şimdi bir hesap yapalım.... temettü vermesine 6 ay var. bugün parayı mevduat yapsak 6 ay sonra NET %12 getiri getirecektir. tabi faizler yükselmezse. genel kanı faizlerin daha da yükselmesi %30 mevduat faizi olması yönünde. neden derseniz enflasyon yükselmeye devam ediyor ve para sıkıntısı artarak devam ediyor. bu durumda getiri %15'e kadar gelebilir. bu demek oluyor ki .80 den işyat alan birisi mart fiyatı .92'den almış olur. peki mart ayında kaç olacak? 12 kr temettü verirse en iyi ihtimal .96 olur. garanti mevduat dururken bu riske girilir mi?
ben girmem. bugün için .80 benim için satış yeridir. aynı alış yaptığım gibi satışı da kademeli yaparım. 1 ay boyunca her hafta ufak ufak satarım. ilk satışımı .78 den yaptım. .80 olursa bir kademe daha satarım. hisse düşerse tekrar alttan alırım. Düşmezse elimde kalanları daha yüksekten satarım. stratejim bu şekildedir.
tabi bilmediğimiz bir şey varsa, mesela bu yıl 18kr temettü verecekse o zaman fiyat 1.00 kadar yükselir. bu hususu da değerlendirmek lazım.
son olarak faizler 1-2 ay içerisinde düşer %18-16 bandına iner diye düşünenler için buradan alım yapmak, %30 bandına çıkar diye düşünenler için buradan satış yapmak mantıklıdır.