26 mı?? Daha 3 gün önce 23.25 verdiler..keşke gecelik kalsaymışımm..anca 17 si gibi arttırırlar düşüncem vardı
Printable View
26 mı?? Daha 3 gün önce 23.25 verdiler..keşke gecelik kalsaymışımm..anca 17 si gibi arttırırlar düşüncem vardı
TCMB'yi mi fiyatlıyorlar dicem ama bankalar genelde arkadan gelir bu konuda
Başka birşey var demekki
Haftaya 30'ları görürüz artık
Kardeşime salı günü 20,50 den açtığım marifetliyi bugün internet bankacılığı sayfasından kapatarak yeniden hesap açtım ve 21 oldu. Ama 15 dk. uğraştım. 3 tane vadesiz hesap olunca karıştı durdu. Sonunda baktım oran 21 yazıyor. 85000 lira için 3500 boşta bırakıyor.
excel de basit bir tablo yapınca 100 bin tl. için aylık %25 den bağlanan bir mevduatın getirisi ile doların muhtemel ( merkezin yılsonu beklentisi) artışı arasında kıyaslama yapılabilir. Kendi tablomda ; 6 ay sonra ( 6,40 kur ) faiz + anapara ile alınabilecek dolar ( kur 6,85 ) daha az oluyor. Yani faiz en az 30 olursa başabaş olur.
6 ay bu ülke için çok çok uzun bir zaman . 6 saatte bile neler oluyor. Bu nedenle tedbirli olmak gerek. şahsi görüşlerim şahsımı bağlar, yatırım tavsiyesi değildir.
Arkadaslar 80bin tl denizde 1aylik%19.50ye yatirdim.. iyimi sizce.. daha iyisi varmi..?? Burgan yok burda..
Vay be daha 1 ay öncesine kadar %20 lere iyi derken, şimdi %25-26 lardan bahsediliyor
geç de olsa oranların yükselmesi iyi ben de günlükte 21 almaya devam ediyorum,ama şöyle de bir gerçek var yılbaşından bu yana arjantin ve venezuela hariç 147 ülkenin para birimi karşısında erimiş bir tl var,arjantinde faizler %60,venezueladan bahsetmiyorum bile hala çok tehlikeli sulardayız doların gevşemesine bakmayın.şu devirde dolarsız uyumak büyük cesaret.
https://pbs.twimg.com/media/DmeWRpGX4AcEw-m.jpg
Guatemala quetzalı (GTQ) / Türk lirası (TRY) Paritesi
11/09/2017 ----->46 olan parite
13/08/2018------>92 olmuş
bugün ise 0.84
guetemala nın para birimi Türk Lirası karşısında %100 değer kazanmış(13 ağustosta)
Bu millete yetmez.
Cezalandirilmaya devam.
Neden cezalandirildigini anlamamaya devam.
Ne demistik?
Durmak yok, yola devam
MI 5 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Vakıftan oran alan var mı
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
ne oldu ya bi tane provakatör vardı hiç sesi soluğu çıkmıyor ?
eskiden millet alışıktı kuzu olmaya, denileni yapmaya, herkese inanmaya..
şimdi ne oldu ?
gelde seni rezil edelim provakatör ...!
syg,
Boyle dönemlerde Önce kur patlar sonra faiz ..kur patladığına göre sıra faizde ...geçmişte hep böyle oldu bu..kacan yabancının ve dolara geçen yerliye cazip faiz vermelisinki yeniden para soksun TL ye dönsün...geçmişte çok daha sertti..üretim ekonomisi olunmadikca kendi ham maddeni uretemedikce ithalatı çok dusemedikce bu böyle olur oluyor ..
Burayı incelediniz mi?
http://www.hisse.net/topluluk/showth...13#post2606813
Seni faiz lobisi diye içeri atmasınlar 🤣🤣🤣
iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Mendo'dan konkordato başvurusu
1-Hotic
2-Gilan
3-Mendo
burganbank 30 gun vadeye %5 stopaj kesintili %24.50 verdi...181 gun icinde sordum 24.50 ancak %3 stopaj kesintili...kendileri aradilar..suadiye subesi..haftaya oranlarda ozelliklede merkezden sonraki asamada faizlerde artis bekliyorum..
Esas artış Eylül enflasyon aciklaninca 3 Ekim'de olacak.cok yüksek enflasyon çıkacak.uzun bağlamak hatalı olur.aylik olmalı.
Daha enflasyon un başındayız.
çinden mal almayıp kendileri uretse ihrac etse simdi kose olurlardı bu kurla ..demek ki kurun patlayacagını dusunememisler .en azından su insatcı gibi bırakıp kacmamıslar... http://htemlak.haberturk.com/diger-h...-davasi-acildi
en son bitcoine baktıgımda nerelerdeydi nereye dusmus nerdeyse dolar tl fiyatıyla esitlemis ilginc ..forumdada vardı bitcoinciler rippleciler simdi kardamı zarardamı sattılarmı tepeden 19 000 ve 2500 usd den yoksa elde mi kaldı hic sesleri cıkmıyor :)
Kendi üretse bence daha önce batabilirdi, zira okuduğum kadarıyla irili ufaklı yerli atölyelere yaptırıyormuş malları. Verdiği çeklerin vadesi ortalama 13 aymış.
Eğer kendi fabrikası olsa çoğu ödemeyi (işçi maaşı , hammadde) nakit ödemek zorunda kalacağından bence çok daha önce batardı. Çek vadelerine bakarsak son 1 seneyi tedarikçilerine finanse ettirmiş gibi gözüküyor.
https://youtu.be/PFQdq3uA280
Osman hoca ne güzel anlatıyor ekonomiyi.7.dak da bizi anlatıyor.
Mutlaka dinleyin.hukumette dinlesin lütfen.
https://youtu.be/0Lp5wodcVPA
Birde Mert beyi dinleyin.buda çok iyi.
Aktifçiler haftaya gunluk bono ve duz bonolarda ciddi artis gelmesse istifa etmenin bahanesi geldi demektir..%10 stopaj kesintisi oldugu surece mevcut bono faizlerinin bir degeri yok...kaldiki bonoda en yuksek faizide %25.50...ancak aktifbankta durumun farkindadir....normal düz mevduat bankalarinin kendilerine yaklastigini hatta gectiklerini bu yuzdende musteri kaybina ugradiklarini gordukleri oranda faiz artisina gideceklerdir....aktif %30 civarina gelemedigi surece abbas yolcu turkusune maruz kalir.. bu hafta kendileri icin kader haftasi
Chucky..............yeşil parkali cadde bebeği
Tl bazinda zarar etmemenizin önemi yok. Çünkü tl artik turkiye disinda sozu gecen bir para birimi degil. İthalata bagli uretimin fiyatlardaki etkisi goruldukce Turkiyede de sozu gecmemeye baslayacak.
3 yilda yari degerine düştü tl. Hem de sadece euro dolar gibi major para birimleri karsisinda degil. Mozambik, libya, endonezya, kambocya, kenya vs gibi dunyanin en geri kalmis ulkelerinin paralarina gore de yari degerine indik.
Dış hatlar terminaline adimimizi attiginiz andan itibaren acliktan agzi kokan fakirleriz.
Almanyada asgari ucret 1500euro, 11bin100lira
Batti denen Yunanistanda asgari ucret 685 euro, 5bin100lira.
Koprulu kavsaklariyla batiyi tir tir titreten Türkiyede asgari ucret 210 euro.
Şaka gibi.
Dünyanin en acı şakası.
Ama biz milletçe, bize bu acı şakayı yapanları ayakta alkislayip onlara kendilerine yeni saraylar yapmalari icin icazet veriyoruz.
3 sene once varimiz yogumuz 2x dolarsa bugün x dolar. Yari fiyatina inmis. Bir de hayat pahaliligi derler vatan hainleri :)
MI 5 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
yüksek faiz peşinde koşarken dolardan bir gol yenilmeyeceğinin garantisi yok 25-30 faiz iyi ama dolar 10 olursa yıl başına kadar x4 olur zarar.
Herşeye katılırım ama şu yurtdışı asgari ücret örnekleri çok anlamlı değil bence..tl nin önemi yoksa adamları asgari ücretini niye tl ye çevirip hesaplıyorsunuz? Gidin 685 euro yla yunanistanda yaşamaya çalışın, adam asgari ücreti yunanistandan alıp tr de yaşamıyor değil mi?