Haklısınız...
Printable View
Yapı kredideki arkadaşın pozisyonları 143 üzerinden stopladığını düşünüyorum, ABD tarafında Çekirdek ÜFE verileri ile akşam seansında enflasyon geliyor gerçekten havası esebilir. Bu sebeple bu seviyeden Uzun pozisyonları terk ediyorum ve 143000 üzerinden kısa pozisyon alıyorum.
Saygılarımla tiyatro.
14.47 de kendi çöplüğümde yazdığım yazı ;
BAKTIĞIM grafikte 146,900 de SAT vermiş DÜZELT me diye adlandırıyorum henüz bittiği yönünde bir belirti yok şayet 142,800 civarına atıp yukarıya bir ivme kazanması durumunda DÜZELT me bitti diye görmeye başlayacağım ..
Dün bu arkadaş piyasanın fazladan 1000 düşmesine neden oldu bugünde aynı şekilde fazladan 1000 yükselmesine neden oldu.
Ana fikrimin ise adamla ilgisi yok esas nedenim ABD üfe ve çekirdek rakamlarının gelecek enflasyon fiyatlamalarında rahatsızlık yapacağını düşünüyorum. O yuzden gece ABD tarafında geri çekilme bekliyorum.
Saygılarımla tiyatro.
Tüm bur şartlar altında
ABD borsalarında enflasyon sonrasındaki yükselişin uzun soluklu olmayacağını;
Kısa vadede (önümüzdeki 3-6 ay) ABD enflasyonunun yükselişine devam edeceğini ama 2019’dan itibaren yeniden deflasyonist görünüm sergileyeceğini;
Altının ise yükselişini onz bazında devam ettireceğini, eğer 1365’deki direncini kırarsa 1400’lü seviyelere doğru yükseleceğini düşünüyorum.
Bizim borsaya gelirsek dış piyasalarla uyumlu olacağını, kısa vadede yeniden yükselişler deneyeceğini, ama orta vadede güçlü yükseliş sergilemeyeceğini
Dolar/TL kurunun ise, içeriden kaynaklanan beklenmedik gelişmeler olmadıkça DXY endeksiyle uyumlu hareket sergileyeceğini;
düşünüyorum.
Yaşar Erdinçten alıntıdır...
SELAMUN ALAEYKÜM HAYIRLI CUMALAR ..
MSCITurkey an itibariyle (+2.31%) pozitif. Yarın bist in yeşile bürünmesi beklenebilir
https://i.hizliresim.com/0EGy6B.png
Uzak durulması gereken insanlar;
1-Hep haklılar
2-Herşeye itiraz edenler
3-Sadece ben diyenler
4-Sizi değersiz görenler
5-Menfaatciler
Güçlü insanların 4 özelliği:
1. Hayır demeyi bilmek
2. İstediğini çekinmeden ifade edebilmek
3. Pes etmemek
4. Gerektiğinde vazgeçebilmek
Açılısı 500 puan kadar yukarıda, 144.200 lerde bekliyorum...önemli noktalardayiz, bugün düşüş trendi be kadar güçlü o test edilecek...117500 üzeri kapanışlar yeni zirveleri gündeme getirir.
dow alçalan trend direncini yukarı kırmış,bist ise yeniden yukarı gidiyor ilk hedef 116800 deki boşluk,117-118 bandına takılıp geri 115 altına mı inecek yoksa 121-122 bandını mı hedefleyecek izliyoruz.......ytd
Hocam Dün dow'u
teknoloji hisseleri itti bugün de ftse techmark zıpladı nasdaq çok olumlu ..
şirket bilançoları orada da iyi geliyor gelecek beklentisi de sürüyor
teknoloji rallisi yaşıyoruz da farkında değiliz sanki daha bize bulaşmadı eğer bu rüzgara takılırsak GERÇİ; her şeyi çok abartıyoruz
dikkatli olmakta yarar var !
14-02-2018, GÜNÜ Saat15:55 te yazımız Gap'lı aşağı yukarı açılışların olduğu dönemleri sevmiyorum,
..böyle borsalar Biz minik yatırımcılara göre değil.. SABIR
https://i.hizliresim.com/1JGVPb.png
Selamlar,
rosense arkadaşın teklifi üzerine bu başlığı farketmemiştim. Vob topiği epey bir bozmuştu, bilgi paylaşımını komple bırakmayı düşünüyordum.
Kaliteli bir topik olması dileğiyle. Grafik ile konuşmayanları kesinlikle çöp yapalım.
Bazı hisseler görsel açıdan göze hitap ediyor ve her şey belirgin.
http://i.hizliresim.com/1JGVOp.png
SAYIN berryforeva kalitenin yükselmesi bizlerin elinde olan bir durum
inşaallah çabayla yükseltiriz
GÜNLÜK grafikte sağdaki OK İŞARETİNE GELME İHTİMALİ VAR MI ?
https://i.hizliresim.com/8YNPvV.png
hisse pgç 15 milyon, 13 milyonu thy de.
kurum pgç 35 milyon...garanti yatırım her gün olduğu gibi ilk seans 60-100 milyon arası alımda...66 milyonda, seans 70 civarı kapayıp, ikinci seans bir kısmını kapatacaktır.
Hocam THYAO da Kısa vadeli bir GRAFİĞE gerekli çizgilerin DESTEĞİNDE hareket etmek bence ÖNEMLİ DİYORUM ...
PEMBE fiatın üzerine çıktığında STOP şart
https://i.hizliresim.com/z0J346.png
İkinci seans başlarında gelen alımın sebebi alman ajanı denip içeride tutulan deniz yücel in serbest bırakılmasıymış...dün başbakan merkel e her duruşma bir umuttur demişti...kısa vadede piyasalar için olumlu olsa da, orta-uzun vade için çok kötü bir durum.
ENDEKS İN DÜŞMESİ + Almanya Başbakanı Merkel’den Deniz Yücel açıklamasıNDAN MI KAYNAKLANIYOR ?
demek ki; Bu adam casusmuş anlaşıldı.
Almanya Başbakanı Angela Merkel, Almanya ve Türkiye vatandaşı, gazeteci Deniz Yücel’in serbest kalmasını memnuniyetle karşıladığını söyledi.
Berlin’deki bir basın toplantısında konuşan Merkel, “Pek çok, pek çok kişi gibi ben de (Deniz Yücel’in) bugün hapishaneden ayrılabilmesinden memnuniyet duyuyorum†dedi.
Merkel, Türkiye’de tutuklu diğer Alman vatandaşlarının da hızlı ve Anayasa’ya uygun bir yargı süreciyle serbest kalmalarını umduğunu söyledi.
Çoktan ihlal edildiği ama İŞ YATIRIM İN 2018 endeks için belirlediği yani öngördüğü tepe noktası 117.500..
Sizin mesajınızı görünce anımsadım o nedenle yazdım zaten sayın Cautionary.
Önümüzdeki hafta ,Pazartesi günü ABD'de ,''Başkanlar'ın günü'' tatili var,ÇİN'de ise geçen hafta başlayan ''Çin yeni yılı tatili'' Perşembe gününe kadar devam edecek.Önümüzdeki haftanın gündeminde global piyasalara yön verecek önemde bir veri yok.En önemli gündem maddesi Çarşamba akşamı açıklanacak Fed tutanakları olacak,ayrıca ABD Hazinesinin hafta içinde yapacağı 2,5,7 yıllık tahvil ihalelerinin sonuçları ve bölgesel Fed başkanlarının yapacağı konuşmalar takip edilecek.Bunun dışında açıklanacak veriler içinde Çarşamba günü yayınlanacak ikinci el ev satışları ve
PMI Composite Flash verileri var.
Son aylarda olduğu gibi dowf eşliğinde pozitif bir hava var..dow kapalı ama, yön vermek için dowf yeterli zaten:)
141.600 lerde bir açılış bekliyorum (2-3 sn sonra işlemler oturduktan sonraki fiyatlar)..142 bin önemli olacak.
Deniz bey emtia analiziniz var mı acaba? Altın gümüşten başka petrol bakır doğal gaz falan..
Sayın cautionary neden bu kadar kötümsersiniz anlamadım. Yazıları geriye doğru okudum biraz ama tam çıkaramadım..
Bana göre de 144775 ve 145375 seviyeleri önemli.... Aşağıda ise 143650 ve 143125
11 itibariyle.
kurum ilk 5 pgç: 20 milyon (satıcılar dağınık, güçlü bir satıcı yok...alış tarafında da her zaman ki gibi en güçlü alıcı garanti yatırım 42 milyon)
hisse ilk 5 pgç: -9 milyon...ben daha çok buna önem veriyorum...bariz bir hisse bazlı giriş çıkış yok.