selamlar arkadaşlar, nerde kalmıştık?
bilanço hazırlıkları başladı, sahi bilanço ne zaman sn pit?
Printable View
selamlar arkadaşlar, nerde kalmıştık?
bilanço hazırlıkları başladı, sahi bilanço ne zaman sn pit?
güzel ölü taklidi yapıyor, yoksa bana mı öyle geliyor:)
15 milyon lot operasyon malı yiyen tahtada aynı büyüklükte bir ağır top alışı gelmeden hareket beklemek taksim metrosunda uçak beklemekten farksız olsa gerek. Mal alınca bekleyenler oluyor belli ki hehehehe
Neden alayım ki ? zaten var...Ben alacağımı aldım zamanında karımı da cebime indirdim..Gayri elde ki sıfır maliyetlilerle fizan vade..İnmiş çıkmış çok umurumda değil..başak kebabı yapıyorum bu hissede.. Sana uymaz böyle vadeler..''kısa paçalı'' dostum kış kapıda dikkatli ol üşürsün hehehe
Kamu bankalarının kontrolünde bulunan sigorta şirketlerinin tek bir çatı altında birleşmesi kapsamında, Şirketimiz iştiraklerinden olan Türk P ve I Sigorta A.Ş.'nin sermayesinde bulunan %16,6667 oranındaki Halk Bankası A.Ş. hisselerinin Şirketimize satış yoluyla devrine ilişkin Yönetim Kurulumuz tarafından 16 Ekim 2020 tarihinde karar alınmış olup, süreç ile ilgili gelişmeler kamuoyu ile ayrıca paylaşılacaktır.
Kamuoyuna saygılarımızla arz olunur.
https://i.hizliresim.com/PwLZED.png
...Bu satın almayla hisse oranı %33 lere çıkmış oldu.TURSG nın Reasurans teminat oranına ayrıca katkı yapması açısından olumlu.
Hisseye olumlu etkisi olacak mı acaba. Endeksin bu çıkışına hiç ayak uydurmadi
Redmi 7 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Kurumlar vergisinde ilk sıralarda Türkiye sigorta. Ve bugün meclise sunulan teşvik paketi içinde kurumlar vergisinde %5 indirime gidiliyor. Türkiye sigorta gibi yüksek kurumlar vergisi veren şirketler için çok olumlu gelişme olduğunu dikkatinize sunarım. Özellikle xu30 endeksi içinde ki şirketlerin neredeyse tamamı bu vergi indiriminden yüksel fayda sağlayacaklar. Türkiye sigorta da birleşme sonrası oluşan dev yapısı ile zaten bir xu30 hissesi hüvviyetinde, zaten yakın bir zamanda da x30 endeksi içine girecek.
Şuan devam eden temettü kısıtlamasından sadece kamu şirketleri muaf. Ve kamu şirketleri içerisinde temettü dağıtabilecek durumda olan halka açık şirektlerden en önde tursg geliyor. Temettü dönemi yaklaştıkça dikkat çekecektir diye düşünüyorum. Şimdilik önümüzde 9 aylık kar var.
Takibe devam
Tahtada milyonlarca lot serseri mal yetmiyormuş gibi geçtiğimiz haftalarda BGC den alan garanti emeklilik fonu da aldıklarını vermeye başladı. Ehhh demiştim bu bizim emekli fonlarından ne köy olur ne de kasaba.
Buraya güçlü ve ısrarcı bir yerli spek gelmez ise işimiz zor. Yabancı falan lafını bile etmiyorum zira onlar kolay kolay gelmeyecekler artık.
Temettü konusunda ise sn pit'in dediği gibi bir muafiyet olsa bile ben şahsen bu yıl bir temettü dağtımı yapacaklarına hiç ihtimal vermiyorum.
Ziraat sigorta ve halk sigortaya iliğine kadar temettü ödemesi yaptıran varlık fonu bence bu yılı boş geçmez sn serkalgo :)
bekleyip görelim.
Tahtadaki günlükçüler çok rahatsız edici ama gerçekten. Adam 6.17 ortalama ile 4 milyon topluyor 1 haftada onu 6.22 ortalama ile veriyor. Yani 200 bin TL kar için.
Her mal alan 4-5 kademede satmayı hedefleyince tahtada gitmiyor zaten.
Hocam şuan 9 aylık kar ne kadar ve karın sene sonu % kaçı temettü olarak dağıtılır sizce. Saygılar. Ytd
WAS-LX1A cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Dün gece geç saatlerde 9 aylık kümülatif prim üretimi verileri açıklandı. (şirket gece geç saatlerde haber göndermeyi seviyor)
2020 9 aylık prim üretimi 6.268.589.314 TL oldu. Geçen yıla göre %26 büyüme var. En çok büyüme genel zararlar alanında yani mühendislik sigortaları alanında. Nisan ayındaki 685 milyon TL lik santral sigortası buradaki büyümenin nedeni. Ancak reasürans oranları nedeniyle o iş karlı bir prim üretim değildi.
Neyse prim üretimlerine bakarak (birleşmeden sonra firmanın kar stratejisinin değişmediğini varsayarak)
9 aylık kar tahminlerim;
880 milyon TL minimum
940 milyon TL maximum
ve medyan değeri de 910 milyon TL oalrak çıkıyor.
Kar rakamımın değişkenlik gösterme nedeni hasar ve geri ödeme kısmının tahminin zor olması.
Bu yukarıda yazdığım rakamların gerçekleşmesi durumunda yılsonunda sermayenin üzerinde bir kar rakamı ve iyi bir temettü rakamı görebiliriz.
https://i.hizliresim.com/3Kgqag.png
...Sektörel bazda genel prim üretim verileri de yayınlandı.Pazar liderliği devam ediyor.
Son satın almayla dolaylı %50 hissesine sahip olunan Türk P&İ Sigorta da 143 mil tl prim üretimi var ilk 9 ayda
Hiç boşuna kendimizi temel analiz yaparak yormayalım sevgili arkadaşlar. Temel analiz fiyatlama mekanizması sağlıklı çalışan piyasalarda iş yapar. Bizim gibi akşamı sabahı öngörülemeyen, fiyatlama mekanizması sağlığını yitirmiş, normal yönetilmeyen bir ekonomide kendimizi yorup sinir hastası olmaktan başka bir işe yaramaz. Bu asgari şartları sağlamayan piyasaya da gerçek nitelikli yatırımcı gelmez, onların olmadığı yerde ucuz daha da ucuz kalmaya devam eder. Ekonomimiz akılla bilimle doğru iletişimle yönetilmediği sürece de bu şartlar değişmez bu borsadan sa bi .ok olmaz.
maalesef herkesi üzdü 2 aydır. Birleşme hikayesi bitti ama büyüme ve temettü hikayesi devam ediyor diye düşünüyorum. Enazından yılsonu karını görüp ona göre karar vereceğim.
Yukarıda yazan arkadaşların piyasamız ile ilgili söyledikleri doğru ayrıca bu hissede günlükçü, gömlekçi, kredili oynayan, üç kağıtçı, yasak kalkınca gelen açığa satışcı vs dolu. Bu anlamda profesyoneller dışında al sat il para kazanması imkansıza yakın bir tahta. 2 gün kar edersin 3.gün fazlasını verirsin.
Sayın pit, üçüncü keredir malın yarısı ile 6.30 üzeri satıp 6.10 üzeri yeniden alıyorum . Üstelik hiç grafik falan bakmadan. Maalesef Türkiye borsasında yatırımcı olmak bir işe yaramıyor. Bu surecte oyun böyle oynanıyor. Spekle beraber al beraber sat.
Yaw tamam anladık bizim borsadan bi bok olmazda sermayesi kadar kar edecek olan 5 fk lık şirketi de kalkıp haftalardır tavan giden ottan boktan batık şirketler gibi %8 düşürmek ne oluyor. Bu hisseyi bugün %8 aşağı bırakanlar neyi sattıklarını biliyorlar mı acaba ? Şirket zaten bedavaydı, şimdi kelepir oldu. Bize de sattıklarımızı yerini koymak düştü. Thanks
Demekki herkes en tepeden verip en asagidan almis...
Bende yazayim o zaman...
6.80 dan sattiklarimi
5.40 dan aldim...
Daha oncede 6 kez yuzde 15 aldim...
👏👏👏👏Bana....
Hatta bugun 5 defa surekli 5.55 den alip 5.70 uzeri verdim.En son ilham geldi satmayin dedim tutayim dedim.
👏👏👏Alkislar bana...
Kabul etmiyorum en iyi trade ı ben ederim, 1,28 den aldım 7 liradan verdim. Arada yaptığım dip-tepe tradelerini hatırlamıyorum bile, o kadar çok ki. Alkışlar sana değil bana yani:bravo::oleyo:
Biz boşuna koymadık yaw imzaya ''Cahillik mutluluktur'' sözünü, herşeyi bilince çok mutlu oluyor insan!! :he:
Sahi Eylül ün 15 inde ben buradaydım sen neredeydin yaw ?
Bir sidik yaristirmadir gidiyor. Allah sonumuzu hayretsin.