Son bir saat yaşanan yukarıya doğru hamlenin yönümüzü yukarıya çevirip çeviremeyeceğini göreceğiz. Karar vermek için henüz erken.
Şimdilik yukarıya dönüş riski oluştu.
Printable View
Son bir saat yaşanan yukarıya doğru hamlenin yönümüzü yukarıya çevirip çeviremeyeceğini göreceğiz. Karar vermek için henüz erken.
Şimdilik yukarıya dönüş riski oluştu.
Yönümüzün yukarıya döndü. Bundan sonra yön tekrar aşağıya dönüş yapmadıkça geri çekilmeleri / düzeltmeleri alış fırsatı olarak kabul edeceğim.
Kontrolsüz dalgalanmalar yaşarsak elbette yukarıya doğru hareket gelişemez, dikkatli olmak lazım.
Azami geri çekilme seviyesini 117.650 olarak düşünüyorum.
Olayın rengi değişti. Düzeltme çapını aştı ve yön aşağıya döndü. Yukarıya hareketler düzeltme ve satış fırsatı mahiyetinde olacak.
Yukarıya doğru düzeltmelere aldanmamak gerekiyor. Hareket aşağıya doğru.
Dün saat 14:00 sonrasında satış gelmişti, bugün de aynısını yaşadık.
Yukarıya doğru düzeltmelere aldanmamak gerekiyor. Hareket aşağıya doğru.
Hareket kesin bir şekilde yukarıya dönmeden alış yapmak doğru değildir. Bazen bazı tesadüfler ve çok iyi değerlendirmeler ile dib / tepeden işlem başlatmak ve dibi / tepeyi yakalamak mümkün, fakat görevimiz bu değil.
Parayı hareket yönünde oynamak kazandırıyor.
İsteyen terse oynar ve para kaybeder, böyle bir spor da olabilir.
Önce spor mu yapmak istiyorsun, para mı kazanmak istiyorsun sorusuna cevap vermek gerekiyor.
Saat 10:30 itibariyle satış ve alışlarda bir dengelenme ve karşılıklı soluklanma gözlemliyorum. Ancak bu kesin yukarıya döneriz anlamına gelmez. nötr bir şey demektir.
Kontratın yukarıya döndüğüne dair fikir beyan etmek için bir neden yok, belki reaksiyon görebiliriz. Boğaların önünde uzun bir zaman var ve bir fırın ekmek yemeleri gerekiyor ki biz yukarıya dönüldüğünü görelim.
Başka bir ifade ile boğaların büyük bir güçle saldırmaları gerekiyor ki olayı kendi lehlerine çevirebilsinler ve spekülatör de bunu görüp uysun.
Yukarıya hareketler satış fırsatı olmaya devam edecek.
Dün saat 16.000 dan itibaren aşağıya döndüğümüze karar verdik ve bütün reaksiyonları satış fırsatı olarak kullanıyoruz.
Yukarıya dönüş söz konusu değil, ancak ilerleyen zamanda böyle bir şey olabilir.
Şimdilik çok düştüğümüzü ve daha dikkatli olmamız gerektiğini söyleyebilirim.
Yönümüz yukarıya döndü. Yukarıya doğru hareket bekliyorum. Geri çekilmeler alış fırsatı olacaktır.
Ancak dün de yön bir ara yukarıya dönmüş ve sonrasında devam edemeyerek tekrar aşağıya dönmüştü. Yine de önceliğim yukarıya hareket beklemektedir.
Döviz dipten yukarıya döndüğü için orayı da takip ediyorum.
M30 14:30 barı çok düşük kapatıyor ve ardından piyasaya satış geliyor. Buna dikkat edelim.
Saat 16:00 barı ile yönümüz aşağıya döndü. Volatilite yüksekliği görüyoruz.
Aşırı satış ile karşılaştık ve yukarıya hamleleri düzeltme olarak görüyorum.
Bu hafta borsadan para çıkışı oluyor. Mayıs'ta sat ve kaç olayı mı, var acaba?
115.000 Seviyesine kadar gerileyebiliriz.
Haftalık bazda bir tepe oluştu. Önemli bir kar satışı söz konusu olabilir. Önümüzdeki haftaya da düşük başlarsak satışlar artar.
116.000 - 116.100 Seviyesi destek görünüyor, ancak yön henüz kesin olarak yukarıya dönmedi.
Bundan sonra tekrar yukarıya yönelirsek bu yönümüzü ya yukarıya çevirecek, ya da tekrar aşağıya dönüşün işaretlerini verecektir.
Dışarıya çıkmıştım. Şimdi 116.150 - 300 aralığında satış bekliyorum.
Saat 11.30 da piyasa kesin olarak yukarıya döndü. Sonra bir düzeltme yaşadık. Henüz düzeltme içerisindeyiz ve bu düzeltme gereğinden fazla derinleşerek yön aşağıya dönmüş değil.
116.150 - 300 Aralığından satış gelirse reaksiyon derinlik kazanarak yönümüz kesin olarak aşağıya dönebilir. Bu riski izleyeceğim.
117.500 - 117.750 Aralığındaki sıkışmada bakalım hangi tarafa hızla geçilecek.
Ben gün başlangıcı değerlendirmesinde (saat 10:00 itibariyle) ''Günün genelinde aşağıya oyna'' izlenimi aldım.
Piyasa kararsız, Cuma günkü yükselişten sonra bugün bayrak yapıyor. Kar toplanıyor.
Geçen hafta piyasaya satış gelmişti, bu hafta 118.000 seviyesinin altında kalınıyorsa satış devam ediyor demektir.
Bugün ne olur diye düşünüyorum.
116.000 seviyesine düşer mi, diye bakıyorum; benzetemiyorum.
118.000 seviyesini aşar mı, diye bakıyorum; ihtimal vermiyorum.
Bu hafta para çıkışı sürerse haftanın hedefi 113.500 olur.
Bugün ana hareketler yukarı yönlü olabilir. Ancak USDTL de 3.65 seviyesine kadar hareket bekliyorum.
Bu nedenle çok dikkatli olmak lazım.
Yükseliş ya da düşüş başladığında bütün trend boyunca düzeltmelerde fırsatçı olmak kazandırıyor. Pusuya yatmak lazım.
Trend inatçı bir şekilde sürüyor.
Dün düşerken, bugün yükselirken aynı şey oldu.
Trend çizgilerinin çizilmesi çok yararlı olur.
M30 Trendin aşağıya dönebileceğine dair öncü sinyaller var.
Yukarıya doğru trend devam ediyor, trendin aşağıya dönüş riski realize olmadı.
Risk tekrar atana kadar tek yönde (yukarıya) oynamak lazım.
119.500 Seviyesinde trend yukarıya doğru devam ediyor, bu seviyede kar toplanıyor.
119.750 Seviyesinde yine kar toplanıyor, ana trend yukarıya doğru devam ediyor.
Yukarıya doğru trend devam ediyor, trendin döneceğine dair öncü bir sinyal de gözlemlenmiyor.
Bugün de dünkü yükseliş karakteri devam edebilir, şimdilik görüntü böyle.
119.000 Üzerine çıkılıp devam ettiğine göre biraz daha yükseliş beklemek daha mantıklı görünüyor.
Teknik değerlendirmelere istinaden değişen durumları da fark etmek iyi olur.
Şimdilik 118.850 destek seviyesi gözüküyor. Yükselişin karakterine dayanarak bu seviye ve belki biraz altı yeni alış için cazip gözüküyor.
Düzeltmenin boyutu biraz fazla kaçtı. D1, H2 ve M30 barlarda yön aşağıya döndü.
M30 da yukarıya düzeltme görsek bile diğerleri negatif pozisyonlarını devam ettiriyorsa bundan sonra aşağıya oynamak lazım.
Haftalık bazda ise alış baskısı devam etmektedir.
118.800 pivot reaksiyon seviyesidir.
118.800 altında kalındıkça ''Piyasada alıcı yok'' diyerek davranmak, üzerinde kalındıkça ''Piyasada satıcı yok'' diyerek davranmak doğru olan şekildir.
Aşağıya günlük reaksiyon yaşanıyor 119.500 pivot seviyemiz olabilir.
Bugün aşağıya reaksiyon yaşanıyor, fakat büyük trend henüz kırılmadı.
Bu durumda yukarıya doğru hareketin devam etme ve buraların cazip alış yerleri olma ihtimali söz konusudur. İlk ihtimal bu.
Aşağıya doğru yeniden yaşanabilecek bir hareket ile büyük trendin kırılmasını da görebiliriz.
Kritik bir seviyede olduğumuzu anlıyorum.
119.250 Destek, 119.650 direnç seviyelerimiz. Bu seviyelerden hangisine daha yakın duruyorsak o tarafın kırılma riski olduğunu düşüneceğim.
Desteğin aşağıya kırılma ihtimali daha yüksek bir ihtimal görünüyor.
118.750 seviyesi teknik destek olabilir. Bu destek altına inilirse 118.000 seviyesine çok hızlı bir düşüş yaşarız.