-
Nissan Honda ve Mitsubishi Birleşerek Dünyanın 3. Büyük Otomobil Üreticisi Olmaya Hazırlanıyorlar.
Japon otomotiv devleri birleşirse Toyota ve Volkswagen'den sonra dünyanın en büyük üçüncü otomobil üreticisi olacaklar. Anlaşmanın detayları henüz net değil. 2025 itibariyle gerçekleşmesi bekleniyor. Üç şirket marka kimliklerini koruyarak ortak üretim ve teknolojik iş birliği yapacak. AR-GE ve üretim süreçlerinin optimizasyonuyla yenilik ve maliyet avantajı hedefleniyor.
Bu gelişmenin Japon ekonomisinde genel olarak büyük bir hareketliliğe ve farklı sektörlerdeki diğer büyük oyuncuların da benzer adımlar atmasına neden olacağı tahmin ediliyor.
Nissan, 1933’te, Honda, 1948’de, Mitsubishi Motors, 1970’te Japonya’da kuruldu.
Yıllık Araç Üretim Kapasitesi (2023); Nissan: 3.4 milyon, Honda: 4 milyon, Mitsubishi: 1.01 milyon.
Şirket Değerlemesi 2024 itibarıyla Nissan: 15 milyar $, Honda: 44 milyar $, Mitsubishi: 4.78 milyar $.
Çalışan sayısı; Nissan: 133.000, Honda: 194.000, Mitsubishi: 28.982.
Her üç şirket de 2030’a kadar toplam satışlarının elektrikli araçlardan oluşmasını hedefliyor.
Birinci ve ikinci hakkında:
Toyota 1937’de Japonya’da kuruldu. Çalışan sayısı 320.800.
Yıllık Araç Üretim Kapasitesi: 11.5 milyon.
Şirket Değerlemesi: 2024 yılı itibarıyla 200 milyar $
Volkswagen 1937’de Almanya’da kuruldu. Çalışan Sayısı 590,000
Yıllık Araç Üretim Kapasitesi: Yaklaşık 9.3 milyon
Şirket Değerlemesi: 2024 yılı itibarıyla 46 milyar $
(Rakamlar yaklaşım, tahmin ve farklı kaynak bilgileridir. Firmaların orijinal raporlarına bakınız)
Bu stratejik hamle, özellikle Tesla'nın elektrikli araç (EV) pazarındaki yenilikçi rolünü, Çinli üreticilerin, (BYD gibi şirketlerin), EV alanındaki agresif büyümesini yakalamak için yapılıyor. Ancak, devlet desteği ve EV satışlarındaki hızlı büyüme ile Çin pazarı; hem büyük bir rekabet tehdidi hem de üretim ve teknoloji ölçeklendirmesinde çok ileride.
Kısacası, artan maliyet baskıları, elektrikli araçlara geçiş ve otonom sürüş teknolojilerindeki hızlanan rekabet; otomotiv endüstrisinde büyük değişikliklere yol açıyor.
Bakalım birleşme, yenilikçilik ve rekabette beklenen olumlu dönüşümü yaratacak mı?
-
yukarda japonlar birleşiyor ve güç kazanacakları kesin,
bizim burada acaba çinlileri piyasadan atmak için froto, tofaş, ve stelantis birlikteliği nasıl olur?
-
Açıklamalar
Kredi derecelendirme kuruluşu JCR Eurasia Rating, Ford Otomotiv Sanayi A.Ş'nin uzun vadeli ulusal notunu en yüksek not seviyesi olan "AAA (tr)", kısa vadeli ulusal notunu "J1+ (tr)", görünümlerini ise "stabil" olarak belirlemiştir.
JCR Eurasia Rating, Şirketimizin uzun vadeli yabancı ve yerel para cinsinden uluslararası notunu "BB", görünümlerini ise "stabil" olarak belirlemiştir. Derecelendirme raporuna kurumsal internet sitemizden (www.fordotosan.com.tr) ulaşılabilir.
-
Foton Motor, Bosch, SinoHytec ve BAIC Capital'in ortaklaşa sahip olduğu yeni bir enerji ticari araç markası olan #CAVAN Auto (CAVAN), ağır hizmet tipi konsept kamyonu Beacon'ı tanıttı.
Sekizi bir arada entegre elektrikli tahrik sistemine sahip olan Beacon modeli, 100 km'de 14,2 kWh enerji tüketimi ve 460 km sürüş menzili ile hem şehir içi hem de şehirlerarası operasyonları karşılıyor.
Termal kaçak eşiğini 500°C'den 700°C'ye yükselterek güvenliği artıran yarı katı hal pillerle donatılmıştır.
Orta ve kısa mesafeli lojistik için CAVAN, 500 km'yi aşan bir menzile sahip, verimli ve düşük enerji tüketimli tamamen elektrikli bir ağır hizmet kamyon platformu geliştiriyor.
Uzun yol senaryoları için şirket, 500 km'den fazla menzile ulaşan gazlı-hidrojenle çalışan kamyonlar ve 1.100 km'yi aşan sıvı hidrojenle çalışan kamyonlarla hidrojenle çalışan bir ağır hizmet kamyon platformu inşa etmeyi hedefliyor.
Çin pazarında lansmanın H1 2025 için yapılması planlanıyor.
Rekabet çetin.
Ytd
-
hayret 2 gündür konuya yeni mesaj atılmamış.
-
otokar , çin'li "Foton Tunland G7 4X4 pikapı" Türkiyeye getirmiş, 2 yıldır test ediyormuş zaten, fiyat rakiplere göre çok iddialı;
X'te Serdar Yılmazın paylaşımında gördüm,
https://www.youtube.com/watch?v=qN6EdmaEn1I&t=1053s
hürmetle,
-
-