-
Mia Teknoloji, Tripy Mobility ve Bursa Nilüfer Belediyesi arasındaki sözleşmenin Bursa geneline genişletilmesi maksadıyla fesih edildiğini açıkladı
03/03/2025 06:25:15
Mia Teknoloji, Tripy Mobility ve Bursa Nilüfer Belediyesi arasındaki sözleşmenin Bursa Büyükşehir Belediyesi sınırlarına genişletilmesi maksadıyla fesih edildiğini açıkladı.
Şirket'ten KAP'a yapılan açıklamada şu bilgiler verildi:
"Bursa Nilüfer Belediyesi ile olan sözleşmemiz, sadece Nilüfer ilçesi sınırları içerisinde bisiklet paylaşım sistemimizin işletilmesiyle ilgili finansal olarak etkin görünmemesi ve Bursa Büyükşehir Belediyesi sınırlarına genişletilmesi maksadıyla feshedilmiştir.
Bursa'da planladığımız faaliyetlerimize ilişkin çalışmalarımız, elektrikli bisiklet faaliyetlerimizin Bursa Büyükşehir Belediyesi ile Bursa Büyükşehir sınırlarını kapsayacak şekilde yürütülmesi maksadıyla devam etmekte ve bu kapsamda Bursa Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı ile elektrikli bisiklet paylaşım sistemi kurulumu konusunda görüşmelerimiz devam etmektedir."
ForInvest Haber Merkezi ( haber@forinvest.com)
Foreks
ForInvest
Metals Market
Montel News
ForInvest Twitter
-
Kafein Yazılım, Likidite Sağlayıcılık İşlemlerine İlişkin Piramit Menkul Kıymetler ile sözleşme imzaladı
03/03/2025 06:25:30
Kafein Yazılım, Likidite Sağlayıcılık İşlemlerine İlişkin Piramit Menkul Kıymetler ile sözleşme imzaladı.
"Şirketimiz 28.02.2025 tarih ve 05 sayılı Yönetim Kurulu kararınca,
- Kafein Yazılım Hizmetleri Ticaret A.Ş.'nin Likidite Sağlayıcısı ve Likidite Sağlayıcılık işlemlerini gerçekleştirecek münhasır yatırım kuruluşu olarak "Piramit Menkul Kıymetler A.Ş." nin tayin edilmesine,
- Likidite Sağlayıcılığı hizmeti için gerekli olan nakit fon tutarının şirketimizce karşılanmasına,
- Piramit Menkul Kıymetler A.Ş. tarafından Borsa İstanbul Pay Piyasasında likidite işlemlerine Borsa İstanbul A.Ş.'nin iznini takiben başlanmasına,
Karar verilmiş olup, ilgili "Likidite Sağlayıcılık Sözleşmesi" taraflar arasında 28.02.2025 tarihinde imzalanmıştır. Sözleşme feshedilmedikçe aynı şartlar altında bir yıl daha uzamak üzere 2 yıl süreyle geçelidir.
Likidite sağlayıcılık faaliyeti, kapsam dahilindeki sermaye piyasası araçlarının likiditesini, dolayısıyla bu araçların işlem görme kabiliyetini artırmaya yönelik isteğe bağlı bir faaliyet olup, fiyat istikrarını sağlamaya yönelik bir faaliyet değildir. Likidite sağlayıcı, görevlendirildiği sermaye piyasası aracında kendi namına Şirketimiz hesabına alım /satım emirleri ileterek, gerekli gördüğü zamanlarda likiditeye katkı sağlayacaktır. Likidite sağlayıcı, bu kapsamda gerçekleştirdiği işlem miktarını, hacmini ve işlemleri pay bazında alış ve satış olarak, iki haftada bir izleyen haftanın en geç ikinci işlem günü mevzuatta belirlenen formata uygun olarak KAP' ta ilan edecektir."
ForInvest Haber Merkezi ( haber@forinvest.com )
Foreks
ForInvest
Metals Market
Montel News
ForInvest Twitter
-
Ford Otosan, pay başına 14,535 TL nakit kar payı dağıtımını Genel Kurul onayına sunacak
-
GSD Varlık Yönetim, İş Bankası'nın 2 adet ticari/kobi nitelikli portföy ihalesini kazandı
03/03/2025 06:26:00
GSD Holding bağlı ortaklığı GSD Varlık Yönetim, İş Bankası'nın 2 adet ticari/kobi nitelikli portföy ihalesini kazandı.
"Şirketimizin sermayesinin tamamına sahip olduğu bağlı ortaklığı GSD Varlık Yönetim A.Ş., Türkiye İş Bankası A.Ş.'nin 28/02/2025 tarihinde satışa çıkarılan toplam 319 milyon TL anaparaya sahip 2 adet ticari/kobi nitelikli portföy ihalesini en yüksek teklifi vererek kazanmıştır. Bu ihalelere toplam 16 varlık yönetim şirketi katılmıştır.
İhale sonuçlarının kesinleşmesi ihaleyi açan finansal kuruluş Yönetim Kurulu'nun onayına bağlı olup, onay sonrası sözleşmenin imza süreci ve satışa konu alacakların devir işlemleri başlatılacaktır."
Foreks
ForInvest
Metals Market
Montel News
ForInvest Twitter
-
Kordsa’nın satış gelirleri, 2024 yılının son çeyreğinde %2.6 azaldı
-
Hitit Bilgisayar, Pegasus ile Acente Dağıtım Sistemi sözleşmesi imzaladı
03/03/2025 06:26:30
Hitit Bilgisayar, Pegasus Hava Yolları ile Acente Dağıtım Sistemi sözleşmesi imzaladı.
Şirket'ten KAP'a yapılan açıkamada, Hitit'in uzun süreli havayolu ortağı Pegasus Hava Yolları ile Acente Dağıtım Sisteminin zenginleştirmek adına önemli bir kilometre taşı olan Crane ADS'nin kullanımı için 28 Şubat 2025 tarihinde dağıtım anlaşması imzalandığı belirtildi.
Foreks
ForInvest
Metals Market
Montel News
ForInvest Twitter
-
Gübretaş Maden Yatırımları'nın Kireçtaşı Ocağı ve Kırma Eleme Tesisi projesi için "ÇED gerekli değildir" kararı verildi
03/03/2025 06:26:45
Gübre Fabrikaları'nın bağlı ortaklığı Gübretaş Maden Yatırımları'nın Kireçtaşı Ocağı ve Kırma Eleme Tesisi projesi için "ÇED gerekli değildir" kararı verildi.
Çevresel Etki Değerlendirmesi İzin ve Denetim Genel Müdürlüğünün internet sitesinde konu ile ilgili yapılan açıklamada şu bilgiler verildi:
"BİLECİK ili SÖĞÜT, ilcesi Sırhoca Köyü, İR:91197 (ER:3480538) Ruhsat No.lu Saha,12,51 ha alan mevkiindeki Gübretaş Maden Yatırımları Anonim Şirketi tarafından yapılması planlanan İR:91197 (ER:3480538) RUHSAT NUMARALI SAHADA KİREÇTAŞI OCAĞI VE KIRMA ELEME TESİSİ projesi ile ilgili olarak Bakanlığımıza sunulan PTD Dosyasıincelenmiş ve değerlendirilmiştir ÇED Yönetmeliği'nin 17. maddesi gereğince İR:91197 (ER:3480538) RUHSAT NUMARALI SAHADA KİREÇTAŞI OCAĞI VE KIRMA ELEME TESİSİ projesi'ne Valiliğimizce 'Çevresel Etki Değerlendirmesi Gerekli Değildir' kararı verilmiştir. "
Foreks
ForInvest
Metals Market
Montel News
ForInvest Twitter
-
DURDO.E ve KRGYO.E payları 2 Nisan seans sonuna kadar açığa satışa ve kredili işlemlere konu edilemeyecek
03/03/2025 06:27:00
Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamında DURDO.E ve KRGYO.E payları 03/03/2025 tarihli işlemlerden (seans başından) 02/04/2025 tarihli işlemlere (seans sonuna) kadar açığa satışa ve kredili işlemlere konu edilemeyecek.
Borsa İstanbul'dan KAP'a yapılan açıklamada şu bilgiler verildi:
"Sermaye Piyasası Kurulu kararı uyarınca devreye alınan Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamında DURDO.E ve KRGYO.E payları 03/03/2025 tarihli işlemlerden (seans başından) 02/04/2025 tarihli işlemlere (seans sonuna) kadar açığa satışa ve kredili işlemlere konu edilemeyecektir.
Not: VBTS kapsamında getirilen tedbirler, payın işlem gördüğü pazarın/platformun işlem kuralları, pazar değişimi veya diğer nedenlerle uygulanan işlem esaslarından ayrı olarak değerlendirilir. Buna göre VBTS tedbirleri diğer düzenlemeler veya kararlarla uygulamaya alınan işlem esaslarının geçerlilik süresinden ayrı olarak tedbir süresinin sonuna kadar uygulanmaya devam eder.
SPK'nın 05/12/2024 tarihli kararı uyarınca yalnızca BIST 50 endeksi kapsamında yer alan paylarda açığa satış yapılabilmektedir."
ForInvest Haber Merkezi ( haber@forinvest.com )
Foreks
ForInvest
Metals Market
Montel News
ForInvest Twitter