valla yapı krediden iyi almışsınız. bana resmen çek git der gibi oranlar veriyorlardı bende sonunda çekip gittim :)
Printable View
öyledir tabii. bizde biraz parası olan hemen ev alır. ev alıp kiraya verirse haram değil, zekatı da yok. evin değer artışı da cabası. hem pazarlık sünnettendir derler değil mi... ama parayı bankaya faize koysa hem faiz haram hem de her yıl zekat vermesi gerekecek...
yatırım bankalarında da vadeli mevduat yapılıyor mu, yoksa sadece bono mu ihraç ediyorlar?
yatırım bankaları iflas etmemiş olmalarına rağmen mevduat veya bono ödemelerini geciktirebilirler mi?
yatırım bankalarını kullanabilmek için 1 M TL varlık sahibi olunması mı gerekiyor? (buna nitelikli yatırımcı diyorlar ama bence nicelikli yatırımcı demek daha doğru :) )
bu konuları bilen var mı?
2016 verileri:
10.000 TL'ye kadar hesap sayısı: 65.009.362
10-50 bin lira arası hesap sayısı: 4.723.583
50-250 bin lira arası hesap sayısı: 2.096.985
250 bin - 1 milyon lira hesap sayısı: 408.617
1 milyon lira ve üzeri hesap sayısı: 94.529
mükerrer hesapları da bilmek lazım, benim kuzende 8 ayrı bankada yüzbinlerce TL.lık ayrı hesap var
Sn jondowes bilgi için teşekkürler. Ben kişi sayısı olarak bir tahminde bulunmuştum. Örneğin Cemalettin'in 6 bankada hesabı olabilir.
Türk milleti nakti pek sevmiyor. Genelde tasarruflarını likit olmayan araçlarda değerlendirmeyi seviyor. (konut v.b). Varlıklı kişi sayısı daha fazla olsa da nakit tutanların sayısının daha az olduğunu düşünüyorum.
Ayrıca yastık altı altın ve dövizi hesaba katmadık. Yukarıdaki rakamlara göre 100kTL nakti olan kişi sayısı toplam nüfusun %1 ila %3 arasında geniş bir aralığa sahip olabilir. Ama ben yine de bozuk gelir dağılımdan dolayı 100kTL üzeri nakte sahip olanların sayısının %1 lik orana daha yakın olduğunu düşünüyorum.
teb marifetli hesap 3 ay süreyle hoşgeldin yeniden günlükte 14.50 olmuş,14.25 idi,2 bin tl boşta kalıyor,üst limit 750 bin.günlükte şekerbanka iyi bir alternatif.
https://www.teb.com.tr/sizin-icin/marifetli-hesap/
İcbc dün 70 bin için 14.80 verdi.
buna benzer bir soruyu bende sormuştum cevap alamamıştım ! bu bilgiye ulaşıyoruz ancak mesela 94.529 kişinin kaçı gerçek kaçı tüzel kişi ! bu istatistiği veren bir veriyi bir türlü bulamadım ! şirket hesabı kamu kurumlarının hesabı düştükten sonra çıkacak rakam hane halkı genel tasarruf oranını çok daha sağlıklı ortaya koyardı
Bahri bu bilgiler kişi değil hesap sayısı o nedenle kişi sayısını çok geniş bir hata ile tahmin edebiliriz diye düşünüyorum.
Örneğin 1mTL üzeri hesap sayısı 94.000 iken 1mTL üzeri nakite sahip kişi sayısı 130.000 civarı, yani bu grupta farklı hesaplarda 1mTL altı bakiyesi olan kişiler de var.
Ayrıca 50-250kTL arasında 120kTL ile 150kTL lik meblağlardan sonra keskin bir düşüş olabileceğini düşünüyorum.
Halkın son 10 yılda çok borçlandırıldığını ve servetinin de büyük oranda likit olmayan varlıklarda durduğunu tahmin ediyorum.
Bu durum ekonomik krizlerin oluşmasını kolaylaştırıyor ve kriz oluştuğunda bundan geniş halk kitleleri daha çok etkileniyor.
Nakit özgürlüktür.
Anadolubank bu sabah 32 gün 500k için 14,90 dedi. Üzerine 1 kuruş bile veremiyoruz dedi.
Alternatif ise yine alternatif olarak duruyor, oranı yazmayacağım. Hazırcılar hemen itiraz ediyorlar, oysa kendileri hiç zahmet edip araştırıp yazmazlar ama itiraz ederler. O yüzden alternatifin oranını bakalım kim yazacak bekliyorum.
ortak hesaplarda olabilir..
syg,
fibadan bugün oran alan var mı? biraz yükseliyor sanki oranlar
Vakıf 14,80 , Denizbank 14,70 , 1000 k ..denizbank tercih edildi....
vakıf özel bankacılık 800k 14,75, halkbank 14,70 32 gün
tl faizi çok ucuz kaldı ona mı geçsek ne :halay::bravo:
Hedefler;
dolar 4
euro 5
sterlin 6
benzin 6
mazot 5.50
lpg 4
Günlükte en güzeli bir yıllık
e-turuncu =%14
Cepte Teb. = 181 gün %14.50
En para 3 tür para kisitilamasi var oda ortalama %14
LG-H818 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Merhaba, ben yeniyim buralarda. Bankalardan oran alırken şubeyi mi arıyorsunuz hazinelerini mi?
Bir de bankadan bankaya aktarırken bir sürü eft masrafı çıkıyor, o getirinizi aşağı çekmiş olmuyor mu?
Ben 1 yıldır enpara TEB ve ing ye 400k dağıttım, bişey yapmıyorum, arada dolar alıp gecelik tutup fırsat maliyetini aşarsa satıyorum, aşmazsa tutuyorum. Elimde 4 aydır patlamış dolar da var bu sayede :)
Bu üçünü seçme sebebim eft masrafı olmaması ve oranların iyi görünmesi. Bir de 100k Dan fazla tutarı tek bankaya toplamamaya çalışıyorum.
Ama anladığım kadarıyla icbc falan daha iyi oranlar veriyor.
Tecrübeliler ders gibi genel bir bilgi geçebilir mi neyi nasıl yapıyoruz?
MI 6 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
2018 yılında üniversite mezunu insanlar belki bankacılık, ekonomi, iktisat mezunu ve/veya bu konuda uzman kişiler denizbank-vakıfbank tercihi yapma durumundalar.. peki ne adına? bişey olur da mevduatım heba olurmu diye..
yurtdışı offshore hesap değil.. esasen ne olursa olsun ekonomik krizden dahi devletin sorumlu olduğu artık bilinen 2000 li yıllarda insanlar hala bunu düşünmek zorundalar yer: türkiye..
Fibadan oran alan var mı arkadaşlar? yükseliyor mu oranlar?
TEB de mevduatlı fon var. Fena değil.
100k üstü için oranları makul.
https://www.teb.com.tr/sizin-icin/mevdufon/
Fibada oranlar yükseliyor mu son günlerde?
facebook skandalı ile birlikte Amerika da ikinci defa dotcom balonu patlaması olacak. ilki 2000 yılında olmuştu.
Amerika da bulut bulut diye diye iyi itelediler küçük Amerikan yatırımcısına. Borsa F/K ları 35 lere ulaştı ortalama.
Amerikadaki bulut balonu bizdeki beton balonunu solda sıfır bırakır.
Tavsiye ettiğiniz fonun içeriğini okudunuz mu ? Burada mevduat yapanlar finansal bilince sahiptirler. %9,5 oranla mevduat bağlayacak enayiyi bulacaklarını sanmam. Hiç bir şey bilmeyen birisi bile vakıf ya da halk' a gitse 14,5 alır. İlla da Teb reklamı yapılacaksa , ceptecep 14,50 var.