Haklısınız..Fk çok düşük. Bursa’da başka böyle kar getiren şirket var mı Future1905? YTD
Printable View
karı gedikten gelse ne olur yarısından fazlası gyhole ait gedikin .şimdi gedik 200 milyon kar etse ederi 2 milyarı geçer bunun değeri de artar
Gedik neden dusuyor
SM-A205F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Gyhol tavan tavan giderken gedik neden dusuyor bırak yükselmeyi dusuyor aklım almiyor
SM-A205F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bugün hisseyi inceleme fırsatım oldu açıkcası bugün incelediğim için de üzüldüm.
372m KAR ne demek arkadaş bir önceki yılın aynı dönemine göre %2675 !
Hisse başı kar 109 TL
OFF diyorum başka bir şey demiyorum.
Hissenin önü çok açık bana göre birden aklıma Egeen geldi onu da kaçrmıştım.
F/K oranı 2 demek ne demek... %30 karını arttıran alim 4. gündür tavan gidiyor net karı da 33.9 milyon tl ve 150 m sermaye ile
Sen 372 milyon kar yapacaksın hemde 30m sermaye ile ... o hisseyi yıkarlar arkadaş
Spk bu kadar hızlı gidişe bir diyecek tir bunu nasıl. Yapacakları da önceki uygulamalardan belli gibi bakalım sabaha sağ çıkarsak bir hamle gelir mi
G8141 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Edilen kâr nakit ve sürdürülebilir bir kâr değil, değerleme kârı. Mesela GEDIK hissesi haziran sonunda 31 Mart kapanışı olan 19.09'un altında kapanış yaparsa bu sefer zarar yazacak. Yani bu kârdan nakit temettü beklemeyin, üzülürsünüz. Hisse fiyatının gidebileceği yerler hakkında yorumum yok ama.
iki defa devre kesti, hiç güven vermiyor.
devre kesme işin başındakilerin işi,sıkıntı tabandan alış bu hisseye çok uygun,ytd
küçük yatırımcıyı dökme operasyonu, bu blanço ile nasıl taban oluyor, gerekçesi nedir? ben burdayım o parayı eve götüremicene göre şapkanı önüne koy...
bu kadar açma kapama akşam spk nın radarına girmese bari ..bugün biraz fazlaca emdi bastı gibi
tabandan sonra 1 mılyon alış var ??? bunun ardında ne var gorecez,millet tabanda mal satamazken bu kadar işlem nasıl oluyor, gedik amca anlatacan nasılsa bakalım ağzındaki bakla ne...
Brüt takas gözüküyor
Neden düştü? Bilen var mı?
Şundan dolayı olabilir :)
https://i.hizliresim.com/oM4T7C.jpg
Biyoteknoloji A.Ş.'nin %17,79 oranına HUBVC ortak, GYHOL’ün % 100 bağlı ortaklığı olan Gedik Portföy üzerinden Bğziçi vent ile ortak kurduğu “ BV Growth “ fonunun % 12 payı var.
HUBVC 23,04 TL ile tavan olurken, GYHOL 27,18 TL fiyat ile tabana yakın kapanış oldu. Dünde GYHOL taban olmuştu.
Hubvc şirket yapısında 0,52 gözüküyor, yorumlayamadım.
Arkadaşlar gelen bu çok yüksek karın sebebi, Gedik Menkul Değerler'deki değer artışından kaynaklanıyor.
Bilanço döneminde GEDİK borsa kodu ile işlem gören Gedik Menkul Değerler hissesinin değeri ne ise ona göre bilanço kar veya zarar yazacak. 31 aralık Gedik kapanışı 5,60 TL / 31 mart Gedik kapanışı 19,09 TL . Fark 13,49 TL ARTI.. 33milyon 866 bin adet GEDİK hissesi var GYHOL'ün. 33866000 X 13,49 = 456milyon 852 bin TL kar ilk çeyrekteki karı bu değer artışından geldi. Vergileri düştükten sonra 372 milyon kar gözüktü.
6 aylık bilanço kapanışı olan 30 haziranda GEDİK fiyatı 19.09 dan ne kadar aşağıda veya ne kadar yukarıda ise bu tutarı 33 milyon 866 bin ile çarpın ve 6 aylık bilançoyu aşağı yukarı tahmin edin.
HUBVC satışını yaparken de hep yukarı fiyatlara gitti HUBVC hatırlarsak.
Burada da bu olur demiyorum. Sadece neden satış yapılırken düşmüyor bu mantıkla bağ kurmaya çalışıyorum. GEDİK fiyatını korudukça GYHOL de koruyacaktır kanımca. En azından belli bir noktanın altına düşmeyecektir.
Bundan sonraki beklentiler , iptal edilen sermaye artışı müracatının daha yüksek oranda artırılması için tekrar müracat edilmesinin açıklanması ,yurt dışı yapılanmalar ile GROWTH Fon'un açılması olacaktır. Bu da hisseye olan talebi dengeleyecek, çok aşağılara gelmesine engel olacaktır. İyi işler çıkartılırsa hisse buna göre yön bulacaktır. Saygılarımla.
Bu arada 19 Mayıs ATATÜRK'ü Anma Gençlik Ve Spor Bayramı'mız kutlu olsun.
Başta ulu önderimiz Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK olmak üzere, silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi, ebediyete intikal eden gazilerimizi ve kurtuluşta mücadele eden cefakar ve fedakar Türk milletini minnetle anıyor, Allah'tan rahmet diliyorum. Mekanları cennet olsun.
18 Mayıs kapanışına göre;
FK oranı 1,81 olup, bu oranda şu anda borsada böyle şirket göremedim.
18 Mayıs 26,62 TL kapanış fiyata göre 1,81 FK oranı çok düşük görünüyor.
Patron; GYHOL halka açıklık oranını hisse satarak yükseltmek ve hissenin fon şirketleri tarafından tercih edilen hisselerden olmasını sağlıyor olabilir.
Sert yükseldiği için, kar satışları görünüyor diyebilir miyiz⁉
Kendimce Tereddüt İçerisindeyim Çünkü; 🤔
Hisse senedi tavan tavan giderken ve patron her gün yüzbinlerce adet hisse senedi satarken diğer kurumlar tarafından alındığı görünen hisseler eğer PATRON tarafından fiktif yükseliş ile tekrar patron tarafından alınmıyorsa ⁉😱🥵 tavan tavan giderken alanların başka kimseler olduğu düşünülürse; O zaman PATRON düşüşü dengelemek için al/sat yaptığını düşünebilirim.
Yoksa acaba patron tavan tavan yaparak O kurumlara aktardığı hisseleri bize mi? Satıyor diye bazen oruçlu kafamla kendi kendime konuşuyorum.
Borsada her türlü gizli saklı işler dönüyor. Çözmek zor görünüyor.
Bir kaç kurumun ısrarlı satışları Hissenin yükselmesine müsaade etmiyor mu? Yoksa bize böyle mi? Gösteriliyor.
Yoksa acaba eyvah deyip; yukarıda kendi kendime konuşmalarım aklıma geliyor. Yoksa oradan yapılan satışlar patronun mu? Demekten kendi kendimi alamıyorum...
Halbuki Sevgili Patron ne güzelde her gün yüzbinlerce adet hisse satarak hissemiz tavan oluyordu. Çok kıskandılar ve diğer kurumlar tarafından yapılan satışlar hisseyi aşağıya doğru mu? çekiyor. Kafam çok karışık.
Bazı forumlarda ve biraz önce yukarıda da Sayın fatihrustu bey tarafından bahsedilmiş olduğu gibi; Gyhol karının GEDİK hissenin değerlenmeden kaynaklandığı için 452.9O9.O19 TL kar yansıdığı söyleniyor.
Bu söylenen kar rakamı zaten bilanço dip notlarında yazılı olup bu tür şirketler SPK mevzuatına göre bu şekilde değerlenmekte olup, vergiye tabi tutulmuyor.
Bilançonun uzun vadeli kaynaklar tablosu kısmında ERTELENMİŞ VERGİ YÜKÜMLÜLÜĞÜ diye yazan yerde eğer şirket gerçekten bu karı elde ederse ne kadar vergi tahakkuk eder diye rakam zaten yer alıyor.
Görünen söz konusu karda kar dağıtım tablosu içerisinde görünmüyor.
Ortada fiili olarak kasaya kardan dolayı girmiş para yok. Farz edelim kar payı dağıtacak eeee olmayan para ile fiili elde edilmeyen karı nasıl dağıtsın.
Bilançoya ve gelir tablosuna bakıldığında; Gedik şirketinin borsa değerinden Gyhol ortaklık oranı kadar değer artışından kar yansımış görünüyor. Gedik hisse değeri 19.06 TL altına düştüğü zaman ters durum görünecek.
Gelecek ikinci dönemin 6 aylık bilançoya bakıldığında;
Tahminen;
1-) GEDİK şirketi kar yedeklerini bedelsiz sermaye artışında kullandığı için GYHOL şirketinin gelir tablosuna 26.4 milyon TL kar yansıtacak.
2-) GEDİK ilave 3 aylık karı yansıyacak.
3-) GEDİK hissenin 31 Mart kapanış fiyatı olan 19,09 TL fiyat (%78.06267 bedelsiz sonrası Hissenin Yeni Fiyatı: 10,72 TL) den yukarı bir fiyat ile 30 Haziran tarihinde kapatmış olması halinde GYHOL hisse senedinin prim potansiyeli artar. Altında kapatmış olması halinde olumsuz etkilenir diye düşünüyorum.
Yukarıda tahmin etmiş olduğum 1 ve 2 de yazılı kısımlar gelir tablosuna olumlu yansıması beklenebilinir.
Fakat; asıl 3 te bahsetmiş olduğum durumun olumlu veya olumsuz yansımadı hisseye yön verebilir diye düşünüyorum.
Kesinlikle Yatırım Tavsiyesi Değildir. Her koyun kendi bacağından asılır.
Sayın Fatihrüştü aynı anda aynı konuya değinmişiz. Biraz tereddüt içerisindeyim müsait olunca okur musunuz.
Selamlar,
Sn Serçe yazınızı okudum. Tedirgin olduğunuz konular ,şirket fiyat hareketlerinin seyri hakkında farklı bakış açısına sahip olunması açısından önemli bence.
Eğer patron fiktif işlemlerle fiyatı yukarı çekmiş ve dengelemişse ortada büyük bir balon var demektir.
Böyle bir şey var ise de bunu kanıtlamak kolay değil elbette.
Elimde hisse yok şu anda ama borsa hayatımda en çok kazandığım hisse GYHOL oldu.
Şu sorunun cevabını aramamız gerek.
Gedik Yatırım Menkul Değerler'i komple satışa çıkartsalar kaç liraya el değiştirir?
Güncel piyasa değeri civarında ise balon yok diyebiliriz.
Bu soruya cevap verebilecek olan varsa fikirlerini ben de öğrenmek isterim.
Gerçek kıyaslama bu olmalı bence.
+ pyasada düşmeye devam ediyor
düşme adına bir hikayesi yok , patron bedelsiz yapacak ta mal peşinde olmasın, bunun böle dökülecek durumu yok , blanço ortada , ben bunlara inanmıyorum yüksek maliyetim yok bekliip çorbayı içecem diyorum, hissede eski olan arkadaşlar fikir beyanında bulunsun belki ben yanlış düşündüm...
Getire dönük fiyat hareketlerine bakıldığında ;
1-) 07.02.2020 tarihinde 32.96 TL fiyatı görmüş.
2-) Daha sonra 28.02.2020 tarihe kadar düşüş sürmüş ve 18,60 TL fiyata kadar çekilmiş.
3-) Bu arada hisse tekrar yükselişe geçer gibi göründükten sonra düşüşü 19.03.2020 tarihe kadar devam etmiş ve 10,50 TL fiyatı görmüş.
‼ Özetle 12 aylık bilanço kar haberi ile ilk yükseliş dalgasına geçirilmiş ve 32,96 TL fiyatı gördükten sonra 10,50 TL fiyata kadar çekilmiş. Gördüğü Tepe fiyat ile gördüğü dip fiyat arasındaki fark 22,46 TL dir. ⁉
4-) 19 Mart 2020 tarihinde 10,50 TL fiyatı gördükten sonra tekrar yükselişe başlamış ve bu sefer 27.03.2020 tarihinde kadar yükseliş sürmüş ve 20,84 TL fiyata ulaşmış.
5-) 20,84 TL fiyatı gördükten sonra tekrar düşmeye başlamış ve 04.05.2020 tarihine kadar 17 TL fiyata düşmüş.
6-) 05.05.2020 tarihinden itibaren sert bir şekilde yükselişe geçmiş ve 13.05.2020 tarihinde 35,24 TL fiyat ile son tavanını yapmış.
7-) 13.05.2020 tarihinde görmüş olduğu 35,24 TL tavan sonrasında 29,02 TL fiyat ile TABAN yapmış.
8-) 13.05.2020 tarihinden beri düşüyor. 20.05.2020 kapanış tarihi 25,26 TL.
Özetle Hisse iki defa tepe yapmış;
Bunlardan biri ; 07.02.2020 tarihinde 32.96 TL fiyatı görmüş.
Diğeri ise ; 13.05.2020 tarihinde 35,24 TL fiyatı görmüş.
İki tepe arasındaki mesafe 2,30 TL görünüyor.
Gyhol hissenin sert şekilde yükselmesinin nedeni; GEDİK hissenin bilanço dönemlerindeki kapanış fiyatı bir önceki bilanço dönemi kapanış fiyatının üzerinde olmasından Gyhol hisseninde değer artışı olarak kar görünüyor..
Geçmişe dönük fiyat hareketine bakıldığında üçüncü yükseliş dalgasının 35-43 TL fiyata doğru hareketini yapmadan önce; sanki yükselişe geçer gibi görünüp 27 -29 TL fiyat gösterildikten sonra tekrar 30 Haziran bilanço kapanış tarihi öncesi 17-19 TL fiyata çekilir mi? Diye tereddüt oluştu.
Geçmişe yönelik fiyat hareketi bu şekilde görünüyor...Bunu da öğrenmiş olduk ve GYHOL yükselip yükselmeyeceğini Gedik Bilanço dönemi kapanış fiyatının yakından takip edilmesinin faydalı olabileceğini düşünüyorum.
Bilanço dönemlerine göre fiyat grafiğinin geriye dönük araştırılması fayda var..
Yatırım tavsiyesi değildir.
Umutlar alınıp çöpe atıldı. Gyhol 31 Marta göre GEDİK değer artışı bilançoya yansımasıyla FK oranı düşük göründü ve daha sonra ortalık karıştı ve hisse tahminime göre sindire sindire geri çekiliyor ? Nereye kadar?
Senin hisse gibi sahibininde patronununda a m k erhan denen topac o kadar kar yalanmıydı godoş milletin anasını belledin g z c cgu
A m k tardu barlas kadar olamadın patron bozuntusu pd si 3 katı olan menderes tekstili bir twet le ucurdu adam sende pantolonda buruşmuş edavat gibi bak yatırımcıyı bezdirdin itibar nerde gyhol mü geyik holmu belli degil
17 lira kül kömür satılsa hisse başı degeri gercekten kar diye bişey yok demekki gedik hissesinin 25 lira olması sebebiyle degerlemede elindeki gedik hissesini baz aldı 300 tirilyonu öylr acıkladı galiba amk topacı onda da suc yok spk denilen kurum arastırıp sen pd si 9 katı olan gedik yatırımı nasıl degerlemeye sokarsın demiyo
GYHOL 31 Mart Bilançosunun Finansal Tablo Dip Notlarında bakıldığında;
GEDİK hisse senedinin Finansal Varlık Gerçeğe Uygun Değer Artışından dolayı GYHOL bilançosuna yaklaşık 456 milyon TL kar yansımış görünüyor..
Hesaplama şekli:
60.302.824,55 adet Gedik hisse x (10,721 TL - 3,145 TL) = 456 milyon TL kar.
31 Mayısta GEDİK hisse fiyatının düşmesinden dolayı GYHOL bilançosuna Finansal Varlık Gerçeğe Uygun değerin yansıması nasıl olur diye bakıldığında;⁉🤔
Hesaplama şekli:
60.302.824,55 adet Gedik hisse x (9,55 TL - 10,721 TL ) = 70.6 milyon TL iştirak değerinde azalış olmasından dolayı karında düşme olacağı görünüyor.
31 Mayısa göre şirket karından 70,6 milyon TL azalış olmuş.
31 Mayısa göre;
31 Martta karı 456 milyon TL iken 31 Mayısta karı 385.4 milyon TL ye indiği görünüyor.
Hesaplama şekli tamamen GEDİK hisse fiyatının borsa kapanış fiyatına bağlı olarak hesaplaması yapılıyor.
Ayrıca GEDİK FK oranı 13,89 olup bilanço karına göre kendini bu şekilde yaklaşık 13-14 yılda amorti ediyor diye yorumluyorum.
Ve yine GEDİK PD / DD oranı 5,88 görünüyor ve piyasa değerinin defter değerinden kaç kat yukarıda işlem gördüğünü gösteriyor.
Gedik kapanışı 29 Mayıs 9,55 TL
Gyhol kapanışı ise 21,90 TL
SPK vb mevzuatların gözden geçirilmesinde ve bunları uzman kişilere anlatılarak yatırımcıların bilançoya baktığında yanlış yorumlama yapılmasının önüne geçilmesinde fayda olabilir.
Şu anda küçük yatırımcı olarak GYHOL borsada FK ve PD/DD baktığımda yanlış yorumlamaktayım. Bunun önüne nasıl geçilebilinir.
Bu vb bu şekilde oluşan değer artışlarının bilançoya kar olarak yansıtılmadan öz kaynaklar içinde raporlanması daha iyi olabilir diye düşünüyorum. Yoksa bizler bunu çözene kadar çok zarar ediyoruz.
Yatırım tavsiyesi değildir.
bunlar nasıl can verecek ben ona bakarım,benim büyük zararım yok ,lakin yapılan kahpelik ortada ,zararı olana allah sabır versin , imandan yoksun olunca kalbin pislikten örümcek bağlar...
Aklın yolu bir.
Twitter paylaşımında Sayın “ Tekniktrader “ kişi Gyhol ile ilgili yorumlarda bulunmuş.
Okumanlı diye düşünüyorum.
İyi aile cocugu satıyorgine erhan topac amk