washington dc acil durum ilan etmis. trump sabaha karsi 4 de aciklama yapacak.
Printable View
washington dc acil durum ilan etmis. trump sabaha karsi 4 de aciklama yapacak.
İtalya dünyayı ateşe veriyor dayiiu
Şişeler elimizde çaresiz bekliyorum.. İtalya yaktı bizi
Başkent olduğu doğru değil mi? Direk federal devlete bağlı olduğu için en yetkili belediye başkanı. Dc yani district of columbia diye geçer. Başkanlıkta oy hakları yok. Ama washington başkent diye geçiyor.. nasıl yanlış olabilir ki.. ha oradaki çinliler dc diyor direk orası ayrı ama resmiyette öyle değil mi
Borsalarda ilk düşüş dalgasının tamamlamak üzere olduğunu düşünüyorum.....
ama bu virüs olayının piyasaları 2-3 ay daha baskı altında bırakacağını tahmin ediyorum..
yatırım tavsiyesi değildir..
trump her agzini actiginda piyasa dusuyor artik.
sorun virüsten ziyada geri planda ne yatıyor o daha önemli..
çünkü dikkat edin, 2008 krizi benzeri bir durumu hemencik kabul ettiler..ve bu 2008 krizi benzerliğini hızla dünyaya yayıyorlar..ha ben de daha borsalar zirvedeyken 2008 benzeri tablo var dedim ama, benimki teknik beklenti idi ve bovespa haricinde 2008 tanısı konabilecek borsa da yok gibiydi hala da öyle..
halbuki zamanında küresel olarak 2008 krizi tanısı öyle şak diye konmamıştı..
daha dow, nasdaq, dax ne kadar düştü ki 2008 tanısı koydunuz..
bazı yorumcular şunu savunuyor;
virüs icat edildi, Çine yerleştirdi, 2019 da Çine gelen 200 amerikan askerlerinden kuşkulanılıyor..Çin bu abd askerlerinden sonra virüsün çıktığını ispatlamış..şu an hala Çin bunun araştırmasını yapıyormuş..
yeni bir dünya düzeni için kaos-kargaşa sonucunda dünyaya ne dayatılacak, diyen görüşler var..
hani armegedon savaşı ve Tanrıyı kıyamete zorlama görüşü dillendiriliyor..bunun sosyal deneyi yapılıyor deniyor ama tabii bunların hepsi bir görüş..
gecen hafta Sp de 2550 2600 araligina alis emri girmistim .. tirsmaya basladim :) acaba 2350 ye dogrumu ceksem 2350 e kadar gerilese sorun olmaz beklerim ama aradaki 200 puanlik kazanci kaciririz :)
cok urkutucu bir resim ,, bu haftaki kapanis bu seviyelerin altinda olursa dipden donusunu bulmak mallanmak imkansiz otesi kademeli alis yapsan bile riski cok buyuk
Ek 24446
Eksi seylerde cocuk guzelce aciklamis. Soyle
washington eyaletinin başkent washington dc ile hiçbir alakası yok. başkent diye bilinen yer zamanında tartışmalara sebep olmuş ve bu tartışmaların sonunda hiçbir eyaletin toprağında olmamasına karar verilmiş. virginia ve maryland'den alınan küçük birer toprak parçası ile başkent oluşturulmuştur. dc kısaltmasının açılımı "district of columbia" (kolumbiya bölgesi)'dir. beyaz saray, abd kongresi, abd yüksek mahkemesi, dünya ülkelerinin büyükelçilikleri, kabine sekreterlikleri (bakanlıklar) gibi bütün federal kurumlar bu kentte yer alır. kendi başına bir eyalet değildir ve hiçbir eyaletin sınırları içinde yer almaz. doğrudan federal devlete bağlıdır ve valisi de yoktur. ama kentin yönetimi için belediye başkanı seçilir. adamların zamanında başkentin herhangi bir eyaletin sınırları içinde yer almasının o eyalete çok büyük bir ayrıcalık sağlayacağı düşüncesiyle böyle bir yola başvurmaları takdir edilesi gerçekten.
SM-C5010 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Atleticonun kalecisi neymis be. Handikapli oynamistim ama allahsiz yatirdi bizi.
2008 krizi benzerliğinin abd tarafından piyasalara enjekte edilmesi ya da harlanması, bu virüs olayının İsrail-abd merkezli olduğu şüphesini arttırdı..
bana göre bu şüpheyi doğuran en büyük işaretti..
Ne mac oluyor be.
Amerika İranı vurmuş. Yarın koronavirüs ikinci plana düşer. Herkes düşüş beklerken acaba mi acaba diyorum ve 103 üstü kapanış bekliyorum
1981de yayınlanan Asteriks adlı çizgiromanda yüzü maskeli Koronavirüs adında bir karakter var. Acaba mi acaba???
DJ future artı açtı. Yarın sert bir gün olacak.
Atletico da ki bu llorente super topcu. Felix e 120 milyon euro verdiler di ama cocuk ancak malatyasporda oynar. [emoji3]
Turu gecere oynamistik onda da yatiyoruz
En gec 11 eylülden beri dünya ülkeleri bireysel haklari kisitlamaya basladilar.
Dijital ortamda da kisitlamalar (Cin'de oldugu gibi) basladi ve dahada derinlesecek.
Her krizi bir sekilde bireysel haklari kisitlamak icin kullaniyorlar.
Bu kriz sonucunda büyük ihtimal finansal acidan kisitlamalara gidecekler.
Özgür diye düsünülen bati dünyasinin gittigi noktanin Cin, Rusya, Türkiye'den farki yok. Sadece vatandaslarinin hak ve özgürlüklerini direk kisitlayamiyorlardi. Böyle krizlerde insanlar korkudan isteyerek kisitlanmalara razi oluyorlar.
Orwell sadece yil olarak yanilmis. 1984 degil 2024 yilinda ulasmis oluruz bu gidisle. Yok 2024 olamzsa 2034 olur, ama gidis o yönde.
Ayni zamanda kürsellesme bati dünyasi (özellikle ABD icin) icin su anda olumsuz. O yüzden her firsatta geriye dönüsü zorluyorlar.
Bir nevi soguk savasa ve cok kutuplu dünyaya dogru gidiyoruz. ABD bir yandan Cin bir yandan Rusya bir yandan tüm ortaklarina ve olmak isteyenlere safinizi belirleyin diyor. Türkiye hala henüz safini tutacak ortagini bulamadi. Cünkü yukari baksa biyik, asagi baksa sakal durumunda. Aslinda bir cok ülke bulamadi, cünkü eski "dost" ABD garip bir post giydi. Bir cok ülke kararini veremiyor.
Juventusun oyuncusu Rugani nin testleri pozitif cikti. Hem seria hem futbol icin cok kotu gelisme. Simdi juve de ki butun oyuncular karantinaya alinirsa ne olacak.
dünya İranı takmıyor..İran dediki, depremi abd yaptı, virüs de onların işi..ama yinede söyleyebiliyorlar, helal olsun..
bunu söyleyen ikinci bir ülke yoktur..
ABD, İranın komutanını öldürüyor ve İran hamle yaparken deprem yaşıyor..çok ilginç
Market alışverişini corona yayılmadan yapmak faydalı. Bunu bile anlayamayanlar var. Berber, kuaför ihtiyacı aynı şekilde.
Size de bulaşmaz, siz de taşıyıcı olmazsınız. Bir iki ay içinde neden dışarı çıkacaksanız şimdi çıkın.
Herkes 15 gün evinde otursa dünyada grip kalmaz.
Çın askeri tedbirle başardı.
Kapitalist italya nin mağaza kapatma tedbiri de mantıklı.
Isı olmayanın ortalarda dolanıp taşıyıcı olması sorumsuzluk.
ABD öncülüğündeki DEAŞ Karşıtı Koalisyon'a ait savaş uçakları, Suriye'nin doğusunda İran ordusuna ait askeri noktalara saldırdı.
Kaynak : Anadolu Ajansı
ABD Kongresi, Trump'ın İran'a karşı savaş yetkilerini kısıtlamayı öngören tasarıyı onayladı https://sptnkne.ws/BD75
Hannover 96 forması giyen Alman savunmacı Timo Hübers’in koronavirüs testinin pozitif çıktığı açıklandı.
Kulüp resmi internet sitesinden yapılan açıklamaya göre 23 yaşındaki futbolcunun, cumartesi günü katıldığı bir etkinlikte arkadaşının bu virüse yakalandığını öğrenince teste girdiği ve sonuçların pozitif olduğu belirtildi. Kulüpten yapılan bilgilendirmeye göre oyuncunun karantinaya alındığı ve tüm takım ile teknik heyetin de testten geçtiği ifade edildi.
Herhalde bu gidişle futbolu tümden yasaklayacaklar bu yıl
Altın yüzüğüm kırıldı diye güzel bir türkü var.
Kundurama kum doldu diye de türkü var.
Artık SIM kartı, akıllı telefon da gündelik yaşama girdi.
SIM kartım kayboldu veya bloke oldu diye de şarkı yapılabilir.
Gördüğüm kadarı ile CHP selamlaşması Hint selamı şeklinde, sağ partilerin selamı derviş selamı şeklinde olacak.
Asker selamına benzer selam da aslında var, ama selametle kal şeklinde gibi. Gözüm başım üstüne diye de selamla olması lazım.
Boynuz tokalaşma devam edebilir ama o da sakat.
Sanatçılar, siyasetçilere göre bu konuda deneyimli, tanımadıkları kimseleri temas etmeden selamlama çeşitlerini biliyorlardır.
>>>>>>>>>>>>
http://www.halkinsesikibris.com/ilgi...lu-h70306.html
Farklı Kültürlerden 15 Farklı Selamlaşma Yolu "Bonjour. Namaste. Ciao. Ni hao. Guten tag... Merhaba demenin sayısız yolu var, bunu hareketlerle yapmanın da. Bu geleneksel selamlaşmalar, yöreden yöreye değişiyor ve kültürel özellikler ile oluşuyor, genelde de saygı gösteriyor. "
https://i.hizliresim.com/TlYIeR.jpg
Dow her gün dansöz gibi kıvırıyor bir gün % 5 artı ertesi gün % 5 eksi bi şekilde tepkimeler başlayacaktır.Genellikle 23 binlerden güç alır.fakat bizim borsadaki izlenimim şöyle cesur hareketler gördük bugün , dibinin dibini aşağı doğru kırmak için uğraştı , teknik olarak grafiğine baktım 2018 ve 2019 yıllarındaki dip seviyelerini gördü bugün.Bir diğer konu endeksden sıfır atılma durumu var.bu nedenle 100 bin altını pek düşünmüyorlar gibi , 100 bin altına sarkarsa endeksden atacak sıfır kalmayacak yani biraz mantıksız ama sanki o hava var gibiydi.yarın yine takip edeceğim nokta 103 bin arkadaşlar 103 bin üzerinde kalırsa arkadaşlar düzeltme tamam demektir.103 üzerinde tutunamaz ise 90 lara kadar salınır.Ama kanaatim yaz yaklaşıyor havalar ısınacak virüs olayıda kapanır gider diye düşünüyorum bu endeksin 103 bin üzerinde tutunmasın da katkı sağlayacaktır.İkinci olumlu gelişme artık Çini konuşmuyoruz sırayla derler ya abd ve Avrupa it dalaşına karıştı.Yani bu adamlar zengin para musluklarını açacaklardır.Aşı bulundu gibi haberler düşmeye başlarsa tekrar 120 binlere kadar yolu var diyorum.Film bu şekilde kim öle kim kala demiş atalarımız filmi hep birlikte izleyeceğiz.Patlamış mısırınızı kolanızı alın yanınıza , aheste çekin kürekleri mehtap uyanmasın.:party:
Bu sıfır atma muhabbeti gereksiz oldu. 100 bin destek demiş gibi oldular. Böyle durumlarda malesef o destek kırılmak üzere hedef oluyor. Açığı da yasaklayarak, gereksiz yere mal alan herife mallarını eritme fırsatı da veriliyor olabilir. Kendisi dışında büyük portföy sahibi yoktur.