Alalım o zaman .
Printable View
Alalım o zaman .
Herkesin alim satim karari kendi kararıdır. Yarin ne olacağını bilemeyiz neticede
SM-G610F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bu akşamki kapanış olumlu mu sizce yoksa bankalar yükseldi diye tepki mi verdi.. neden yönü hep aşağı onu çözemedim.. tam maliyetimde kapattı günü..
Bölünme ne zaman gelecek tahmini olan var mı
1,08 den TSKB almayıp, bugün 2,30 tabandan alan küçük yatırımcı varsa şekerin de ne olacağını az çok bilir. Ama 1,88 üstü tabiki daha güvenli.
2 . fazı testetti hedef yukarı diyor dayi
Merhabalar Dün 1.63 gördü burası 3.dip olarak yorumlanabilirmi. Tecrübeleri arkadaşlar son durumlarda sonra destek noktaları hakkında yorum yapabilirlemi teknik şuanda ne gösteriyor bir yön belirlendimi yoksa 1-2 gün daha hareketleri izlemek mi gerekir.
Bedelli zor milleti kekliyorlar
Kağıdı,1.68-1.76 arasına iyice sıkıştırdılar.8 Kuruştan fazla hareket ettirmiyorlar..Benim beklentim,2.04.TL + Üzerinden bölünmesi isi..Bu fiyatlara süründürülmesi hiç hoşuma gitmiyor,Sinirlenmemek mümkün değil.
Bu sıkışıklık,akalım hangi yöne patlayacak...
Alttan çok karda olan var hissede bedellisinde kim para verir bu yükselen borsada
İlgi: 02.11.2020 tarihli özel durum açıklamamız.
Bankamızın 1.158.000.000 Türk Lirası olan çıkarılmış sermayesinin tamamı nakden karşılanmak suretiyle 702.000.000 Türk Lirası arttırılarak 1.860.000.000 Türk Lirası'na çıkarılması Sermaye Piyasası Kurulu ("Kurul") tarafından 28.10.2020 tarihinde onaylanmış ve onaylı İzahname 02.11.2020 tarihinde KAP'ta yayımlanmıştı.
Yeni pay alma hakları (Rüçhan Hakkı) İzahname'de belirtilen esaslara uygun olarak 09.11.2020 ile 23.11.2020 tarihleri arasında 15 gün süreyle kullandırılacaktır.
Yeni pay alma hakları kısıtlanmamış olup mevcut ortakların %60,62 oranında yeni pay alma hakkı bulunmaktadır.
Yeni pay alma haklarının (rüçhan hakkının) kullanımında bir payın nominal değeri 1 TL olup, 1 TL üzerinden satışa sunulacaktır.
Yeni pay alma haklarını kullanmak isteyen ve payları Merkezi Kayıt Sistemi'nde yetkili kuruluşlar nezdinde yatırım hesaplarında muhafaza ve takip edilen ortaklar, yeni pay alma tutarını, aşağıda belirtilen banka şubesinde açılan hesaba MKK tarafından aktarılmak üzere, yeni pay alma hakkı süresi içerisinde tam ve nakit olarak Aracı Kurum/Kuruluşlar nezdindeki yatırım hesaplarına yatıracaklardır.
Yeni pay alma hakkını kullanmak istemeyen ortaklarımız, bu haklarını yeni pay alma hakkı kullanım süresi içinde satabilirler. Pay almak suretiyle ortak olmak isteyen tasarruf sahiplerinin duyurulacak satış süresi içinde BİAŞ'ta işlem yapmaya yetkili Borsa Üyesi aracı kurumlardan birine başvurmaları gerekmektedir. Pay bedelleri tahsil edildikçe, Şekerbank Küçükesat Şubesi TR180005900990130099086314 IBAN numaralı ŞEKERBANK T.A.Ş.'ye ait özel banka hesaba yatırılacaktır.
Yeni pay alma hakları kullanıldıktan sonra BİAŞ'ta birincil piyasada satışı yapılan payların takası (T+2) gün, Takas ve Saklama Bankası A.Ş./ MKK nezdinde gerçekleştirilecektir.
Bu sermaye artırımında yeni pay alma hakkını kullanmak istemeyen ortaklar, bu haklarını yeni pay alma hakkı kullanım süresi içinde satabileceklerdir.
Rüçhan hakkı kupon pazarı açılış günü; rüçhan hakkı kullanımının başlangıç günüdür. Rüçhan hakkı kupon pazarının kapanış (son işlem) günü ise rüçhan hakkı kullanım süresinin sonundan önceki 5. iş günüdür.
İhraç edilecek paylar kaydileştirme esasları çerçevesinde MKK tarafından hak sahipleri bazında kayden izlenecek olup, payların fiziki teslimi yapılmayacaktır. Kaydi paylar hak kullanım süresi boyunca, hak kullanımı işlemin yapıldığı gün içerisinde teslim edilecektir.
Yeni pay alma haklarının kullanımından sonra kalan payların satışında Sermaye Piyasası Kurulu'nun II-5.2 Sermaye Piyasası Araçlarının Satışı Tebliği'nde yer alan ‘'Borsada Satış'' yöntemi kullanılacak ve paylar nominal değerinin altında olmamak üzere BİAŞ Birincil Piyasa'da oluşacak fiyattan iki iş günü süresince satışa sunulacaktır. Bu işlemler sonrasında satılamayan payların bulunması halinde ise bu paylar altı iş günü içinde iptal ettirilecektir.
Sermaye artırımına ilişkin Kurul'ca onaylamış olan izahname Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (www.kap.org.tr), Bankamızın web sitesinde (www.sekerbank
Hocam benim hesabımda param yok bölünmeyede katılmak istemiyorum. Hisse alım satımı içinde herhangi bir aracı kullanmıyorum. Banka ugulaması üzerinde yatırım hesabımdan yapıyorum. Ben bölünmeden önce rüchanları satıp kalan hissemi bölünme sonrası yeni fiyatı ile beklemek istiyorum. Benim sormak istediğim rüçhanları portföyümde gördükten sonra satmak için bir strateji izlemem gerekirmi beklemek yada hemen satmanın arasında bir fark varmı. Eğer konu hakkında aydınlatırsanız sevivinirim
Bu konular da, KIZILDAĞ Abimizin tecrübe ve öngörülerini yazmasını rica edelim...
Bu şekerin hali nice olur.?.
Piyasa, yarın ve sonraki günlerde ne tepki verir.?
Tahminen kaç tl den bölünür.?.
Benim dikkatimi çeken şu oldu;Şirket ,Bedelli süreci sonunda satılmayan payları iptal edeceğini açıkladı..
Yaani,Satılamayan hisseleri ben alırım demiyor..
Anladım cok teşekkür ederim bilgilendirme için. Birşey daha sormak isterim ilk günden sonraski günlerdeki fiyattaki oynamada tamemen yine arz talep ile ilgili sanırım degilmi aynı hissedeki iniş cıkışlar gibi. Birde rüchan ile hissenin fiyatlanması ayrımı oluyor bu gibi durumlarda. Yani örneğin şekerbank hisse değeri rüchan dagıtıldıgında ilk gün 1,71 rüchan beldelide 1 tl olduğunu düşünelim. İkinci gün hisse yine 1.71 iken rüchan fiyarı 2 liara olabiliyor dimi yada tam tersi 0,5 kurus yada tam tersi hisse 1,80 ama rüchan aynı değerini koruması gibi
Yeni pay alma hakları (Rüçhan Hakkı) İzahname'de belirtilen esaslara uygun olarak 09.11.2020 ile 23.11.2020 tarihleri arasında 15 gün süreyle kullandırılacaktır.
Sn musa bey;İlgili haberi Yukarıda paylaştım...
Bu süre içinde Rüçhan pazarı ve Fiyatları,Ana hisseden bağımsız'dır...
Rüçhan da Normal hisse gibi,günlük alış satış yapılır,Fiyatı da arz ve talebe göre değişir, iner çıkar..
Rüçhan da ilk gün fiyat limiit yok,ertesi gün % 25,sonraki günler %10..
Son dönem bedelliden hep uzak kaldım. SPK onayında çıktım. En son 3-4 kademe ile stop olmuştum. Endeks 1160 dan 1140 gibi bir rakama gelirse ilk şeker alırım ama sanki 1,65-1,85 arası toplama bölgesi gibi duruyor. Bedelli oranı büyük değil bu nedenle karar verenler rüchanları açıkta bırakmaz. Yani bedelli hakkını vererek tamamlanır. En kral senet endeks çizgisinde gitmek zorunda, öncelik endeks olmalı. Aşırı değersiz TL var olduğu sürece şekerin rüchanları bence altın niyetinde. Para bağlamak istemeyenler 2,12 de değil 1,72 de gitsin istediler. Sonsuz bir gidiş olmayacak. Giden sayısı azaldığında kalanlar rüchan için parasını ayırdığında senet 2,40 olmak zorunda. İşde o sırada endeks önemli. Bugün açılış ile ciddi miktar senet sattım. ABD seçimleri netleşsin bir kaç güne ilk alacağım senet şimdilik şeker olacak. Yinede şunu unutmayın, belki gyo haberi gelecek belki satış haberi gelecek ama bir şekilde şekerin operasyonu bir rakamda bitecek, o gün içeride kalmayın.
Sizide cok mesgul ediyorum sorularımla hakkınızı helal edin. Şimdi aşağıdaki bölünme formulüne göre hesapladığımda 1,70'den bölündüğünü düşürsek hiiseninin yeni fiyatı 1,01 olarak hesaployurum doğrumu acaba
Bedelli sonrası hisse senedi fiyatı = ( Borsa Fiyatı + Rüchan hakkı kullanım bedeli * Bedelli Artış Oranı ) / (1 + Bedelli Artış Oranı)
1,70 den bölünürse hisse fiyatı 1,44 rüçhan 0, 26 olur
SM-G950F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
3 gündür zarar edıyorum stop olup tekrar alıyorum seker sipegini beni kuytularda değilde meydanda denk getirdigi için tebrik ediyorum
kişisel görüşüm şu yöndedi önümüzde 3 seans var , bu 3 seansda 2 tl üzerine atamazsa bölündüğü gün katmerden farkı olmaz mezarına gül atarız. ayrıca şu abd seçimleri bu vakitten sonra cok korkutucu bu gece sokaklar kan gölüne dönerse sasırmayın...
1,84 önemli rakam.
Bu kadar baskının sebebini anlayabilmiş değilim.:(
Kağıdın bölünmesine şurada kalmış 2 gün..
1.80 den verin senetlerinizi,çekin gidin, mi demek istiyorlar.?:seyt:
Daha önce 2.13 gören kağıdı,1.80-85 arasında tutmanın mantığını,amacını çözebilene helal olsun..
Hem de,Borsalar coşku içindeyken.
dün yazdım kar adam, bölünme öncesi 2,13 den 1,75 lere gelmesinin nedeni bedelliye katılmayanlar buradan versin isteğidir.
Bizim Bankaya, Çaycıyı mı çağırsak ne yapsak.Şekere bir kaşık atsın.:-))
Adamın kağıtları, Arizona kasırgasına kapılmış otomobiller gibi.:-))
şimdilik en güzel olan garantinin alıştan satış yönüne geçmesi ve iş yatırımın en iyi alıcı olması. garanti izlenmesi gereken bir kurumdur.
1,84 iki kez çalıştı ama geçilemedi. izleyelim kapanışa kadar.
takdir ediyorum spek seni, vallahi takdir ediyorum, hem adamın parasını alıyor hem aklını alıyor. helal olsun. :)
Dün güçlü kapattı, özellikle kapanış aracı kurumaları güzeldi, bugün boşluk vermedi, bakalım nasıl kapatacak.
Merhaba Diyelim ki kağıt 2₺ Den bölünecek. %60.62 bedelli ile kağıdın kaça ineceğini belirleyen formül var mı?
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
160 bin lota ne kadar para vereceğiz.
Arkadaşlar bir kaç kere yatırım danışmanı ile görüştüm. Bedelli yapan kağıtlar bölündükten sonra pek olumlu grafik çizmiyorlar. Ancak bu bankanın beklentileri var. Piyasada daha öncede bir çok kez algı yaptılar. Ama hüsran. Bilemedim ne yapacağımı. Elimde 150 000 lot var. Bu konuya yorum yapacak üstatlar var ise sevinirim.