Yarin DTH lar yayinlanacak
Bakalim secim sonrasinda millet ne yapmis.
Printable View
Yarin DTH lar yayinlanacak
Bakalim secim sonrasinda millet ne yapmis.
bu dolar 5.75 i geçsin soğan arkasından bakakalacak
Sn. tilkiii ( bu arada nick güzelmiş )
Bizim işimiz hizmet sektörü yani ülkedeki çarklar yavaşladığında ilk etkilenecek sektör biziz ..
Firmalar ilk olarak hemen personel çıkarmaya başlar ..
Hizmet sektörü bence Türkiyenin derhal çözüme kavuşturması gereken en önemli sorunlarından biri ..
2018 ağustos ayındaki kur şokunda bir çok ihracatçı iflas noktasına geldi ..
Şimdi şöyle düşünebilirsiniz eeee kur 6.80 e çıktı ihracatçılar köşeyi döndü ...
Hayır .. hiç öyle olmuyor ... Biz ülke olarak o anki kurdan ithalat yaparız çünki ara malına ihtiyacımız var ..
Gelecek günlerde ki kurdan da ihracat yaparız ...
Artık getirdiğin ara malını kaç ayda yurt dışına ihraç edilecek katma değerli ürün durumuna getirirsin o sektörüne göre değişir ..
Benim 6.80 den ithalat yapıp , 6.00 , 6.20 arası ihracatını yaptığım işler oldu ..
DOLAR DÜŞSÜN ÜLKEMİZE ZARAR VERİYOR diyen klavye delikanlıları var ya .......
Bana göre reel sektörün yanından geçmemiş insanlar ..
Onlara sorsan en milliyetçi kendileri ...
Ülkemizin asıl gerçek sorunun yıllardır uygulanan düşük kur politikası olduğunu anlayamayacak kadar da dünyadan bir haberler .. Onlara sormak lazım hayatın boyunca ülkemize yurt dışından helalinden kazanıp 1 dolar getirdin mi ...
Ya da kaç kişiyi sigortalı yapıp helalinden iş verdin ...
Çok doluyum çok ...
Bak bu saat oldu hala şirketimde oturmuş hesap kitap yapıyorum ..
Önümüz ramazan inşaallah .. Yeni personele ihtiyacım olacak .. hepsini düşünmek ve planlı gitmek gerekiyor ..
Ha sorunuza gelecek olursak bahsettiğiniz her iki firma da çok büyük firmalar ..
TGS nin İstanbuldaki yeri benim firmama yakın ..
Şahsi düşüncemi sorarsan ben şu an dış ticaret firmalarına yatırım yapmam ..
Ben önümüzde ki dönemde yine bir kur atağı olacağını ve bir çok firmanın bunun altından kalkamayacağını düşünüyorum ..
Sonuçta bizim işimiz sanayicilerle ...
Nitekim geçenlerde Tüsiad başkanı da sanayicilerin döviz borçlarına çözüm bulunması gerektiğini açıkladı ..
Yazdıklarımın tamamını okuma zahmetinde bulunan tüm dostlardan özür dilerim biraz uzun oldu ...
Herkese saygılar ...
Cok guzel anlatmissiniz, tesekkurler.
Burada bile onlarca enbesil vardi, dolar 1 gayme olacak yeeeaah diye nara atanlar.
Coleli denen utanmaz sıkılmaz, dolara 0.8 gayme değer biçmişti.
Yahu etmeyin eylemeyin, zaman icinde bu kur yukselmez ise acisi fena cikacak dedik, vatan haini ilan edildik.
Simdi ise, butun ulke diken ustunde oturuyor.
Peki şu anda doların gerçek değeri ne olmalı?Bunu hesaplayacak bir yol, yöntem varmı?
Cevabınız için teşekkür ederim . Benim borsa gecmisim 1 yıl dört ay kadar. Küçük bir yatirimim var Pergamon dış ticarette ve bana en çok kazandıran ortaya koyduğum paraya temettü bazında yüzde 33 veren bir şirket oldu ve evet riskleri biliyorum.
Oynak döviz kuru ihracat ve ithalat yapanlar icin acayip riskli.
Şirketin kendisi ihracata ve ithalata aracı olduğu için bu risklerden etkilenmiyor ama bu oynaklık had safhaya ulaşırsa da aracı olabileceği üretici kalmayabilir. Bu riski de biliyorum ama şirket yönetimi oldukça profesyonel göründüğü için şimdilik elimde tutmaya devam edeceğim .
Tgsas hakkında ise çok bir bilgim yok.
Umarım işleriniz duzelir.
General Mobile 4G cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Sanki asansöre 180 kiloluk biri bindi ve asansör arızaya geçip durdu. Normalde asansördekiler şişkoyu indirir ve yoluna devam eder. İnmemekte direnirse asansörün aşağı kayması gibi bir durum var. Sanırım vaziyet hafta başında kendin belli eder
tabiki dolar ucuz
bagirmaktan donum yirtildi
dolar kazanip ulkeye geliyoruz resmen soyulmus gibi hissediyorum
bi gecen yaz yuzum guldu ben ordayken dolar 7 liraya firlayinca hafiften yalnizca hafiften dolar kazandigimi hissettim ama oda gitti simdi
bakalim yazi iple cekiyorum
Dolar Eylem Plani - DEP - :kahkah:
5.70 direnci asilirsa 5.97 e kadar uzanabilir.
5.97 psikolojik bir direnc seviyesi olan 6 TL icin guclu sekilde savunulacaktir.
Bunun akabinde 5.82-83 e kadar bir gevseme ve silkeleme donemi bekleyebiliriz.
Sonrasinda tekrardan 6 Tl ye bir atak ve bu seviye gecilirse agresif cikislar gorecegiz.
6.30 - 40 a kadar bir FORREST GUMP kosusu olacak, ardindan bakacaksin
Bakin burasi cokomelli
Sonra bazi hamlelerle bu tekrardan 6.1x lara dusecek, DTH lar cozulmeye baslayacak
Sonra hop 6.80 e dogru yeni bir atak. Herkes diyecek dolar 10 olacak 15 olacak
Cok beklersiniz!!!
Orada 6.50 ye bir gevseme, bir dengelenme olacak
Demir yumrugu indirecegiz.
Cok canlar yanacak, cok ahlar vahlar edilecek.
Yapisal reformlarda yapisal reformlar denecek.
Neymis bu yapisal reformlar.
7.2x ler tekrar gorulur mu. Gayet mumkun, hemde formasyon destekliyor
Ama cok beklersiniz.
[IMG]http://666kb.com/i/e2thngxjir663525g.png[/IMG]
ulan ******iboktan Izmir in 3 .sinif mahallesinde berbere giriyorsun yalnizca saclari kes diyorsun adam 30 diyor simdi yani 5 dolarmi ne
ABD de 6-7 dolar zaten
aradaki farkin 5 kat olmasi lazim 1,5 degil
sacma sapan isler. Dolari nasil tutuyorlar hicbir fikrim yok olan bana oluyor
G. Amet abi, saclarini Keciorende kestir de gel Izmire, senin gibi adamin Izmirin ******i boktan 3. sinif berberinde isi ne?:dvr:
Simdi soyle aciklayayim
TL reel efektif doviz kuru ayni DXY gibi bir cok yerel para birimine karsi hareketi gosteriyor
Sanirsam bu rakam 36 yerel para birimi
90 - 120 arasinda iken TL adil degerde olmus oluyor, buyume yuksek, enflasyon ortalama degerde
2017 oncesinde bu degerlerdeydi mesela
Simdi ise 75 seviyelerinde
Bunun anlami da buyume dusuk, enflasyon yuksek ve olmasi gereken degerden uzak
TCMB eger bu kur 90 - 120 arasinda ise hicbir mudahele yapmaz
Sadece cevap vermek ve muhalefet olmak için mi yazıyorsun anlamadım ...
Yazdıklarımı okuyup bu anlamı çıkarman tuhaf ..
Bak yazayım bunları da oku ...
Tekstil de kumaş ithal ....
Kumaş yerliyse iplik ithal ....
İplik yerliyse boya ithal ...
Tarımda tohum ithal ..
Gübre ithal ...
Kullandığın mazotun ham maddesi olan petrol ithal ...
Antepte dev bir sanayici dostum var ..
Bebek bezi imal eder .. Ham maddenin %70 i ithal ..
Islak mendil üreticisi müşterim var ham maddenin tamamı ithal ..
Kozmetikçiler var hepsi de etli firmalar ..
Sattıkları ürünlerin TAMAMI ithal ...
Çiftçini samanı bulgardan geliyor .. İTHAL ..
Belediye işçilerinin kullandığı çalı süpürgesi ithal eden firmayla tanıştım ...
Türkiyede ki Zincir marketlere git yerli Çörek otu bulamazsın ..
Susam asla bulamazsın ...
Konserve mısır 2 tane firma dışında tamamı İTHAL ...
Bakliyatların % 50 si ithal .. en çokta pirinç ve mercimek ...
Şu an en az 300 tane firmaya hizmet veriyorum ..
Ya ben bu ülkede yaşamıyorum ya da sen bilmediğin bir konuda yorum yaptın ...
Maalesef canım ülkem son 17 yılda ithalat cenneti oldu ...
Anladın mı Kardeşim ....
Petroldeki ralli, kurda dipleri yükseltici etki yapıyor diye düşünüyorum.
İmamoğlu mazbatayı alır ve 20 günlük ortalamaya doğru (şu an 5.53 civarı) geri çekilme olursa, kısa vadeli değerlendireceğim. Daha da gerilerse, her %2-2,5 düşüşte portföydeki orta/uzun vadeli döviz oranını artırabilirim.
Yükselişlerde fazlalık pozisyonları boşaltmak için de günlük grafikte bollinger üst bandı ve/veya bunun %1.618 genişleme seviyesini (yani sapma = 3.236) kullanırım.
Reha Kaptan yorumun için teşekkür ederim ..
Daha neler yazacam sayfayı meşgul etmek istemiyorum ..
Burada birikimlerini döviz olarak korumaya çalışan insanlar var ..
Benim öyle bir şansım yok ..
Neden .. Çünki Gelirimin de , giderimin de büyük bölümü döviz ..
İnsanları yanlış yönlendirip varolan birikimlerinin erimesine sebep olan kişiler bence bu vebalin altından kalkamayacaklar ..
Ez Cümle ... Ülkesinin ve çocuklarının geleceğini düşünen herkes elinden geldiğince Türkiye ye yatırım yapmalı ...
Vatandaşın aldığı ve ülkemde bulunan bankada duran Dövize kafayı takan tipler benim için yok hükmündedir ...
Kayseriden, Izmire, Izmitten Kocaeline oradan Bizansa her yerde sulelesinin seyinin degdigi arazi, ishani, bina, apartman, tarla vardir!:yes:
Her ne hikmetse hepsinin bir sorunu mutlaka vardir ve bunlara bu forumda derman arar!:kahkah:
Not: Ameriganya ayagi ise bambaska hikayedir, anlatmakla bitmez!:oleyo:
Reha abi ..
Eve geldik çocuklar da uyumuyor sabah erkenden işimizin başına geçecez inşaallah ama mecbur önce çocukları uyutmak lazım sen daha iyi bilirsin bu işleri ...
Müsaitsen bir şey sorucam sen en eskilerdensin METKON rumuzlu olan biri vardı bilmem hatırladın mı ?
Hisse topiğinde yazardı ..
Bu arada hisse.net üye olduğumdan beri başka hiçbir nick kullanmadım eski forum kapandı hep aynı nickle devam etim .
Bu arada yaşımızda ifşa oldu iyimi :bravo: