Aynen katılıyorum tebrik ederim,borsada her an her şeye hazırlıklı hareket etmeli burada bilgi paylaşımı yapıyoruz gaza gelip günlük alım satımlar zarara yol açabilir. yatırım tavsiyesi asla değil zarar oluşabilir.YTD.
Printable View
Harvard Üniversitesi öğretim görevlisi mikrobiyoloji uzmanı Doç. Dr. Emrah Altındiş: "Virüsler sürekli mutasyona uğrar, bu mutasyonun kötü bir etkisi kanıtlanmadı. Bir spekülasyon."
Borsada kisisel pozisyonlarim sifirlandi.Tüyü yolunmuş kedi gibi kaldim;)
Şaka bir yana buyuk bir arazi firsati cikti Urla da.Oraya ortak icin hisselerimi sattim.
Elime nakit gecerse iyi sirketleri alicam tekrardan otokar bunlardan biri.Ama saglam bir dusus lazim bana kuresel ya da ulusal capta bir de bolca nakit lazim yoksa ucuza zor alirim;)
Onun icin sirketleri hala takip ediyorum...
Ytd
Lenovo K33a48 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Benim gonlumden gecen bir de Otokar in askeri sirket olarak bir yabanci ortagi olsa cok farkli bir resim cizeceği.Cunku bu sirket ihracat bazli otobus vs de iyi istedigini uretir satar ama askeri anlamda global oyuncu olmasi Bati dan bir ortakla olmasi lazim.Askeri alanda ihracat pazarlarinda bizim sesimiz bir yere kadar cikiyor.Ama guclu bir ortak farkli yere taşır.Sirketlerimiz muazzam güzel.
20 tane sirket sayarim harika olarak.Bati nin apple amazon vs var ama her sey o tarz sirketler demek degil.
Bistteki sirketlerimizden parlak olanlar da mutlaka bir ekonomi icin yapı taşı.
Sadece sirketlerimiz deger gormuyor.
Yoksa doviz bazli bakilinca bu sirketlere bicilen fiyatlar komik gercekten.
Tl nin değer kaybi üretim dongulerinin finansmaninin zorlasmasi vs bunlar ayagimizdaki taşlar.
Koc grubunu iyi bilirim sirketlerinin cogunu gezdim cocuk gibi hicbir sey bilmiyormus gibi hala ogrenmeye calisirim kafamda hala otokar in yabanci ortaksiz olmasina mana veremedim yillardir.
Nasip bakalim yillar neye gebe...
Elektrikli otobus ve askeri zirhli araclarda donusumu koc grubu iyi dikkate aliyor bu da onemli.Gec kalsaydi kulak tikasaydi bu donusume kafamda soru isareti belirirdi.
Bunda da hizli davrandilar.
Koskoca sabanci bile temsa yi rezil etti ki abd de pazari olan bir firmaydi temsa.
Dolayisiyla iş yapış şekli vs si iyi otokar in ozellikle...
Takipteyiz;)
Ytd
Lenovo K33a48 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Şirketimiz ve ticari araç üreticisi Iveco S.p.A. arasında imzalanan iş birliği ve tedarik sözleşmesi kapsamında şirketimiz (i) IVECO BUS'ın mevcut ürünlerini IVECO BUS adına Sakarya'daki fabrikasında üretecek (ii) IVECO BUS'ın ürün portföyü; fabrikamızda üretilen Otokar ürünleri ile genişleyecek ve ortak sinerji yaratılacaktır.
Sözleşme süresi 5 yıldır ve otomatik olarak 5 yıl daha yenilenebilecektir.
Sözleşme koşullarına göre, sözleşmenin ilk döneminde 5.000'den fazla araç üretilmesi öngörülmektedir; ancak nihai adetler pazardaki gelişmelere göre belirlenecektir.
İlk üretimlerin Otokar tesislerindeki üretim hattı hazırlıklarının tamamlanmasını takiben 2021 yılı sonunda başlaması planlanmaktadır.
Taraflar, projeye ilişkin yaklaşık 26 milyon Euro tutarında ortak yatırım yapacaktır.
IVECO ile yürütülen bu proje sürecinde rakiplerimizin bu bilgiye nihai anlaşma koşulları kesinleşmeden haberdar olması suretiyle Şirketimizin rekabet gücünün zedelenmemesi ve IVECO ile yürütülen görüşmelerdeki pazarlık gücümüzün olumsuz etkilenmemesi için Şirketimizin meşru haklarının korunması amacıyla, 27.12.2019 tarihli Ön Anlaşmanın (MoU- Memorandum of Understanding) kamuya açıklanması, Özel Durumlar Tebliği'nin 6'ncı maddesi kapsamında, ertelenmiştir. Erteleme kararı, Şirketimiz Yönetim Kurulu'nun 10.11.2017 tarih ve 2017/18 numaralı kararı ile verdiği yetkiye istinaden, Genel Müdürlük tarafından alınmıştır. Mevcut durumda erteleme gerekçelerinin ortadan kalkması nedeniyle konuya ilişkin açıklama yapılmaktadır.
Şiretimiz, Gürcistan Belediye Kalkınma Fonu ile 175 adet otobüs ve bu otobüslerin yedek parça ve eğitimlerini kapsayan yaklaşık 18,7 milyon Euro tutarında bir ihracat sözleşmesi imzalamıştır.
Söz konusu sipariş ile ilgili teslimatların bu yıl başlayıp partiler halinde 2021 yılı Mart ayına kadar tamamlanması planlanmaktadır.
İhale Bedeli
Yaklaşık 476 milyon TL
İhale Bedelinden Ortaklık Payına Düşen Kısım
Yaklaşık 476 milyon TL
Ortaklık Payına Düşen Kısmın Kamuya Açıklanan Son Gelir Tablosundaki Brüt Satış Hasılatına Oranı (%)
Yaklaşık %20 (2019 yıllık hasılata oran)
Açıklamalar
11 Haziran 2020 tarihli ÖDA ile en iyi teklifin Şirketimiz tarafından verildiğinin açıklandığı ESHOT Genel Müdürlüğü'nün ihalesine ilişkin davet mektubu Şirketimize iletilmiş olup; ihale sözleşmesi yasal süresi olan 10 gün içerisinde imzalanacaktır. Söz konusu ihale ile ilgili teslimatların bu yıl başlayıp, partiler halinde 2021 yılı içerisinde tamamlanması planlanmaktadır.