hayalciler, umut tacirleri, makam sevdalıları, din bezirgânları size de günaydın.. hadi yine insanlık bende kalsın.. :) ))
Printable View
hayalciler, umut tacirleri, makam sevdalıları, din bezirgânları size de günaydın.. hadi yine insanlık bende kalsın.. :) ))
Vaka sayısı:1236
Can kaybı:30
Vaka sayısı üstel bir fonksiyon ile artıyor ama tedbirler hep gecikmeli geliyor.Halbuki önümüzde diğer ülkelerden örnekler var,bizde de muhtemelen 2 hafta içinde hastanelerde hastaları yatıracak yer kalmayacak,yoğun bakım ve solunum destek üniteleri yetersiz kalacak.Hükümetin acilen yapması gereken birçok şey var:
-Şehir hastanelerinin açılmasıyla,şehir içlerindeki çok sayıda hastane kapatılmıştı.Bunlar hemen yeniden açılmalı ve çok kısa bir zaman içinde hasta kabulüne hazır hale getirilmeli.Bunlar da yeterli gelmeyecekse çeşitli kamu binalarının boşaltılarak hastane olarak çalışmasının planlaması yapılmalı.
-Diğer bir çok ülkede olduğu gibi emekli doktor ve sağlık personeli göreve çağrılmalı.
-Tam teşekküllü özel hastanelerde masrafları SGK'ya ait olmak üzere hastalığa yakalananların tedavisi için özel ünite açılması.
-Tam teşekküllü bütün hastanelerde test yapılabilmesi için gerekli test kitlerinin sağlanması
-İhtiyaç duyulabilecek solunum destek ve diğer yoğun bakım ekipmanların hızla temin yolu aranması.
-Uzmanlık alanı diğer branşlarda olan sağlık personeli de(göz,kulak burun boğaz,ortopedi,cildiye...gibi) - acil vakalar için nöbetçi elemanlar bırakmak dışında- virüs salgını hastalığından etkilenenlerin tedavisine yönlendirilmeli.
-Sağlık personeline karşı karşıya oldukları sağlık riskleri ve fazla mesaileri için -en az- aylık ücretleri kadar ilave görev tazminatı ödemesi yapılması.
İşin içinde mücadele eden biri olarak senin kadar boş beleş umut pompalayan görmedim..
La madem bu kadar iyi ve olumlusun gel gönüllü çalış bizim pandemic hastane deMI 6 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bu hastalığın tarifi basitçe orman yangını gibi..Avustralya orman yangınları gibi..
Umarim denileere uyarsınız..
Çünkü bunun sonu yangın söndürmek için kontrollü yangın başlatmayla sonuçlanacak...
Ota boka hastaneye gitmeyin kardeşim..
MI 6 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
iç işleri bakanı Süleyman Soylu'dan...
......Eğer alınan önlemler başarılı olur da halkımız Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın dediği gibi, kendi OHAL'ini ilan eder, sosyal izolasyonu sağlarsa, sokağa çıkma yasağıyla ilgili değerlendirmeler devam eder. Bakın, sokağa çıkma yasağı ilan edilir ya da edilmez demiyorum. Sadece değerlendirme sürecinin devam edeceğini söylüyorum. Ama sosyal izolasyon başarılı olmaz da virüs hızla yayılmaya devam ederse, sokağa çıkma yasağı gündemde...
https://www.hurriyet.com.tr/yazarlar...-dedi-41475173
Hasta olup yoğun bakıma yatacak kadar hasta olmamış birisi doktordan bilgiliyiz yazmış...hasta olunca da mevcut tedaviyi kendine yaparsın artık...
Len len len.. Yatacak yeriniz yok..
Hadi senin gibileri boş verde çocuk hasta var lan çocuk çocuk...
Komple aile yatırdık geçen baba anne çocuk nine...
Borsa üzerinden insan sağlığı ile oynama insanlar ile..
Bu arada bu piyasa da yavaştan 12. Ay vade toplayan ben bıraktım bu işleri spottan kademe yapıp devam borsaya gittiği yere kadar.. Eninde sonunda kurtulacaz bu durumdan..
Ama unutmayın kurunun yanında yaş da yanacak
100000sazeli=1 doktor