Arzdan aldıysa %10 cebe attı şeker -icbc-global-yatırım ona çalışıyor
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Printable View
Aga tirsmaz dun ve bugun %10 u cebe atti.ama yinede bu kagidi yukari tasiyacak ama hafta bu ay benim sahsi dusuncem cift rakamlari gorecektir.insallah zaten toplamda 6.7 milyon lot var.yatrim tavsiyesi degildir.nacizane dusuncelerimdir.
Pd/dd 4.8
Defter değerinin 5 katı ile halka arz ediliyor. Değerlemeyi kim neye göre yapıyor. Yetkililer nasıl izin veriyor.
Zaten yüksekten halka arz ettiler.
Şimdi defter değeri olan yerler cekerlerse ne olacak.
Tamam iyi firma olabilir de,
Tliman ı da böyle yaptılar. Iyi mali yapısı var diye yüksekten arz(ırz) ettiler.
Iyi firmalar diye ky saldırdı onlar da malı boşalttı. Ondan sonra bekle babam bekle.
Resmen soygun...Yetkililerde gıkını çıkartmıyor. Sen nasil defter değerinin 4-5 katı ile arz yaparsın diyen yok.
Son halka arzlara bakın hepsinde durum bu. Borsa soygun yeri mi?
Firmalar; kredileri teşvikleri türlü türlü imtiyazları hortumladilar yetmedi, gariban ky 'nin üç kuruş ekmek parasına göz diktiler. Vatandaşı koruması gereken yetkililer ise sessiz.
Piyasada lot sayisi az olunca boyle olabiliyor.Sermaye artirdikca durum duzelir.Borsa fiyatlamalari o anki algilamalar ile de hareket edebiliyor.Bir de gelecekte fiyatlanabilir.Kafein yazilim sirketi oldugu icin ne yapabilcegi belli olmaz denilir.
HTC One_E8 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...272404b3b1.jpg
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...79fe24994f.jpg
Gelecek yıllarda,en gözde hisse olabilir,al at kenara
GM 8 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Merhaba, 2017 sonu bilançosunda özsermaye 19 m iken ödenmiş sermayesi 11 m. Defter değeri 1,73 TL
Halka arz sonrası şirkete yaklaşık 29 m girdi (Sermaye piyasası aracı notuna göre) Öz sermaye 19+29 = 48 m oldu ödenmiş sermayesi de 18 m.
Şu anki defter değeri 2,67 TL . 5,05 fiyata göre PD/DD = 1,89 Fonet 1,98, Kront 4,43 ve Link 2,26 oranlardan işlem görüyor.
Ayrıca %51'ini aldıkları Smartiks'i konsolide edecekler. Smartiks'in geri çekilen halka arzında yayınladıkları taslak Bilgi dokümanına bakmıştım (Smartiks ve metro sitesinde yayınlamıştı). En az Kafein kadar kar eden bir şirketti diye hatırlıyorum Smartiks'i.
Ecuk daaa satis yesin, hisseye giris yaparim.Su an kv icin pahali UV icin cok ama cok ucuz
5 tlde tutunuyor goruntusu var.Kront gibi olabilir mi diye dusunuyorum.Abd ve Dubaide subeleri varmis.Ama yillik kari ne kadarmis bilen var mi.
Kront la aynı kategorideki hissemi
Şirket hakkinda hiç bir bilgim yok tek bildiğim isminden de anlaşılacağı üzere yazılım şirketi olduğudur. Ve yazılım şirketlerinin defter değerinin çok üzerinde fiyatlanmasi gayet normaldir. Çünkü bu sirketlerin faaliyetlerimi surdurmek icin mal cok fazla malvarlığına ihtiyaçları yoktur. Bu sirketler karlarını beyin gücü ile elde ederler. Kafasi çalışan bir kaç yazılımcı personel bu sirketleri ucurabilir. Örnek logo veya kront.
SM-G930F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Şirketin son beş yıllık bilançolarını inceleyen var mı?
Çok güzel yorum olmuş, tebrikler
yazılım şirketlerini pd-dd üzerinden değerlendirmek doğru yaklaşım olmaya bilir.. sanayi şirketleri için bi kriterdir...
yazılım işi soft bi olay ,, know how yani bilgi teknolojilerindeki potansiyeline bakmak lazım...
bence turkiyede bu şirketler henüz bistte var olamadılar,, logo bile yıllar sonra bi atraksiyon göstere bildi,,,
bence yeni nesil çimento kağıdı almaktansa bu tip şirketlere ilgi gösterecektir..
ytd
Biraz kiprasti ama gelenler olunca hemen duraksiyor.Ky buldummu gomuyor gibi.Ben biraz daha bekleyecegim.Ama suan icin iyi gidiyor gibi.Ikinci seans duruma gore bir miktar alayim dursun kenarda.
Yine ayni seyi yapti.Benden pas.Henuz gordugum kadariyla hisse bilinmiyor.O sebeple sadece izleyecegim.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...0336c70774.jpg
Bugun philips kapital almis. Galipin isi yogun galiba boyle bir hisseyi basibos birakmazdi.
bu şirket yazılım üretiyor değil mi arkadaşlar ? logo, link, fonet ile aynı sektörde sanırım
Logoda 2014 yilinda 5 liralarda surunmus sonra ne olduysa hisse 60 lara yaklasmis sizin neyiniz eksik logodan .logo bir sey mi icat etti.ytd..
Arkadaşlar bilanço neden belirsiz mesajla ilk çeyrek
Discovery cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yarın, fişekler,herhalde borsa, kafein siz ralli olmaz
5.34 gecemiyecek galiba 5.3 a gelince satis yiyor yine mal kitleme mi yapiyor .5.34 direnc oldu galiba
Hisse daha yeni doğmuş çocuk.grafik bile oluşmamış.direnç mirenç yok..bu hisse bugün tavan kapatmazsa ben de hiç bir şey bilmiyorum.nokta....
Ne yazıyor bu yazılımlarda
speki gaza getirelim derken biz frene takıldık.:wave:adamlar basıyor valla
Hava iyi olsaydı,,,.....
Arkadaşlar ilk çeyrek kar gelmedimi?
Sıkı durdu, sebebi ne
Bugün ihale almışlar. Sebep bu olabilir.
Nasıl bir ihale
Valla matrikse akşam haber düştü ACIKLAMA SIRKETIMIZIN %51 ORANINDA BAGLI ORTAKLIGI OLAN INTRANET YAZILIM A.S. CALISMA VE SOSYALGUVENLIK BAKANLIGI’NIN (CSGB) 27.02.2018 TARIHLI 2018-1 SAYILI DIS GENELGE KAPSAMINDA ISSAGLIGI VE GUVENLIGI BILGI YONETIM SISTEMI’NE (IBYS) SISTEM ENTEGRATORU OLARAK TESCILEDILMISTIR.
Insallah yarin bugunden daha iyi olur.bir iki ihale haberi hisseyi olumlu etkiler.
Arkadaşlar son bir kaç karı bilen açıklayacak yok mu ,bulamadım.
Herkesin maliyet buralarda kim niye satsin.Burada hisse satmak isteyen ya burada in cik ile satar ya da yukarilara cekilir satilir.Bu fiyat alti herkes zararda olur.
Ben son özellikle son çeyrek bilançonun gelip gelmediğini öğrenmek istedim.satma,alma sözü bu cümlede geçmiyorki.
Cafe lere de yazılım yapıyor mu