bekir değil yahu yetkili ebu yetkili:)
bu samsung klavye hem küfürbaz hem salak:)
Printable View
Bunlar dolar tanzimden sonra borsayada para aktarmaya başladılar sanırsam %0,00 endeks nedir yahu sabahtan beri 0,00 algo işi değilde ne bu.
torba tasarı: 16 yaşından büyük araçlara ötv teşviki 10 binden 15 bin tl'ye çıkarılıyor-bloomberg ht
2002 Torosa Şahine de olmaz zira 2002 Toros'un yıllık MTV'si 150-200 TL, Yeni alınacak arabanın yıllık MTV'si en az 1500-2000TL+ , Verilen teşvik 3-4 yılda sıfırlanıyor, Ayrıca araç alınırken yüksek kur farkı , ciddi bir kalan ÖTV ve KDV ödemesi de var. Devlet havuç gösteriyor bence.
Yersen.
Şahin toros kullanan adam zaten sıfır araba alamıyor. Parası olan zengin kesime yarıyor yine, gariban mabadına baka baka gidiyor. Seviniyor üstüne hurda teşvikine. Kapitalist sistem [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]
MI MAX cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Aracınızı vermeniz şart değil, kullanabilirsiniz trafikten men etmiyorlar :)
2000-3000cc'li motorlu taşıt zaten kullanamıyoruz.
1600'lardan da güzel alıyorlar artık.
Araç fiyatı olmuş 150'den 250. Diyorlar ki hurda indirimi 10'dan 15. :kmk:
Küçücuk kutu gibi pololar 60'a satılırken +100 oldu 1 senede.
İyi benim araba 1996 hurdai 15000 iyi para vereyimde sıfırını alayım millet kalkınsın. Devlet itibardan tasarruf etmesin...
O da pek olmaz gibi, zira satan adam o araç 5000TL'de etse köyünde veya şehirde aracını kullanıyor. 5000TL için araçsız kalmaya değmez. Ayrıca başka bir sorunda daha var tamirciye gittiğimde arka bahçede neredeyse 100'lerce hurda araçgördüm bunlar ne dedim, bir sonraki hurda indirimini bekleyen araç spekülatörleri stokluyor demişti.
Sanırım araçların hiçbir şeyini ödemiyorlar hurdaya çıkınca yasa varmış , geçmiş borçları da siliniyormuş.
Araçları 3lü 4'lü üst üste dizmişlerdi.
Abi bu forumda kendimi çok zengin hissediyorum. 96 hyundai 99 corolla 2000 mazda 2001 carisma. Sanki para forumu değil gariban forumu [emoji848][emoji848]
MI MAX cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
*bm: Idlib'de büyük çaplı askeri bir saldırı 21.yüzyılın en büyük trajedisi olur, tüm uyarılarımıza rağmen en büyük korkumuz gerçekleşiyor
17.05.2019, 17:19:26
Döviz İşlemleri Kambiyo Gider Vergisi Hakkında Bilgilendirme!
15/05/2019 tarihinde yürürlüğe giren yasal düzenlemeyle, *döviz alış işlemlerinizde işlemin TL karşılığı üzerinden, binde 1 oranında Kambiyo Gider Vergisi tahsil edilecektir.
İng den gelen bildirimde sadece alış işleminde vergi olduğu belirtildi.
Satarken yok demek ki?
LG-H850 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Bddk başkanının açıklamasını blomberg bütün babaların turk lirasina destek vermesi lazım seklinde yazmis. Dedim boku yedik trollerden sonra ustumuze mafyayıdasaldilar. Sat kaç
Satarken yok dolar dusurmek isteyen adam dolarini satana neden kosun
Vergiyi
Alana koyar
Vergiyi
ABD li bir milyarderin tavsiyesi şu gençlere...Oturabileceğiniz en iyi evde oturun...Binebileceginiz en kötü arabaya binin...
tl ye destek reel faiz vermekle olur fonlama faizi 25.50 olmuş mevduat faizi 22 , 23 !! Bu olmuyorsa stopaj indirimi yapın sadece yakışıklı olmak yetmiyor para da lazım
hayatta yaptığım üç büyük ahmaklık var:
1. araba almak (sattım, kurtuldum)...
2. evlenmek (boşandım, kurtuldum)...
3. birikimlerimi tl'de tutmak (dolara geçtim, kurtuldum)...
benim gençlere tavsiyem: bu ahmaklıkları yapmayın, 20 senede sıkıntı çekilerek öğrenileni sıkıntı çekmeden öğrenin...
mevlana'dan bir sözle bitireyim:
geride kal... geride kal ki dönüşte ileride ol...
Günboyu yayınlanan kadın proğramlarını seyredince '' Bu ülkede beleş geçinen ne çok insan var '' dedim. Kimisine engelli maaşı, kimisine ölmüş baba- anne maaşı, kimine ölmüş eş maaşı ( kadın 5 koca değiştirmiş, nikah yapmamış ilk nikahlı eşinden maaş alıyormuş ) engelli raporunun kolay alındığı her yerde konuşuluyor. 1,5 yaşında kaybolan kız çocuğunun dramı ise toplumdan soğumama neden oldu. Çocuğun annesi ; ablasıyla evli olan eniştesince kaçırılmış, sonra kadın köyden birine kaçıyor. Kaçtığı adamın yeğeni ( dayısının karısına ) kadına tecacüz ediyor. Dayı kalp krizinden ölüyor. Yeğen kadınla evleniyor. Kadın yeni eşinden hamile. Dayıdan olduğu sanılan çocuk 1,5 yaşında ortadan kayboluyor. Şimdi çocuğun aslında dayıdan olmadığı konuşuluyor. Aile reisi köy muhtarı. Bitmişiz, gerçekten ben utandım. Döviz inecek mi diye soruyorlar , bu kadar binenin olduğu yerde inen olur mu ?
https://emoji.com.tr/wp-content/uplo...eri-133333.jpg
Bu pinti herif bile almıyordu, size ne yeni arabadan?:he:
Hayatımızda hep ahmaklık yaptığımız donemlerimiz olmuştur.
1.evlenmek (evlilik iyidir)
2.Araba almak (Çok araba aldım sattım,paralarımı çar çur ettim.)
3.Ayağını yorgana göre uzatmamak (2500 motorlu 4x4 jeep e biniyorum.Sorsan böyle bir arabaya binmeye ihtiyacın varmı diye.yooook.
Şuan kapının önünde yatsa senelik 3500 lira masrafı var bana.
E sat kurtul diyecen, piyasa bozuk kimse yüzüne bakmıyor.)
4.Finans durumu.(Yıl 2010 elimde toplu para vardı.arsa arıyordum.Bir arkadaş euro 1,80 di yaklaşık paranı euro yap yat demişti.Dinlemedik tabii.)