1990-1999 10 yıl
2000-2008/10 10 yıl
2009-2017 ....
Burda en büyük çarpan 2. Dilimde ve 1 dilimde
Adam 2009 dan sonra yan gelip yatsa hiç prim yatırmasa yada tavandan yatırsa 200-300 tl fark eder ben çalışmalarımdan böyle buldum
Printable View
1990-1999 10 yıl
2000-2008/10 10 yıl
2009-2017 ....
Burda en büyük çarpan 2. Dilimde ve 1 dilimde
Adam 2009 dan sonra yan gelip yatsa hiç prim yatırmasa yada tavandan yatırsa 200-300 tl fark eder ben çalışmalarımdan böyle buldum
Ayni sey benim icin de oldu.
5750 gun lazim diye onu toplu borclandim (ve 2008 öncesine koydular). Megersem 5975 gun lazimmis, sonradan dogrusunu ögrendim. Aradaki 240 gunu borclanacagim onu da 2008'den sonra ekleyecekler.
Bitis tarihi yazmayin derken, ilk seferde toplu olarak butun gunleri borclanildigi zaman kastettiniz galiba..
Eger benim gibi eksik gunu borclanacaksan (240 gun) baslangic ve bitis tarihi yazmali saniyorum.
Yoksa sade baslangic tarihi "1/1/2011 yazip, 240 ekleyin" diye yazarsam gine bunu 2008'den sonraya eklerler, cunku calismanin baslangic tarihi 2008'den sonra.
(Butun gunleri tek bir seferde borclanmada tarih belirtmemek dogru, örnegin 5400 gun, baslangic tarihi 2008'den önce oldugu icin 2008'den önce sayilir diye dusunuyorum).
Ayni sizin gibi de, benim hesaplanan maasta 30 tl civari oynama olacak diye gördum. Adamlara ne desem de onu degistirmezler diye dusunuyorum.
Meblag yuksek olmadigi icin, ve önemli olan sigorta oldugu icin bir sey yapmaya degmez galiba.
saygilar
SGK Unkapani ofisine gidip yuzyuze kibarca derdimi tekrar anlaticam bu sefer elimde resmi bir yazi goturmem lazim
yani bu resmi yazi 2008 den sonraki borclanilan gunlerin dusuk primli oldugunu kanitlamali ama resmi siteden falan olmali
yani oyle Ali Tezel in sitesi falan olmaz
boyle bir link verebilirmisiniz arkadaslar?
tmttu sende boyle yap bence yani aklima baska bir sey gelmiyor. Olene kadar ayda 100 TL mi ne az verecekler sirf unkapanindaki adamin yuzunden ya olmaz boyle sey
Burada mi okudum tam hatirlamiyorum ama yurtdisi borclanmasi tarihi onune veya ardina 1 senelik borclanma imkani var diye aklimda bilgi mevcut, emin olanlar dan teyit ettirebilir miyim. Eger o sekilde ise ulkeme 1 sene kalan kesin donus yapabilirim gibi...
:party::party::party:
Borçlanma kapsamındaki süreler yurtdışında geçen sigortalılık süreleri, bu süreler arasında veya sonunda her birinde bir yıla kadar olan işsizlik süreleri, ev kadını olarak geçen sürelerdir.
Buradaki durum sadece ev kadini ibaresi icin mi acaba- tam anlayamadim..
sn servetbey,
anladigim kadariyla sigorta surelerinin arasina veyahut sonuna (en önune degil) 1 yil borclanabiliniyor.
Son sigortali tarihinin sonunda bir sene issizlik borclanmak istiyorsaniz, SGK sizden issiz statusunde
oldugunuza dair kagit ister. Bu kagidi alabilmeniz icin de bulundugunuz ulkenin issizlik kurumundan bir belge almaniz gerekir, ki bu belgeyi almak icin o ulkedeki issizlik kurumu sizin her hafta oraya giderek aktif is aramanizi ister. Bu durumda 1 sene evvel issiz statusunde kesin dönus yapmak zordur.
Bilmiyorum yaniliyor muyum. En iyisi SGKye sormaniz.
SGKye soru deyince aklima geldi. Degisik kanallarda birinden bir avukat, izleyicilerin SGK sorularina cevap veriyordu. Telefon ettim bir soru icin ama hep mesgul. Verdigi mail adresine kisa bir soru attim. Geri cevap geldi, ama soruya degil. Cevapta bir form yollamis, onu doldurup yaninda bin euro para yollanacak ve o islemleri yapacakti. Eger dosya SGK davali olup mahkemeye giderse ucret 2 bin euro istiyordu...:Sad:
İşsizlik süresinin ibaresi, ilgili ülke mevzuatına göre çalışma süreleri ile bu çalışma sürelerine eş değer
süreler haricinde o ülkede geçen süreyi ifade eder. İşsizlik sürelerinin tamamının borçlanma
kapsamında değerlendirilmesine imkân bulunmadığından sigortalılık süreleri arasında veya sonunda
her birinde olmak kaydıyla bir yıla kadar olan yurtdışında geçen işsizlik süreleri borçlandırılır. İkamet
süreleri ve boşta geçen süreler de bu kapsamda değerlendirilir.
bu yılki zam Temmuz'da mı Haziran'da mı ?
Bu sene zam yok diye biliyorum. Yani tum sene gunluk asgari ucret ayni
http://www.sgkhocasi.com/2017-sgk-gu...tutarlari.html
2017 Yılı En düşük SGK Günlük Borçlanma Tutarları
01 Ocak 2017 ile 30 Haziran 2017 arası en düşük SGK günlük borçlanma tutarı;18,96 T.L.
01 Temmuz 2017 ile 31 Aralık 2017 arası en düşük SGK günlük borçlanma tutarı;.18,96 T.L.
muhtar maaşları 2200 tl olmuş 629 tl SGK pirimini devlet ödeyecekmiş olacak iş değil emekli maaşı 300$ muhtar ne iş yapar? ayda yılda 1-2 kavga olur onu ayırır yan gelir yatar ilk seçimde adaylığımı köye gidip koyacağım bu emekliler için yan gelir kaynağı olabilir para fena değil ben ilk seçimde adaylığımı koyacağım :)
Arkadaslar bende bu sgk hakkinda bilgi verebilirmisiniz..? 1972 dogumluyum 1982 yilinda aile birlesimi ile Norvece yerlestik..Turkiyede hic calismisligim ve sigortam yok..Ama bazilari yurt disi borclanma yaparak emekli olabiliniyor denildi? Bunun yas siniri varmidir? Kac yasinda emekli olabilirim.? Kac gun prim ødemem lazim? Norvecdeki calistigim yillar prim gununden cikarilirmi?
dışardan borçlanma diye Google a yazın yada SGK sitesine girin orda detay olacak
oncelikle bende bu degil
bana bu sgk hakkinda bilgi verebilir misiniz olmalidir..
1972 dogumlusunuz ok, 82 de norvec e gittiniz, norvec te calismaya basladiginiz yildan itibaren, gunlerinizi turkiye de ispat edip odeyip, turkiye de emekli olabilir siniz, karsilikli ulkeler arasi anlasma var ise bi yerden digerine prim gunlerinizi tasimak mumkun sanirim, cifte emekli olunur mu bilmiyorum, sgk sitesinde biraz gezin okuyun..
emekli maaşını bankadan bankaya aktarana yada aynı bankada tutana 450 tl uygulaması nasıl işliyor? diyelim ben x bankasına emekli olunca gitsem x bankası bu 450 tl yi ne zaman yatırır, haziran 2017 de emekli olacağım bu parayı isteyene veriyorlar gibi, kaza eseri unutsan banka hatırlatmaz gibi,
19.10.1987 ssk girisliyim.Bugun itibari ile 10.000 gun primim dolmus durumda.Ssk nin sitesinde dikkatimi ceken aylik baglama orani her yil 2 puan artmasi gerekirken 9000 gun uzerine ciktigimdan beri 2 puan artmadigini goruyorum.Bir donem icin 9000 gun uzerine cikildiginda yillik artis 1 puana dusurulmustu ama bundan vazgecilip tekrar 2 puana cikarimisti diye biliyorum.Benimle benzer durumda olan arkadaslar kontrol edebilir mi.
LG-H818 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
emekli maaşı bağlandı mı, oldukça girişiniz eski , şu an emekli olmanız lazım gibi, 10,000 gün pirim çok uçuk ,4500 1987 için sanki yeterli gibi Bağkur değilse tabiki,
Ssk ya girdigim 1987 senesinde emekli olmak icin gereken sartlar 25 yil sure gecmesi ve bu 25 yillik sure icinde 5000 gun prim odenmesi idi.2012 yilinda 25 yilim ve yaklasik 8300 gunum olmasina ragmen.1999 yilinca yasar okuyan doneminde cikan yasa ile emekli olma yaslari kademeli olarak uzatildi.bana dusen fark 8 yildi.2020 senesinde 50 yasinda emekli olacagim.3.5 yilim daha var calismaya devam ediyorum.yaklasik 11.300 gun prim ile emekli olacagim.
Ali Tezel yorumlarında,her sene maasın bir miktar dustuğunden bahsetmekte...Yüksek yatmıyorsa,BES düünülmeli...
YTD..
Sayin dostum ilginiz icin tesekkur ederim.Sanirim turkiyede yasamiyorsunuz.Aksi taktirde kamuoyunda yasa takilan ssk magdurlari haberlerini mutlaka duyardiniz.Oyunun kurallarinin macin ortasinda degismeyecegini dusunmenizi anlayisla karsiliyorum ama burasi turkiye daha neler neler degisiyor bir bilseniz...
Iste bu tablodaki 50 yas dilimindeyim.Yani neymis istenirse macin son dakikasi bile olsa kural degisebiliyormus.
probleminizi anlayamadım.
1987 işe girişi olanların emekli olma hakkı 50 yaşında diyor zaten .
Sayin british beni yanlis anladiniz.Birkac saat once Karabiber arkadasim ssk girisiniz cok eski arada gecen kanunlarin sizi etkilememesi gerekir ssk ya bir ugrayin yazmis.O sebeple yazdim.Yanlis anladiysamiz kusura bakmayin.
Ben neredeyse konunun uzmani gibi oldum.evet 1999 oncesi 1999_2008 arasi ve 2008 sonrasi seklinde 3 farkli donem var.hepsinin maas baglama katsayisi farkli ne yazik ki ilk donemdeki yuzde 66 olan oran once yuzde 50 daha sonra yuzde 30 lara kadar dustu.Bunun anlami 2008 sonrasinda ise giren bir kisi odemesi gereken prim gun sayisini doldurdugunda tum is hayati boyunca aldigi brut maasinin ortalamasinin yuzde 30 u kadar bir emekli maasi alabilecek.Bu oran goruldugu uzere 1999 oncesine gore yari yariya azaltildi.
askerlik borçlanmanız var mı ?
askerlik tarihiniz işe girişten önce ise avantaj sağlıyabilirsiniz ( dönem,dolayısı ile katsayı ) diye biliyorum ..
sn pronto,
yaş, 25 yıl, prim , bu 3 bileşenden hangisi sizde eksik, 1987 sigorta girişli iseniz 50 yaş dolmuş olmalı diye tahmin etmiştim , prim zaten full, sanırım yaştan dolayı bekliyorsunuz ,
Ise giris 1987 askere gidis 1990 bu sebeple askerlik bir ise yaramaz.gun eksigim olsa haklisin ama zaten askerlik odemesi olmadan 10.000 gun dolu.Tarihi geri cekmesi mumkun degil benim icin askerligin.
1987 ile 1999 yillari arasindaki 3600 gunluk odenmis primim zaten % 66 ile degerlendiriliyor.1999 ile 2008 arasindaki 3200 kadar gun % 50 diliminden 2008 sonrasi 3000 kusur gun de en dusuk orandan hesaplanacak.
3200 civari temmuz itibari ile 3400 civari
bu sene temmuzda artış yok diye biliyorum, yıl başında 1 kez #4,73 zam yapıldı ve sanırım bu 1 yıllık, 200 tl fark beklenen bir zam oranına mı bağlı?
Her 6 ayda bir enflasyon kadar zam geliyor.
Haziran ayında enflasyona ayar cekip zammi iç ediyorlar genelde.
Haziran eksi enflsyon oldu diyorlar.
Daha 4 aydan toplam 5.71 enf var.bundan sonraki aylar sifir enf cikabilir mi?bence en iyi ihtimal %7 zam olacak emekliye.Referandumdan evet cikmasi ile ucacak bir ekonomi icin %7 zam cok sorun olmamali.
Bu adamlar yine birşeyler gevelemeye başladılar.
Emeklilik yaşı 65 olacak diye.
Yaşa takılanlar bir de buna takılırsa millet meydanlarda yakar kendini...