derdi para degil anladıgım. guzel dokuyor. 11 temmuza kadar dokumaya devam eder gibi geldi bana. benim yorumum tabi zamanla gorucez
Printable View
Genel takas dökümü atsanızda görsek
Yatırım şirketlerinin bilançolarının nasıl etkilendiğini merak eden var mı?
Ortopro batmazsa ( malzeme ithalatları yük) bir miktar avantaj sağlayabilir.
Sportive yurtdışındaki şiretlerden peşin parayla mal alıyormuş, fiyatlamayı nasıl yapacaklar belirsiz, ilave işletme sermayesi ihtiyacı olabilir.
Nunmum ve Tatilbudur sessiz sedasız bu dönemi atlatmaya çalışırlar.
Radore'nin müşterilerinin ayakta kalması önemli.
Nevotek'in TR ile pek bir ilgisi yok, ne yaptığı da bilinmiyor.
Ne yaptıklarını bilmiyorum ama topyekün riskin arttığından eminim. Bu dönemde yatırım filan da yapılmaz, var olan serrmaye takviye için kenarda tutulur.
kenarda tutarken en başında dolar tutsalardi iyiydi ama kenarda para tutmaya katılıyorum.
ortopro-turkiyede medikal sanayi yatırımına karşıyım (obamacareden dolayı abddeki medikal sektörü iyi kazandırdı bizimde medikal sektöründe yatırımımız olsun diye yapılmış bir iştirak olarak goruyorum, supriz at olur tutarsa)
sportive-- stokları enflasyonla tekrar fiyatlanır duzgun yonetilirse dert olmaz
numnum--servisini sevmiyorum :D
tatilbudur-- turizmde bu yıl olumlu bekliyorum(gavur evinde oturvagına buraya gelse para biriktirir) iyi bir sezon sonrası alıcı bulabilir kendisi icin çok iyi gecmese bile
radore- yabancı müşteriye yönelebilir
nevotek-- nötr, yurtdısı tabanlı oldugu için alıcı cıkma olasılıgı daha yuksek(tr ye yatırım yapmak istemeyen yabancı engeline takılmaz ve fiyatlaması dolar olarak olur )
ARAS Kargo satışından gelen 53 Milyon dolar 1.82 TL den IS BANK a verilirken , Ayşe teyze bile dolar alırken , Bu nasıl bir mantık ki ISGSY dolar satış yapabiliyor dediğimde kızmışlardı bana . Türkiye de ISGSY ; TL tutmaya mecbur diyen arkadaşlar var idi . Elde dolar bulundurmak Yatırımları Hedge etmeye yarayacaktı . Şimdi Doların geldiği yerde Eldeki şirketlerin kanamasını durdurmaya paramız yok deniyor . Yönetim bedelli sermaye arttırımını gündeme getirilirse , ki buna da mecbur kalacak , şaşırmam.
Yeteneksiz ve dengesiz şair darjanton Diye başlayan bir dizi vardı onu hatırladım .
Yeteneksiz ve dengesizler tarafından yönetiliyoruz bence .
Yönetime İyi not atmam için çok sular akmalı o derenin yatağından .
BEDELLİ Sermaye Arttırımı gündeme gelecek merak etmeyin . :)
ISBANK yönetimi iyi tebrik etmek gerek . 1.82 TL den Dolar ımızı ona verdik . :)
1.62 Altı BOMBOŞ tık verdiler tak 1.51 olur hani bi haber vereyim dedim .
Az alın la . Destek atın millet yoksa tepe taklak gidecek hissemiz .
Son 10 haftanın dibindeyiz AL veriyor hissemiz :)
Hadi teknik analizciler nerdesiniz ?
Bir formasyon uydurun gitsin , nasılsa her şekle uygun bir formasyon veya oluşum vardır .
Çanak formasyonu olmaz ise KULP takarsınız , o da mı olmadı mum , bayrak direk tel zımba vs vs vs :)
ISGSY ye destek atan yok ,
Anlaşılan herkes umudu kesmiş
Bakıyorum bedelli sermaye arttırımı olasılığı çok ilgi çekmedi .
Kimse bu olasılık hakkında fikir söylemek istemiyor .
Zamanı gelince haber veririm . Demiştim de deriz .
İlginçtir ki bu konuya da eskiler muhalif .
Ama ne yazık ki işler terso olursa pamuk eller cebe olasılığı bayağı yüksek .
Hatırlarsanız benim 1.07 TL olasılık fiyatım bunu içeriyor idi .
1.17 Ortopro ve nevotek te oluşacak sıkıntılar .
1.37 İse Aralığa kadar iç ve dış pıyasa hareketleri ile geciken 118 000 den - 86 000 endex e yolculuğu .