-
Alfa Solar'ın, Kırıkkale ili Yahşihan ilçesinde bulunan Güney Fabrikasının çatısına kurulan GES elektrik üretimine başladı
04/03/2025 06:23:30
Alfa Solar'ın, Kırıkkale ili Yahşihan ilçesinde bulunan Güney Fabrikasının çatısına kurulan GES elektrik üretimine başladı.
Şirket'ten KAP'a yapılan açıklamada şu bilgiler verildi:
"Şirketimiz, lisanssız elektrik üretim yönetmeliği kapsamında kendi elektrik ihtiyacını karşılamak ve tükettiği enerji kadar üretim yapmak amacıyla bir GES kurmayı planladığını, projeye yönelik çalışmalara başladığını ve bunun yanı sıra Güney Fabrika yatırımının tamamlanmasının ardından bu fabrikanın çatısına da ek bir güneş enerjisi santrali kurmayı planladığını 06.12.2022 tarihli özel durum açıklamasıyla duyurmuştur.
20.08.2024 tarihli özel durum açıklamamızda, Afyon ili Sandıklı ilçesinde yer alan ve 17.000 kWp güce sahip santralimizin kurulumunun tamamlandığı ve elektrik üretimine başladığı bildirilmiştir.
Bugün (03.03.2025) itibarıyla, Kırıkkale ili Yahşihan ilçesinde bulunan Güney Fabrikamızın çatısına kurulan ve 3.746 kWp güce sahip güneş enerjisi santralimizin kabul işlemi tamamlanmış ve elektrik üretimine başlamıştır.
Bu iki santral projesinin tamamlanmasıyla birlikte Şirketimiz, hem tükettiği enerjinin tamamını yenilenebilir kaynaklardan karşılayacak hem de önemli bir maliyet avantajı elde edecektir."
ForInvest Haber Merkezi ( haber@forinvest.com)
Foreks
ForInvest
Metals Market
Montel News
ForInvest Twitter
-
Naturelgaz, pay başına net 0,49 TL nakit kar payı dağıtımını Genel Kurul onayına sunacak
-
CW Enerji bağlı ortaklığı, hücre üretim yatırımına yönelik 37 milyon dolar bedelli makine ekipman alımı sözleşmesi imzaladı
04/03/2025 06:24:30
CW Enerji bağlı ortaklığı CW Solar Cell Enerji, hücre üretim yatırımına yönelik 37 milyon dolar bedelli makine ekipman alımı sözleşmesi imzaladı.
"Şirketimizin 28.02.2025 tarihli Yönetim Kurulu kararına istinaden;
Daha önce 17.07.2024 ve 11.02.2025 tarihli özel durum açıklamalarında belirtilen hücre yatırımına ilişkin çalışmalar devam etmektedir. Başlayan hücre üretim yatırımına yönelik olarak bağlı ortaklığımız CW Solar Cell Enerji A.Ş tarafından toplam yaklaşık 37 milyon USD bedelli makine ekipman alımı sözleşmesi imzalanmıştır.
Konuya ilişkin gelişmeler oldukça kamuoyu ile paylaşılmaya devam edilecektir."
ForInvest Haber Merkezi ( haber@forinvest.com )
Foreks
ForInvest
Metals Market
Montel News
ForInvest Twitter
-
Ebebek, Şubat ayında biri yurt dışında dört mağaza açtı
04/03/2025 06:25:00
Ebebek, Şubat ayında biri yurt dışında dört mağaza açtı.
"31 Ocak 2025 tarihi itibarıyla 256 tanesi geleneksel, 12 tanesi ise mini mağaza konseptinde olmak üzere Türkiye'de toplam 268 mağazaya sahip olan şirketimizin mağaza sayısı 28 Şubat 2025 tarihi itibarıyla 258 tanesi geleneksel, 13 tanesi mini olmak üzere 271'e ulaşmıştır. 1 Şubat – 28 Şubat 2025 tarihleri arasında; Şırnak'ta 1, Tekirdağ'da 1 ve İzmir'de 1 mağaza olmak üzere toplam 3 mağaza açılmıştır.
Şirketimiz 28 Şubat 2025 tarihi itibarıyla Birleşik Krallık'ta toplam 2 mağazaya sahiptir. 1 Şubat – 28 Şubat 2025 tarihleri arasında Londra'da 1 mağaza açılmıştır."
ForInvest Haber Merkezi ( haber@forinvest.com )
Foreks
ForInvest
Metals Market
Montel News
ForInvest Twitter
-
Şişecam, pay başına net 0,555 TL nakit kar payı dağıtımını Genel Kurul onayına sunacak
-
İş Yatırım, pay başına net 4,82 TL nakit kar payı dağıtımını Genel Kurul onayına sunacak
-
Politeknik, Dilovası'nda şube açılmasına karar verdi
04/03/2025 06:26:00
Politeknik Metal, Dilovası'nda şube açılmasına karar verdi.
"Şirketimizin Ar-Ge çalışmaları yürütmek üzere Kocaeli Dilovası'nda yeni bir tesisin kiralanmasına karar verdiği 26.09.2024 tarihinde kamuya duyurulmuştu. Buna istinaden; Yönetim kurulumuzun 03.03.2025 tarihli kararıyla, Kocaeli ili Dilovası ilçesinde şube açılmasına ve şube unvanının Politeknik Metal Sanayi ve Ticaret A.Ş. Dilovası Şubesi olmasına karar verilmiştir.
Foreks
ForInvest
Metals Market
Montel News
ForInvest Twitter
-
Hitit Bilgisayar, 2025 yılında ciroda dolar bazında %33-38 aralığında büyüme bekliyor
04/03/2025 06:26:30
Hitit Bilgisayar, 2025 yılında ciroda dolar bazında %33-38 aralığında büyüme bekliyor.
Hitit Bilgisayar'dan KAP'a yapılan açıklamaya göre, dolar bazında FAVÖK’te %43-48, net karda %25 ile %30 aralığında marj ve yatırım/ciro oranı %30 ile %35 aralığında öngörülüyor.
Açıklamada, "Şirket, büyüme stratejisi doğrultusunda sürdürdüğü ürün ve hizmet üretimi ile satış ve pazarlama faaliyetleri yanı sıra, hedeflerini gerçekleştirmek üzere yatırımlarına devam etmektedir. " denildi.
Foreks
ForInvest
Metals Market
Montel News
ForInvest Twitter