Virüsün zayıf ülke İtalya etkileride ayrı bir konu, ticari anlamda kuvvetli bir ülke. Akdenize sınırları var. Nasıl bulaştı ve bu kadar ölüm nasıl geldi anlamak güç.
Printable View
Virüsün zayıf ülke İtalya etkileride ayrı bir konu, ticari anlamda kuvvetli bir ülke. Akdenize sınırları var. Nasıl bulaştı ve bu kadar ölüm nasıl geldi anlamak güç.
TAV Havalimanları İcra Kurulu Başkanı Sani Şener, yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) havacılık sektörüne etkisine ilişkin, "Virüsün ısıya dayanıklı olmadığı ve havaların ısınmasıyla birlikte kontrol altına alınabileceği söyleniyor. Mart geçince her şeyin düzeleceğine inanıyoruz. Mart ayını atlatırsak turizm sezonunda sorun olmayacağına inanıyorum." dedi. Şener, AA muhabirine, havacılık sektöründeki gelişmeler ve şirket faaliyetlerine ilişkin değerlendirmede bulundu. Washington Dulles Havalimanı'nda yolcu salonu işletme ihalesini ABD'nin en büyük bankalarından birisi olan Capital One ile kazandıklarını ifade eden Şener, bu ülkede işlettikleri yolcu salonu sayısını artırmak istediklerini söyledi. Şener, ABD'de doğrudan havalimanı özelleştirmesinin çok az yapıldığını ancak hizmet işletmelerinde açık bulunduğunu bildirdi. Şirket olarak 7 ülkede 14 havalimanı işlettiklerini, 30 ülkede 86 havalimanında ise servis hizmetlerinde yer aldıklarını aktaran Şener, böylece toplamda 100 havalimanında görev yaptıkları bilgisini verdi. Şener, bu havalimanlarında servis şirketlerini işlettiklerini, "duty free", yer hizmetleri, yolcu salonu, yiyecek içecek ve bilgi işlem alanlarında hizmet verdiklerini vurgulayarak, şöyle konuştu: "Şirket olarak bu alana odaklandık. Salt havalimanı işletmeciliği işinde deniz bitmeye yakın. Avrupa pazarı zaten doygun. Biz gelişmekte olan pazarlarda oluyorduk ama artık böyle tek büyük havalimanı ihalesi çok nadir çıkıyor. Onun için biz de başkalarının işlettiği havalimanlarına servis şirketlerimizle giriyoruz. Bundan sonra servis şirketlerinde büyüyeceğiz, satın almalar yapacağız. Almatı Havalimanı'nı alıyoruz, anlaşmaları son aşamada. Şu anda Asya ve Afrika'ya çok önem veriyoruz. Afrika'da 1 milyar insan yaşıyor ama yılda sadece 350 milyon yolcu var, bu sayının artması lazım." - "Yazın etkisi olmayacak" Kovid-19 nedeniyle yolcu sayılarında yaşanan düşüşlere dikkati çeken Şener, "Bizim konuyla ilgili Dünya Havalimanları Birliğinden edindiğimiz bilgi, mart ayını atlamamız gerektiği yönünde. Marttan sonra virüsün bulaşıcılığının yavaş yavaş kaybolacağı söyleniyor. Virüsün ısıya dayanıklı olmadığı ve havaların ısınmasıyla birlikte kontrol altına alınabileceğini söylüyorlar. Mart geçince her şeyin düzeleceğine inanıyoruz. Mart ayını atlatırsak turizm sezonunda sorun olmayacağına inanıyorum. Zaten şu anda düşük sezon olduğu için fazla sorun yaşanmadı. Yazın inşallah yolcularımıza bir etkisi olmayacaktır." ifadelerini kullandı. Şener, hizmet verirken Sağlık Bakanlığının kuralları gereği tüm önlemleri aldıklarını belirterek, şu değerlendirmede bulundu: "Medine Havalimanı'nı işletiyoruz ve burada umre girişleri durduruldu. Bu önemli bir hadise, en kısa zamanda açılmasını umuyoruz. Şirket olarak 20 yıldır bu işi yapıyoruz, 'sars'ı da gördük, 'kuş gribi'ni de. Bunlar hakikaten yolcu sayısında düşüş yapıyor ancak geri dönüşü de çok hızlı oluyor. Son hadiselerden sonra dış hatlar yavaşlıyor ama iç hatlarda sorun olmuyor. Toplantılar, kongreler iptal ediliyor, otomatikman yolcu sayısı düşüyor." TAV Teknoloji şirketiyle de havalimanlarında kullanılabilecek her türlü yazılımı geliştirerek dünya havalimanlarına sattıkları bilgisini veren Şener, "Dünyada 30 havalimanı bizim ürünlerimizi kullanıyor. Bunlar arasında check-in, bagaj sistemleri var, bagajla yolcuyu eşleştiren programlar var, yolcu davranışlarını ölçen programlar var. Havalimanı dijitalizasyonuyla ilgili çok gelişmiş programlar hazırlıyoruz. Şu an sadece havalimanı teknolojisi yapıyoruz." diye konuştu. - "Ortaklarımız Türkiye'ye güveniyor" Şener, ülke ekonomisindeki gelişmelere ilişkin de şunları kaydetti: "Ülke ekonomisine matematik olarak baktığınızda bir sorun görünmüyor. Sınırımızda çatışmalar var, Kovid-19 gibi hadiselerden olumsuz etkilenmeler beklense de ben bunların çok kısa sürmesini bekliyorum. Negatifi görüp tedbir almalıyız ama pozitif olmaya mecburuz. Türkiye çok büyük bir ülke. Ben 40 yıldır iş yapıyorum, inişler var, çıkışlar var, bir sorun olacağını düşünmüyorum. Yabancı yatırımcının en çok beklediği şey güven ortamı ve bizim ortaklarımız halen Türkiye'ye güveniyorlar. Yabancılar ülkeden çıkmıyor, doğrudan yatırımcılarda sorun yok, bizim ortaklarımız da buradalar ve çok memnunlar. Bir yandan da doğrudan yabancı yatırımcının gelmesi için ne geliyorsa yapmamız lazım." Kaynak : Anadolu Ajansı
Süleyman Soylu açıklama yapıyor. Göçmenlerin geri itilmelerini engellemek için bin kişilik özel harekatçı sınıra yerleştirilmiş...
Doktor agzimiza sicildi yapin artik bir seyler
İran açıklama yaptı, yeni uyandılar, korona abd tarafından geliştirilmiş biyolojik silah demiş.
Biktki Doktoru Washington'da aldi birseyler, ona da bulasti. Daha once de Tunusta almisti, ona da Osama Bin Laden bulasmisti. Hatta Afrikanin ortasinda bir yerde ucagin birinde adam kendini patlatmisti, ucaktan ucmustu. Ne alsa birsey bulasiyor, o ne yapsin. 3-.3.30 dolardan alan kaybetmez, dert etme.
Onlara da jeton gec dustu. Ama harbiden iyi dayaniyorlar o kadar baskiya yani. Her taraflari yaptirim.
http://share.matriksdata.com/Images/...1253078905.png
666 ortak, bu GEDİK yeni yeni geldi, bak bu adam diğer kurumalr gibi değildir, çok deli bir kurumdur. İlk olarak bunu 10 küsür yıl önce FENİŞ'de gördüm, diğer sitelerden bir SARI vardı, onlar aldı gece Galip Öztürk tutuklandı, Feniş 2 taban, sonra Feniş'i 1-2 hafta içinde ikiye katladılar satıp çıktılar. Ondan sonrada çok vaka oldu, metro gelsin gitsin alıştık, ama bu GEDİK başka bir iş.
Bence hicbir onemi yok Gedik'in KIZILDAG. Her tahtada islem yapiyor onlar gunluk. Bu tahtada da yapar kac senedir. Sadece biraz kesildiler aciga satis yasagi ile.
görüşme saat 15 de kapanışa kadar haber gelmez, hatta 20:00 den önce bitmez bu iş. yarın sabaha artı yada eksi gaplı açılır ve görüşme bitmezse kapanışa doğru endeks bence aşağı salar.
havayolu virüs yüzünden toplamda 113 milyar dolar kaybedecek miş. 113 tane havayolu olsa thy 1 milyar, pegasus 1 milyar doalr, büyük rakam.
Avrupa ve ABD ve natodan beklenen destek sağlanamadı. Putin rahat. Şu anki konum üzerinden anlaşma sağlanır. Fakat Rusya terörist bahanesiyle bombalamaya devam eder. Türkiye içerde 4 milyon dışarıdaki 4 milyon idlipliye bakmak zorunda kalır.
SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Daha önce abd yetkilileriyle görüşme uzayınca olumlu karşılanıp son saatlerde güzel alım gelmişti. Buradaki sorun çok fazla muhtemelen uzun sürecektir. Piyasa kapanışına sarkarsa açıklamalar alım gelebilir. Abd örneğine göre yorumladım. Çabuk dağılırlarsa o zaman problem işte
diğer ülkelerde sorun olmaz. iranda olur, ÇİN'de ciddi sorun olur. Çünkü 1,5 milyar insan 1 ay arac almadı ve %80 geriledi, 2 ay daha devam ettiğinde yılın geneline %30, hadi bırak yılı, 5 yıla %5 etki eder, dünya büyüme üzerine hareket ediyor, bu resesyon dediğimiz olgunun zamana yayılması değil, resesyondan sonraki evre oluyor. yani resesyon yaşamadan ondan sonrakine level olarak atladık. biz avrupaya yakın ve temiz olduğumuz için belki fayda sağlarız ama havayolları sadece içerde para kazanmıyor, tersine yurtdışı para kazandırıyor. iş için gidenler ile turizm düşünüldüğünde sayı %50 olabilir. %50 gerileme demek 30 yıl öncenin sayılarına ulaşmak demek. Dünya genelinde. Normalde italya ve iranda çıkmasa 1 nisanda biterdi denir. Şimdi azda olsa renk değişti.
dowu çökerten gücü çözemiyoruz, dow yukarı mı aşağımı, bu tam bir kumar kararı. emareler seçim nedeni ile yukarı. o emareler abd halkına dowu satmak içinse biz ne yapacağız. sonuçta dowa entegre bir sistem içindeyiz. bu nedenle hangi pozisyonu alırsan al, o yöne inanacak çok neden bulursun. bizde açığa satışlar kaldırılmadı belkide bir felaket geliyor. bilemeyiz.
MEKSA'ya bak sürekli zararına işlemler...
Frank 20.20'den 9k lot almış...
piyasaya bak arkadaş ya. SP -2'ye,,,, DAX -1.5 civarı. Akşam dow'uda gebertecekler heralde
Bizim piyasa da gündem ayağına takılıyor...
Ortaklar bir seferde satanlar pişman olsa bu senette olmaz mı? Hep saymayanlar pişman oluyor?
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Londra basti gitti.
http://share.matriksdata.com/Images/...1554496332.png
Selam,
Iki farkli gorusum var,ortak noktalari cezai islem uygulanacaginin kesin olmasi, Federal mahkemden cikan ambargo yaptirimlarin delinmesi kararinin daha olasi oldugunu dusunuyorum, cezasiz gecilmesi olasiligini dusukbuluyorum dogrusu.. Ne kadar siyasi bir karar olacagi soylense de,zaten yaptirimlar da siyasi bir karar, neden sonuc iliskisi.. Federal mahkemeye siyasi gucun mudahalesinin olabilecegini dusunenler, olayi Turk yargisi ile karistirmamali.. Ofac karari belki mudahaleye aciktir,lakin mahkeme imkansiz..
Ofac ise mahkeme ile benzer bir kararaciklayacaktir kanimca,burada ceza miktari degisim gosterebilir,ofac mahkemeye uymaz lakin ofac cezasi dusuk olursa mahkeme uymak zorunda kalir..
S400 leri geri versek de, Trump ile ask yasasakda bu ceza kacinilmaz ve odenecek, digger bankalara odetildigi gibi,yoksa kurduklari sistemin bir anlami onemi kalmaz, yalnizca avrupali bankalara kesilen cezalar yok ayrica amerikan bankalarina verilen cezalarda var ve milyar usd bazinda,heinizinde bildigi gibi..
Burada mevcut yonetimin sark kurnazligini Kabul ederek, ambargo yu deldik gelin anlasalim demesi ile miktar yoinetilebilir olur ve uzun bir sure once bu is netlesmis olur,fiyatlama olusurdu, market in sevmedigi ilk sey belirsizlik, ve bu durumyalnizca halkb I da etkilemiyor, makro ve mikro bazli tum Turk ekonomisini de etkiliyor..
Ceza konusunda bir cok senaryo var, bnp yi ele alirsak totaled yartilan islem 100 milyar usd ve ceza tutari, 8,9milyar Usd. Ayrica bankanin market degeri uzerinden bir ceza gelecegini dusunenlerde yaniliyor, sacma, olan islem ve ve Iran a marjinal faydasi..
Bu durumda bizde ki hacim tahmini 20mia usd oldugu soylenmekte, burasinin da net olmamasi ayri bir sorun, tahmini ceza tutari 1,8mia usd gibi olusabilir,kotu senaryo da, tolam yilsonu 2020 icin Karin 3,3 mia civarina artmasi ile 33,5 miagibi bir ozsermaye ulasilir lakin buradaki artis cezanin odenecegi nakti yaratamaz, cozum bedelli sermaye arttirimi olabilir, yarisi ozkaynakalrdan karsilansa dahi 1 e 4 bir bedelli arttirim ile ancak altindan kalkilir, 28, 5 mia gerileyen ozkaynak karsiliginda 6,25 mia sermaye .
Mevcut konjonktur ve kamu banklarinin kullanis sekli, kar odakliliktan uzaklasma, dis girdi yaratamama sorunlari gibi,pd/dd 0,50 ile fiyatlamayi makul kilar, rakam citi nin makul gordugu fiyat hedefini bile geri de birakiyor..
Malum virus,ticaret savaslari buyuyememe gibi faizleri assagida baskilayan konjonkturel etkiler, turk bankaciligini 2 ozkaynak seviylerine cekemebilirdi,lakin iste brunsoni, surekli kandirilmalar, kandirmalar, fetosu, ucagi virusu , hukuk sistemi egitimi sistemi susu busu darken, ulke hakettigi degeri yaratamiyor...
Ozetle ceza kacinilmaz bana gore, miktar onemli, bunun da bedelli sermaye ile ustesinden gelinecek senaryosu uzerine kurguluyorum. burada tamami da bedelliden bir kismida kaynaklarda seklinde ozkaynak/ sermaye uzerinden ise dava sonuclaninca 0,50 pd/dd minimum, 2 ise maximum hedef olur umarim anlasmaya giderler, gitmezlerse durum cok kotu olacak.. Sonucunda bu is oldu, ic siyaset icin ahaber de bir kac yayin yapar ustesinden gelirsiniz.. Fiyat yazmiyorum kufur yemeyelim diye.. ust ceza 2 mia usd olsa(bnp) alt limit kac alirdiniz ?? Ceza beklemeyenler icin ise zaten bir sorun yok, 13,40 yilsonu hedefi olur bu konjonkturde,iyilesirse Suriyesi su bu, bol money genisleme 53 trl ... Burada konkonturel risk ile cezali/cesasiz senaryolar I nasil okursaniz..
Ceza bekleyenlerin minimum miktar hakkinda bir ongorusu varsa yazarsa sevinirim
Not : Ayrica bedelli arttirima katilirim o kadar gucumuz var diyorsanizda dert edilecek bir durum olmaz, sonucta bugun alan 0,26 dan aliyor , sorun bu arttirima katilamaycaklarin satisi veyahut satmasa da elindeki hissenin sermaye icinde erimesi , 0,26 yi aciklamaya yetiyor sanirim..
sevgiler
Ozetle
@gva74 cok guzel yazmissin.
Yanliz bedelli konusu yok. TVF zaten buyuk ortak. Daha once rasyolar eksik kaldiginda Issizlik Fonundan alip getirdiler once. Sonra da adini sanini hatirlamadigim tahviller cikardilar.
Cezalar bankayi batirmak icin degil. Yine adinin sanini hatirlamadigim bir bankyaya (arab bank?) Ingilterede 800 milyon pound ceza kestiler. Ingiliz BDDK'si banka bunu oderse rasyolari bozulur dedi, 60 milyon pounda anlastilar. Rakamlar da sallamadir, ama ozeti boyle.
Dün yazdık halk gyo %8 olmuş
Bu yapı kredinin derdi ne. 1 haftadır aralıksız kagidi aşağıya baskiliyor
SM-N960F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Oncelikle tum yazdigin ve bundan sonar yazacagin yutmasi kolay kivami yerinde leziz paylasimlar icin tesekkur ederim sana..
Bahsettigin gibi, anlasmalarina bagli, iyi niyetle yaklasima bagli, dogrusu 0,50 pd/dd uzerinden bakiyorum, 2 mia usd ceza bile bankayi batirmayacaktir, lakin varlikfonu bedelliye istirake edecektir, dogrusu ben olasi cezada bedelli arttirimin hala bir secenek oldugunu dusunuyorum, minimum 200 mio usd civari bir ceza uzerinden en iyi senaryoyu aliyorum kendi tarafimda, %100 bedelli ile ozkaynaklara dokunmadan, %80 civari bir getiri goruyorum,bedelli katilimi dahil olmak uzere, ortlama konjonkturden dolayi pd/dd 0,50 ile calisyorum, lakin f/k tarafindan ise max. 5 fiyatlanir dusuncesindeyim, bu da %20 civari bir digger bankarada getiri demek yilsonu icin, tum bunlara dusuk faiz ortamini vs koymuyorum defansif, olumlu gelismeler bizim icin Ulke icin diyelim, pd/dd 2 lere bile cekebilir,bunu konusmak kurgulamk icin cok erken tabii..
tum bunlar isiginda 1 mia usd ceza , cari ornegin ykbnk hedef getirisi neyse aynisini verir bana,yani bu rakam eyvallah benim icin
altinda olursa olumlu ayrisir ustunde negative, sorun dedigim gibi bedelli olursa katilim sorunu, ve 1 mia ve usu bir ceza olursa neolur sorusu ?
Ellerine saglik tekrar tabii diger degerli katilimcilarinda ..
Arasıra tavla bizi sn 666
SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Aldikca verdi serefsizler sahna. En az 6 ay gitti bu koronadan.
http://share.matriksdata.com/Images/...1749527248.png