Türkiye'de Haziran döneminde işsizlik oranı %12,0 (Önceki %10,6)
Printable View
Türkiye'de Haziran döneminde işsizlik oranı %12,0 (Önceki %10,6)
Geçen yıl sabah yazlığın site kapıcısı bizi çağırdı.sitenin önünde park ettiğimiz arabalara gece sarhoşun biri çarpmış üç araba zincirleme birbirine çarpmış arabalardan biru benim.12 bin hasar ve 7 bin değer kaybı parası total 19 bin lira ödedi sigorta.sagliga yedi yıldır hiç isim düşmedi.insallah da düşmez ömrüm boyunca boşa para öderim.bu forumda yazan arkadaşların maddi durumlarıni eğitimlerini düşününce sigortaya bakışları beni çok şaşırttı.diyelim bir araba geldi çarptı önemli bir ameliyat olmanız gerekti ne yapacaksınız çocuğunuz düştü bir yerini kırdı apandisit ameliyatı gerekti devlete mi gideceksiniz.
Benim aklıma göre sigorta şart en azından sadece yatarak tedaviyi karşılayan bir poliçe yaptırmak pek çok durumda hayat kurtarıcı oluyor.sadece yatarak poliçe aldığınızda poliçe çok ucuza alınabiliyor.omur boyu yenileme hakkı benim bildiğim sigorta şirketi tarafından iptal edilemiyor ben o hakkı aldım.ama bu konuyu kardeşime soracağım sonucu yazarim
Davutoğlu: Çağlayan Erdoğan ı tehdit etti, 4 bakan Yüce Divan a gönderilmedi.
https://www.karar.com/guncel-haberle...lamasi-1631782
Bu nüfusa sigorta migorta dayanmaz. Herkes kendi bacağından asılır. Parası olan özele, olmayan 9 ay sıra beklemeye.
https://www.gazeteduvar.com.tr/52-il...-haber-1534380
Bebelerin diş jelini bile çıkarmışlar ödemeden.
Durmak yok 3 çocuk yapmaya devam :)
Ben de gıcık oluyorum bu işe.
Depreme dayanıklı eve deprem sigortası zorunlu.
Kardeşim, zaten bu evleri yıkacak kadar "olağanüstü şiddete" bir deprem olsa, ortalık dümdüz olur, haritadan siliniriz.
Ne devlet kalır, ne de sigorta parasını bana ödeyecek bir kurum.
Onun haricindeki depremlerde ise zaten yıkılmayacağını biliyorlar.
Sapasağlam insanı sigortalayıp, hastalık riski artınca sigortalamamak gibi.
"Asla geri prim ödemeyecekleri" kişileri ve evleri bilhassa sigortalamaya çalışıyorlar.
Yeni Trafik cezaları
(Muayenesiz araç kullanmak : 935 TL
Ters yönde araç kullanmak 2000 TL
Emniyet kemeri takmayanlar 1008 TL,
Trafik işaret ve levhalarına zarar vermek,
yola çöp atmak ve trafiği engellemek
gibi düzeni bozan ihlaller, 488 TL
(Alkollü araç kullanmanın
1. seferinde 1.002 TL,
2. seferinde .3256 TL,
3. seferinde 4.018 TL)
Alkolmetreye üflemeyi reddetme 9.869 TL,
Yaya geçidinde yayaya yol vermemek 678 TL
(Sigortasız araç kullanmak 1008 TL +
Ehliyetsiz araç kullananlar 9.918 TL
●88 km-104 km arası 935 TL ceza
●104 km-120 km arası 2488 TL ceza
●120 km ve yukarısı 4002 TL ceza
Şehir dışı iki yönlü yol= 90 km
BURAYA DİKKAT !!!!
Şehir içi hız 50 km istenen yerde
●55 km-65 km arası 535 TL ceza
●65 km-75 km arası 988 TL ceza
●75 km ve yukarısı 5002 TL ceza
(Kırmızıda geçmek 936 TL
Cep telefonu ile konuşmak 535 TL
Park yasağını ihlal etmek 709 TL
Günlerden bir gün asteğmen adayları olarak acemi birliğindeyiz.
Hoca, pardon komutan acemiliğin sonlarına doğru derslerden birinin sonunda sınıfa hoş bir bayan getirdi. (Auuuw :) )
Bayan ağzından çıkardı baklayı tabi hemen bilmemne bilmemne sigortası, işte primi şu kadar, bir sürü şey bıy bıy bıy anlattı da anlattı. Bir kişi bile istemedi. Sıfır fire. En son gözleri doldu sınıftan çıkarken :)
Bu da böyle bir anımdır.
bir şey danışmak istiyorum ..ticaret borsalarından ürün nasıl alınır...fiziki teslimat varmidir..mesela ben kuru üzüm almak istiyorum..10 ton ama yerim yok..o yüzden borsadan alsam...bunu fiziki olarak almak zorundamıyım? almazsam depo ücreti ödermiyim ?bunların aracı kurumları varmı..ne kadar güvenli..bilgisi olan varmi?
Bu insanlık ne çektiyse- çekecekse- beyaz yakalılardan çekti - çekiyor.
Hızla yetişen gençliğe iş bulamayanlar , önce fakültelerin yılına ekleme yaparlar yetmedi staj felan derken İlçelere bile üniversite açtılar. Her şeye rağmen çok hızlı ve yüklü oranda mezun veriliyor. Bu gençler iş bulamayınca ne yapacak ? Her biri birer dahi... Oturup en kestirme yoldan en iyi nasıl çarparım diye düşünüyorlar ve her yol mübah oluyor. Devlet yönetimindekilerin yakınları da bu duruma uyan kanun- yönetmelik- tebliğ vb. çıkarıyor ve alt yapı hazırlanıyor.
Sikorta , sikkecilik , arabuluculuk , aracılık , emlak komisyonculuğu , taahhüt - müteahhit - , yüklenici vb. sayamadığım yüzlerce iş kolu doğdu. Adliye önünde ellerinde '' dilekçe yazılır '' döviziyle dolaşanlar . Her siteye kapıcı, güvenlikçi kitleyenler yeni bir çalışma yapıyorlarmış. Daire sayısı 100 ve üzeri olan sitelere bir imam istihdamı şartı getirilecekmiş.
Velhasıl sıkıntı yok. Gönlü geniş milletiz. Birbirimize yeteriz. Dış güce gerek yok !
Cumhurbaşkanı Erdoğan, rezervler ve enflasyon hakkında şu açıklamayı yaptı:
Enflasyonu en kısa sürede kontrol altına alarak raflardaki, tezgahlardaki, etiketlerdeki fahiş fiyat artışlarının önüne geçeceğiz.
Hem maliyetlerdeki yükselişle hem fırsatçılarla mücadele ederek milletimizin refah seviyesini daha da yukarılara taşıyacağız.
Merkez Bankası rezervlerimiz 118 milyar doları buldu, Bay Kemal bunu sorup duruyordu, dikkat ederseniz artık hiç sesi çıkmıyor.
yine başladılar usd yakmaya bu sefer yakılanlar borç bulunan para
kısada tek amaçları ayın 23 ne 8,3* rakamlarla girebilmek sonrası 8,6* 8,7* rakamlarına razılar
8,5* gibi rakamlar girilirse yeni usd rekorlarının kırılacagı gayet net
Ayvagobekli abi
Seni seviyorum abi . . . .
Hey gidinin heeyyyy...Trump Reyis geri gelecek.Alıntı:
ABD’nin eski Başkanı Trump (75), ABD Başkanı Joe Biden’ı (78) boks maçına davet etti.
“Biden’ı birkaç saniyede yere sererim.”
1 TL 100.000 dolar olacak.
Hapisten çıktın mı
Kahkah
Kader mahkumu abimGT-I9060I cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Şok Şok Şok...
Manşet: Hocamı kim kızdırmış?
Yatırım tavsiyesi değildir.
https://www.youtube.com/watch?v=LTTpjShk-hM
En son mikrofonu iteliyordunuz.
Hocanın mikrofonunu geri verin.
Hoca çok kızmış bakın.
Ekonomi çok iyi o sebeple 1 aylık ana sponsorluk bazi dizilerde bölüm başı 40 bine bile değil ama veren yok
Reel USD grafik çalışmamı güncelledim, ilgilenenler buraya tıklayarak bakabilirler. USD'de bayağı bir yay gerilmiş fakat şartlar yukarı yönlü hareket için ne kadar müsait bilemiyorum. Fakat bir iki koşulun değişmesi bir anda yukarı yönlü sert harekete neden olabilir.
Hiç doktora gitmemiştim. Bilmiyorum nereye başvurulur falan. Randevu alacaksın dediler. Hemen randevu da sağlık ocağından veriyorlar. Bende zati bir şey yoktur modlarindayim. Neyse ASM'ye gittim,doktor hanım "Siz hiç bugüne kadar tahlil falan yaptirmamişsiniz, bütün tahlilleri istedim" dedi. Iki gün sonra tahlil sonuçları için gittim. " Hemen dedi dahiliyeye randevu alın, bir an önce gidin" ben bilmiyorum ya yardımcı oldu bir şekilde ertesi gün devlet hastanesine gittim. Sonra orada da tahliller, başıma neler geldi neler. Eskiden üniversite hastaneleri iyiymiş.
Mesela ben Asm ve Devlet hastanesine gittikten kısa bir süre sonra bir özel hastanede ameliyat gecirmisim. Ama benim haberim yok. Sonradan enabıza girince gördüm. Be im sağlık bilgilerimi nereden buldular? Ya Asm'deki doktor verdi ya da Devlet Hastanesindeki doktor. Çünkü arada az bir zaman var.
Öyle her özel hastane de iyi değil. Çok iyi yönetilen devlet hastaneleri var. Çok kötüleri de var.
Fakat en iyi sağlık hizmetini özel Acıbadem gibi hastanelerde alabilirsiniz.
Bunun için de tamamlayıcı sigortaya ihtiyaç var.
Çok daha ani başa gelebilecek olaylar var. Mesela arabayla gidiyorsunuz ve bir kaza oluyor. Artık Omurilik Felclisisiniz. Omuzlarinizdan aşağısı tutmuyor. Ve sondalisiniz.
Her şeyi düşünmek lazım abi.
Abi kiskananlar demişken, yukarıda da sonda diye mesaj yazdım ya bu ikisini bağlayalım.
Uzun süre sonda kullanımının çok sakıncaları var. Kanser yapabilir, mesanede taş oluşumuna sebep olabilir, mesanenin kuculmesine sebep olur falan filan. Herkesin büyükleri var ve yaşlı insanların çoğunda bir sonda süreci yaşanır. Işte tek kullanımı sondalar var ve Ankara'da üretilen hi-slip sonda var.
Ingiltere, Fransa, Abd gibi ülkelerde bu ürünü kullananlar bu ürünü sosyal medyada övüyorlar hatta dua ediyorlar. Onlar kiskanmiyorlar da biz övünebiliriz.
Yeter ama yahu , sabah akşam mesaj mi sileceğim ? Siliniyor hala aynı muhabbet ..
Dolarda 8,18 lere doğru bir geri çekilme bekliyorum. Şimdiye kadar hep tutturduk, bakınız bunu da tutturacam. Dolar tutan kizabilir ama forumlarda tahmin yapılır.
Bakınız birlikte takip edelim, nasıl para kazanılır uygulamalı göstereyim.
Saygılar.. .