2. Çeyrek bilanço nasıl olur yorumlar var mıdır
SM-G930F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Printable View
2. Çeyrek bilanço nasıl olur yorumlar var mıdır
SM-G930F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
endeksle gram paralel hareket etmiyor. aksine bir de aşağı basıyorlar kağıdı.
Bilanco patlak galiba..ytdegildir
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
Cok garip hakkat bilancoda bir zayiflik olabilir ama patlak olamaz yav :)
BİLANÇO iyi gelse ne olacak?
Bilanconun asıl önemli olanı yıl sonu bilançosu değil mi? Uzun dönemde ne olur önemli olan o. Endeks 70 bin den 108 bine, bu hissede 5.50 den 8.50 ye. Yani endekle aynı artmis daha ne olsun. Ayrıca temettü de vermiş. Hiç memnun olamiyoruz. Maliyeti düşük olanlar, genelde uzun vadeciler düşse de alsak modunda.Trene sonradan binen ler alıp satanlar, yükselse de satsak modunda. Ytd.
6 aylık bilanço beklentisi satın alınıyor..kords bu ay %6 endeksin altında 30 gunlukte %9 altında..muhtemelen kur farkından ve hammadde fiyat artışlarından bu çeyrek zarar gördü..zaten rally dönemlerinde geri kalması normal..ytdeğildir
ben kasıtlı olarak basıldığını düşünüyorum kağıdın. endeksle hareket etmiyor derken son bir ayı kastetmiştim. elbette 6 nın altından buraya geldi. benim kısa vade hedefim 9,30-40. yıl sonu rahat 10. atta 10,20. inşallah olur :) düşerse de tam düşsün de alalım. :D
Sn pmngr kur farkı zararı demissiniz? Sirketin yabancı para pozisyon açığı vardi Son bilanço da. Kurun düşmesi pozitif etki yapar. fakat Petrol fiyatinin ikinci altı aylık yükselişi hammede fiyatlarındaki kar marjini negatif etkiler. Tabi stok yapmadiysa pozitif yansır. Ayrıca iştirak satışından elde ettiği nakiti Euro bazli düşünürsek dolar/Euro paritesinin yükselmesi yine olumlu yansır. Ayrıca satışlarının %65 ı Euro %35 $ diye biliyorum. Yine de önemli olan satışlarin ne kadar arttığı ve yeni ürünlerin bu satışlar içindeki artışı. Bunlar bilinmeyen en önemli sebepler olsa gerek. Zaman içinde bilançoları görüp degerlendiricez. Hayırlısı ytd... Saygılar
Evet haklısınız yıllıklandırılmış satışların %6.78 i kadar net döviz açığı var..kur kompozisyonunu şuan bilemiyorum ama kurdan pek fayda veya zarar çıkmayacak gibi duruyor..maliyet tarafında bir sıkıntı var sanki çünkü özellikle Asya tarafındaki büyümeden memnunlardı..genel olarak Sabancı holding ve iştiraklerinde ortak satışı ataleti var onun yansıması da olabilir ama bilanço dönemini pas geçecez gibi duruyor..endeks terse dönerse güçlü de durabilir..ilk 6 ayda sanki yılı kapatmış gibi..bilançoyla üstüne koyarsa 9.x ler test edilebilir..ytdeğildir
kords bilançosu çok zor tahmin edilen bir şirket. (bu arada hangi tarihte gelecek bilen var mı?) ben buralardan aldım. borsa yükselişinde başka hisselerde daha çok prim yakaladım. onun için rahatım. 3 aşağı 5 yukarı iyi karlar geliyor. yani yıllık bazda.. ama çeyreklik bazda kaymalar olabiliyor. yıllar itibariyle karını hep arttırmış ve dünyadaki büyüme ortamından faydalanır diye düşünüyorum. 3 aylık X4 olsa 240 yapar 8 fk ile 10 TL yapar. +yeni ürünler ve büyüme hikayesi hoşuma gidiyor. inşallah uzun vade tutup trend yakalarım diye umuyorum.
Sn North bilançosu zor tahmin edilen bir sirket demişsin fakat, tahminlerini güzel yapmışsın. Aşağı salarsa eğer çok fazla KY biner diye düşünüyorum.Buna müsade ederler mi? Bilanço tahminin zor olması doğru ( ürün çeşitliliği bir çok yabancı ülkede satışların durumu , yeni ürün yelpazesi vs.) Fakat bu kadar güçlü bir şirketin böyle bir ciroyla neden kar marjları çok düşük? Yuksek Teknolojiyle üretiyor , 100 lerce patent, hem döviz satışları ve diğer ülke fabrika gelirleri. Ama bu kar az değil mi? Ytd..
son açıklanma tarihi 9 ağustos
2013 den beri yıllık karlar istikrarlı olarak artıyor, ancak çeyreklik dönem bilançolarında sürprizler yapabiliyor :)
bilanço öncesi bu satışlar hayra alamettir diyelim :))
ilgiyle merakla bekliyoruz bilançomuzu. hayırlı kazançlar olsun.
saygılar.
önümüzdeki hafta hisse yarışmamıza tahminlerinizi alalım.
http://www.hisse.net/topluluk/showth...398#post708398
Son 2 ay endex getirisine göre geri kalmış BİST100 şirketleri...
https://i.hizliresim.com/YNpoaa.png
Ek 6683
dediğiniz kar patlamasını yapmadığı için 1995 yılından beri dolar bazı grafiği yatay. bu grafik dolar bazında aylık grafik. son yıllardaki kar artışı işe bu yatay hareketin direncini zorluyor. karların iyi gelmesi durumunda yukarı trende başlayabilir.
Sn North hiç dolar bazlı bakmamistim. Görünen o ki dolar bazli değer kaybetiyor. Sizin ciziminizde alcalan üçgen görüntüsü ve ikili dip görünüyor. Bende tl bazlı fincan kulp yaparak tamamlamış olarak gördüm. Tabi bu işin teknik kısmı. Yine de temel ne der suan bilinmez bilanço gosterecek. Endeksle de Son 2 ayda ayrıştı. Sizin bu formasyon alttan alım fırsatı verecek mi? Yoksa böyle paralel devam mı?
Ayrıca Sn North sirketin açıklamaları ne kadar dürüstçe bilinmez 2013 ten itibaren kötü gidişat değiştiği yönündeydi. Bu yıl ki açıklamalarda önümüzdeki 5 yıl içerisinde Yeni ürünlerin cirodaki oranıni %20 25 arttirilacagi yönünde idi. Bu rakam ciroya göre düşük değil mi 5 yıllık bir süreç için ? Ytd.
http://www.hisse.net/topluluk/showthread.php?t=7135
haftalık hisse yarışmamıza alalım tahminlerinizi
Yatırım Finansman tarafından KORDSA' nın bugün bilanço açıklaması bekleniyor. Yatırım Finansman bilanço tahmini 43 milyon TL.
Y.T.D.
Gunaydin,
Bilanco geldi 87milyon559bin.
Beklenen 43mil. Ise cok iyi rakam tebrikler.
Beklenen donemseldi sanirim bu ise 6 aylik :(
Haklısınız Sn. real-ist . Bu tabloda Yatırım Finansman'ın çeyreklik bazda 43 milyon TL. ilk altı aylıkta ise 104 milyon TL. kar tahmini var.
https://www.akilligundem.com/sirketl...rim-finansman/
Kordsa Teknik (KORDS, Sınırlı Negatif): Şirketin 2017 yılı ikinci çeyrek ana ortaklık net dönem karı 27mn TL olarak gerçekleşmiş ve bir önceki yılın aynı dönemine göre %27 düşüş kaydetmiştir. Satış gelirleri ikinci çeyrekte %28,6 oranında artan şirketin maliyetlerdeki yüksek artış sebebiyle brüt karı sadece %2,9 oranında artmış ve 106,1mn TL olmuştur. Faaliyet karı da %8,9 oranında gerileyerek 55,3mn TL'ye inmiştir. Yatırım faaliyetlerinden net gelirler 0,6mn TL'den 4,2mn TL'ye yükselerek karlılığı desteklerken, net finansmandan 2Ç2016'daki 1,3mn TL'lik gelire karşın 2Ç2017'de 10,7mn TL gider kaydedilmesi karı baskılamıştır. Tüm bunların etkisiyle şirketin ana ortaklık net dönem karı %27 oranında gerilemiştir. Diğer taraftan, ikinci çeyrek kar rakamıyla birlikte Ocak-Haziran dönemi karı 88,1mn TL'ye ulaşmış ve bir önceki yılın aynı dönemi ile yaklaşık aynı seviyede gerçekleşmiştir.
Ziraat Yatırım
KORDS Konsolide 2017/6 Aylık DÖNEM KARI (ZARARI): 111773598 Yıllık Değ%:11 Ana Ortaklık Payları: 88104071 Yıllık Değ%:1
(=) Kordsa (KORDS): Piyasa beklentisi bulunmamakla birlikte, şirket 2Ç17'de 27 mn TL net kar
açıkladı. Açıklanan net kar rakamı, 2Ç16'ya göre %27 gerilemeye işaret etmektedir. FAVÖK
tarafında geçen yılın aynı dönemine paralel bir gerçekleşme ile 83 mn TL'lik FAVÖK rakamına
ulaşılmasına karşın, artan maliyetlere bağlı olarak şirketin FAVÖK marjı 2Ç16'daki %7,8
seviyesinden bu çeyrekte %4,4 seviyesine gerilemiştir.
Vakıf Yatırım Günlük Strateji Bülteni
KORDS 2Ç17 Finansalları / Gelir Tablosu ve Bilanço Analizi
Kordsa 2Ç17'de 27 mn TL net kar açıkladı ki bu da bizim 43 mn TL'lik tahminimizden daha aşağıda kaldı. Beklentimizden sapmanın başlıca nedeni tahmin ettiğimizden daha zayıf gerçekleşen opeasyonel performans olarak görünüyor.
Doların TL'ye karşı değer kazanması ve küresel talepteki istikrarlı artışla birlikte büyüyen kord bezi satış hacmi sayesinde şirketin toplam satış gelirleri yıllık bazda %29 artış göstererek 608 mn TL oldu. Toplam satış gelirleri tahminimize paralel gerçekleşti. Öte yandan, artan birim üretim maliyetleri neticesinde Kordsa'nın FAVÖK marjı 2Ç17'de yıllık bazda 3.7 puan daralarak %13.7 oldu (2Ç15'den bu yana en düşük seviye). Böylece, FAVÖK yıllık bazda yatay kalarak 83 mn TL oldu ki bu da bizim 105 mn TL tahmninimizden aşağıda kaldı.
Nisan ayında şirket temettü ödediği için net borcu 1Ç17'deki 510 mn TL'den 2Ç17'de 625 mn TL'ye geldi. Net borç FAVÖK oranı ise 1Ç17'deki 1.6x'dan 2Ç17'e 1.9'e yükseldi.
Zayıf gerçekleşen operasyonel performans sebebiyle 2Ç17 sonuçlarının hisse performansına olumsuz etkisi olmasını bekliyoruz. Şirket bugün bir telekonferans düzenleyecek. Kordsa için Endeks Üzeri Getiri ve 10.00 TL hedef fiyatımız mevcuttur.
Yatırm Finansman
Bilanço beklendiği gibi kötü geldi ama geleceğe dönük FAVÖK umut verici..8.15 seviyelerinden alışlar bekliyorum..ytdeğildir
Bilanço şelale etkisi yaptı. Önümüzdeki dönemde yabancı satışları nereye kadar gerileyecek onu takip etmek gerekiyor. Orta uzun vade için hissede sıkıntı yok ama kısa vadede bu bilanço rakamı fiyatı olumsuz. Y.T.D.
Bence 8 den orta uzun vade gözü kapalı alınır..ytdeğildir
Kordsa Teknik Tekstil
Kapanış (TL) : 8.54 - Hedef Fiyat (TL) : n.a - Piyasa Deg.(TL) : 1661 - 3A Ort. İşl.Hac.(mn$) : 1.79 ââ€*“
KORDS TI Equity- Öneri :N.R Get.Pot.%: n.a Analist: esirinel@isyatirim.com.tr
Artan girdi maliyetleri net karı olumsuz etkiledi
KORDS 2Ç17'de zayıf faaliyet kar marjları ve artan finansman giderleri nedeniyle yıllık bazda %26 düşüşle 27 milyon TL net kar açıkladı.
Şirketin satış gelirleri kurun olumlu etkisi ile yıllık bazda %29 artışla 608 milyon TL'ye yükseldi. Brüt kar marjı artan girdi maliyetleri
nedeniyle 2Ç17'de yıllık bazda 4.4 puan gerileyerek %17.4'e düştü. FAVÖK 2Ç17'de çok fazla değişiklik göstermeyerek 83 milyon TL
olarak gerçekleşirken, FAVÖK marjı 2Ç16'deki %17.4'den 2Ç17'de %13.7'e geriledi. Zayıf 2Ç17 sonuçları bugün hisse performansını
olumsuz etkileyebilir. KORDS için tavsiyemiz bulunmamaktadır.
Bu da İş Yatırım'ın analizi.
Kötü bilanço kötü oldugu icin satılır.
Aslında ,şöyle böyle, ama demeye luzum yoktur.bu bilancö kotüdür
GT-P5210 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
2 çeyrek bir çok firmada düşüş hatta zarar olacaktır.bankalar dışında oda malum kobi kredileri rekor dağıttı.bence silkeleme oldu.cumaya kadar endeks toplarda buda tekrar 8.40 üstüne atar.ytd
Kesinlikle 8 altını hak edecek bir bilanço değil..ky malını ele gecirmek için kullandılar sadece..yıl sonuna kadar tekrar 9 ustu seviyeler test edilecektir..sabır sadece..ytdeğildir
https://i.hizliresim.com/VMGEQj.png
İyi demiş , hoş demiş de neden Almış ?!
Valla orasını bilemem ama iyi ki almış. Yoksa daha da düşermiş. Belki önümüzdeki günlerde hisseyle ilgili yeni bir değerlendirmeleri olur. Dün KORDSA telekonferansla bilgilendirme yapacaktı sanırım. Belki ondan sonra daha net verilere -değerlendirmelere ulaşılır. Y.T.D.