Yukarılarda bir yerlerde yazdım, bunları göndercek tek değer doların değeri.
Çünkü onunla oynayamıyor, algı yaratamıyor.
Printable View
Yukarılarda bir yerlerde yazdım, bunları göndercek tek değer doların değeri.
Çünkü onunla oynayamıyor, algı yaratamıyor.
dolar gözünü 5 50 ye dikti, ama sonra herşey çokk güzel olacak
Dolar yükselirse nasıl herşey çok güzel olur yav...:(
Future kontratları ile fiyat sabitleniyor. Hem akaryakıt hem de döviz.
SM-A520F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Şu forumda Hakan Atilla’a laf edecek kadar şuurunu kaybetmiş adamlar var.Ne sütü içtiler acaba...
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Devlet destekli piyasa oyunculuğu ile kur ve faiz nasıl dengelenirmiş gösterdik tüm dünyaya...
Döt kadar piyasa olunca Yiğit Bulut marifeti bile yetiyor...:)
Ekonomiyi yönetmeyi, para piyasasında oynamak zannediyorlar.
Milli Piyango ayarlamak bitti şimdi işimiz bu.
Keşke bu kadar kolay olsaydı her şey...
Hadi bakalım şimdi sırada banka CEOlarını Ankara'ya çağırıp, "çok karınız var biraz da düşük faizli kredi ile piyasayı destekleyin bakalım. Arkanızda biz varız...İster sopayla ister destekle"...demek var.
Kgf benzeri yine var ama sınırlı
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Kisa vadede 1) politik krizlerin otelenmesi 2) carry trade 3) durgunluk sebebiyle ithalatin dolayisiyla doviz talebinin azalmasi kur uzerinde asagi yonlu etkili oldu diye dusunuyorum. Ote yandan dun paylasilan Ege Cansen'in yorumunun da uzerine, kurun 5.50 kusur altina dusmesinin istenmedigi yonundeki goruslerle hemfikirim. Sabredebilen, orta/uzun vadede makro sorunlar ile birlikte kurdaki potansiyelden faydalabilir ama ha bire belli periyoda ait sabit mevduat getirisiyle ya da bistteki rallilerle karsilastiranlar icin is zor.
Bu forumda hırsızlığı, hukuksuzluğu savunacak kadar şuurunu kaybetmiş trollerden başka kimsenin olduğunu düşünmüyorum.
Benim düşüncemin grafik versiyonunu atmışşınız :) https://www.hisse.net/topluluk/showthread.php?p=3512964
Yatırım tavsiyesi değildir.
Elinde dolar tutanların sadece Türkiye'de yaşayanları için maliyetini TL faizi ile kontrol etmek gerekli. Diğerlerinin değil.
Zira döviz bazı dönemler ülke enflasyonunu önden yüklemeli fiyatlayabildiği gibi bazı durumlada da arkadan gelebilir.
Örneğin 2018-2019 yıllarında %50 artarak 2.5 yıllık enflasyonu önden fiyatlamış olabilir.
Aynı şekilde 2019-2020 yılları için ise arkadan gelebilir.
Önden geldiği dönemlerdeki rezerv arkada kaldığı dönemlerdeki mesafeyi koruyorsa sorun yok.
Ancak bu mesafe daralıyorsa bunu doğru ölçümlemek için en doğru ve hassas enstruman TL faizi ve buna bağlı ülke enflasyonu.
Ülke enflasyonunu hesaplamanın en garanti yolu resmi kurum verilerini *minimum* kabul ederek üzerine mutlaka kişisel yaşam profilinize göre *artı* güncelleme yapmak.
Ayrıca çıkan sonucu da mutlaka ÜFE yani üretici fiyatları ile tekrar ağırlıklandırmak.
Zira eğer ÜFE TÜFE'den yüksekse o ÜFE matematik kanunları gereği mutlaka TÜFE'ye bir şekilde geçişecek.
Resesyon bu geçişi engellese dahi bu ilelebet süremez.
Enflasyonun genelde açıklanan TUIK enflasyonundan daha yüksek olduğunu biliyoruz. Ancak daha yüksek olması yukarıda belirttiğim hesaplama şeklinin sistematiğini değiştirmiyor.
Önemli olan kişinin kendi enflasyonunu doğru hesaplaması. Bunu yapmak ta aslında zor değil. Sadece biraz disiplin gerektirir. Basitçe yıllık ve 6 aylık olarak aldığınız mal ve hizmetlerin fiyatlarını excel'de tutarak kendi enflasyonunuzu hassas bir şekilde hesaplayabilirsiniz.
Ben bunu yapıyorum ve herkese de yapmasını tavsiye ederim.
Durmuş Yılmaz: Reuters Türkiye'nin biraz önce geçtiği bir habere göre TCMB ve Hazine'nin bazı birimleri yıl sonuna kadar İstanbul Finans Merkezi Projesi çerçevesinde İstanbul'a taşınacak
Doları yere seren carry trade parası yine, mayıstan itibaren 15milyar dolar geldiğinden bahsetti bugün bir uzman.
Daha önce 6,40-5,13 düşüşünde 14milyar dolar geldiği söylenmişti.
Carry'cilerin çıkışında ise dolar 6,25'e kadar vurmuştu.
Dolardaki düşüşte Türkiye'nin en ufak bir etkisi yok. Tamamen FED ile ECB'nin aynı anda aşırı güvercin tutumundan kaynaklanan bir durum.
Dün bir haber okudum. İsviçre'deki bazı bankalar mevduat müşterilerine eksi faiz uygulamasının da ötesine geçip kredi verdikleri müşterilerinden kredi faizi talep etmek yerine üzerine para ödemeye başlamışlar!!!
Böyle abuk bir ortamda Amerikalı ve Avrupalı yatırımcının %1'i bunalıp gözünü karartıp Türkiye'ye kaçsa bu çok şeyi değiştirir.
Bütün olay FED ile ECB'nin eşzamanlı olarak gevşeme sinyali vermesi ile başladı bence. Olay bir anda değişti.
FED ya da ECB 6 ay önce verdikleri sinyale uyup faiz arttırsalardı, ne yaparsan yap ister yurt içi ister yurt dışı mümkün değil bir şey yapılamazdı.
Yakın geçmişte hatırladığım kadarıyla FED ve ECB aynı anda bu tür bir gevşeme hamlesine girmemişlerdi.
ABD Başkanı Trump : “Rusya'dan füze sistemi aldığı için Türkiye'yi suçlamıyorum”
Herşeye zam gelirken nasıl inecek bu enflasyon
hisse.net kullanarak iPad aracılığıyla gönderildi
425 puan indirilmis bir faiz ve dusen kur..
Ben ticaret adamiyim.oyle teknik filan anlamam..
ancak bu doviz artisi icin analitik dusunmek lazim..
dolari 5 ten 7 ye cikaran gucler su an tam tersini uyguluyor.Cikmasi gereken yerde bile basiyor..
Bunu da tek bir sebebe bagliyorum..Sunu dusunun..mevduat faizi 425 puan indiginde mi dolari yukari cikartip ekonomiyi zora sokmak isterler yoksa mb faizi 800-1000 puan indirdikten sonra mi ..
dun 425 indirimi piyasaya olumlu yansitip 45 gun sonraki mb toplantisina dek kuru bu seviyelerde tutarak mb yi 400 daha indirmesi icin gaza getirmeye calistiklarini dusunuyorum.Sonucta dun 425 puandan sonra dolar 6-6.50 arası bır yere gelse bır sonrakı toplantıda 200 puan ındırebılecekken , kur su an ki seviyede kalirsa cok rahat 400 daha indirirler..
ve asil hamleyi eylulden sonra yapacaklardir.cunku enflasyon da kis aylari etkisinden dolayi yukselmeye baslayacak,faiz dusecek ve ekonomi yonetimi tamamen sıkışacak..
https://twitter.com/tsoncu/status/1154774611399258112
diğer başlıkta biri bist swaplarını paylaşmıştı.
25 temmuz normalken
26 temmuz 6-7 katı fazlaydı
faiz indirimi 25inde niye 26sında iş çevirmişler acaba diye düşündüm
meğer tuzak kuruyormuşlar...
serbest piyasa?
Yakında 250 bin dolarlik konut alıp direk vatandasligimiza geçer bence Trump.
Adam yavaş yavas yavaş reis sonrası akp baskanligina oynuyor.
Yeni first leydimiz ivanka olabilir ilerde.
Bu dava hor bu dava öksüz trumpsız arkadaşlar.
Donald Trump İmam Hatip ve Anadolu İmam Hatip Lisesi.
He he:)
General Mobile 4G cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Eğer birileri düşmanlıktan yapıyor gibi düşünürseniz bu mantık doğru, ama hem kamuda hem belediyelerde dünyayı götür, sonra da ülkemize döviz üzerinden saldırı oluyor diye açıklama yap, bu bana pek doğru gelmiyor.
Damat atamasından sonra yabancı, bir gün içinde neden çıktı ?
9-10 TL. maaliyetli GARAN' 6.5 tan vererek üstelik.
Bir kaç gündür basında Bursa Belediye başkanı ile ilgili haberler var.
Adam, kendini tüm kuruluşların Yön.Krl.Bşk.nı atamiş, her ay dünyanın huzur hakkını alıyor.
Şimdi bu belediye batarsa kim ödeyecek, iller bankası üzerinden yine yurttaş.
Yazık değilmi esgari ücretliye, emekliye, bağkurluya.
Kamunun tüm kaynaklarını yandaşlara akıt, sonra döviz üzerinden saldırı altındayız diye masal anlat.
Tv de analistlerin çoğu bu dolarizasyon konusunu konusuyor, Arjantin örneğini vererek.
Şimdi vatandaş varlığını korumak için dolar alıyor, kendi vatanına düşmanca operasyon mu çekiyor.?
Üstelik aldığı dolar bankada hesabında, yani ekonominin içinde, yastık altında değil.
17 senede memleketi dilenci ülkeler sınıfına düşür, dış politikada her türlü düşmanlığı kazan, hiç biri senin hatan değil.
Öyle mi ?
Damat, o konuşmasında neden 17 yıllık başarımız diye cümleye başlıyor.
İnsanda biraz utanma olur.
Ben dolarda uzun suredir zaten cok iyimser degildim. Her kosulda ki o zaman FED ve ECB nin hamleleri yokken 6.50 uzerini beklemedigimi soylemistim, tabi bunlar geride kaldi.
Sorun artik ekonomik degil. Ne rezerv onemli ne de not indirimleri ne de tcmb bagimsizligi.
Turkiye artik baska bir ligde oynuyor ve buna gore fiyatlaniyor, tabi bolca spekulasyon yapiliyor fiyatlamalarda
Dolari yukari tasiyacak 2 etmen var iceride.
1. ABD ile olasi bir kriz
2. Erken secim dedikodulari
Disaridan ise bizi etkileyecek seyler sinirli duzeyde.
7 ay zaten geride kaldi. Onumuzde ki 2 ayda yaz sezonu vs
Ne olacaksa son 3 ayda olur. Aralik ayinda da yilsonu iyimserligi olusur.
-----------------
Bu Papaz olayı çok mu gerekliydi.
Adamın ne ajanlığı kaldı ne PKK lı olduğu.
Peki tamam, suçlamalar bunlar.
Mahkemede neden akladınız adamı ?
Piyasalar onumuzde ki 6 ayi coktan fiyatladilar. Bu fiyatlamalarin icerisinde FED ile ECB nin asiri guvercin olusu mevcut.
Eger bu taraflarda en ufak bir sahinlesme olursa bu dolara etki eder.
Yine piyasalar ABD ile hicbir sorun cikmayacagi uzerine fazlasiyla iyimser, surpriz seyler yine dolari olumsuz etkiler
Erken secim ihtimalini ise cok zayif goruyorum.