Ustad en kotu hisse marttan bu yana % 50 getirmiş nesini iyi yaptim diyebilirim yapmayın...
Neyse burasi short kazani zaten anladığımda gec oldu ama bundan sonrası için yolumuza bakalım...
Printable View
şöyle 20.000 lik short hareketi için dolu dolu sebepler yok..
1.000 düşse aşağıdan sevinir LONG açarsın..(halâ yeni endex rakamlarına alışamadım..)
oldum olası PALA short fırsatı vermemiştir. O opsiyonu kendi kullanır... anlamazsın,portfoyün %50 düşer ha dersin..geçmiş olsun..
Abi iyide soyledigin yerler zaten kapali degilmi paket servis yapmiyorlarmi ?
bu suna benziyor Havalimaninda check in yaparken 2 tane elamanin aradaki sosyal mesafeyi koruma adina yaptigi uyarilar ama ucagin icinde tikis tikis sosyal mesafe olmadan yolculuk yapmak
ilk hafta Metro Markete gittim Kapidan girerken orda yaziyor suan iceride bulunan 128. musterisiniz diye .
ben normal gunlerde bu rakami hic gormedim .
Cds primlerinin 330 lara kadar dusmesi usd icin yine bir isaret ! usd long pozisyon icin acele etmemek yonunde bir durum
Yanlış hatırlamıyorsam CDS’ler swap kanalının kapanması sonrasında yükselmişti (siyasal riskler dışında). Swap kanalıda kur ataklarını engellemek için kapanmıştı.
Bu durumda herşey yeni bir kur atağı olursa ne yapılacağı ile ilgili. Tabiki kura atak yapabilmeniz için TL’niz olması gerekiyor. Yabancıda tl var mı ne kadar var bilemiyorum.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Çok konuşulmaya başlamış borsa sosyal medyada. Baloncular ucuzcular. Bakalım...
Yıl sonuna kadar tutarlar ordan şakkadan verirler 20bin puan noluyoruz derken şak diye bi 20bin puan daha :he:
Şaka bi yana senin 48bin tarihin tozlu sayfalarında yerini aldı, dünyayı uzaylılar işgal etse yine görmez artık o seviyeyi sanırım.
Borsalar o yüzden uzun vadede hep yukarı doğru gidiyor olmalı
bunların hepsinde son zamanlarda ne sosyal mesafe kalmıştı ne kurallara riayet starbuckslar fast foodcualr pastaneler tıkabasa dolmaya başlamıştı toplu taşıma raçları en azından haftasonları çalışmıyor ve oda yayılımı azaltıyor
millet kahvelerde kumara bile başlamıştı
İsrail'de aşılama başlamış. Borsası % 1 gibi düşmüş. Sanki satmak için iyi haber, almak için de kötü haber bekliyorlar. İngiltere'den gelen mutasyon haberlerini bakalım nasıl kullanacak.
Almanya Sağlık Bakanı, aşıların yeni varyanta da etkili olduğu açıklamasını yaptı.
https://twitter.com/CaKizil/status/1...926542339?s=01
Biri 3 gunde % 70 hizli yayilim etkisini tespit ediyor, diğeri 2 gunde aşıların yeni varyanta etkili olduğunu... Tarafını seç, bul karayi ala parayi....
Alman diyorsa doğrudur... başkası olsa acaba derdim...
Selamlar,
Opsiyon alıp satmak istiyorum, kısa pozisyon minimum teminat miktarlarını bulamadım.
Takasbank'ın sitesinden risk parametreleri dosyasını indirip açamadım, yani kendim ulaşmaya çalıştım.
Vadeli işlem sözleşmelerindeki teminatlarla aynı oran mıdır?
Opsiyonlarla ilgili ayrı başlık yok sanırım, buraya yazdım, bilen varsa yazarsa sevinirim.
(İşleyişi biliyorum, kısa pozisyonlara bulaşılmamasını, opsiyonlara bulaşacak olanların amacına uygum kullanmasını dilerim.)
https://www.takasbank.com.tr/documen...be718d4391.pdf
her güncellemede bu bilgi yeralmıyor.. geriye doğru taradım bunda buldum. sayfa 15. bist30 için 110 tl gözüküyor.. yine değişmiş olabilir ama mertebesi bu civardadır.
span algoritmasında sadece bir faktör. diğer unsurlar (ve volatilite senaryoları) daha baskın kısa pozisyonun toplam span teminat gereksinimi hesaplanmasında.
örnek olması açısından endeks kontratı için şu anda naked kısa kontrat açarsanız yakın vade ve ATM opsiyonda (at the money- yani kullanım fiyatı spot fiyat civarı) 1500-2000 tl civarı olur. yani vadeli endeks kontratına yakın bir değer. eğer short pozdayken ITM (in the money) bölgesine geçerse yani pozisyon aleyhinize gelişirse 2-3-4 bin tl bile olabilir..orası "sky is the limit" bölgesi..
SON DAKİKA 🇩🇪 Almanya Federal Sağlık Bakanı Jens Spahn, mevcut aşıların COVID-19'un tespit edilen yeni türüne karşı etkili olduğunu açıkladı.
CDS lerin dip çalışması yeni başlıyor..diğerleri gibi olursa olgunlaşması için haftalar gerekiyor..
CDS ler dip yaparken borsa zirve olgunlaşması yapar..burda da gözüktüğü üzere 2-4 ay sürmüş önceleri..
sonra cds ler fırlamış, tabiki tahmin edeceğiniz üzere borsa çakılmış..
https://i.hizliresim.com/0GHoPE.png
Coronavirüsün İngiltere’de mutasyona uğraması sonrasında Türk Hava Yolları, İngiltere ve Hollanda uçuşlarını 48 saatliğine durdurdu.
— Sözcü
Sağlık Bakanı : Koronavirüsün mutasyonuyla İngiltere'de bulaş hızının arttığı bildirilmiştir. Cumhurbaşkanımızın talimatı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığımızın koordinasyonu ile tedbiren; İngiltere, Danimarka, Hollanda ve Güney Afrika'dan ülkemize olan uçuşlarda geçici durdurma kararı alınmıştır. / Son dakika
tam artı gap diye bekliyoruz.seansa 10 saat kala bu kararlar.ABD FUTURELER artı olursa problem olmaz gibi
Virüs mutasyona uğradıysa,aşılar ne olacak??
Sanırım, sizin dediğiniz çıplak tek yöne pozisyon alırsak, varlığın kendisi kadar teminat istiyorlar.
Uzun poz >= kısa poz durumlarında sorun oluşmuyor, ben de tek yöne poz almam dengeli götürmeye çalışırım.
Ama ters senaryolarda, nasıl hedge edilecek, teminatın ne kadarını patlatabiliriz bu nedenle bilmek lazım.
Boş bir hesaptan 1'er adet verip deneyerek ne kadar teminat bağlandığına bakmak en iyisi.
Çok teşekkürler, merak ettiğim oranı yine göstermiş oldunuz.
AŞI ÜRETENLER (ALMANYA-ÇİN-ABD) doğal olarak aşı her mutasyona çözüm der.sonuçta elde bol stok var-alınan siparişler var.
ama İNGİLTERE İLLAKİ aşı zor etkiler diyor...
KAFALAR KARIŞTI..DSÖ de shortçuymuş.
Tam aşılama başlamışken, insanların aklında soru işareti varken birden bu varyasyonun çıkması. İnsana soru sorduruyor. Geçmişte x-files izlemişliğim var.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Bu mutasyon işi tamamen spekülasyon gibi geliyor bana. Borsaya etkisi olacaktır muhakkak ama işin sonunda borsalar ziplarken herkes arkasından bakacak.
bu hayatta büyük konuşmayacaksın.
İNGİLTERE,DOĞAL BAĞIŞIKLIK diyen ilk ülkeydi..
sonuca bakın.en sert önlem alacak ülke olma yolunda.
zaten başbakanın az kalsın ölüm ilanını vereceklerdi..
DSÖ ye ne oluyor..oda mı short açmış.
İngiltere ile halay başını çekiyor.
mesela endeks 1500 kullanım fiyatlı kısa call poz açtın.. spot fiyatda 1500 olsun.. ilk etapta 1500-2000 tl civarı teminat gerekir. ama spot 1550'e gelirse bu naked pozun teminat gereksinimi artar, mesela 2000-2500 tl bandına gelir. spotun bu 50 puanlık hareketinde call short delta'sı 0.5 mertebesinden 0.7-0.8 mertebesine çıkar ve daha sonra spot fiyat 1600 lara doğru artarsa nerdeyse birebir artar spot gibi.. 3000 tl civarına.. bunlar gösterge rakamlar..
şimdi bunu hedge etmek istersen 1500 de call short açtığında 1600 civarında call long açarsan hem üst seviyeden limit koyarsın(maksimum zararın 1000 tl olur) hem de gereken teminatın azalır.. span algoritması bu tür avantajlı durumları yansıtıyor hesaba..
yavaş gitmekde haklısın.. iyice öğrenmeden poz açma. hele vadelide bazılarının yaptığı gibi martingale filan kimse yapmasın..ama en önemlisi span algoritmasını en azından kabaca öğren. takasbank ın dokumanları var internette. vadeli ve opsiyon beraber nasıl poz açılır fikrin de olur.
eylülden beri ortada deniyor... daha seyrek gözüküyormuş o zamanlar... zaten şu anda da binlerce mutasyonu var deniyor bundan başka da, devamlı olarak bin türlü test yapılıyor bunların üzerinde...
https://twitter.com/cagrimbakirci/st...35990009372676
https://evrimagaci.org/mutant-covid-...-olabilir-9774