Şurda 29 kişiyiz durum böyle..ya 200 kişi olsaymışık ne olacaktı...:vk:
Printable View
Şurda 29 kişiyiz durum böyle..ya 200 kişi olsaymışık ne olacaktı...:vk:
Marbas ve a1 canını okudu tahtanın neyse yapacak bişey yok haftaya artık bundan sonra bişey olmaz
A1 ve marbas 1.40 da sırtlan gibi bekliyor finans aldığını verecek kredili sanırım iyi kar yazdılar
Investten gelen milyon lotluk alış emrini görünce ilk sarsıntının geçtiğini düşünmüştüm.
Ama yanılmışım.
Görünüşe göre bir çok aracı kurum zararına satış yapmış görünüyor.
Bugüne bakarak, yarınlardan çok umutlu olmamak gerektiğini düşünüyorum.
En azından şirkein bugünkü tutumu özellikle küçük yatırımcının şevkini, güvenini kırmıştır.
Eğer niyetleri 3-5 kodomanla kağıdı götürmekse direk alım gücü yüksek büyük yatırımcıya arz edebilirlerdi.
Hisseyi aşağı basıp küçükleri ezmeye gerek yoktu.
Haaa... niyet hisseyi küçük yatırımcının kucağına vermekse.... ki maalesef bugünkü işlemler onu gösterdi..!
Sözün özü..:
Şirket kötü bir başlangıç yapmıştır.
Bundan sonra fiyatı ikiye de katlasa yatırımcının gözünde bitmiştir.
https://i.hizliresim.com/3E67Bj.jpg
Ağlasak mı ,sevinsek mi...hisseyi 1.60 ,1.80 den açıp,ele daha güzel de verebilirler di...hafta ya bakalım ne olacak...Bu arada hiSseyi çok öven arkadaşlara da, BU durum kulaklarına küpe olsun.BİR DAHA AYYNI HATAYI YAPMASINLAR......Daha önce de yazmıştım vebali olur diye...
Peker gyo da buda gider ama içinde biz olmayız bugün cogu kişiyi terse yatırdılar oyak yüklendi verdi geri invest az aldı verdi marbas ve a1 iyi bastı nefes aldırmadı 50 yi gördü 46 ya bastı anında marbas galip sıg hisseye girmiyor o girerse sas kaza iyi olur hayırlısı bekleyecegiz artık
Çorbaya girmiştim sabah ama, fiyat tespit raporunu okudum bekleyeceğim.
Özellikle aşağıdaki not hoşuma gitti.
Kısmet bekleyelim bakalım :
Xxxx
Şirket’in devam eden projelerdeki ön satış oranının yüksek olması yanı sıra, İstanbul Sultanbeyli’de bulunan ve portföyde arsa değeri ile yer alan 2 adet arsa üzerinde 2018 yılı ilk yarısında projelerin başlanacak olması, belirlenen iskonto oranında etkili olmaktadır
Xxx
eVET TERS KÖŞE YAPTI..GÜN BOYU ŞU FORUMDA 30-35 KİŞİ VARDI...yani azıcık ky var..bunlar kimi dökme derdinde..ya da böyle bir dertleri var mı???
Bir hisse 113 bin endekste talep toplar talep karşılanırsa bir hafta sonra 117 endeksde önemli derecede halka arz fiyatının altında açılması düpedüz sahtekarlık yapıldığını gösterir ...1.52 den alıp yükselen borsaya rağmen 1.42 ye satan kişi ve kişileri spk araştırırsa o kişiler açıktan para yada elden iskonto almıştır maliyetleri kesinlikle 1.52 değildir elbette arzdan 1.52 den aldılar ama sonra elden hisse yada para aldılar yoksa sorarlar adama kaçtan aldın kaça veriyon diye haram zıkkım olsun...
arkadaşlar moralinizi bozmayın, çarşamba günü 5,58 den pekgy aldım 5,70 den döndü buugünde 5,20 ye kadar dokundurdular ve sonuç bugün kapanış 5,52 ve kapa bi haber gönderdiler şimdide arsa almışlar,
diyceğim şuki aynı senaryo burdada işliyor günü % 7,89 düşüşle kapadık pazartesi dönüş başlayacakdır,,,ytd
Araplar bu haber üzerine utanırlar mı?Hayır?
http://www.borsagundem.com/haber/tre...-coktu/1280432
Peker gyo fiyat istikrarı için 5 milyon tl ayırmıştı 16 bucuk milyona cıkarmışlar acaba bizim arap patronlar el atar mı luk luk kardeşe üzüldüm cok umutluydu hisseden
sirketin yatırımcı ilişkileriyle konuşmak en mantıklı iş olacaktır
bu konuyla iligili verecek bir cevapları vardır umarım.
Tavan olmaz zannetmiyorum olumlu etkiler bende pekerde var tdgyo da ama Peker içi daha dolu bi şirket gibi bilancosuda
İyi gelebilir gelelim tdgyo ya spek kağıdı olur idgyo gibi birisi alıp götürür bilancosundan pek bişey beklemiyorum ortakları arap cogu kişi terse yattı spek vicdanlıymış yine 1.80 e yakın acsa tavana gidiyor diye atlayan cok olurdu safkar gibi üzüldüğüm 1.52 den alıp 7 gün bekleyen zararla karşılaştı henüz görmedi 1.52 yi ne olur bende bilmiyorum galip sıg sevmez girse adam eder ama temenni işte cuma son dk 450 bin 1.40 kademesine yığdı istese cok rahat tavan taban yapar işimiz spege kaldı vicdanına benim gözümde temettü hissesi değil vurkac hissesi bir miktar var bakalım haftaya ne ola birde yatırım finans a sözüm madem destek vermeyeceksin neden aracı oluyorsun meksaya helal olsun safkarı iyi götürdü 8 senedir borsayla ugrasıyorum paranın 4 te biri ile bir hisseye gir asla hepsini kullanma ve günlük iş yapma en az 3 5 ay saglam hisseden al bekle olay bu günlük alıp satmadan ben kar edemedim belkide benim beceriksizliğim
böyle ne olduğu belirsiz sirket ve sahiplerinin şayet imtiyazlı paylari varsa hep temkinli tavranmak lazim. imtiyazlı hisse sahiplerinin halka arz ettiği şirketlerden ya uzak yada cok düşükten alinmali
Aynı dmish(idas)'daki gibi desene
cuma günü yaşananlar bence planlı ve programlı satışdı, arzı yapan finans yatırım kendisi ortada yok işlem yapmamış , marbaş deli gibi sattı eminmki malı başka bi yatırımcıya devretti bu kadar basit.
pazartesiden itibaren artık hisse yönünü yukarı çevirecekdir, ytd
Bundan 5 sene önce halka arz olan hisse tavan olurdu bazıları 3-5 tavan yapardı ama artık halka arza pek talep gelmediği için çeşitli dümenlerle hisseyi pazarlıyorlar örneğin patron bir kurumla anlaşıyor hisseye talep var gibi gösteriyor ve bol işlemli açılıyor alan yatırımcının elinde kalıyor zaten amaç al satta kazanmak ky alıyor 1,52 ye bakıyor hisse düşüyor satıyor 1,45 e bireysel düşünmeyin bin kişi 5 er bin lot alsa 5m lot yapar ve 7 kademede 350 bin tl yapar adamlar borsayı büyük oynuyor ve bizler gibi %20-30-50 kazanmak derdinde değiller %5 onlar için büyük para
Yeteri kadar malı vermeseler aşağı çevirmezlerdi,yeteri kadar malı verdikleri kademenin üzerine pek atmazlar gibi geliyor en azından kısa vadede yukarda verdikleri malı aşağıda toplamak isteyeceklerdir
Ben henüz almadım ama takipteyim
Kesinlikle kişisel yorumdur dikkate almayın
Hem malı dağıtacaksın
Sonra dağıttığın malı toplamak için aşşağlara hisseyi salacan
Peki neden
Zaten mal senin niye dağıtırsın
Dağıttığını toplamak için neden çaba harcarsın
Yok yok
Bunlar aptal mı
Bu Zahmetlerin içine giriyolar
Neden
Neden
Neden
Halk a arz olursunuz
Milleti söğüşlemek için mi
Yoksa
Yaoacağınız yarırımlara kaynak aramak mı
Bunu ayırt etmek lazım
Bilmiyomm yanluş düşünüyorum
ben altdan mal toplamak için bu satışı yaptıklarını düşünmüyorum,bence bilinçli şekilde marbaş malı başkasına devrettii, dikkat ederseniz finans yatırım hiç müdahale etmedi düşüşe ,
bence yarın sahneye çıkacakdır finans yatırım,,,ytd
Kap'taki 12/02 tarihli, izahname notu başlıklı ekli sayfayı okuyunuz.
30. Sayfada ,ihraççı taahhüdü yer alıyor.
Adamlar,1 yıl süreyle ,1,52 altı satmama taahhudunde bulunmuş.
İhraca aracılık eden kurum da ,taahhüt ettiği husus var.
Detaylarına girmeyeyim.
Hersey tam tahmin etdigim gibi olmus.ongoru dogru tutdu.
Lenovo A6020a41 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Burda kimse kalmamış galiba bu ne sessizlik
Arkadaşlar neler oluyor
Kim alıyoo kim satıyoo
Bi bilgi
Alanlar.325bin A1.114bin kapital
bu halka arzlarda küçük yatırımcıyı tavuk gibi yolmaktan başka düşündükleri bir sey yok maalesef,gözleri hep cepte, ilk günden yatırımcının güvenini kaybetti artık alan 3 defa düşünür....
Satanlar.135bin marbas, 121bin gedik,100bindeniz
http://www.borsagundem.com/haber/tre...rasyon/1280919
26 Şubat 2018 - 13:29
Halka açıldığı gün sert düşüşe sahne olan ve büyük tepki toplayan Trend GYO hisselerinde operasyonun Ankara’dan yönetildiği ileri sürüldü.
BORSAGUNDEM.COM - KULİS HABER
Yoğun talep geldiği söylenen Trend GYO hisselerinin ilk gün yüzde 10 değer kaybetmesi yatırımcılarını şoke etti. Çünkü büyük ümitler, yerini büyük hayal kırıklığına terk etti. Talep toplamada 1.52 TL’den hisse alan tasarruf sahipleri açıldığı gün düşen hisseler nedeniyle, “Kim kaç liradan aldı ki bu fiyattan satıyor?†şeklinde tepki gösteriyor. Borsa kulislerine sızan bilgilere göre operasyon Ankara’dan yönetiliyor.
EL ALTINDAN İSKONTOLU HİSSE Mİ SATILDI?
Cuma günü gerçekleştirilen gong töreniyle birlikte yüzde 7 zararla açılan, gün içinde 1.37 ‘ye kadar düşen hissede kayıp oranı ilk günde yüzde 10’a ulaştı. İlk gün çıkış beklentisiyle gözlerini İstinye’ye çeviren yatırımcılar ise yaşadıkları büyük zarar karşısında çaresiz kaldı.
Haftanın ilk işlem gününde yüzde 2 oranında yükselen hisse 2.43 lira oldu ancak hala halka arz fiyatının altında işlem görüyor. Yatırımcılar, "Kim kaç liradan aldı ki bu fiyattan hisse satıyor. Acaba el altında iskontolu Hisse mi satıldı?" diye tepki gösteriyor.
“BÜYÜK HALKA ARZLARA GÖLGE DÜŞÜRD܆TEPKİSİ
İlk gün çöküş, Borsa kulislerinde de gündem oldu. 1,92 TL fiyat biçilen ama talep toplamada yüzde 21 iskonto uygulanarak 1.52 TL’den satılan Trend GYO’nun 1.37 liraya kadar gerilemesi, son dönemde yapılan büyük halka arzlara gölge düşürmesi adına yatırımcılar arasında tepki topladı.
Bu arada, 30 milyon lira sermayesi olan Trend GYO’nun halka arz büyüklüğü 11. 4 milyon TL. Halka arzda 7.5 milyon adet nominal değerli pay satışı gerçekleştirildi.
Arkadaslar arayın şirketi ben aradım konuştuk bayağı bi kişi ararsa belki bişey yaparlar 1 elin nesi var 2 elin sesi var fiyat istikrarı getirsinler diye boş boş beklemeyelim 5 dk almaz
bende aradım sabah, bencede arayın arkadaşlar
galip girecek açıkçı felan satnların ağzına edip çıkacak adi kağıt
takas paylaşabilecek arkadaşımız varmı kim alıyor acaba