Originally Posted by
alicemal
Almanyada vaka sayıları son bir kaç haftadır artmaya başlamıştı, son 3 gündür abd dede artmaya başlamış.
Bunun sebebi ya gerçekten vaka sayısı artmıştır, yada vaka sayısı azalıyordur ama test sayısı artmıştır.
Vaka sayısı aynı olsa da, günlük test sayısını 2 kat artırırsanız, vaka sayısı aynı olmasına rağmen 2 kat artmış görünür. Sebep acaba hangisi.? Bu ülkeler dünyada aşıyı ilk ve en çok vuran ülkelerden.
israil de ise vaka sayısı düşmeye devam ediyor. 8 binlerden bin lere geldi. En çok aşıyı vuran birinci ülke bu. ingiltere, Portekiz ve İspanyada da vaka sayıları yavaşta olsa düşmeye devam ediyor. Batıda başka ülke görmedim vaka sayısı düşen.
Ama akla şu geliyor. Acaba test sayısı arttığı için mi günlük vaka sayıları artıyor, yoksa yeni mutasyonlar mı vaka sayılarını artırıyor.?
Test sayıları ile ilgili açıklama yok. Ben görmedim.
Özellikle abd de vaka sayılarının artışı, hisse borsalarını olumsuz yönde etkileyecektir. Bu durumda akla hemen yeni dağıtılacak trilyon dolarlar geliyor. 31.9 trilyonu yeni dağıtmaya başladılar, üzerine 3 trilyon dolar daha geliyor. Her ay finans ve şirketlere dağıttıkları 120 milyar USD de cabası.
Hali ile hisse borsası abd de nasıl düşsün.? Çok kötü haberlerle bir kaç gün düşşede hemen toparlayıp yükselmeye devam ediyor. Olan bizim gibi ülkelere oluyor. Haberin kaynağı ülkede %üç beş düşerken, O kötü haber kullanılarak bizde %20 düşürülüyor.
BIST başkanını değiştirdiler. Daha yeni getirmişlerdi.
Herhalde BIST düştü diye değiştirdi. Yeni gelen de sihirbaz. Yabancı milyarlarca dolarlık mal satınca sihirli değneği ile yabancıları tavşana çevirecek.
Yıllardır söylediğim FON u kurmaktan başka çareleri yok. TL fon olacağından para sorun değil, bastır MB ye kullan. Sorun şurada, hisse satan yabancı parayı piyasada dolara çeviriyor. Dolar artıyor. BIST düşmezse, panikle dolara yönelen yerli az olur. Yabancı satınca yerlidende hisse satıp dolara geçen oluyor. Borsa rezil bir yer. Yenilerdende hisse borsaya gireceğime dolar alırım diyenlerde azalmış olur çünki hisse borsasındada kazanır. Güvenli yer haline gelir.
Bu FON, doviz fiyatlarınıda dengeye getirmekte faydalı olacak.
Gerçek şu ki, dovizin gerçek yükselme sebebi, akp nin kötü yönetimi. Aslında tayyipin demek lazım akp yönetimi diye bişey kalmadı.
.