Bu iki cümle nasıl bir çelişkidir?
Printable View
Sorunu ncevabı zaten içinde saklı. Ülkede Türk lüğü bitirmeye odaklanmış İslamcı yönetimi yıkmadan nasıl diğer amaçlarınıza odaklanacaksınız ? Kürtçülüğün yükselmesinden önce Türk benliğinin korunması önemli olduğunu algılayamıyorsunuz. Şimdi den ülkedeki Türklerin % 50 Türklüğü çok da takmıyor. Böyle bir olayın gerçekleşmesinin sebebi de kürtçülük değil islamcılık.
sünnet olurken fazla almışlar heralde,yada klisede papazın tacizine maruz kalmış,yoksa islamcılıkla türklük düşmanlık felan olmaz ama dimi
ataistlere daha fazla saygı duyuyorum yaww
Bazıları bademlemeye maruz kalmış herhalde vede bayağı zevk almışa benziyor vazgeçmiyor lar
Öncelikleri doğru belirlenmesi yeterli olurdu. Öncelik yönetimi elde etmek olmalı. yönetildiğin sürece başkasının kuralları ile oynarsın. Kural koyucu olamazsın. Siyasal İslam gitmeden istesek de Türklük , Sekülerlik vb. kavramların hiçbirini ön plana çıkaramayız, çocuklara verilen eğitimi değiştiremeyiz, doğru ülkelerle dostluk kurup yanlışlarla dostluğa son veremeyiz, kaynakların hangi amaçla kullanılacağına karar veremeyiz. Bunlar öncelikli olmalı.
Siyasal islam gitmezse zaten savaş bile olmadan ülke eyaletlere bölünecek ve bunlardan biri kürdistan oalcak bunu yıllardır geveliyorlar. Hatta daha kötüsü ülkede ciddi bir arap nüfusu artışına da vesile oluyorlar, ümmet bakış açısını oturtuyorlar. Ümmet bakış açısı olan yer de milli benlik biter.
Ayrıca Atatürk konusuna da ilave yapacağım. Bunları önce gücü elde ettikten sonra yaptı. Benim dediğim de bu gücü ele geçirmen için öncelikle mücade etmen gereken şey Siyasal İslam. Aynı Atatürk ün önce Padişahlık ile mücade edip Cumhuriyeti getirmesi gib.
Burada kimsenin İslam karşıtı olduğunu düşünmüyorum
Sadece İslam ve siyasal İslam kavramları üzerinden kısır bir tartışma yürütülüyor
Suriye ve Irak'da Kürt milliyetçileri ABD korumasında ülkelerine ihanet etmiş Kürdistan peşindeler sen PKK/hdp'lilerin de ABD Türkiye'ye saldırdığında düşmanla işbirliği yapacaklarından kuşku duyabilirmisin.Tehlike burnunun dibindeyken öncelik vermeyeceksin de ne zaman vereceksin?Ülkede Faşist Komünist Şeriatçı iktidar tehlikesi var diye Kürtlere toprağını terkedene "Türk" denebilir mi?
Birbirimizi iyi anlayabilmek için sana bazı sorular sormak istiyorum;
Sence PKK/hdp'in meclis varlığı anayasaya aykırımıdır?
Apo ve PKK'lıların asılmasını istermisin?
Kürtçe Eğitimdili hakmıdır?
Kürt sorunu sence Kürdistan sorunu değilmidir?
Türk ulusu içindeki diğer etnikler yurttaşlık haklarından yararlanırken Kürtlere etnik haklar tanınabilir mi?
Bu anlattıklarının hepsi benim dediklerim zaten. Tüm bu durumların oluşmasına vesile hazırlayan ve kandırıldık diyen (Gerçekten Kandırıldıklarını mı düşünüyorsun Bob eş başkanının ??) hükümet hangi hükümet ve ideolojisi ne ? Bu sorunun cevabı aynı zaman da senin sorularının da cevabı. Bu ortamı hazırlayanlar amaçları doğrultusunda hazırladı.
Bu amacı güden hükümetin elinden gücü almadığın sürece hiç bir şey yapamazsın. Bunun yolu gerekirse başka bir düşmanınla ortaklık olur. Çünkü başka çaren yok.
Bizamanlar birileri kırmızı çizgimiz Irak ın toprak bütünlüğü diyordu şimdi gidin orda kurdistan var diyor aynısı şimdi suriye için deniyor yani dajavu yaşıyoruz
[emoji106]https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...84abc29f05.jpg
SM-G610F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Tartışma güzel sadece, siyasal islam ile müslümanlık kavramlarında anlaşamıyorsunuz.
Siyasal islâm bukelemun gibidir, her renge girer kah kürtçü, kah Türkçü canı sıkılırsa Atatürkçü bile olur, o da olmazsa Fetoculuga soyunur, esas tehlikesi budur.
Aynen.Diğer tarikatlarda böyle
Siyonisler 72 tarikat kurduk derler.
Mustafa Sabri kimdir? Onun hainliğini en iyi eşi görmüş!
https://www.sozcu.com.tr/2017/gundem...ormus-2091390/
Atıfta ingilizlere çalıştmış derler.
Şimdi başımızdakilerde bop eş başkanıyım der.
Ortam gergin, biraz sakinlestirelim!:he:
Metin Hara: Adriana ile seviyeli bir ilişkimiz var
Hep merak ederim, ilişkide "Seviye" nasıl tutturuluyor, havlu falan mı sarılıyor?:kahkah:
İki laf da ben edeyim. Saygı Öztürk ün örğüt savaşları kitabın da şu şekilde bir cümle geçer;kominizim sel gibidir, akar gider. Şeriyat ,din
bataklık gibidir. Anlayan anladığı gibidir.Bunu İslama bağdaştırmak veya o şekilde algılamak demegojiye girer.
Talkan ve faryap konusu ayrı bir konudur, değişik mevzularda tartışmak gerekir. Mevzuya dahil edilmemelidir.
'TÜRK' MÜ BÖLER, 'TÜRKİYELİ' Mİ? | EŞİT YURTTAŞLIK | BİRGÜL A. GÜLER
1913 Lenin;
Aklın yolu birmiş demekkine..Alıntı:
Etniklere kültürel özerklik isteme sahtekarlığından vazgeçin, her okulda her etnikten bir kişi bile olsa o etniğin dilinde sınıf açmak zorundasınız bu yapılabilir bir şey mi, siz neyi talep ediyorsunuz!
Dk. 14:22 https://www.youtube.com/watch?v=cFTQk8qyj5w
[QUOTE=METEPOSTA;3676470]'TÜRK' MÜ BÖLER, 'TÜRKİYELİ' Mİ? | EŞİT YURTTAŞLIK | BİRGÜL A. GÜLER
Türkiyeli nedir gerçekten merak ediyorum. Bilen birisi beni aydınlatırsa cidden minnettar olurum. Birilerinin “pozitif” ayaklarına son 10 yıldır bir yerlerinden uydurdukları tabir mi acaba? Fransalı veya ingiltereli demiyorsak Türkiyeli demek de kabız bir tabir gibi.
Zıçıldığı günden beri reddediyorum bu tanımı.
Ama dediğim gibi birileri mantıklı bir açıklama ile altını doldurursa sevinirim bu tabirin.
Kendini Türk hisseden herkes Türk tür bunun osu buşu şusu yoktur yani NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE nokta
Ben Türküm diyemiyenin bu topraklarda işi yoktur bunun Türküm ama. SI yoktur
Tabi bunlar benim şahsi görüşüm tekrardan söylüyorum TÜRK'ÜM ama yok ALEVÎ SÜNNÎ TENGRİCİ HİRİSTİYAN YAHUDI ATEİST DEİST VS farketmez TÜRK hisseden herkes TÜRK benim gözümde
Türk yalan söylemez Türk merhametlidir Türk dürüsttür Türk saygılıdır kisaca TÜRK ADAM GİBİ ADAM KADIN GİBİ KADINDIR