https://i.hizliresim.com/WqpD62.jpg
Printable View
https://i.hizliresim.com/JZzD7o.jpg
6 aylık takas.
2017/12.Aylık Vergi dairesi bilançosu
https://i.hizliresim.com/8aLXMd.png
2018/9.Aylık Vergi dairesi bilançosu
https://i.hizliresim.com/V9zB0q.png
2018/12.Aylık Vergi dairesi bilançosu
https://i.hizliresim.com/grYbWL.png
Karşılaştırmak isteyenlere....Yatırım tavsiyesi değildir....
bu bilançoları sizin enayi tabiriyle ifade ettiğiniz malını kaptırdı enayi dediğiniz spek ve diğerleri acaba bilmiyorlarmı okumuyorlarmı?
ve bu fiyatlamayı acaba 4 tl'den itibaren piyasa zaten yapmamışmıdır?
yoksa piyasa bu fiyatlamayı erteledimi?yoksa sümen altımı etti?
kesinlikle yatırım tavsiyesi amacıyla yazılmamıştır.
biliyorlar mı bilmiyorlar mı bilemem.çünkü onlara sormak lazım.Ama hisse senedi sseçimi yaparken ''DEGER YATIRIMCISI'' olursan sonunda kazanırsın.haa şu tahta da şu isim var.şu adam var deyip arkasından gidersen sıfırı tüketirsin.Borsa beklentileri önceden satın alınan bir yer.Beklenti gerçekleştiğinde satılacak bir yer.O yüzden şunun bunun bilançonun iyi gelceğini bilmesi veya bilmemesi benim için önemli değil .''benim için öneli olan hisseye alırken biçtiğim kendi kafamdaki vade sonunda nelerde olacak.buda temel analizle olur.zaten geçen sene 2017/12 bilançoyla bu sene 2018/12 verdiği dairesi bilançolarını karşılaştır.%300 her kalemde artışı göreceksin.birde bu artış piyasaların kırık olduğu dönemde çoğu şirketin işçi çıkardığı veya üretime geçeçi süre ara verdiği dönemde oluyor.bakın geçen sene ortalarından itibaren bu sene nin ilk 9 ayıda dahil iç piyasa daralma var.ama bu şirket 2017/12 de 8 trilyonluk yurtdışı satışlarını 22 trilyona çıkartmış.yani bu ekonomik daralmadan kurtuluşu görmüş ve bulmuş.bu yurtduşı satışlar artmaya devam edecektirç.bak eleman arıyor hemde 9 kişi bunlardan 3 ü yurtdışı ihracat elemanı.neyse ben fazla konuştum.herkese iyi günler kalın sağlıcakla.YTD.YTD.YTD.
Sayın birşey bilmez
Yeni fabrika ne zaman tam kapasite faaliyete geçecek,bir bilginiz var mı?Sanırım sektöre yakınsınız onun için sordum.
Şuan kismen geçti.ama %100 değil.zamanla peydey pey gececek.çünkü sıfırdan bir fabrika kurmak zor.bu arada yatırımcı ilişkiler bölümünden de bilgi alabilirsiniz.ararsanız özellikle hangi firmalarla iş yaptığını sorun.bence çok yararlı olacak.o zaman daha sağlıklı yatırım yapmış olursunuz.YTD.
Şirket asıl büyümeyi yurt dışı satışlarda yapmak istiyor acizane kanatim.Çünkü yurt içinde ekonomi biraz daraldığında nefes alacak alan olsun diye.örnegin geçen sene yurtdışı satışları 8 trilyondan 22 trilyona çıkartı.Bu bir yılda cok büyük başarı.Şuan toplam satışların %60 yurt içi ,%40 yurtdışı oldu.Bunu eşitlemek sonrasında mümkün olursa %60 yurtdışı %40 yurt içi.O yüzden ikinci fabrika olayı bu hedefi tutmasında çok yardımcı olacak.Artı bu yeni fabrika limana yakınlığıda şirkete pozitif manada katkı sağlayacak.Geçen sene sadece ulaşım giderlerine 4.5 trilyon verildi.Faaliyet raporlarına bakın göreceksiniz.Şuan şirket 60 trilyon ciro yapıyor.Brüt kar 23 trilyon bu muthiş rakam.Ne demek %36 ...Şuan %36 brüt karla çalışanla çok az şirket var.Ama net kar marjı %8..işte tamamen pazarlama ve yönetim giderleri kalemi çok ..Bu yeni fabrikayla bu giderler bir nebze olsun düşecek diye umuyorum...Bu düşünceler tamamen benim acizane faaliyet raporu ve bilanço okumam sonucu çıkan bendeki fikirler.Kesinlikle yatırım tavsiyesi olamaz.Herkes kendi kararını kendisi versin.
birşey bilmez bey,
hayırlı akşamlar dilerim ve teşekkür ederim
vakit ayırıp emek sarfederek verdiğiniz bilgiler için.
inanın aracı kurumlarda böyle bir çalışma yoktur.
OZRDN Solo 2018/12 Aylık DÖNEM KARI (ZARARI): 6049326 Yıllık Değ%:155 #OZRDN
Ozerden bilançoyu kapa göndermiş. İlk gözüme çarpan hem hasılat hem aktif büyüklüğü önemli oranda artmış. Bu artışın analizi bilahare.
V3_5580_Dual cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
3.3. Satışlar
01.01.2018-31.12.2018 döneminde satışlarımız 59.305.923 TL olarak gerçekleşmiş olup, bu tutarın 22.621.970 TL’si yurt dışı satışlardan oluşmaktadır. 01.01.2017-31.12.2017 döneminde satışlarımız 40.661.891 TL olarak gerçekleşmiş olup, bu tutarın 8.840.106 TL’si yurt dışı satışlardan oluşmaktadır. 01.01.2018-31.12.2018 döneminde satışlardaki büyüme oranı 01.01.2017-31.12.2017 dönemine göre yurt içi satışlarda % 15 artış gösterirken yurt dışı % 156 olarak gerçekleşmiştir. 01.01.201831.12.2018 döneminde 6.547.762 kg satış gerçekleşmiştir. 01.01.2017-31.12.2017 döneminde ise 3.135.256 kg’ satış gerçekleşmiştir. Satışlarımızı ve ihracatımızı artırmak için satış bölümünde geliştirmeler yapılmaya devam edilmektedir.
3.4. Yatırımlar
Şirket Yönetim Kurulu 31 Mayıs 2017 Tarih ve 2017/09 Sayılı kararı ile üretim ve satışları artırmak amacıyla, Pe Film Makinesi alınmasını kararlaştırmış, finansal kiralama şirketi ile anlaşarak avans ödemesi yapılmış, taksit ödemelerine de 2018 Mart ayında başlanmıştır. Makine Dilovası Şubemize kurulmuş ve test çalışmaları başlamıştır. 2019 Mart ayı sonuna kadar makinenin tam kapasite ile çalışabilecek kondisyona getirilmesi planlanmaktadır.
Ayrıca Yönetim Kurulu 29 Haziran 2018 Tarih ve 2018/15 Sayılı kararı ile üretim ve satışları artırmak amacıyla 3 Adet Plastik Torba Makinesi alınmasını kararlaştırmış, finansal kiralama şirketi ile anlaşma yapılmıştır. Makineler Dilovası Şubemize kurulmuş ve test çalışmaları başlamıştır. 2019 Mart ayı sonuna kadar makinenin çalıştırılması planlanmaktadır. 1 adet Plastik Torba Makinesi de Ayazağa Fabrikaya alınmıştır.
Şirketimiz 28 Mayıs 2018 Tarih ve 2018/09 Sayılı karar ile artan siparişleri karşılamak için Çerkeşli OSB Mah. İMES 9. Cad. No:16 Dilovası Kocaeli adresinde bulunan fabrika ve ofis binasını Anadolu Yakasında imalat merkezi olarak Özerden Plastik Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi Kocaeli Dilovası Şubesi ünvanı ile, 20 yıl süreli olarak, yıllık 1.500.000 TL+KDV bedel ile kiralanmasına karar vermiştir. 2019 Mart ayı sonuna kadar fabrikanın üretime geçirilmesi planlanmaktadır.
Son açıklanan verilerle f/k 8,3 p/d 1,89 olmuş. Matriks e güncel oranlar yansımış.
Gelen bilanço yapılan yatırımlar ve faaliyet başlangıçları dikkate alınırsa bir cevher saklı burada diye düşündüm ve giriş yaptım.Zamanında 2,50 tl civarı seykm almıştım 10,00 TL gitmişti.herkese bol kazançlar.
Yatırım tavsiyesi olamaz...
Malesef ben tutamadım elimde
ikisi de
bedelsiz sonrası seykm maliyet 1.7 ozerden 2.45... küsürat lotlar kaldı satamadığım
bakıp bakıp iç geçirmek hoşumuza gidiyor... mazoşizm böyle bir şey demek ki...
Bu grup hisseler özsermaye artış oranı eşik değerimi geçmeden radarıma giremezler... Şu anda bu eşik enflasyonun iki katı.... Bilanço açıklama dönemi bitince tekrar tarama yaparım radarıma girerse bir projeksiyon çalışmasını hak eder. Ve ben bunu seve seve paylaşırım
Venus E2 Plus Dual cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Sayın hocam o çalışmayı safkr için yapsan bir
SM-N920C cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
F/K 33 DEN 8.29 DÜŞTÜ.DEFTER DEĞERİ 1.45 DEN 1.55 ÇIKTI.
KASADA NAKİT AZALMIŞ.3.6 TRİLYONDAN 1 TRİLYONA DÜŞMÜŞ BU İYİ DEĞİL AMA NEDENİ YENİ FABRİKA YATIRIMINA GİTTİ.
PATRON HUZUR HAKKI 870.750 TL DEN 998.850 TL YE ÇIKARMIŞLAR (BU OLUMSUZ.ÇÜNKÜ YÖNETİCİ MAAŞI ALIYORLAR.BİRDE HUZUR HAKKI ÇOK.BU HUZUR HAKKI DEMODE OLDU.BAKIN BÜYÜK ŞİRKETLERDE BUNLAR YOK.)
ŞUAN SARIYERDEKİ FABRİKA BİNASI KİRALIK GEÇEN SENE KİRASI 289.890 TL İDİ.BU SENE BU RAKAMI 2.025.000 TL YE ÇIKARTMIŞLAR.(BUDA OLUMSUZ ŞÖYLE Kİ TAMAM HAKKINI VERELİM SARIYERDEKİ FABRİKA YERİ ÇOK MERKEZİ BİR YER.KENDİLERİ BURADAN TAŞINSA HEMEN KİRAYA VERSELER BU MİKTARA VEREBİLİRLER.AMA BU ORAN ÇOK FAZLA ARTMADEN KADEMELİ ARTSAYDI ÇEŞKE.)
SATIŞLAR GEÇEN SENE 40.661.891 TL BU SENE 59.305.923 TL olarak gerçekleşmiş olup, bu tutarın 22.621.970 TL’si yurt dışı satışlardan oluşmaktadır. 01.01.2017-31.12.2017 döneminde satışlarımız 40.661.891 TL olarak gerçekleşmiş olup, bu tutarın 8.840.106 TL’si yurt dışı satışlardan oluşmaktadır. 01.01.2018-31.12.2018 döneminde satışlardaki büyüme oranı 01.01.2017-31.12.2017 dönemine göre yurt içi satışlarda % 15 artış gösterirken yurt dışı % 156 olarak gerçekleşmiştir.(BURASI OLUMLU!!!!ÖZELLİKLE YURTDIŞI SATIŞLARIN %156 ARTMASI 2019 YILINDA İÇ TALEPDE YAŞANAN DARALMADAN ÇOK AZ ETKİLENECEK.ARTI KAMBİYO KARIDA 1.450.000 TL KAMBİYO KARI MEVCUT.)
Brüt kar GEÇEN SENE 13.364.770 TL DEN BU SENE 23.323.316 TL GERÇEKLEŞMİŞ.(BU ÇOK OLUMLU.BÜYÜME ŞİRKETİ OLDUĞUNUN KANITI.)BU ARADA BRÜT KAR MARJI %36 DÜŞÜNÜN NET KAR İSE %8.ÇOK DÜŞÜYOR.
ÖZKAYNAK ARTIŞI GEÇEN SENE 21.248.547 TL DEN 26.524.461 TL YE ÇIKMIŞ.(BUDA OLUMLU.)
Toplam yükümlülükler ARTMIŞ(YANİ BORÇLAR). GEÇEN SENE 14.926.162 TL İKEN BU SENE 28.064.529 TL OLMUŞ.(BU PARA YENİ FABRİKANIN YAPIMI İÇ DONANIMININ DÖŞENMESİ VE MAKİNA TESİSAT YATIRIMINA GİTMİŞTİR.BU OLUMLU ÇÜNKÜ ŞİRKET TEK MUSLUKTU.ŞİMDİ İKİNCİ FABRİKANIN FAALİYETE GİRMESİYLE SOFRAMIZA 2 MUSLUKTAN PARA GELECEK.ŞUNU UNUTMAYIN 2 FABRİKA ŞİPARİŞLERE YETİŞEMEDİLDİĞİNDEN FAALİYETE GEÇİYOR.YANİ BU ŞİRKETİN ÜRÜNLERİNDE SATIŞ SORUNUYOK.BU ÇOK OLUMLU.)
Maddi duran varlıklar( BU BİLANÇODA NE DEMEK ŞİRKETİN FAALİYETİNİ DEVAM ETTİREBİLMEK İÇİN MAKİNA EKİPMAN VE BİNA TESİSLERİN TOPLAMI) 2017 SENESİNDE 7.820.914 TL DEN BU SENE 19.665.823TL YE ÇIKMIŞ.
BENİM ACİZANE BİLANÇO SONRASI DEĞERLENDİRMEM.KESİNLİKLE YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR.SADECE KENDİME AİT NOTLAR.
özsermaye artışı benim eşik değerimden düşük... Zaten sayın birşey bilmez çok güzel analiz etmiş... ben şimdilik uzak takipte olacağım.
Teşekkürler sayın birşey bilmez artı ve eksi'leri ile yaptığınız özenli degerlendirme için...
Sanırım esas durum yeni tesis faaliyete geçtiğinde belli olacak...
Bağımsız denetim raporunun son kısmında kredi faiz ve kur riski bölümleri mevcut. Kur riski bölümünde net döviz açığı ( Döviz varlık eksi döviz borc) 2017 de sınırlı iken 2018 de keskin şekilde artmış görünüyor. Bağımsız denetçinin simülasyonuna gore dovizdeki yüzde 10 artışın yansimasi 1,2 milyon TL kambiyo zararı şeklinde.
Ayrıca aktifteki arsaya bağlanan para şirket sermayesinin dörtte birini hiçbir getiri sağlamadan bloke etmekte. Şirket bu arsayı ipotek edip kredi kullanabiliyor ama yuksek faiz donemi devam ederse bu da kara olumsuz yansır.
Netice olarak yapılan yatırımlar üretime satışa beklendiği gibi dönerse karlı bir ilk çeyrek bekleyebiliriz, ama üretime geçişte gecikme yaşanırsa ya da satışta artış yakalanamazsa faaliyetten gelecek kar banka faizlerine gidecektir.
https://i.hizliresim.com/grDLvb.jpg
bak resme 13.618.181 tllik makine alındı şirkete bu ne için adı üstünde para kazandıracak bak sene başında tüm fabrikadaki makine toplam fiyatına birde ilave makine fiyatına neredeyse %80 artış var 9 trilyonmuş 13 trilyonluk ilave edilmiş şunu anladım 9 trilyonluk makineyle 60 trilyon ciro yapıldı.net 6 trilyon kar geldi 13 trilyonluk makineyle ne kadar ciro ve net kar gelir bu şirket büyüyor normalde bu sene kar 12 trilyonda gelebilirdi ama adamlar makine yatırımı yaptılar para oraya gitti ama seneye inşallah 10 trilyon kar bekliyorum.Sermayesi 17.3 milyon lira şuanki hisse fiyatı 2.88 eder piyasa değeri 49.824 /10 = 4.9824 F/k eder.bu sefer bu şirkete yatırdığın para 4 senede seni amorte ediyor demek olur. Yatırım tavsiyesi değildir.....Herkesin aklı parası kendine....
Makina yatırımı yapılmasa kar 12 gelmez. Adı üstünde makina, yani sabit kıymet, gider değil. Makina yatırımın gelir tablosuna etkisi yeni alınan makinaların amortismani ve bunlar için kullanılan kredinin faizi kadardır. Bunlarin 2018 deki gidere oranı cüzi. İçimizde YMM varsa en doğrusunu yazarsa istifade ederiz.
Para makinaya gitti ? Makina alındığı doğru ama kasadaki parayla mı alındı ? Bilançonun pasifindeki kredi borcundaki artış makinanın nasıl alındığını gösteriyor.
Şirketlerin yatırım yapması, istihdam oluşturması takdir edilecek bir davranıştır. Başımızın üstünde yeri vardır. Zaten yatırım yapmayan şirket pazar kaybeder kuculur gider. Ancak yatırımin ne kadarının özkaynakla ne kadarının borçla yapıldığı hassas nokta. Özkaynak artışı ile borç artışı yakın oranlarda tutularak yapilan yatırım ideal olanıdır. Ozerden bu noktada şahsi degerlendirmeme göre daha gözü kara davranmistir. İnşallah bu yatırımlar hızlıca üretime satışa ardından da tahsilata döner, hepimiz kazaniriz.
Kendi değerlendirmelerim olup sirketi takibimde dikkat edeceğim hususlardandir, kimse için yatırım tavsiyesi içermez.
Eyvah battık.... Bu nasıl şirket
GM 5 Plus d cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Sn Balıkçı,
İlk etapta nakit akışını olumlu etkiler. Makina yatırımı borcu için şirket sermayesinden kaynak aktarmak gerekmez. Şirket üzerinde gereksiz baskı olusmaz.
Ancak ödemenin 2019 da yapılmaması cari yıla faiz gideri tahakkuku yapılmasına engel degil. Ödemesini ileriki aylarda yapacak bile olsanız aylık leasing gideri tahakkuk edecegi için kar zarara yansır. YTD.