arkadaslar.......asagıda 92 yukarıda 120 var......bu ay sonuna kadar......longcular 120 .......shortcular......92 sımdılık.....hafta sonu rakamları guncellerım....
Printable View
arkadaslar.......asagıda 92 yukarıda 120 var......bu ay sonuna kadar......longcular 120 .......shortcular......92 sımdılık.....hafta sonu rakamları guncellerım....
Shortlari kapadim
108.550 long azicik karsisina tuprs 85.50 short.
virüs ve gerçekler
coming soon loading
Garan 15 kademe verdi. O iyi oldu. Endeksten de 800 puan sasa dan 7 kademe. Sakin bir sabah. Bir seyler kazandik
Dolara müdahale bile edemiyorlar.
Tuprs 85 altinda selale olur bence. Vadeli icin konusuyorum. Bu noktanin altina gelirse short pozlar artirilir
Ya da manuel çizelim
https://i.hizliresim.com/VXuICx.png
https://i.hizliresim.com/VFS7OX.png
Beklenti budur. Tabi kitaplarda yazan. Stobu reverse iptali belli zaten.
Makasa güvenip shortlayanların dikkatli olması gerek bence...
cds 670
usd 6.7735
dxy 100.9
İşin garip yanı satmayı düşünebileeck kişi sayısı da azalmış olmalı. Satanlar sadece konuşabilir yazabilir bence bu vakitten sonra.
650 den 2 tane vurdum kafasına Max 9 tane vururum veya o benim kafama vurur
sabahtan beri cort yönlü aç kapa yapmaktayım. 108.000 e yaklaştıkça lonk yönüne dönecem aç kapalarda 107.500 altı ise hiç affetmem 10/10 corta geçerim. bugünkü beklentim yukarıda 110.500 civarına gelince ise 5/10 cortlara çıkacam. iyi tradeler...
endeks "çıkar" veya "düşer".. fikrini beyan edersin..gerekçeleriyle.. bu normal..
ama amigo gibi sabah akşam sürekli yukselecek yukselecek dersen komik olur..sürekli yazan birinin pozisyonda olması da inandırıcı değil.. pozisyon büyüklüğünü yaz ki millet masaya kaç jeton koyduğunu anlasın.. tek kontratla oynayan başkadır, vakti çok bol çene yapar.. ama 100 kontrat (ki yaklaşık 1 milyon tl demek piyasa karşılığı) civarı bir pozisyon kontrol ediyorsan bu kadar emin konuşmazsın.. ve önlemlerini alırsın "tail risk" ler için.. daha mütevazi olursun zira bilirsin ki piyasa senden büyüktür..
ayrıca.. burada kimse yukselmez demiyor.. illa yukselecek.. ama ne zaman.. insanlar bunu anlamaya çalışıyor..
Borsanın ne olduğu değil doların ne olduğu şimdilik daha önemli yazın turizm olmazsayi düşünemiyorum bile
Çürük ayvayı sattıktan sonra piyasa daha da düşer demedik. Zaten ayva kalmamıştı kimsede.. Ben de biliyorum yükseleceğini ama hem vakit doldu hem yeni yeni işler ortaya çıkar.:oleyo:
Borsanın düşmesi için bimdeki çok büyük sıkışmanın yukarı kırılması gerekir.. Onunda eli kulağında
Yıllardır süren ÖKÜZ lüğün (Borsa) sonuna geldik belki de...Daha da düşebilir ama eski tad vermez artık. En azından bana...Ben pis ayılık yaptım yıllarca....Gidip hepsini HULK yaptım şimdi..:oleyo:
.
.
.
Kimler geldi kimler geçti..Hiç birisi senin kadar sevmedi..
Niye müdahale etsin ki ????????????????? Önümüz turizm sezonu , döviz ne kadar yüksek olursa o kadar çok
turist gelir .............. hazır kısmet gelmiş bir de korona turizm fiatlarını ucuzlatmaları gerekiyor.Sen yatağında
uyurken onlar onun hesabını yapar ............. ayrıca kurun yüksek olması yabancı yatırımcının borsadan kaçmasını engeller .... nasıl mı ?????
anlatayım öğren de '' müdahale edemiyorlar felan ''' öyle abuk sabuk şeyler yazma.Hisseler çok ucuz yabancı
satmak isterse ucuz satmış olacak , yurdışına götürmesi için dolar alması gerekir dolar da yüksek......iki yerden
kazık yemek istemez.Yabancı ne zaman bizim piyasadan çıkar endeks yüksek kur düşükken çıkar.Bu nedenle
kur un yüksek olması bizim için iyidir .....
spott 30.......107400 altı 15 dakkka stop....sımdılık sıkıntı yok.....kenarda dursun
anlama problemi de var sende.. komedisin.. şort açmak sadece endekste olmaz.. bunu anladığın zaman bu komedi durumunu daha iyi idrak edeceksin..
benim tek bir yönü forse eden yorumlarım çok nadirdir.. hatta belki de hiç yok.. ama sen sürekli tek yöne şartlıyorsun milleti..
hazmedilmeyecek bir şey yok.. hayal alemindesin.. tek yöne şartlanmadık biz senin gibi..
bence volatilite olması yeterli.. bunu daha once de defalarca burada belirttim.. her piyasada para kazanmak hedefim var.. bunun için market neutral olmak (mümkün mertebe) gerekiyor.. senin gibi tek yöne şartlananlar benim gibiler için pozdan çıkma (kapatma) ve likit hale gelmenin şartlarını/fırsatlarını sunuyorlar..
Bu oluşum yukarı kırar diyor
Ama genelde bu oluşum tepelerde oluşur en diplerde değil o var ama
iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
CdS ve kurdan dolayı yurt dışı gibi tepki veremiyoruz...
Dolarda grafik uyumsuzluk diyor ama bir türlü çalışmadı...
Flat beklemek iyi gibi ...
Uzunları kapattım...
mesela örnek verelim:
1 kontrat endeks short.. 13 kontrat garan long..
burada ben "piyasa düşecek", yani, short pozisyon mu almış oluyorum ?? hayır elbette..
aldığım pozisyon: garan endeksten daha az düşecek veya daha çok yukselecek..