Forumdaki bir arkadaşın blog yazısından alınıp tarafımca hisse başlıklarında paylaşılmıştır.. Kendisinin eline sağlık.
https://i.resimyukle.xyz/c3WPHU.png
Printable View
Forumdaki bir arkadaşın blog yazısından alınıp tarafımca hisse başlıklarında paylaşılmıştır.. Kendisinin eline sağlık.
https://i.resimyukle.xyz/c3WPHU.png
Forumdaki bir arkadaşın blog yazısından alıntılanarak hisse başlıklarında tarafımca paylaşılmıştır.. Kendisinin emeğine sağlık. ( 29.03.2019 tarihli Son güncelleme )
https://i.resimyukle.xyz/4R2fbU.png
Sayın yukselc'nin blog paylaşımından alıntılanarak hisse başlıklarında paylaşılmıştır. Kendisinin emeğine sağlık.
(05.04.2019 tarihli güncelleme)
https://i.resimyukle.xyz/IydUMf.png
KAP : Şirketimiz ile Adalı Otelcilik Turizm Ticaret A.Ş. arasında devam eden Utopia World Hotel' in satın alınmasına ilişkin görüşmeler neticesinde, 31.450.000.- Avro bedel üzerinden Utopia World Hotel' in Adalı Otelcilik Turizm Ticaret A.Ş. tarafından satın alınması konusunda taraflarca mutabakata varılmıştır. Ayrıca, yasal izinlerin tamamlanıp devir ve teslime kadar olan süreçte, şirketimiz tarafından otelin işletilmesinden elde edilecek net 4.500.000.- Avro faaliyet karı ( Faaliyetten elde edilecek net nakit tutar ) şirketimizde kalacaktır. Sürecin sonunda şirketimize toplam 35.950.000.- Avro nakit girişi gerçekleşecektir. Otelin işletilmesinden kaynaklanan 2019 yılı faaliyet karı 4.500.000.- Avronun altında gerçekleşir ise aradaki fark alıcı şirket tarafından ödenecektir. Bu satın almaya ilişkin, açıklama tarihinden itibaren 30 gün içerisinde cayma bedeli olarak 500.000.- Avro Adalı Otelcilik Turizm Ticaret A.Ş. tarafından ödenecektir. Devir işlemleri için gerekli yasal izinler tamamlandıktan sonra tapu devri yapılacaktır. Taraflarca sözleşmenin imzalanmasından sonra "Maddi Duran Varlık Satışı" açıklamasıyla sözleşmenin detayları duyurulacaktır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.
Her zamankinden daha çok temkinli olmak gerek
Elde çok mal çok volatil hareket eder.Filmin sonunda canı yanan her zaman küçük yatırımcı olur.
Ağustostan beri elimde tuttuğum kagidimdan vedalaşmak zorunda kaldım Selametler
ASUS_Z01RD cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bir an 2011 senesine gittim o zaman da kamuya açıklanmamış özel bir durum yoktur dediler üç gün
p........ mal çıkmak için zemin hazırladılar üçüncü günün sonunda 5.000.000 adet hissenin p.... tarafından satıldığını açıkladılar....şimdi mi bilemeyiz tabii bu hareketlerin altından ne çıkar...serbest piyasa zorla aldırmıyorlar ya.
Çağrı fiyatı olacak mı ben yüzde sıfır ihtimal veriyorum olsa idi fiyat bu olmazdı
en buyuk tehlike bu. sahiplerinin guvenilmez tipler oldugu belli. piyasa degeri 20 mio usd. satis 34 mio euro. komik bir durum.
Satışta itopyan
Satışta utopyanin bir katkıda düşünüyor yani şirketin borçlarında utopyanin payından düşülecek
Yazamadım kısaca satış fiyatında utopyanin borçlarını karşı taraf üstleniyor mu yoksa utopyanin borçları şirkette mı kalıyor eğer kalıyor ise kasaya gerçek para girişi 60 milyon gibi gerisi borç lara
Maddi duran varlik satisi olacak, borclar sirkette kalacak. 150-200 mio birc vardi sanirim. baska ne bagli ortakligi var bilmiyorum ama 4 mv lik hidroelektrik vardi. o da 5 mio usd deger eder. baska ne varligi var goruruz. pek olumlu bir durumu yok ama gorunurde. Pitasa degeri gercek degerinin uzerinde anlasilan
Değerli Arkadaşlar;
0 312 496 45 40 UTPYA Yatırımcı İlişkileri.
Merak eden lütfen arasın, meramını gidersin.
Satılan varlık UTOPYA WORLD HOTEL yani, UTPYA'nın bir varlığı satılıyor. Dolayısıyla;
Ayrılma hakkı kullanım fiyatı
MADDE 10 – (1) Payları borsada işlem gören ortaklıkların payları için ayrılma hakkı kullanım fiyatı, işlemin ilk defa kamuya açıklandığı tarihten önceki, açıklanan tarih hariç olmak üzere, otuz gün içinde borsada oluşan düzeltilmiş ağırlıklı ortalama fiyatların aritmetik ortalamasıdır.
Demektedir TEBLİĞ.
Ve buna göre de;
UTOPYA; 16.11.2018 tarihinde açıklama yaptı;
Şirket Yönetim Kurulumuz 01.08.2018 Tarihinde şirket merkezinde
toplanarak aşağıda belirtilen kararı almıştır. Kararın içinde ayrıntılı olarak
belirtilen sebeplerden dolayı bu kararın kamuoyuna açıklanması SPK Özel
Durumlar Tebliği (II-15.1) 2. Bölüm Madde 6 uyarınca ertelenmiştir.
Şirket Yönetim Kurulu, şirketimize ait Utopia World Hotel' in
satışı, kiralanması veya yeni bir ortak alınması, şirket hisselerinin tamamının
satışını da içeren farklı alternatiflerin değerlendirilebilmesi suretiyle şirketimize sermaye aktarılması
gündemiyle şirket merkezinde toplanmıştır.
Bu süreçte olası
potansiyel alıcılar ile görüşülebilmesi ve ATG Anex Tourism Group
yetkililerinin gerekli incelemeleri yapabilmesi için gizlilik sözleşmesi
imzalanması konusunda Ayşe Gül Karaca ve Nejat Recai Dursun' a yetki
verilmesi, gerekmesi halinde Utopia World Hotel ' in "bölünme yoluyla" ayrı bir
şirket haline getirilmesi kararlaştırılmıştır. 2018 Turizm sezonunun en
hareketli dönemlerini yaşadığımız bu günlerde yapılacak böyle bir açıklamanın
şirket personeli üzerinde motivasyon bozukluğuna sebep olacağı ve şirketimizin
meşru çıkarlarını zedeleyeceği gerekçesiyle ve ayrıca bu sürecin
gerçekleşmemesi durumunda şirketimizin halka açık hissedarları üzerinde
beklenti yaratarak, hissedarlarımızın yanıltılabileceği de düşünülerek bu
bilgilerin Yönetim Kurulunca gizli tutulmasına ve kamuoyuna yapılacak
açıklamanın ertelenmesine, ertelemeye ilişkin süreç ortadan kalktığında
ivedilikle açıklamanın yapılmasına karar verilmiştir. Süreç içerisinde
yapılması muhtemel her türlü sözleşmenin yada görüşmenin karşı taraflarca da
gizliliğinin sağlanması için gerekli önlemler alınacaktır. Sermaye Piyasası
tebliğleri gereğince Önemli Nitelikte işlem sayılan bu karar sonucu, işlemin
gerçekleşmesi halinde pay sahiplerine ayrılma hakkı verilmesine oybirliği ile
karar verilmiştir.
-----------------------------------------------------------------------------
15 Kasımda UTPYA fiyatı 3.80 idi ve öncesinde fiyatı daha da düşüktü.
Tebliğe göre bu hissede ayrılma hakkı fiyatı şu anki fiyat olan 4.82 fiyatının oldukça altına olacağı aşikardır. Şirketle yaptığım istişarede de, biz KAP'a satış duyurusunu 16.11.2018'de yaptık ve bu tarih kriter olarak alınacaktır demektedir yatırımcı ilişkileri.
Bu hissede AYRILMA HAKKI FİYATI ile ilgili ümit besleyenlerin buna göre hesap yapmaları önemle rica olunur. Konu ile ilgili ayrıntılı bilgi başta verdiğim teldeki yatırımcı ilişkileridir. Lütfen bilgilerinizi ve okuduklarınız doğrulatınız.
Selamlarla.
Ayrılma hakkı satış haberi midir yoksa satış sözleşmesi midir
İşin satışları çoğalınca diğer aracı kurumlar işe devrediyor malı iş aldı sanılıyor.Hepsi tek elden yapılır malın büyük bölümü tahtayı kim 7 lere çıkardıysa onda oda tek aracı kurumda tutmuyor.İş döner zararına verir malı aslında kar ediyordur zararına verdi sandığınız mal.
işin mal aldığı felan yok hepsi aynı aktar döndür yapıyorlar.
Çağrı işlemine gelince otelin satışı önemli nitelikte işlem olduğu için kap açıklamasında da belirtildiği üzere çağrı işlemi gerektirir.Çağrı fiyatında neyi kıstas alacaklarını bilmiyorum. Ancak resmi olarak satışın gerçekleştiği ve bunu kapta paylaştığı tarih olur diye düşünüyorum.Eğerki satış işlemi gerçekleşecekse tahtayı basabildikleri kadar basarlar ortalamayı aşağıda tutar öyle açıklarlar.Bu maddi zorluk içinde Kimse bu fiyattan çağrı fiyatı belirlemez.Hem şirketin satışı kesin değil ön anlaşma gibi bir şey Adalı vazgeçtim dese en fazla 500.000 EURO yanar onuda hallederler sen anladın.Hergün daha fazla küçük yatırımcı mallanıyor bu adamlar enayimki onları mallandırıp yukarıdan çağrıya çıksın.
Özet Bilgi
Şirket Mali Yapısının Güçlendirilmesi Hususunda Alternatiflerin Değerlendirilmesi Hk. Yönetim Kurulu Kararı
Özel Durum Açıklaması (Genel)
Yapılan Açıklama Güncelleme mi?
Hayır (No)
Yapılan Açıklama Düzeltme mi?
Hayır (No)
Konuya İlişkin Daha Önce Yapılan Açıklamanın Tarihi
Yapılan Açıklama Ertelenmiş Bir Açıklama mı?
Evet (Yes)
Bildirim İçeriği
Açıklamalar
Şirket Yönetim Kurulumuz 01.08.2018 Tarihinde şirket merkezinde toplanarak aşağıda belirtilen kararı almıştır. Kararın içinde ayrıntılı olarak belirtilen sebeplerden dolayı bu kararın kamuoyuna açıklanması SPK Özel Durumlar Tebliği (II-15.1) 2. Bölüm Madde 6 uyarınca ertelenmiştir.
Şirket Yönetim Kurulu, şirketimize ait Utopia World Hotel' in satışı, kiralanması veya yeni bir ortak alınması, şirket hisselerinin tamamının satışını da içeren farklı alternatiflerin değerlendirilebilmesi suretiyle şirketimize sermaye aktarılması gündemiyle şirket merkezinde toplanmıştır.
Bu süreçte olası potansiyel alıcılar ile görüşülebilmesi ve ATG Anex Tourism Group yetkililerinin gerekli incelemeleri yapabilmesi için gizlilik sözleşmesi imzalanması konusunda Ayşe Gül Karaca ve Nejat Recai Dursun' a yetki verilmesi, gerekmesi halinde Utopia World Hotel ‘ in "bölünme yoluyla" ayrı bir şirket haline getirilmesi kararlaştırılmıştır. 2018 Turizm sezonunun en hareketli dönemlerini yaşadığımız bu günlerde yapılacak böyle bir açıklamanın şirket personeli üzerinde motivasyon bozukluğuna sebep olacağı ve şirketimizin meşru çıkarlarını zedeleyeceği gerekçesiyle ve ayrıca bu sürecin gerçekleşmemesi durumunda şirketimizin halka açık hissedarları üzerinde beklenti yaratarak, hissedarlarımızın yanıltılabileceği de düşünülerek bu bilgilerin Yönetim Kurulunca gizli tutulmasına ve kamuoyuna yapılacak açıklamanın ertelenmesine, ertelemeye ilişkin süreç ortadan kalktığında ivedilikle açıklamanın yapılmasına karar verilmiştir. Süreç içerisinde yapılması muhtemel her türlü sözleşmenin yada görüşmenin karşı taraflarca da gizliliğinin sağlanması için gerekli önlemler alınacaktır. Sermaye Piyasası tebliğleri gereğince Önemli Nitelikte işlem sayılan bu karar sonucu, işlemin gerçekleşmesi halinde pay sahiplerine ayrılma hakkı verilmesine oybirliği ile karar verilmiştir.
Yukarıdaki açıklamalarımızın, Sermaye Piyasası Kurulunun yürürlükteki Özel Durumlar Tebliğinde yer alan esaslara uygun olduğunu, bu konuda/konularda tarafımıza ulaşan bilgileri tam olarak yansıttığını, bilgilerin defter, kayıt ve belgelerimize uygun olduğunu, konuyla ilgili bilgileri tam ve doğru olarak elde etmek için gerekli tüm çabaları gösterdiğimizi ve yapılan bu açıklamalardan sorumlu olduğumuzu beyan ederiz.
Kesin diye bir şey yok.Borsada kesin hüküme varırsan kaybedersiniz.Hisseni fiyat konusuna gelince fiyatın nerden indiğine değil nerden çıktığına odaklanın.Ben alın satın karışmam benim için 2011 ve sonrasında yaptığı dalevrelerle şirket yönetimi gözümde bitiktir. Yatırım yapacaksanız önce Şirketin sahibini kimdir geçmiş sabıkaları nedir kimlerle iş tutuyor.Pandayla iş tutan adam dan hayır gelir mi zaten orda kumaşını belli etti benim için.
Aktar dönder de olsa küçük yatırımcı hatırı sayılır miktarda mallandırıldı onları temizlemeden hareket başlaması zor onu da daha derinlere dalarak halleder diye düşünüyorum.Yanlış hatırlamıyorsam kayıtlı sermaye tavanını artırdı.Bir bedelli patlatsa şirket nakit ihitiyacınıda karşılamış olur.
ARKADAŞLAR;
Yine bilgi kirliliği hat safhada.
MADDE 10 : (1) Payları borsada işlem gören ortaklıkların payları için ayrılma hakkı kullanım fiyatı, işlemin ilk defa kamuya açıklandığı tarihten önceki, açıklanan tarih hariç olmak üzere, otuz gün içinde borsada oluşan düzeltilmiş ağırlıklı ortalama fiyatların aritmetik ortalamasıdır.
Demektedir TEBLİĞ.
---------------------------------------------------------------------------
Yani buna göre, şirket ilk satış haberini 16.11.2018'de duyurdu. Tebliğ yukarda net açık. 15.11.2018'den 15.10.2018'e kadar olan tüm işlemlerin aritmatik ortalaması geçerli.
BU NE DEMEKTİR?
Bu hissede çağrı değil aynı ADANA ÇİMENTO'da olduğu gibi AYRILMA HAKKI söz konusu. Alıcı 500 bin Euro'yu yakıp şirketi almaktan vazgeçerim derse herşey yatar, yok vazgeçmez ise ve 1 ay içinde bu satış resmileşirse o zaman AYRILMA HAKKI söz konusu olur.
Bu da 30 günlük aritmatik ortalama olan 3.6268 TL bu hisse için AYRILMA HAKKI'dır. Bu haktan yararlanmanın MUTLAK ŞARTI'da Genel Kurul'a katılıp bu satış için ŞERH düşerek kazanılıyor.
Yani şu andaki 3.51 TL fiyat, 3.6268 TL'nin altında bir avantaj gibi görünmektedir.
Hissede olan arkadaşlar, hiç birşey bilmiyorlarsa şirketi arayıp bilgi alsınlar, başkalarına değil, kendi bilgilerine ve araştırmalarına güvensinler.
yapıştırdığım kap haberinde de dediği gibi ben yanlışlıkla çağrı fiyatı dedim arkadaş haklıdır.Fiyat belirleme işini net bilmiyorum.Arkadaşın dediği gibide olabilir resmi açıklamanın geldiği günde olabilir.Giren girmiş zaten buranın altıda olmaz diyemez kimse.Ayrılmaymış çağrıymış tırıvırı.2011 den bu yana çok ah aldılar iflah olmazlar.
spk nın bu işlem sonuclanana kadar tahtayı kapatması lazım.
..............................
SPK'NIN AYRILMA HAKKI İLE İLGİLİ TEBLİĞİ :
MADDE 10 : (1) Payları borsada işlem gören ortaklıkların payları için ayrılma hakkı kullanım fiyatı, işlemin ilk defa kamuya açıklandığı tarihten önceki, açıklanan tarih hariç olmak üzere, otuz gün içinde borsada oluşan düzeltilmiş ağırlıklı ortalama fiyatların aritmetik ortalamasıdır.
SATIŞIN KAMUOYUNA AÇIKLANDIĞI İLK TARİH 16.11.2018, BUNA GÖRE AYRILMA HAKKI İŞLEMLERİ ARİTMATİK ORTALMASINA BAKARSAK, o tarihlerdeki 30 günlük işlemlerin ortalaması 3.63 TL çıkmaktadır.
https://i.hizliresim.com/MV7QY2.png
Açıklama 17.04.2019 Tarihli KAP açıklamamızda, Utopia World Hotel ' in satılması sürecinde bahsi geçen açıklama tarihinden itibaren 30 günlük süre içinde Adalı Otelcilik Turizm Ticaret A.Ş. tarafından 500.000.- Avro cayma bedeli (kapora) ödeneceği kamuoyuna duyurulmuştu. Bu işlem kapsamında 26.04.2019 tarihinde 500.000.- Avro 'ya mahsuben 650.000.-TL karşılığı 99.007.- Avro Şirketimiz hesaplarına girmiştir. Kalan 400.993.- Avro 'nun aynı 30 günlük süre içerisinde tamamlanması beklenmektedir. Kamuoyuna saygılarımızla duyurulur.
Kap haberleri Boş işler kardeşim millet %65 silmiş umut dağıtmayı bırak karşında kurumsal firma yok, daha fazla insanın zarar etmesine sebep olma istersen. Satış olsun ondan sonra ayrılma hakkı doğsun Koskoca rus şirketinde paramı yokmuş 100.000 dolar yatırmış. Satış iptal demez inşallah.Satış olacaksa zaten ayrılma hakkıda doğacaksa fiyatın dengelenerek volatilenin azalması gerek bu fiyatlar halen 1 den tahtayı yukarıya taşıyanlar için bulunmaz bir fiyat.
Fiyat 5'lerdeyken uyardım bu hissede olanları, Ayrılma Hakkı fiyatına bel bağlamayın, Ayrılma Hakkı fiyatı oldukça aşağıda diye. 5.60'lardan 3.25'lere kadar düşmüş bir hissede gelişmeleri vermeyelim mi?
O zaman burda ne arıyoruz?
Dün saat 16.10'da 3.40 gördü 16.55'de 3.74 gördü, kar marjı %10
Bugün saat 10.05'de 3.42 idi 10.20'de 3.78 gördü, kar marjı %10.5
Bugün saat 12.20'de 3.25 idi 17.20'de 3.49 gördü, kar marjı %7.3
Hisse görüldüğü üzere gayet volatil, bundan yararlanmayalım mı?
Hisse 7.92'lere giderken burda neden güzel ve uyaran yorumlara rastlamadık da, fiyat 3.40'lara düşmüşken detay ve kap haberleri verince mi rahatsız olunuyor? Bu da benim meramım.
2011 den bu yana arşivdeki mesajlarda dahil ve hatta yükseliş başlamadan önce ve düşüş başlamadan önce uyardım uyarılarımı geriye doğru tararsan görürsün.169 nolu mesajdaki alıntılar bunlardan birazı. Sen faydalanacaksan tahtada alıp satarsın eline vuran yok.Dün fiyat cazip dediğin yerin 25 kademe altına geldi.Belki de zarar etmelerine sebebiyet vermiş olabilirsin. Tahtada geleni geçeni malladılar.Parayı yerden mi spürüyorlar 3.25e indir 3.62 den ayrılma hakkıyla mal topla.
Zararda olanlar zaten mecbur mal taşımaya yeni mağdurlar oluşmasın derdindeyim ne alın diyorum neden satın diyorum.Bu adamlar 2011 de aynı dalavereleri yaptılar ve şuanda kamu davası açıldı mahkemelikler.Birde 2011 bizzat geçmiş sabıkası temiz olmayan yatırımcı ilişkilerini aradığımızda telefonlara çıkan Ahmet adlı şahıs vasıtasıyla dolandırıldık.Bu da siz ek dip not olsun.