Başlangıç olarak bi 300 baz puan gelse hayır demeyiz. [emoji2]
Yatırım tavsiyesi değildir.
Printable View
bahtsız Bedevi bir tanıdık dolar emeklilik sigortası 4.52 den pazartesi bozulup tl verdi ertesi günlerde geçti hesaba birde sabah alamadan 4.85 oldu .
30000 zarar oluştu bunu dolar ödemeyip tl ödeyene bir sigorta şirketine ne yapmak lazım sonuçta birikim dolardı .
Bugünde tl den mevduat bağladı ondaki bu şansla yarın sert bir artırım bile gelebilir .
Eurobond alacaktı ama bu iki günkü hareket terse getirdi herşeyde bir hayır vardır kısmet işte
Uzun vade yatırım tek eşlidir. Trader ise her Çiçek'ten bal alan arı gibidir
merkez bankasının bence piyasayı sözlü mesajla sakinleştirmesi gerekiyor,4.92 üzeri sert hareketler gelir.
yıne bır fıtch kararı oncesı 3,94 ten alanlar yarına 4 ustune satacaklardı karar acıklandı
fx te olanlar stoplossları patladı herkes yukarı beklerken sankı faız artmıs gıbı dustu aynı fılm yıne oynar mı bakıcaz .
4,8753 .suanda.yazarken 4,84 idi.
Dolarlarımın bir kısmını ons altına çevirmiştim. Yaklaşık 1.5 kg kadar. 2 aydır ordan da yüzüm gülmedi. Sene sonuna kadar 1400$ ı görür diye umuyordum halbuki. TL faizden dolayı ağlanacak noktadayız zaten. 18.5 üstü koyamadım henüz vadeler haftaya dolacak çoğunun. BIST'e hiç girmedim daha önce. Banka hisseleri diplerdeyken bir miktar stoklayıp unutsam mı? Yoksa daha dip görür müyüz?
Abi ne fx i ya.O olay sadece hedge kontratların piyasası.
Realiteyi belirleyen ise gerçek piyasa. Piyasanın $/tl yarısı spekülasyon ve beklenti.
Ekonomi yönetimi bence
■$ satacak başka yolu yok. YTD.
■Faizi yükseltmek te çözüm. Millet dolar satar faize kaçar.YTD
Ama enflasyon azar. Bizde aynı gemideyiz ve ülkemiz için iyisini isteriz.
Önemli olan huzur.
yavas yavas tahmınlere gecelımmı erken mı daha zırvye 5krs kaldı surda.325bp benden gelsın.
İyi birşey. Ama sürdürülebilir değil.
Aynı memleketteyiz nede olsa.
faiz %25 olana kadar dolar durmaz... mecburen ufak ufak arttırımlarla faizi oraya getirecekler ama dolar da bu arada yükselmeye devam edecek...
Başka bir yolu olmalı bunun. Bence de bulunur.
Umutluyum.
Bu arada
$=4.86
ben kemiksiz 150 bp diyorum
yada dizelde en iyisi shell abi :)
Yabancı yatırımcı da fed 2 artış daha yapsa 2.50 fed faizine
10 yılık tahvillerde 3.60 olsada bizde yurtdışı varlıkları satıp kendi ülkemize dönsek diyordur eminim ki
bist satış, tl tahvil satış vss...
An itibariyle 4.8948
Sabah uyandığımızda 5.XXX leri göreceğiz galiba..
Bunu biz görüyorsak;
Gören bir mali yönetim da vardır.
SABAH OLA HAYROLA
4,9191 uyandrın beratı
Kimsenin si.... değil dolar kaç olmuş...Sadece TL de ısrar edenler doları görünce kendilerine teselli vermeye çalışıyorlar...5.81 e kadar yolu var....5 üstünde realize olmaya başlıyacağım.... hayırlısı bakalım
Dolar'da Euro'da tarihi zirvelerini yenilediler .
$ = 4.98
€=5.82
yenı rekor 4,9796 tarıhe gecelım .
ınvestıng de 4,9796 99 hıc gormedı
tfx ne alemde makas kactı tr123456
Babamlar 70-80 lerde kuruşlarla ürün satıyolarmış
Diyordum nasıl peki kuruştan milyon tl lere geldik.
Meğer böyle geliniyormuş..
3 olur mu 4 olur mu derken dolar 5 oldu ..
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Dolara galiba müdahale geldi....Yarın ola hayrola ......
Tldekiler dolara geçmediğine pişman olacak bu gidişle faiz kemirirler :)