ben olsam iki lüks jet + helokopter de alırdım.
nede olsa bedafa :oleyo: ses çıkaran yok.
Printable View
hatta elimde imkan varsa ankarayı garaj yapardım :)
yakışır başkana feda olsun beaa.
Kriz diye sanayide indirim vardı kış yağ bakım yaptırmıştırlar erkenden
birakin artik elestirmeyi sise camada haber dogruysa
geçenlerde grafiklerde krizleri inceledim.
kriz yokken tepeden düşüş % 40 ise kriz var diye ilan edildiğinde düşüşün % 100 üne ulaşılmış oluyor.
yani düşüşteki % 60 lık kısım burdan oluşuyor ortalama. ( borsalarda fiyata bakmadan verilmesi durumu) sonra 1-1,5 sene içinde düzeliyor durum.
önceki krizlerde ötv lerde indirim olmuş veya tamemen kalkmış.
şimdi bakıyoruz ötv lere zam gelecek 2019 da. özelile beyaz eşyada % 50 ye yakın.
Kaşıkçı olayının abd nin iran yaptırımları ile ilgisivar gibi
Göreceğiz
tabi öncelerikrizler ilan edilmiş. yani yönetim demiş ortam iyi değil ayağınızı ona göre uzatın vs. millet ona göre tasarruf etmiş.
şuan karabulut hakim. rüzgar eserde toz duman kaplar ya hertarafı. asıl manzara fırtına bittiğinde ortaya çıkar.
yaşanan bu bence.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, iki günlük Moldova gezisi dönüşünde gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, CHP’nin İş Bankası hisselerinin Hazine’ye devri konusunda çalışmaların devam ettiğini belirterek “Bir başka şey daha var: Türkiye Şişecam... İş Bankası’nın iştiraki. Dolaylı olarak bu nereye gidiyor? Onlara da (CHP) gidiyor. Yani, Şişe Cam’dan da Hazine’ye gelmesi gereken pay var†dedi.
Lezzet sırası
Sardalya
İstavrit
Sarı kanat
Lüfer
Hamsi
Çinekop
Ötekiler apranti balıklar
Suudi denilen kafir aile tam bir firavun ailesi.... kaç gündür belli olduğu halde açıklamadılar... sıkışınca açıkladılar.... ceset nerde????? Devlet suç işleyince ceza alamıyor tabii.... cesedi yok etmeyi bildiler..... devlete bak ne güzel dünya gözü önünde cinayet işliyor....
Hoş beni ilgilendirmez, kendi boklarında boğuluyorlar... arap arabı kırıyor benim için problem değil....
Lüferde güzel arkadaşım... lagos zor bulunur biraz.... eğer izmire yolunuz düşerse buradaki dostlarıma tattırmak isterim bu lezzeti.... bugüne kadar yemediğinize pişman olursunuz.... benim babam hergün bu balıgı yerdi,, bende balıktan nefret ederdim.... hiç yemezdim babam yanında götürürdü o kılçığını da kızarttırıp bütün bütün götürürdü bende et söylerdim..... sonra bigün yedimki yiyiş o yiyiş, şimdi eti sevmiyorum.... şimdi beraber yiyoruz babamla o ustası tabi bu işin epey güzel hakkını verir lagosun......
Hermes antalyadamısın dostum o balık her yerde yokta
Kaldırmasınlar boş ver..... bunlar birbirini çok sever.... işim gereği abd ye de gidiyorum.... bae ye de gidiyorum..... abd li bir ortama gir, ben arabım de ohhhh seni zengin sanarlar bütün kızlar peşinde.... bizim bir arkadas bu rolü yapmıştı o gün epey bir takılmıştılar....
Araplarda abdlileri çok sever... siyasileri bilemeyecegim ama halk böyle...
Yok arkadasım izmirdeyim.... 1 hafta yurtdısı 1 hafta burdayım... lagos un av yasagı var çünkü nesli tükenme tehlikesinde.... heryerde yok bizim bir mekan var o getiriyor sagolsun...... yunanistanda da yemişliğim var ordakiler cok büyük....
arada burda dolandırıcı mekanlar oluyor.... lagos diye lüfer koyar önüme ama yemezler.... tadından anlarım....
İzmir Antalya farkmaz güney bölgede yüzüyo o balık
İstanbul fiyatı fahiş olmalı
Ben Bi kez tattım davette
Tuzda yapıyorlar galiba tuza gömülü
Demek damak tadı
Ahım şahım gelmemişti
dolara gece son dk çakmışlar. tüm artıyı yemiş
pztesi bu durumda +500+1000 arasında açılış gelebilir bistte.
Dogru hocam.... 3 4 saat deniz tuzu tercihen tuza basılıp derin dondurucu da bekletilir... pullu oldugu için biraz zahmetli bu yüzden deri komple temizlenir bembeyaz kalır balık öyle....kaya balıgı oldugu için az tutuluyor birde nesli tehlikede oldugu için satısı da yasak... tezgah altında bulabilirsin anca.... izmirde böyle, antalyada belki yasak yoktur.... istanbuldaki fiyatı bilmiyorum tabi. Ama burda 200-300 tl arasında değişiyor.. o lagos değildir belki lüferi koymuşlardır hocam... lagos yiyipte begenmicek insan yok bence... diyorum ya lagos dersin gider lüfer koyar önüne...
Kalamar diye sübye koyan yerleri biliyorum ben:)
vadeli kapandıktan sonra %1 kadar aşağı geldi dolar...pazartesi sabaha kadar geri dönmezse +500 olabilir +1.000 zor gibi bu rakamla ama daha da gevşerse olur...
rte nin açıklaması vardı ama ne zaman geldi bu açıklama tam bilmiyorum sadece iş bankası değil ŞİŞECAM da var falan diye birşeyler demiş...bunu nasıl algılar bakalım piyasa...
Bunların sırrı kurdukları kalantor aileler dostum.... onlar kalıcı, digerleri göçmen.... taban çok cahil olduğu gibi, üst kademeler ve oraya yetiştirdikleri kişiler dünyanın türlü bölgelerinden seçilmiş devşirme kişiler.... başarısının sırrı burda... senin en başarılı çocuğunu alır yetiştirir.... kendi ülke insanına kalsa başarılı olamazlar....
Yok abi bilemedin
Korkusuzlar
Mesela sence niye dolar euro nun yen in vs önünde
Cunki Avrupa japon tırsık
Dolar. Tüm karanlık işlerin para birimi
Yani korkusuz amerikan buna müsaade ediyo
Hatta bilakis o işleri dolarlan yapın diyo bence
Japon Fransız alman hanımevladı o. İşlere parasını kullandırmıyo
Tırsık olursan hayatta kazanaman
Cesur olucan
Peygamber efendimizin sözü
Ticaretle uğraşın cessur olun
verelim gitsin ya bütün herkes parasını nesi var ne si yoksa. anca ozaman rahata ericez ellaam. tutlumbada su kalmayınca şişe camla kurtuluruz belki.
normalde dolarla çok kolerasyon aramıyorum bakmıyorumda ama açılışlara etki ediyor. tepeden % 1 düştü dolar kapanışa göre. 500 az 1000 fazla olur derim.
abd nin başarısında bir çok neden sıralanabilir (kafa yapısı, eğitim sistemi, iş ahlakı vb)
ancak tek bir neden söyleyin deseler tartışmasız üniversiteler derdim..
harvard, mit, caltech, stanford, chicago, princeton, yale vb daha bir çokları..
320 milyonluk ülkenin her nesilde (20 yılı bir nesil kabul edelim)1-2 milyon çok iyi yetiştirdikleri insan ile geleceğe yön verirler.. her alanda.. biyolojisinden elektroniğine, matematiğinden malzemesine, yer bilimlerinden uzay bilimlerine, siyaset biliminden din araştırmalarına .. aklına gelen her alan.. dunyada kafa patlatılan neredeye her konuda abd ilk 3 tedir.. hiç bir ülke bu rakamın yanına bile yaklaşamıyor şu anda.. ve 100 yıldır bunu her sene yapmaya devam ediyor.. kümülatif potansiyel (sürekli başarının gelecek başarıyı ateşlemesi) inanılmaz..
Karanlık işlerin ticaretinde kafa patlatma olmaz discretus abi
Ya yan sıyıttırcan ya yapacan
Tasvip ettiğimden değil
Dunyanın tum ülkelerinde o güzel şapkasıyla çoban Sülo yada Rahşan gibi uzantıları yok adamın
Bedavadan dolarize edebileceği
Giremediği elini uzatamadığı yerlerede öyle girdi işte
Şimdi bunu Californiua teknoloji enstitüsü de deneyde bulmadı
Cesur işte adamlar
Sen cesur ol
Olmazsan olmaz
Amerika yı Amerika yapan sermayedir, özel müteşebbislerdir, devletin çimento fabrikası basma fabrikası, cam fabrikası mazot rafinerisi vs.. yok, kendi yüksek maliyetle üreteceğine özel sektör üretir ve kartel olmamaları içinde yasa çıkarmıştır, rekabet esastır, mazotta ucuz benzinde camda çimentoda, niye? rekabet eder özel sektör ve üretir tüketim içinde fiyatlar düşüktür..
bizdede herşeyi devlet yapsa, yüksek fiyattan halk satın alsa diye baktılar eskiler ama yıllarca kaybedilen boşa zaman geri gelmez, özelleşmesin diyede bi tarafını yırtar bazıları...
olur olur hatta savunmada dünyanın üsssü oluruz diyimde rahatla :)
abdlisi avrupalısı çinlisi hepsi bize gelir zaten. gelecek olduktan sonra. başka ülkemi var dünyada.
Onu unut bull cosmos fen hocam
Dunya tarihini değiştirmeyi başarmış iki ürün var
Bir cikita muz. Ajdar şarkısını bile yaptı
Iki s400
Tabi gönül sen haklı olasın ister
Ama dünyayı takip ediyosan Zor
ne biliyim kim neyi unuttu kim unutmadı görüyoruz...
bazıları iktidar koltuğuna oturmayı unuttu
bazıları devlet baba demeyi unuttu
bazıları amarikan postalını bizim askere kimin giydirdiğini unuttu
bazıları devranın döndüğünüde unuttu..
unutkanlık zor vesselam...