Garantiden vermiştim. Yaklaşık 2 saat önce düzeldi. 11 lot gelmiş .
Redmi 5 Plus cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Printable View
Garantiden vermiştim. Yaklaşık 2 saat önce düzeldi. 11 lot gelmiş .
Redmi 5 Plus cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Düzeltme yapayım. Garanti bankası internet şb gerçekleşmedi görünürken, mobilden garanti e-trader'a girdim. 10 lot vermiş, orda görünüyor. Sanırım güncelleyene kadar böyle garip görüntüler ortaya çıkıyor. Biri daha söyledi, ilk gün talep edenlere 11 lot, ikinci gün talep edenlere 10 lot vermişler.
matriks için 1000 lot girmiştim bloke olan bakiyeden blokeyi kaldırmışkar, turex alabildim bu şekilde. Bakiye sorunu olanlar için bilgi vereyim.
Ne zaman işlemlere başlayacağı hakkında bilgisi olan var mı.
Şirket’in 1,00 TL nominal değerli paylarının halka arz fiyatı 28,00 TL olarak belirlenmiş olup,
belirlenen halka arz fiyatı ile, halka arz büyüklüğü 207.759.440 TL olarak gerçekleşmiştir.
Borsa İstanbul tarafından paylaşılan verilere göre talep sonucunda halka arz büyüklüğünün
toplamda 8,8 katına denk gelen filtre edilmemiş 65.060.523 nominal değerli talep gelmiştir.
Halka arz, Borsa İstanbul Birincil Piyasa’da “Borsa’da Satış-Sabit Fiyatla Talep Toplama ve
Satışâ€ yöntemi ile yapıldığından, herhangi bir yatırımcı grubuna tahsisat yapılmamıştır.
Halka arza toplamda 689.426 adet yatırımcı katılmıştır. Bu yatırımcılardan 570.223’ü 11’er
adet pay alarak halka arzdan en fazla pay alan yatırımcılar olmuştur.
Matriks halka arzı kapsamında toplam 689.348 gerçek ve tüzel kişiye 7.419.157 adet pay
satılmıştır. Yatırım ortaklığı, fon ve diğerden oluşan 78 yatırımcıya ise 823 adet pay satılmıştır.
6 nisanda işleme açılacakmış.
SM-A705FN cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Aynı bankadan farklı kişilere hesap açtık.
Eş,çocuk,baba,kayınpeder için
Şifreleri bende.Biraz zor olacak takibi ama bir sene dokunmayı düşünmüyorum..�
En az 10 tavan yapar.
Salı veya çarşamba başlıyor.
Yabancı yatırımcı gitti ülkeden.
Gelen de vur kaç için geliyor.
Norveç varlık fonu gibi.
Bizbize kaldık.
O yüzden hala yabancı ağırlıklı büyük hisseler aşağı ya da yatay giderken,
Yani yabancı malını satıp gitmek isterken,
Yabancı yatırımcı olmayan,
Küçük denilen hisseler uçtu gitti.
Coinleri bile sollayan hisseler var
Eskiye alışmış olanlar son bir yılda ya çok kaybetmiştir ya yerinde saymıştır.
Bu değişimi erken fark eden çok kazandı.
Matriks
Turex
Qua
Bunlar içi boş şirketler bile olsa
Yerliler saldırıyor.
Çoğu bunu gelir kapısı görüyor artık.
Eş çocuk kardeş vs talep girmeyen azdır.
Kelle başı 300 basıp 600 e satsa 300 cepte.
1990 li yılların borsasına geri dönüş tüm hızıyla devam ediyor.
Bu gidişat değişecek gibi de görünmüyor.
Bu yeni düzene uyum sağlayan kazanır.
Uyduramayan kaybeder.
Bankacılık sektörü uzun suredir lokomotif değil mesela.
İnatla banka alan/aldıran bir kesim var.
Büyük montanli hisseler yabancı yatırımcı olmadan gitmez.
Ortam böyle olduğu sürece de küçük hisselere devam.
Halka arzlara devam.
Bol kazançlar
Matriks ve Qua'nın tavan serisi uzun gider.
Diğer şirket hakkında hiç bir bilgim yok.
6 nisanda bistte işlem görmeye başlıyor.
bir de tavan giden hisselerde bir dönem 18.10'da emir verip ertesi gün alabiliyorduk. halka arzlarda da tavan bozmadan evvel alım yapmak şansı oluyor mu bireysel yatırımcıda? kurumsallar takaslarda görünüyor ancak bizim emir vermemiz fırsat yaratır mı ilk 3-4 gün onu merak ediyorum.
Bende yarın piyasa emri verip şansımı deneyeceğim. Halka arzda hepi topu 11 lot vermişler yüksek talepten dolayı, belki yarın bir fırsat çıkar. Çok ümidim yok gerçi.
Şu anda yarın için emir verebilen var mı?
Bilmediğimden Soruyorum Mesela yarın tavan gidecek ve örneğin tavandan alış emri girildiğinde en çok hisse girene mi yoksa ilk emir verene mi neye göre veriyor merak ettim
-Hiçbir şey bilmiyorum yatırım tavsiyesi değildir
emirlerin borsaya iletim sırasına göre alım yapılır ama burada önemli nokta sizin emri girmeniz değil emrinizi aracı kurumunuzun biste iletme saati önemli. atıyorum siz girersiniz emri ama kurumunuz 2-3 dakika sonra iletir o arada geçen sürede başka kurumlar emir iletirse onlara gider.SM-A705FN cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Gedik yatırım da çalışan dan öğrenmiştim 1 milyon tl emir verenlere özel komisyon karşılığında emri ilk sıraya alındığı söylemişti YANİ 1 milyon tl paran varsa ilk tavandan hisseyi Alma şansın var ilk sıra sana veriliyor belirli bir ücret karşılığında oluyormuş bu
Şirketin yatırımcı dostu olduğunu düşünüyorum,
1- 2 yıl patron satışı yok.
2- 22 gün arz fiyat garantili
3-Yıllık hedefler gerçekleşmezse bedelsiz sözü
4- Temettü hedefi minimum %25 düşünülüyor. Diye bir bilgi vermiş sosyal medyada Y.A isimli bir yatırımcı izahnamesini okumadım ama bunlar doğrudur diye düşünüyorum. Arz edilen lot sayısı düşük ve teknoloji şirketi olmasıda artı bir avantaj . Daha önceki arzlarda olduğu gibi tavan serisi başlarsa ve serinin bittiği yerde satmayı düşünmüyorum, yıl sonuna kadar cok sey değişebilir keske 10-15 hesaptan basvursaydım :28:
Bu her arzda tartışılan bir konu ama benim bildiğim kadarıyla hisse işleme başladıktan sonra en yüksek alış giren aracı kurum veya yatırımcı ilk sıraya geçiyor ve satılan lotları karşılıyor.
Keza ısık plastikte ilk gün 33874 lotla tek alıcı marbas dı,
ikinci gün 32bin küsür lotla tek alıcı gedik di,
üçüncü gün 45bin küsür lotla tek alıcı yine gedik di,
dördüncü gün 42bin küsür lotla gedik ve 31bin küsür lotla deniz yatırım haricinde alıcı yoktu
Daha ilk günden yalnızca 6.3 milyon bekleyen lot var. İlk kez bu kadar düşük bir açılış gördüm. Tavan serisi uzun sürmeyecek gibi.
En az 10 gün hisse alınamayabilir.
Tavanları sıralayabilir.
Ptesi tavana alış yazıcam ve hergün böyle yapıcam hisse sayısı az tavanda az olduğuna bakmayın korkutmak için yapıyorlar isteseler 40 milyon bile yazarlar
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
30 liralık kağıtta kaç milyon tavana yazacaklar o kadar olur zaten herkes çorba parası alıyor bu arzlardan gittiği yere kadar..
MTRKS de 19.380 yatırımcı 6.9 milyon lotla tavanda bekliyor, diğer halka arzlarla kıyaslayınca ilk gün için oldukça düşük bir rakam bu!
https://i.hizliresim.com/AprZxn.png
MTRKS de ilk günün en hızlısı Piramit Menkul kolokasyonu! diğer halka arzlarda bu kuruma ilk günlerde mal kaptırmamışlardı hiç!
https://i.hizliresim.com/MwftZ9.png
Bir ara 24.000.000 lot yaptılar
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi