mahkeme yarın gibi... şirket bu kur farkını nereye kadar taşıyacağı bilinmez. hayırlısı olsun bakalım.
Printable View
mahkeme yarın gibi... şirket bu kur farkını nereye kadar taşıyacağı bilinmez. hayırlısı olsun bakalım.
BMELK Solo 2018/12 Aylık DÖNEM KARI (ZARARI): -6754540
investingde "emre demir" isimli bir yalancı vardı,isgsy de şukadar alıyorum bukadar alıyorum,durun hisseye bir destek atayım yokdaha ne palavralar millete yukarıdan çaktı hisseyi 1 aydır uğradığı yok,bu alem böyle sahtekar ve kalpazanlarla dolu,hisseyi sanki spek miş ayağıyla kontrol ettiği imasında bulunup gariban ky sırtından para kaznaırlar,ky nın parası ona ve onun gibi sahtekarlara haram zıkkım olsun
Bir hisse devamlı 0.80-1 arası oynak olurmu,2 gün önce 1.06 tavan çekti,bugün 0.83 yaktı tekrar,tamam iyi kötü takip edene kazanç sağlıyor,ama güven vermediği için fazla alamıyorsun,devamlı elim kulağımda gözaltına iner diye,resmen çok riskli hisse...ytd.
Metro ve heyeti girmeden bu hisse girmiyor bence, kaç gündür burada yoklar, bekliyorum.
İyi geldi altı aylık, son dakikalarda gelen alımlar da iyi oldu bence, bakalım yarın ne yapacaksın??
İyi kimse kalmamış bir tahta yapıcı bir de ben varım demekki 😀😀
BMELK Solo 2019/6 Aylık DÖNEM KARI (ZARARI): 2988263
Öz sermayesi 37 trilyon, ödenmis sermaye 17 trilyon, 6 aylık kar 3 trilyon bu sirket icin güzel günler baslıyor....bu mali yapıdaki en dandik sirketler 3-4tl fiyatlarda....bu sirket bu yıl bu fiyatlara gitmemesi icin neden yok....grubuda degisir....ytd
Uzun yıllar bu sirket bekledi artık piyasa degerlemesi gerceklesecek....iyi fiyatlara gidecegini degerlendiriyorum...bu fiyatlar her kademeden alınacak fiyatlar ytd
Çok su götürecek artık... Hızlı hareketlerle silkemeler olacak... Panik yapmayın. Hedef fiyat 1.348 / 1.5429 / 1.7883 şahsi fikrim... Bu bilanço 5 yıldan beri ışığın bilançosudur... Bomba ...
Ebelek,gübelek yine yaptı yapacağını...iyi oluyordu devamlı 0.80-90 arası,neden caydın 1.20 üstüne attınki...söylentilere göre bazı adımlar atmış,ne kadarı doğru bilinmez denklem !!!...ytd.
Bomonti Elektrik 31.07.2019 derinlikli verileri
http://i68.tinypic.com/sya0t1.jpg
Bomonti elektrikle ilgili olarak bilançoyu incelediğimde gerçekten çok sürpriz sonuçlarla karşılaştım,şirketin 30 milyon civarı kısa vadeli borcu var,ama ilk defa bu sene 6 ayda yaklaşık 9 milyon nakiti (kaç senedir doğru dürüst nakiti yoktu) oluşmuş,bu sene elektrik üretimi 6 ayda,geçen seneyide nerdeyse geçmiş.karıda 3 milyona yakın gelmiş,sermaye 17milyon,ilk defa kendi üretiminden iyi birde kar etmiş sadece 6 ayda.şirketin elektrik üretimi (ülkemizde son 2 yıldır yağışlarda anormal artış var) yağışların artmasıyla aşırı artmış,Sadece %58 kapasiteye çıkarak 9 milyon TL nakit yaratmış,3 milyona yakın kar elde etmiş,şirket böyle randımanlı elektrik üretimi yaparsa borçlarını 5 seneye kalmadan ödeyebilir (tabiki Euro olan kısa vadeli borçlarından dolayı aşırı kur oynaklığı olmazsa).En önemlisi 3.4 milyon LOT piyasada senedi var,3,5 milyon TL PİYASA EDERİ VAR,YANİ ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE ŞAYET ÜRETİMİ BU VERİMLE GEÇERSE VEDE DÖVİZDE aşırı oynaklık olmazsa vede likit gibi işlem gören bu sentte bayağı kişiler trade ve spekülasyonlar yapabilir,senedin şimdi 0,8-0,9 aralığından 1,2 ye 2 günde gitmesinden sonra 1,07 ye inmesi bu fiyat artışını sindirmesi biraz yataya girmesi bekleniyor,ama bu beklentili senetle ilgilenen çok olur gibi çünkü senet sayısı 3,4 milyon ve ederi 3,6 milyon TL civarı ve anormal bir beklentisi oluşmaya başladı,bol kazançlar.
BOMONTİ ELEKTRİĞİN HES BARAJININ ÜRETİMLERİ KARŞILAŞTIRMALI (Bu sene rekorlar var)
2018 yılı KAPASİTE ORANI ( % ) --------- 2019 yılı KAPASİTE ORANI ( % )
OCAK-------------- 11% ---------------------------------------- 36%
ŞUBAT------------- 26% --------------------------------------- 36%
MART-------------- 56% -------------------------------------- 71%
NİSAN------------- 29% -------------------------------------- 93%
MAYIS------------- 21% -------------------------------------- 86%
HAZİRAN---------- 10% -------------------------------------- 26%
Arkadaşlar ben böyle piyasada senedi çok az olan (3,4 milyon=ederi 4 milyon TL civarı),baraj işinden 6 ayda müthiş nakit yaratan ve uzun yıllardır ilk defa adam gibi kar yapan ve son 4 gündür aşırı likit bir piyasası olan ufak senet görmedim,bir gün sonra bir önceki günün veya altının fiyatından alamıyorsun,çok hareketli,heyecanlı bir seyretmeside bir o kadar zevkli olan bir tahtası (ekranı) var,şirketten aldığım bilgiye göre temmuz ayındada geçen sene 123.310 kW üretim varken bu sene temmuz ayında sıkı durun yine 2 kata yakın artışla yağışların etkisiyle, 339.871 kW elektrik üretmiş,şayet yağışlar bolca devam ederse özellikle sonbaharda kışa doğru çok bereketli bir sezon geçirir ve şirketin borçlarını kısa sürede ödeyip aşırı likit ve aşırı prim yaptıracak hale getirebilir,şirketin aylık üretimlerini takip edip paylaşacağım sizlerle,böylece şirketin yıl sonu karını tahmin edebiliriz,bugünkü harekettte özellikle dün 1,17 Tl den 780.000 lot mal alan şeker mallarını 1.31 den boşalttı,alnusta dün 1.22 den aldığı 285.000 malı 1,34 ortalama ile sattı,ama o kadar dinamik bir piyasa varki,senedi piyasa düşürmüyor,birileri alıyor birileri satıyor,o kadar zevkli oluyorki ara ara seyretmek,bol kazançlar...
,
BOMONTİ ELEKTRİĞİN HES BARAJININ ÜRETİMLERİ KARŞILAŞTIRMALI (Bu sene rekorlar var)
2018 yılı KAPASİTE ORANI ( % ) --------- 2019 yılı KAPASİTE ORANI ( % )
OCAK-------------- 11% ---------------------------------------- 36%
ŞUBAT------------- 26% --------------------------------------- 36%
MART-------------- 56% -------------------------------------- 71%
NİSAN------------- 29% -------------------------------------- 93%
MAYIS------------- 21% -------------------------------------- 86%
HAZİRAN---------- 10% -------------------------------------- 26%
Bomonti elektrikle ilgili olarak bilançoyu incelediğimde gerçekten çok sürpriz sonuçlarla karşılaştım,şirketin 30 milyon civarı kısa vadeli borcu var,ama ilk defa bu sene 6 ayda yaklaşık 9 milyon nakiti (kaç senedir doğru dürüst nakiti yoktu) oluşmuş,bu sene elektrik üretimi 6 ayda,geçen seneyide nerdeyse geçmiş.karıda 3 milyona yakın gelmiş,sermaye 17milyon,ilk defa kendi üretiminden iyi birde kar etmiş sadece 6 ayda.şirketin elektrik üretimi (ülkemizde son 2 yıldır yağışlarda anormal artış var) yağışların artmasıyla aşırı artmış,Sadece %58 kapasiteye çıkarak 9 milyon TL nakit yaratmış,3 milyona yakın kar elde etmiş,şirket böyle randımanlı elektrik üretimi yaparsa borçlarını 5 seneye kalmadan ödeyebilir (tabiki Euro olan kısa vadeli borçlarından dolayı aşırı kur oynaklığı olmazsa).En önemlisi 3.4 milyon LOT piyasada senedi var,4,3 milyon TL PİYASA EDERİ VAR,YANİ ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE ŞAYET ÜRETİMİ BU VERİMLE GEÇERSE VEDE DÖVİZDE aşırı oynaklık olmazsa vede likit gibi işlem gören bu sentte bayağı kişiler trade ve spekülasyonlar yapabilir,senedin şimdi 0,8-0,9 aralığından 1,44 ye 4 günde gitmesinden sonra 1,29 dan haftayı kapattı,ama bu beklentili senetle ilgilenen çok olur gibi,gün içi birçok grup veya kişiler senetle ilgileniyor, çünkü senet sayısı 3,4 milyon ve ederi 4,3 milyon TL civarı ve anormal bir beklentisi oluşmaya başladı,bol kazançlar.
Aksu enerji 8 li fiyatlarda...bomonti bilancosu aksunun 2 kati....
TİCARET A.Ş.( Özel Durum Açıklaması (Genel)
***BMELK*** BOMONTİ ELEKTRİK MÜHENDİSLİK MÜŞAVİRLİK İNŞAAT TURİZM VE TİCARET A.Ş.( Özel Durum Açıklaması (Genel) )
İlgili Şirketler []
İlgili Fonlar []
Türkçe
Özel Durum Açıklaması (Genel)
Yapılan Açıklama Güncelleme mi?
Hayır (No)
Yapılan Açıklama Düzeltme mi?
Hayır (No)
Konuya İlişkin Daha Önce Yapılan Açıklamanın Tarihi
17/06/2019
Yapılan Açıklama Ertelenmiş Bir Açıklama mı?
Hayır (No)
Bildirim İçeriği
Açıklamalar
Ankara 30.İcra Müdürlüğü'ne 2016/21938 sayı ile Türkiye Kalkınma Bankası A.Ş. tarafından 17.11.2016 tarihinde Şirketimize, Bayram Kınay ve Kemal Kınay aleyhine 18.488.431,02 TL'lik ilamsız icra takibi başlatılmıştır. Borcun sebebi ise Hesabın kat ihtarı ve ekleri 22.10.2016 tarihli hesap özeti ve ekstreleri, kredi özel sözleşmeleri gösterilmiştir. Şirketimiz ve Bayram Kınay adına borç aslına, işlenmiş faize, faiz oranlarına ve tüm ferilerine 29.11.2017 tarihinde itiraz edilmiş ve takip durmuştur. Takibin iptali için, Ankara 3. Asliye Ticaret Mahkemesi'nin 2017/42 sayılı dosyası ile itirazın iptali davası açılmıştı.
Ankara 11. Asliye Ticaret Mahkemesi'nin 2016/402 D.iş sayılı dosyasında, itiraz eden Şirketimiz ve Bayram Kınay ihtiyati hacze itiraz edenler aleyhine Ankara 30.İcra Müdürlüğü'nün 2016/21938 E. Sayılı dosyası ile başlatılan ilamsız takipten önce alınan ihtiyati haciz kararının, tebligatların usulsüz ve mahkemenin yetkisiz olması sebebiyle kaldırılması talep edilmişti.
Ankara 3.Asliye Ticaret Mahkemesi'nin 2017/42 sayılı dava dosyasındaki durdurulan takipteki itirazın iptali ve takibin devam etmesi ve alacağın %20'sinden az olmamak üzere icra inkar tazminatına hükmedilmesi için ikame edilen davada tarafımızca cevap dilekçesinin hazırlanması için, Mahkemeden cevap süresinin uzatılması talep edilmişti. Davada dilekçeler aşaması bitmişti. Ön inceleme yapılmış olup dosya bilirkişiye gönderilmişti.
Bilirkişi Raporu tarafımıza tebliğ edilmiştir. Raporda hesap kat ihtarnamesinin müvekkillerimize usulüne uygun yapılıp yapılmadığına göre ihtimalli değerlendirme yapılmıştır. Değerlendirmeye göre hesap kat ihtarnameleri usulüne uygun tebliğ edildiğinin mahkemece kabulü halinde toplamda 1.667.475,68 TL ve 4.698.080,05 EURO alacağın mevcut olduğu, tebliğin usulüne uygun olmadığının kabulü halinde ise 1.660.080,41 TL ve 4.683.451,76 EURO alacağın mevcut olduğu kanaati mahkemeye bildirilmiştir.
Ancak tarafımızca bu rapora itiraz edilmiş ve kat ihtarnamesinin usulüne uygun tebliğ edilmediği, tebligatın usulüne uygun olmaması halinde ise müeccel alacakların talep edilemeyeceği belirtilmiştir. Bu doğrultuda hukukçu bir bilirkişiden rapor alınması talep edilmişti.
Bilirkişi raporuna itirazlarımız doğrultusunda ek rapor alınması amacıyla dosyanın yeniden bilirkişiye tevdiine karar verilmişti.
Ara karar gereği dosya Bilirkişiye teslim edilmiştir. Bilirkişi Raporunun sunulması beklenilmektedir.
Dava süreci devam etmektedir.
http://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/780884
BIST
08 Ağustos 2019 11:08
Kap a düşen bu bildirim ne anlama geliyor.Yorumlayan olursa sevinirim. ...Bu gün , bu yazıyı görmeden 1,17 TL. den bir miktar hisse almış bulundum..... Şirket için sıkıntılı bir durum mu var. Almakla hata mı yaptım . Tereddütteyim. Fiyatının çok yükselmesine rağmen , 6 aylık bilançosunda, karının artmasına güvenerek alım yaptım. Hayırlısı artık.
2018 yılı 12 Aylık bilançoda, maddi duran varlıklar 45 Milyon TL. iken , 2019 yılı 6 Aylik bilançoda 65 Milyon TL. olarak gürülüyor. Dolayısıyla ettiği kar da eklenince özkaynakları da 6 ay içinde 14 Milyon TL. den 36 Milyon TL. ye yükselmiş. 6 ay içinde, bu özkaynaklardaki 20 Milyon TL. artış nereden geldi. Çözemedim. Bir acaiplik var ,ama anlayamadım...... Eğer veriler doğruysa, hissenin defter değeri 2,16 TL. ve ettiği 3 Milyon TL. kar da düşünüldüğünde, hisse bu 1,17 TL. fiyatla nerdeyse bedavadan işlem görüyor gibi bir durum var....... sensor kardeş , senin şu anda forumda olduğunu görüyorum. Bu 20 Milyon para nereden geldi? Bir bilgin var mı.... Yine, biz ky. leri kandırıyorlar mı. Bir kazık da buradan mı yiyeceğim..... Fazla araştırmadan , aceleyle hisseye daldım. Bu nedenle tedirginim.
Kendi sorumun cevabını, kendim buldum. Sanırım ,tesis veya binalarının yeniden değerlemesini yaptırarak, özsermayesinin, 20 Milyon TL. artmasını sağlamış.Kısa vadeli olan 33 Milyon TL. borcu bir risk oluşturur mu , onu düşünmek gerekiyor. Uzun vadeli borcu 5,5 Milyon TL. ..... Kısa vadeli borcunu da , yapılandırarak uzun vadeye yayarsa, risk kalmaz diye düşünüyorum.
Icra ile ilgili gelen haberler düsündürücü....ytd
Bu icra işi beni korkuttu. Aldıklarımı , 2 Kademe aşağıdan , zararına verdim ve hisseden çıktım.
Ne olmuş bu kağıda.
Kademe düşürerek dahada alt seviyelere inmeye devam ediyor,1.80 altına inmemiş gözükse bile inandırıcı değil,ayni durumu 2.50 ikende yapmıştı,1.80 üzerinden 2 üstüne atıp orada durursa biraz daha gider,oda iyi haber pompasına bağlı,1.80 altına sarkarsa veladdalin amin...ytd.
2 üstüne attı 2.28 tavan çekti,bende ne şiş,ne kebap yandı,iki defa al,sattan kazandırdı,2 defa karları sıfırladık,çünkü bana güven verici ve inandırıcı gelmediğinden 2.20 postaladık gittik,sadece 0.80 aldıklarımı 1 üstünden sattıklarımlan yetiniyorum...bulaşılacak hisse değil...ytd.
Kasım 4 üne kadar elden çıkarın bunu dikkat
SM-A320F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Inşallah dinleyen olmuştur
SM-A320F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Kap : Borsamız tarafından daha önce 05/04/2017 ve 11/10/2018 tarihlerinde, Kotasyon Yönergesinin 35/1-d maddesi kapsamında uyarılan payları Gelişen İşletmeler Pazarı'nda işlem gören Bomonti Elektrik Mühendislik Müşavirlik İnşaat Turizm ve Ticaret A.Ş.'nin (Şirket) 18/12/2019 tarihinde KAP'ta yaptığı özel durum açıklaması dikkate alınarak, finansman sıkıntısına düştüğünü gösterir derecede vadesi geçmiş finansal borcu olması nedeniyle Şirket paylarının söz konusu madde kapsamında Yakın İzleme Pazarı'na alınmasına, Kotasyon Yönergesi'nin 35/3 maddesi kapsamında Şirket paylarının işlem sırasının 23/12/2019 tarihinde kapatılmasına ve 24/12/2019 tarihinden itibaren Yakın İzleme Pazarında tekrar açılmasına karar verilmiştir.
Göz altına galiba nur yağdı,çoğu kağıtlar %100-300 yaptı,buda nasibini aldı,1.12 görülmüştü en son dip olarak,şu an 1.89 tavanda,neyse 1.50-89 arası postaladık gittik 1.30 maliyetlen alan hayrını görsün.
https://resmim.net/f/p6a9B9.jpg
aylık takas
Müjde arkadaşlar bu hafta corona virüsle ilgili aşırı borsa oynaklıklarında bende yeni gördüğüm haberi paylaşayım dedim,bu borç yapılandırılmasında çok dikkat edin anapara ödemesi 2033 yılına kadar ve herhangi bir ay ve yılda olacak şekilde değil istediği gibi 2033 yılına kadar anapara ödemesi yapılacak bu şirket için yeni bir milat ve kredi faizide 2037 ye kadar ödenebilecek yani 17 senede istediği şekilde ödeyebilecek isterese tüm borcu ve faizini 13-17 yıl sonrada ödeyebilir,
İkinci en önemli olay bu borç ödeme işindeki mahkeme ve ödeme işinden dolayı borsada gelişen işletmeler pazarından yakın izleme pazarına alınmıştı,bu hafta artık bu belirsizlik bitti 2016 yılından beri devam eden mahkeme süreci sonunda kalkınma bankasıyla 13 yıl sonuna kadar anapara ödemesi ve istediği şekilde ödeme yapması ve faiz ödemeside 17 yıl içinde istediği yıl içinde istediği şekilde borcunu ödeyecek,bu şirket için süper ötesi bir durum tüm belirsizlikler bitti ve yeniden borsaya başvurarak GELİŞEN İŞLETMELER PAZARINA GEÇECEK
3.cü durum şirket artık yağış durumuna göre çok iyi karlar elde edip 2-5 sene içinde tüm borcunu ödeyebilir.
4.piyasada toplam 4.250.000 lot senet var ve kasasında sadece geçen sene 7 milyon nakit yarattı,9 milyona yakın nakiti var,tüm borçlarını rahatlıkla çevirebiliyor hatta 1/3 ünü hemen ödeyebilir.
5.Şirket çok karlı bir hidroelektrik üretimi yapıyor,yağış durumuna göre borçlarını daha hızlı ödeyeblir,nasıl olsa borcunu 13 ve 17 yıl sonuna kadar istediği zaman ödeyebilir,bol kazançlar.
Borsaya geen şirket yazısı aşağıdadır
''Şirketimiz ile Türkiye Kalkınma Bankası A.Ş. arasındaki Ankara 30. İcra Müdürlüğü 2016/21938 esas sayılı dosyası ile başlatılan icra takibine ve yine takibe vaki itirazın iptali amacıyla ikame edilen Ankara 3. Asliye Ticaret Mahkemesinin 2017/42 esas 2019/783 karar sayılı dava dosyasına konu kredi borçlarının tasfiyesi hususunda 12.03.02020 tarihinde Borç Tasfiye Protokolü yaparak ana hususlar çerçevesinde aşağıdaki şartlarda anlaşılmıştır.
12.03.2020 tarihine kadar olan faizler dâhil; EURO kredisi için toplam 3.521.881,79 EURO ve TL kredisi için toplam 2.415.445,55 TL borcumuzun olduğu konusunda anlaşılmıştır.
Aylık ve yıllık bir ödeme planı olmadan anapara borcunun en geç 31.12.2033 tarihine kadar, faizlerinin ise 31.12.2037 tarihine kadar ödenmesi konusunda anlaşılmıştır.
T.C. Ankara 3. Asliye Ticaret Mahkemesi'nin 2017/42 esas 2019/783 nolu kararında vermiş olduğu ve şirketimizin ödemesini istediği icra inkâr tazminatı, temerrüt faizi ve avukatlık ücreti bu protokol çerçevesinde yapılan anlaşma ile ödenmeyecektir.
Şirketimiz, Ankara 30. İcra Müdürlüğü 2016/21938 esas sayılı dosyası ile başlatılan icra takibine ve yine takibe vaki itirazın iptali amacıyla ikame edilen Ankara 3. Asliye Ticaret Mahkemesinin 2017/42 esas 2019/783 karar sayılı davaya yapmış olduğumuz itirazlardan Borç Tasfiye Protokolü yapıldığından dolayı feragat etmiştir.
Türkiye Kalkınma ve Yatırım Bankası A.Ş.'de başlatmış olduğu yasal takip dosyalarında fiili takip işlemlerini devam ettirmeyecektir.
Asya Katılım Bankası A.Ş. ile Şirketimiz arasında imzalanmış olan rehinler ve teminatlar Asya Katılım Bankası A.Ş. tarafından Türkiye Kalkınma ve Yatırım Bankası A.Ş.'ye devir ve temlik edilmiştir.''
Arkadaşlar yukarıdaki yazımda müjdesini verdiğim bomonti elektrikin toplam takastaki senet sayısını yanlışlıkla 4.2 milyon lot yazmışım doğrusu daha az olan 3,4 milyon lot. Yani bu haberle ve yazdığım nedenlerden dolayı senedin çok kolay hareketlenip şayet kar rakamı ve satışlarıda iyi giderse uzun zamandır beklenen bu borç işinden en güzel şekilde çıkmasıyla beraber güzel hareketler olabilir,bundan sonra üretim rakamlarına odaklanacağız 3,5 milyon piyasadaki senetlerin değeri var ve hidroelektrikle (suyla elektrik üreten) daha ne olsun,bol kazançlar...
Bmelk bilancosu ne zaman gelir toparlanırmı neler olabilir