GoldTR'nin gram altın alım satımına göre avantajı varmı?
Grama göre fazladan %10 stopaj ve birde komisyon var galiba.
Avantajı varmı?
Printable View
GoldTR'nin gram altın alım satımına göre avantajı varmı?
Grama göre fazladan %10 stopaj ve birde komisyon var galiba.
Avantajı varmı?
Ettigin kardan stopaj var %10.Onun dışında normal hisse senedi alıp satarken ne komisyon kesiliyorsa o .
Diyelim ki ben 1 milyon 500 bin tl lik altın fonu aldım.Ve 1 milyon 650 bin TL olunca sattım.150 bin tl karla sattım. 15 bin TL kardan kesiliyor ve 135 bin TL kazanmış oluyorum.Helali hoş olsun derim .
Koguuuuusss kalk.....!!!!!
Dolar 6107,ons altın 1627 :halay:
Gldtr de 28.50 lerde açılış yapmamız gerekiyor:halay:
28,58 deyiz .Hay maşallah:halay:
Dolar 6108,altının onsu 1632.
Gldtr 28.68:halay:
Goldman Sachs altının onsu önce 1750,sonra 1850 doları görebilir demiş .Blomberght nin ABD deki muhabiri soyledisaat 10;53 te şimdi
Bomberght de yine gündemde Altın i konuşuyorlar.
Şu Suriye olayları ve coronavirus ortamında güvenli limandan ayrılma niyetim yok.
A.q spekler PONZİ SAADET ZİNCİRLERİ ni iyice pazarlasinlar ,hisseler eski dip seviyelerini bulsun eylul ayına kadar .
Sonuç olarak a ylarca ALTİN dayim:halay:
Amacım para kazanmak değil PONZİCİLERİN hisselerde mal yedirmek için yaptığı İNDİR KALDİR larda kazandiklarimi kaybetmemek:one::halay:
Haklısın Hatip Agam.Biz Altın da kazanmaya değil kaybetmemek ,kazandiklarimizi korumak için varız .
Isterse %5-10 zarara düşelim.
Kim parasını 12-13 kat artırıp da malını satip kenarda bekliyor şimdi?
PONZİ ciler bir haftada paralarının yarısını kaybetti.
Biz "Yeter artık bu kadar kazandığımız .Allah bin bereket versin " deyip ALTINa geçtik.
Ben izlemiyorum bile ALTIN fiyatlarını şimdi.
Boşver sen de izleme Hatip Ağam. :halay:
Hatip Ağam dolar 6111,ons 1634 gldtr 28.72:halay:
Hayretle izliyorum.Burada bile spek gibi davranıyor Qnbfb kılar :kahkah:
28.76 dayiz ama dolar 6124,ons 1636 .Şu an gldtr nin fiyatı daha yüksek olmalıydı
Ons 1640 a dayandı,dolar 6120.
Gldtr 28.90 i gördü:halay:
Resmen ALTİN a hucm var tüm dünyada.
1650 önemli direnç kısa vadede .Şu an 1640 tayiz .Dolar 6120
Altın borsası saat 23:00 da haftalık tatile giriyor.
Dolar şu an 6101 ,altının onsu 1645$
Buranın Ağası biziz söyleyin ikiniz hangi aracıdandınız...sanko benden çalışır...bu arada alan satanları ezbere bilirim...bu sıra ayar kaçtı gelen gelene...ne işlemler oluyor ama...
SM-J500F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Gldtrf &* gmstrf finans yatırım altın ve gümüş fonu neden avantajlı?
1: Al- sat marjı küçük yani %0.5 civarında....26.30 ile 26.40 diğer banka ve fiziki al sat yapanlarda bu marj çok fazla
2 : Bu marj al-sat yapma imkanı doğuruyor...mesela 26.31 e 10 bin lot yazıp alışta gelen malları 26.39 dan yaz satılırsa eger altın fiyatlarhiç oynamadan kar edebilirsin.
3: Bankadaki kıymetli maden hesapları (bazı bankalar hariç olabilir): altın veya gümüş cinsinden yatırımcıya verilen bakiyedir. Kısaca kağıt altın veya kağıt gümüş diyebiliriz; ama bu fonlar kesinlikle fiziki olarak altın ve gümüşlerinizi tutuyor hatta şuan gümüş elinde kalmadığı için alış giriyor ama satış giremiyor.
Fiziki mallarımız takasbank güvencesindedir.
4:Dezavantajı %10 luk kardan kesinti var lakin zarar edersen geri iadesi var çok çok uzun vadeli takılan için cazip değil ama kısa vadelerde kar edince sorun olmuyor.
5: Kaldıraç müsadesi var, paranızın 5 katı( aracı kurum ne müsade ederse) alınabiliyor.
6: Son olarak büyük fonlar buradan al- sat yapıp biriktiriyorsa bir hesap kitapları vardır ki alıyorlar.
SM-J500F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Ons çıldırdı.Saat gecenin 02;10 lari .5 kilo altın olunca elinde adamın ons altının gece 02:00deki açılışına kadar bekledim.Dolar ise 6110 tlde .
Sabah düşmezse 29,10 TL üzerinde olacağız :halay:
Buranin Ağası da Hatip Agadir. 4 yıldır 15 sayfa yazı yazılan bu topikte 3-4 günde yaklaşık 10 sayfa yazı yazmıştır ve TÜRK HALKINA gldtr pazarlayacagini söylemiştir .
Sonuç ortada dolar ve ons yükselmekte ve gldtr miz 29 üzerine atmıştır .Açılışta 29.20 lerden aşağı açmaması gerekmektedir :halay:
Buranin Ağa si burayi parlatandur .O da Hatip Ağa dir :halay:
1686 görüldü,dow future leri göçtü.ons ta 1682 deyiz .
Kaç kere dedim ,Bu coronavirus u dünya piyasalarında kopurtecekler .ABD borsalarının büyük düşüşü başladı BANA GORE .Bu benim yorumum sadece ,hiçbir finansal belgem yok.İssiz gucsuzun biriyim.Bakkal berber boyacı gibi bir yorum bu .Kimse etkilenmesin .
Agalar neler oluyor, millet çıldırmış... Varsa yoksa kozall, gldtrf.. :)... Neyseki ardyz bızı mahçup etmedi.. Ayrılıp bır mıktar pozisyon aldık.. Ne diyorsun altınların sultanı hatıp tr nın en buyuk rezervi sendeymış :) ne olur bu işi sonu.. İnşallah şu korana bıze bulaşmaz, ulke olarak bır o kaldı zaten...
Belgin Ma... ons altında artık 1700 üzerini bekliyorum önümüzdeki günlerde dedi şimdi.
Gram altın i bilemem dedi.Cunku dolar/TL ye bağlı dedi.
Ağam geçmiş sayfaları oku ....Borsadan vurduk,ALTİN a kaçtık.
Borsada 700 hisse var borsa gocerken kazandıracak 5-10 hisseyi bulmak tombala çekmek gibidir .Hatip Ağa BULANIK SUDA YUZMEZ :halay:
Ben altını para kazanmak için değil kazandigimi kaybetmemek için aldım.Dolarin yükselişi den de faydalanıyoruz bu şekilde .5 kilo ALTİN var elimde .Borsadan KAPKACCİLİK yaptım hazirandan beri:kahkah:
Çok abarttilar corona yi .Ama düşüşe bir mazeret gerekiyordu.Ben daha da düşeceğini düşünüyorum.Borsa iyice düşsün.Putin geri adım atmıyor **** .
Suriye idlib kolay olmaz .Borsada 106-107 i göreceğimizi düşünüyorum.
Ben ıssız güçsüz birisiyim .Bana göre yatırım kararı almayın.Finansal bir eğitimim yok.Berber sayın beni.
Sen berber çırağısın hatıp, berber dediğin usta olur.:kahkah::kahkah:.. Makası her yöne sallıyon:kahkah:..
Gafur 3 kilosunu sattım .Elimde şimdi 2kilo altın kaldı :halay:
Hatİp aga bence bu fiyatlardan alanlar buyuk risk alır kısa vadede, aşı bulundu dediği anda çın satacak adam bulamaz kimse spekule edilen bir durumda yok değil...
1,5 milyar da grip ten ölenler bu covis19 dan ölenlerin en az 10 katı .zOlrnler zaten 80 üstü yaşlılar .Bununla Çin ekonomisini vurdu ABD PİCİ