaçla bu tasnif yapıldı,neden esas faaliyet kârı gösterildi?
Kapsam genişletilmez,sadece yıldız pazarı kapsar ise;esas faaliyet kârı göstermelerinin de hiçbir anlamı olmaz elbette.Kotasyon yönergesinde yapılacak değişikliğin kapsamı açıklığa kavuşmadan,ümit beslemek çok zor ama buradaki tasnif farklılığı dikkate değer.Denetim şirketinin de 6.maddede özellikle yer vermesi ilginç geldi bana.
Şartlı Sonucun Dayanağı
3. Şirket yönetimi, 30 Haziran 2017 tarihi itibariyle özet bilançoda uzun vadeli diğer alacaklar içerisinde yer alan ve Not 11'de açıklanan 189.907.573 TL tutarındaki ilişkili taraflardan diğer alacaklar hakkında hakim ortaklar tarafından öngörülen plan doğrultusunda, ilişikteki finansal tablolarda bu alacaklara ilişkin herhangi bir şüpheli alacak karşılığı ayırmamıştır. 30 Haziran 2017 tarihi itibariyle bir ilişkili taraf olan ve aynı hakim ortak tarafından kontrol edilen Doruk Tütün Ürünleri Satış Dağıtım Ticaret A.Ş. ("Doruk Tütün")'den 1 Ocak ? 30 Haziran 2017 cari dönemi içerisinde 12.850.000 TL tutarında nakit tahsilat yapılmış olup, 30 Haziran 2017 tarihi itibariyle Doruk Tütün ve Taco Tarım Ürünleri Satış Dağıtım Ticaret A.Ş.'den ("Taco Tarım") olan, sırasıyla 175.279.921 TL ve 14.627.652 TL tutarındaki alacakların hakim ortakların planları doğrultusunda, Şirket ortaklarının şahsi ve bahsi geçen ilişkili tarafların mal varlıkları ile karşılanması planlanmaktadır. Söz konusu alacak tutarında herhangi bir değer düşüklüğü olup olmadığına ve bu planın gerçekleşebilir olup olmadığına yönelik sınırlı denetim çalışmalarımızı tamamlayamamış bulunmaktayız.
Borclu sirketin tasinmazlari degerlendirmeye tabi tutulup akpaza ödeme niyetine devir yapilinca her sey hallocak... anlamaktayim.. ins doğrudur