-
Birikim Varlık Yönetim, İş Bankası'nın bir bireysel nitelikli portföyün ihalesini kazandı
03/03/2025 06:21:00
Birikim Varlık Yönetim, İş Bankası'nın bir bireysel nitelikli portföyün ihalesini kazandı.
Şirket'ten KAP'a yapılan açıklamada şu bilgiler verildi:
"Şirketimiz, Türkiye İş Bankası A.Ş.'nin gerçekleştirdiği tahsili gecikmiş alacak satışında, 28/02/2025 tarihinde satışa çıkarılan toplam 209,6 milyon TL anaparaya sahip 1 bireysel nitelikli portföyün ihalesini en yüksek teklifi vererek kazanmıştır. Bu ihaleye toplam 18 varlık yönetim şirketi katılmıştır.
İhale sonuçlarının kesinleşmesi ihaleyi açan finansal kuruluş Yönetim Kurulu'nun onayına bağlı olup, onay sonrası sözleşmenin imza süreci ve satışa konu alacakların devir işlemleri başlatılacaktır."
ForInvest Haber Merkezi ( haber@forinvest.com)
Foreks
ForInvest
Metals Market
Montel News
ForInvest Twitter
-
İmaş Makina, bir müşterisiyle 2 milyon 33 bin dolar bedelli sözleşmeler imzaladı
03/03/2025 06:21:15
İmaş Makina, bir müşterisiyle 2 milyon 33 bin dolar bedelli sözleşmeler imzaladı.
Şirket'ten KAP'a yapılan açıklamada, Türkiye'de mukim müşterileriyle 2 milyon 33.000 dolar toplam bedel ile bezelye unu ve mısır unu değirmen kurulumu sözleşmelerin imzalandığı belirtildi.
Sözleşmelere istinaden avans ödemesi Şirket'e ulaştı.
Bu projelerin sevkiyatının 2025'in ilk yarısında yapılması planlanıyor.
Foreks
ForInvest
Metals Market
Montel News
ForInvest Twitter
-
Bien Yapı, 2025 yılında 23,5 MWp'lik GES'in tamamlanmasını planlıyor
03/03/2025 06:21:30
Bien Yapı, 11,75 milyon dolar yatırımla 2025 yılı içerisinde 23,5 MWp'lik Güneş Enerji Santralinin tamamlanmasını planlıyor.
Şirket'ten KAP'a yapılan açıklamada, "Bien Seramik olarak, enerji maliyetlerimizi azaltmak, elektrik fiyat artışlarından korunabilmek, karbon ayak izini azaltmak ve sürdürülebilir çevrenin korunmasına katkıda bulunmak en önemli sürdürülebilirlik hedeflerimiz arasındadır." denildi.
Açıklamada, Şirketin yenilenebilir enerji yatırımlarında çözüm ortağı T2D Yenilenebilir Enerji Sis. San. ve Ticaret AŞ olduğu belirtildi.
Şirket, 2030 yılına kadar yenilenebilir enerji yatırımlarında toplamda 140 MWe'lik Güneş Enerji Santrali (GES) kurulumunu ve bu sayede yıllık yaklaşık 186.000 ton Co² emisyonunu azaltmayı ve yıllık yaklaşık 511.280 adet yetişkin ağacın kesilmesini engellemeyi hedefliyor.
Açıklamada şu bilgiler verildi:
"Şirketimizin mevcut tesislerinde yıllık ortalama elektrik ihtiyacı 140 MWe'dir. İlk etapta şirketimizin, Bozüyük tesisi, Bilecik tesisi ve Bilecik 2. OSB tesislerinde çatı GES santralinde toplam 300.000 m²'lik alanda, 40.870 adet yeni nesil Topcon – Ntype güneş panelleri kullanılacaktır. Yapılacak ilk yatırımın tutarı 11.750.000 USD olup, 2025 yılı içerisinde 23,5 MWp'lik Güneş Enerji Santralinin tamamlanması planlanmaktadır.
Şirketimizin Aydın Çine'de bulunan ve tamamlandığı zaman Türkiye'nin en büyük kapalı alanına sahip olacak 500.000 m²'lik yeni fabrikasında, 90 MWe'lik GES üretimi yapılması hedeflenmektedir. Çine tesisi için planlanan yatırım bedeli ise yaklaşık 45.000.000 USD'dir."
Foreks
ForInvest
Metals Market
Montel News
ForInvest Twitter
-
Emlak Konut, yurt içinde 10 milyar TL'ye kadar kira sertifikası ihracı için yetki verdi
03/03/2025 06:21:45
Emlak Konut, yurt içinde 10 milyar TL'ye kadar kira sertifikası ihracı için yetki verdi.
"Şirketimiz Yönetim Kurulu'nun gerçekleştirdiği 28.01.2025 tarihli toplantısında; Sermaye Piyasası Kanunu Madde 31 tahtında, Şirketin Esas Sözleşmesi'nin "Borçlanma Sınırı ve Menkul Kıymet İhracı" başlıklı 7. maddesinin vermiş olduğu yetkiye istinaden; Şirketimizin "Fon Kullanıcısı" olacağı yapıda planlanan yönetim sözleşmesine dayalı kira sertifikası ihraç programı kapsamında Halk VKŞ'nin "İhraçcı Varlık Kiralama Şirketi" olarak yetkilendirilmesine, Halk VKŞ'nin ihraççı olarak yer alacağı ihraç belgesinin onaylanmasının kararlaştırıldığı SPK karar tarihinden itibaren bir yıl içinde, çeşitli vadelerde ve Tebliğ'de öngörülen kira sertifikası tür ve sözleşmelerine dayalı olarak; halka arz edilmeksizin tahsisli olarak ve/veya nitelikli yatırımcılara, 10.000.000.000.-TL(onmilyarTürkLirası)'na kadar nominal değerde, Türk Lirası cinsinden satılmak üzere yurt içinde gerçekleştirilmesi planlanan yönetim sözleşmesine dayalı kira sertifikaları ihraç işlemlerinde finansal danışman ve lider aracı kurum olarak Halk Yatırım Menkul Değerler A.Ş.'nin yetkilendirilmesine, imzalanacak sözleşmeler ve gerçekleştirilecek ihraç kapsamında gerekli tüm işlemlerin tesis edilmesi ve sözleşmelerin imzalanması, konularında Genel Müdürlüğe yetki verilmesine karar verilmiştir. "
ForInvest Haber Merkezi ( haber@forinvest.com )
Foreks
ForInvest
Metals Market
Montel News
ForInvest Twitter
-
Federal Mogul İzmit Piston, pay başına 0,6 TL nakit kar payı dağıtımını Genel Kurul onayına sunacak
03/03/2025 06:22:00
Federal Mogul İzmit Piston, 2024 yılı karından pay başına 0,5993079 TL nakit kar payı dağıtımını Genel Kurul onayına sunacak.
"Yönetim Kurulumuz gündemindeki konuyu müzakere ederek SPK mevzuatına göre hazırlanan finansal tablolara göre, vergi sonrası 108.999.740 TL tutarındaki dönem kârından 97.894.488 TL tutarındaki geçmiş yıllar zararlarının düşülmesinin ardından kalan 11.105.252 TL tutarındaki dağıtılabilir kârın dağıtılmasına karar vermiştir.
Yönetim Kurulu Karar Tarihi: 27/02/2025 tarihli karara istinaden,
Hisse senedi şeklinde dağıtılması teklif edilecek toplam kar payı (TL) : 0,00
Hisse senedi şeklinde dağıtılması teklif edilecek kar payının sermayeye oranı (%) :0
Nakit olarak dağıtılması teklif edilecek toplam brüt kar payı (TL) : 10.066.110,75 TL
Borsada işlem gören 1 TL Nominal Değerli
Beher Paya Dağıtılacak Nakit Kar Payı:
(Brüt (TL): 0,7050682
Net (TL) : 0,5993080
Teklif Edilecek Dağıtım Tarihi: 28/03/2025."
Foreks
ForInvest
Metals Market
Montel News
ForInvest Twitter
-
Selçuk Ecza, pay başına 0,34 TL nakit kar payı dağıtımını Genel Kurul onayına sunacak
-
Anadolu Sigorta, pay başına 2,57 TL nakit ve 1,5 milyar TL pay biçiminde kar payı dağıtımını Genel Kurul onayına sunacak
-
Federal Mogul İzmit Piston, İzmit tesislerinde bina güçlendirme çalışmaları yapacak
03/03/2025 06:22:30
Federal Mogul İzmit Piston, İzmit tesislerinde bina güçlendirme çalışmaları yapacak; üretimde herhangi bir kesinti öngörülmüyor.
"İstanbul Teknik Üniversitesi Afet Yönetimi Enstitüsü Deprem Mühendisliği Ana Bilim Dalı tarafından şirketimize ait İzmit tesislerinde yapılan inceleme sonucunda, 28 Şubat 2025 tarihli Teknik Rapor alınmıştır. Raporda, tesislerimizdeki zeminin ve fabrikanın betonarme olan binalardaki taşıyıcı sistem elemanlarının, 2018 Türkiye Bina Deprem Yönetmeliği'nde tanımlanan kontrollü hasar performans seviyesini sağlamaları için güçlendirme yapılması önerilmektedir. Bu doğrultuda, zemin ve taşıyıcı sistem elemanlarının depreme karşı dayanıklılığını artırmak amacıyla güçlendirme çalışmalarının yapılması gerekliliği ortaya çıkmıştır. Şirketimiz, bu tedbirleri uygulamak üzere gerekli planlamaları yapmış olup, güçlendirme projelerinin hazırlanmasını müteakiben gerekli izinlerin alınması için ilgili kamu kuruluşlarına başvuruda bulunacaktır. Güçlendirme çalışmalarının süresi ve kapsamı netleştikçe detaylar kamuoyuyla paylaşılacaktır.
Bu süreçte üretim faaliyetlerimizin devamlılığını sağlamak için gerekli önlemler alınmış olup, üretimimizde herhangi bir kesinti öngörülmemektedir."
Foreks
ForInvest
Metals Market
Montel News
ForInvest Twitter