güzel anlatım olmuş..
http://i.hizliresim.com/p0nnXL.gif
Printable View
güzel anlatım olmuş..
http://i.hizliresim.com/p0nnXL.gif
bu cok eski klasik bi o kadarda faydali bir resimli anlatim ....
tesekkur ederim sayin forumdasim ..
peki arkadaslar sizce nerdeyiz su an portfoy hisseleri ve endeks genelinde ???
ayri ayri degerlendirirswniz sevinirim ....
tüyo ile veya bu işten almayanların sözlerine itibar ile yapılan işlemlerin sonucu.. Argo cümleler için kusura bakmayın ama iyi anlatım olmuş bu da...
http://i.hizliresim.com/R0DDRY.jpg
forumlar fikir alisverisi farkli bakis acilari ogrenme ve kendini yetistirme acisindan faydali platformlar...
lakin hic tanimadiginiz birinin sozleriyle tuyolariyla yatirim yaparsaniz batarsiniz bu kadar net....
ancak gozden kacan biseyi biri hatirlatir sizde incelersiniz aaa oyleymis der ve kendi al satlariniza kendiniz karar verirseniz forumlar faydali olur....
aksi halde adi sani duyulmamis hacimsiz hisseleri teknik analiz numaralariyla forumlarda yancilariyla pazarlamaya kalkan sozde ustad tiplerin oyuncagi olur ve paranizi sifirlarsiniz....
birde bunun araci kuurum pazarlamacisi versiyonlari var ...
boyle tipler cok var arkadaslar dikkatli olun ....
bu forumdada oldu gecmiste cok kisi bu tiplerden belki su an hala vardir ve placaktir...
o yuzden kendi analizinizi yapamiyorsaniz borsadan uzak durun derim ...
MGROS da dokme hareketleri yapabilirler sessiz sessiz ilerliyor ...
cok usta bir tahta yapicisi var ...
bence MGROS u olan yilbasina kadar fiyata bile bakmasin yuzde 10 dussede ciksada....
izleme ekranindan kaldirip rahat rahat cayini icsin fiyatini grafgini merak bile etmesin ....
unutmayin su anki ky yi hisseden atmak icin asagi yukari asansorler yuzde onlar yuzde beslet yapabilir ..
dussede ciksada sabit kalsada kipirdamanak al sat macerasina girmemek lot artirma maliyet dusurme ruyasi gormemek en mantiklisi...
bilancoya falanda takilmayin arkadaslar bu hisse adi sani duyulmamis iki senelil borsa gecmisi olmayan naylon bir sirket degil ..
ortak olsugunuz firma mgros...
Sn. Aksakal bunda lot miktarı nedir. öncesinde sığ bir tahta olduğunu çok fazla miktar ile girilmediğini belirtmiştiniz. YAZIC dan sonra bunda lot artırımına gitmem gerekecek. dediğiniz gibi yıl sonuna kadar da unutacağım...
valla ben daha oncede soyledim ... ciktikca lot arttiririm ... ivmeye baslayinca... ama henuz lot arttirma ivmemde degil ....
ama mgros dan alacagim lotun yarisi zaten 20 alti maliyetle var ... diger yarisinida ciktikca tamamlayacagim ...
ama eger alacagim yilbasina kadarda bakmam umrumdada olmaz dusmeso cikmasi parada lazim olmaz diyen biri korkmadan lotuna bakmadanda girebilir ....
ama yuklu alista kademeyi su an ciddi sekilde oynatirsimiz yuklu satstada...
ama tabii yuklu dediginiz miktar neye tekabul rdiyor sizin icin o onemli ....
ozelden yazin bu kismi dilerseniz...
forumda mumkun oldugunca portfoy elinizdwki lot sayisi maliyet paylasmayin ....
AFYON a cikis görüp atlayanlari fena carpabilirler dikkat....
Simdi sizin yazdiginiza gore yilbasina kadar izlemeyin bile diorsunz ve asansor gibi inis cikislar yapabikir diorsunuz?
O zaman asansorun asagi inmesinde almak daha mantikljdir. Asansor yukari cikip tekrar asagi dusecekse asagidan almak daha guzel oluyor...mal alinjrken kazanilir sozu de sanirim bundan solenmis...
Borsayi belki sizin kadar takip edemiorumdur ama ticari hayatta boledir. Izledigim kagitlari hemen almam. Biraz izleerim..fiyatina agirlikli ortalamasina takaslarina vs bakarim...sorasinda sacma dususlerde hafif hafif alimlar yaparim...en son bunu anadolu cam ve atlasta ve aselsanda yaptim...oncekileri hic saymiorum bike...mal bence alinjrken kazanikir.
dogru bakis dogru sozler ama ky bi sure sonra yukardan aliyim asagdan satiyim lot arttiriyim laiyet dusuruyum hesabina giriyor ....
benle ilgili kismdada su var cok onemli bir ayrinti ...
ben 20 dende 21 dende 22 dende mgros alsam zaten maliyet 19 alti oldugu icin karli pozusyonuma ilave yapmia olurum ... ve ilk alim yuklu oldugu icin aonrali alimlar maliyeti cok yukari cekmez...
ama mesela il alisim 22 olsa idi 21.50 den dustu diye mgros almazdim ...
fark burada ...
Sanirim sizi takip edenler ilk kez alacaklar yazic dan sora...
Siz mali alirken kazanmissiniz zaten. 16 nisan yada heranki sarsintidan etkilenmeniz zor gozukuyor su asamada.
Size soru soranlarin ve soracak olanlarin cogunun maliyeti hep yuksek olacaktir. Belki de ondan birbirinizi tam idrak edemeyisiniz.
O bakimdan migrosa su asamadan girenlerin sorularina hazirlikli olmaniz =) ozellikle asansorun asagi indigi panik durumlarinda...gerci siz herseyi yazmissinjz bastan ama o panik ortaminda birakin baslara gidip yazdiklarinizi okumaniz, bir sayfa geriye bile bakma farkindaligi olmicak ky lerin ...=)
Umarim hersey istedignjz gibi olur.
cok dogru soyluyorusunuz sayin forumdasim :)
dediginiz gibi her durum icin her turlu yazi ve aciklamayi bastan itibaren defalarca yaptim ...
ancak yine bir katkimiz olacaksa sorulara cevep veririz...
faydali olabilirsek ne mutlu ...
yukardada dedigimi tekrat edeyim ..diger okuyanlar icin ...
HICBIR EKSIDEKI POZUSYONUMA HANGI KAGIT HANGI ORTAM.OLURSA OLSUN EK ALIM YAPMAM....
bol kazanclar ...
Sn. Aksakal,
Paylaşımlarınız için teşekkür ederim. Faydalı bir konu olmuş.
Dolar için daha önce bir grafik paylaşmıştınız. Sanırım o formasyonda beklentilerinizin aksine yukarı kırılım gerçekleşti. Buna göre pozisyon aldınız mı ve dolarda beklentileriniz nelerdir acaba?
daha onceki dolar yorumu guncellemelerindede soyledigim gibi beklentim hala asagi....
abd deki halkbank olayindan sonra atesi yukseldi biraz suriye rusya olayi derkende buralarda geziniyor ancak bence yukari dondu denebilecek bir durum sozkunusu degil ...
dolarda beklentim hala asago....
pozisyon konusuna gelince....
viopta sadece usdtry islemi yaparim ...
AMA SADECE LONG POZUSYON ....
bu paritelerdeviopta asla short pozusyona girmem ...
eger dip gorursem.long acarimki oda nadir olur borsadan umudun kesinlidi ve ciddi bi artis beklwdigim zamanlarda ...
yoksa oyle gunluk haftalik viop islemi asla yapmam ...
Sayın Aksakal şuanda fiyattan yılbaşına kadar Migros beklentiniz ve fiyatınız nedir(%100 mü %300 mü) saygılar...
soylesem tesiri yok sussam gonul razi degil derlerya ...
boyle bir soruya ne denirki ...
ben yuzde 70 e raziyim ...
bence bu soruyu sorqn forumdas icin dogru yer bu topik degil ....
az miktarda yatirimla kisa surede kose donme hayali sezdim....
kusura bakmayin dost aci soylermis
....
her anlamda öğretici bir topik. bu yüzden teşekkür etmek isterim sn aksakal. ara ara hacimden, derinlikten, alsattan uzak durulması gerektiğinden bahsettiniz
benim en çok merak ettiğim, orta vade modelinizi tespit ederken nasıl çalıştığınız sn aksakal?
SM-G920F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
guzel soru. ....
basitce soyle anlatiyim....
zaten benim alip sattigim yani izleme ekranimda olan hisse adeti 50 bilemediniz 60 olur... ( cok ozel durumlarda bu rakama cikar )
bu hisselerde kriter
1.
naylon sirkrt olmamasi buyuk bir grup sirketi yahut kamu sirketi olmasi
2.
temel analizi ( bundan sadece bilanco anlasiliyor bu cok yanlis zarar eden firmada olabilir )
3 yabanci ortak durumu ( hepsinde aramasamda tercih sebebim.olur mesela sabancinin yabanci ortakli olmayan kagitlarini asla izlemem.alip sstmam )
4
hisseye giris cikisa musait bir derinlik....
izleme ekraninbu sekilde 50 60 hisseyle sekillendikden sonra sadece teknil analize bakarim ....
teknik naalizle hisse secerken
1
hisseyi haftaik grafige gore secerim
2
dip olusumlari ve devam formasyonlari ararim ( bunlar en az 2 aylik formasyonlar olmali )
3
hacme cok dikkat ederim
4
wkranimda sadece hacim ve fiyat olur baska indikator kullanmam
5
haftalikta hgozume carpan hisseleri gunluk grafikte incelerim
6
alin yada satima karar verdiysem kademeleri canli olarka izlemeye baslarim
7
3 4 gun kademeleri izler ufak alimlar yapar kagidin reflekslerini hareketli saatlerini tahta yapicinin tarzini anlamaya calisirim
ve karar verdigim hisseye ayiiracagim portfoyun yuzde 50 yada 60 i ile ilk alimimi yaparim ....
rica ederim sayin forumdasim ...
orta vadeyi deneyin ve birkac hissede para kazanin emin olun kisa vadeciligi sonsuza dek unutursunuz borsada para kazanilabiliyormus ve boyle kazaniliyormus dersiniz ...
yardimci olabilecegim baska bir nokta olursa seve seve ....
bol kazanclar
devam formasyonları diye aratınca bunlar çıktı. Doğrumudur sn. Aksakal? veya baktığınız özel birkaç formasyon var mı ?
Trend Devam Formasyonları
Trend Devam Formasyonları (Continuation Chart Patterns)
Fiyatlar trend içerisinde hareket ederken zaman zaman yön arayışına girer ve bir duraksama yaşanır. Duraksamanın nedeni piyasanın yönü konusunda yatırımcıların kararsız kalmasıdır. Piyasanın kararsız hareket ettiği bu zamanlarda alıcı ve satıcıların hareketleri hep aynı seviyelerde dengelenir. Arz ve talebin benzer seviyede dengelenmesi fiyatlarda sıkışıklığa neden olmaktadır. Denge bozulduğunda piyasada sert hareketler beklenir.
Üçgen Formasyonları (Triangle Formation)
Bayrak Formasyonu (Flag Patterns)
Flama Formasyonu (Pennant Patterns)
Fincan Kulp Formasyonu (Cup With Handle)
Dikdörtgen Formasyonu (Rectangle Chart Patterns)
Takoz / Kama Formasyonu (Wedge Patterns)
evet bunlar lakin bunlarda dikkat edilecek seyleri yazalim.....
1
fotmasuon haftalik grafikte 3 yillik periyodu acinca net gorulecek ...oyle bes gunluk bayrak canak vs benim gozumde hikayedir ...
2
en az 2 ay surmus olacak buda en az .... ne kadar uzun olursa okada rsaglikli olur ...
3
hacim bu formasyonlarla orantili olacak hacim formasyonlari destekleyecek ( artiisylada azalisiylada )
4
oyle hassas cizgiler milimetrik hesaplara nokta seviyelere. takilmam vay efendim x i kirarsa ucar y yi kirarsa duser bunlar palavradir ... oyle hassas cizgiler nokta degerler ancak teknikci avlamaya yarar
5
formasyon onay alacak bi formasyonu net gorsemxe emin olmadan islemw girmem kesinlikle onay almali....
formasyonları merak eden arkadaşlar için aşağıda örnekler var. rsmi download edip bilgisayarda büyüttüğünüzde çözünürlüğü bozulmadan daha net izlenir oluyor.
Sn. Aksakal bu formasyonları biraz çalışıp, ileriki günlerde geçmişte buna benzer formasyonlar içeren bir kaç hisse bulmak istiyorum. bakalım doğru yaklaşım yapabilecek miyim..
http://i.hizliresim.com/DPDn5m.png
jeton şim di düştü :)
Devam Formasyonları gibi görünüp bu şekilde davranmayan durumlar sanırım..
hayir ...
mış gibi yapip calismayan teknikci avlayan veya bi sebepten kriterden otueu bozulan formasyonlardan bahsediyorum ....
bunornekleri irdelemek daha faydali cunku basairli formasyonorneklerini binlerce adet bulursunuz ama bunalra cokaz paylasimda kitapta denk gelirsiniz...
ve insan zannederki formasyon varsa garanti ...
oysa basta sorunsuz gorunen formasyonlarin ancak yuzde otuzu calisir....
bende diyorumki o claismayan yuzde 70 neden calismaz ...
bunu cozerseniz sorun kalmaz ...
yoksa budormasyonlari ggormek bulmak ogrenmek cok vasittir ama ayiklamak zordur ...
ve kitaplarda egitici videolarsa vs bu kosomlardan bahsedilmez hep o calisan yuzde 30 anlatilir ve bu oranda soylenmez...
"sorunsuz gorunen formasyonlarin ancak yuzde otuzu calisir....
bende diyorumki o claismayan yuzde 70 neden calismaz ...
bunu cozerseniz sorun kalmaz ..."
zor iş gibi ama çözmeye çalışırız, çözemediğimiz yerde de size sorarak çözeriz :)
arkadaslar bu formasyonlarda isme sekle va fazlada takilmayin derim ...
vay efendim üçgen tam oldumu smetrikmi ucgenmi kamami. yukselenmi takozmu ..... hele hele fincana benziyormu kulpu uyuyormu vs ..
bunlari bu kasar inde eleyip sik dokumak milietrik geometrik olusumlar beklemek benim gozumde sacmaliktir ....
olayinozu su....
formasyonalr belli zmaan dilimibde hissenin belli bi fiyat seviyesinde oyalanmasidir .....
sekillerin hassas cizgilerin vs bi onemi yoktur ...
bakin bu konuya bence su an en guzel orneklerden biri TAVHL daki durum ...
fiyatlar yuzde elli bir cikis yasamis sonraisnda bi asagi bi yukari yuzde 10 23 aralikta oyalanip duruyor ....
peki sn aksakal,
bulandırmak istemem ama genel konjonktüre ülkemiz gündemi açısından nasıl bakıyorsunuz? önümüzdeki kritik günler belirlediğiniz vadelerde etkili olmazmı?
SM-G920F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi