Şöyle bir yazı var faiz ve dolarla ilgili paylaşayaım dedim:
ttps://www.aydinlik.com.tr/dolar-yil-sonu-10-lira-olur-mu-sabahattin-onkibar-kose-yazilari-ocak-2019
Printable View
Şöyle bir yazı var faiz ve dolarla ilgili paylaşayaım dedim:
ttps://www.aydinlik.com.tr/dolar-yil-sonu-10-lira-olur-mu-sabahattin-onkibar-kose-yazilari-ocak-2019
Marta kadar borsa iyice dip yapar diye bekliyordum, tam tersi zirve yapacak galiba. Bu durumda faiz dip yapar görünüyor.
Aysel Gündoğdu
TÜİK verilerinden en çok tükettiğimiz gıda ürünlerinin 10 yıllık değişimini derledim. Böyle bakınca daha kötü hissediyor insan
https://pbs.twimg.com/media/DxGyc_BUwAAC_LC.jpg:large
O teyzelere herşey müstehak artık...
Merkez bankası faizleri sabit tuttukça mevduat faizleri 2 şer 2 şer düşüyor. Bizimkilerde oh mb faiz indirmedi diye seviniyor :)
3 aydır mb faize dokunmadı.. ama benim bankada bağladığım oran 25.50 idi.. şu an 18..
Tam 750 bp..
Ama olur mu mb faizlere dokunmadı :)
Oh ne güzel iyi polis kötü polis..ben indirmedim ama bankalar indiriyor..
İyi uykular
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Takasbank oranları - ağırlıklı ortalama
Gecelik 24.04
32 günlük 24.20
Normal hesaptaki boştaki para .
Küçük bir aracı kurum adını vermeyeyim buradan ama çoğu veriyordur sanırım
iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Tşk. 5 aracı kurum ile çalışıyorum, hiç biri vermedi bu oranı. Sağlık olsun.
Not artırımı konuşuluyor ..
Borsa rallisinin sebebi bu olabilir
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
SON DAKİKA
Tcmb: Kamu mevduatları için zorunlu karşılık ayrılmayacak!
Bu belirli bir oranda parasal genişleme yaratabilir.
Ayrıca kredi mekanizması üzerinden TL para arzını arttıracağı için tcmb'nin zaten çok zayıflamış olan piyasa faizini etkileme gücünü daha da zayıflatacaktır.
Zorunlu karşılık politikası sadece bir teminat sistemi değil , aslında para politikasının fonlama faizi kadar güçlü (hatta daha güçlü) bir enstrumanı.
Bu kesin olarak parasal gevşeme olarak nitelendirilebilir.
https://www.youtube.com/watch?v=bglg8rlrTo8&t=92
Faizler yine düşüyor bankalarda...Halkbankta düştü meselaaa...
TL mevduat faizleri düşüyor yine...TCMB de kamu hesaplarının zorunlu karşılıklarını kaldırmış...Doydu bankalar paraya...Artık kredi verme zamanı...
ZK lar kalkmış ya...Oradan gelecek para...
Gelen o haberden sonra kamu bankaları faiz düşürmeye başladılar bile...P.tesi görürsünüz tabelalarda...
Cok kotu bir girdaba surukluyorlar bizi cokkk
SM-N950F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Mevduat faizleri çok ciddi düştü merkez bankası sözde %24 diyor ama vakıfbank halkbank şuan en çok %21 oran veriyor miktar 500k + aralık sonu 120 gün yaptım %23'den Seçimden sonra neler olucak bekleyip görücez.
bankacılar arayıp %22 faiz 90 gun kacırmayan diyorlar..
Kamu mevduatı 75-80 milyar TL. %8 ZK ile bu para ancak 2-3 kere iteratif olarak dönebilir ve 200 milyar TL gibi bir geniş para arzında sönümlenmeye başlar.
Ama ZK %0 olursa bu para ancak kamu bankalarının teminat sıkılık derecesine göre (ki bu konuda gevşek olmak isteyebiliriler) çok daha yüksek bir geniş para arzı yaratabilir.